Archief
Artikelen

Habemus Papam Franciscum. De Argentijnse kardinaal Jorge Bergoglio is de nieuwe paus! Hij is gekozen met een wit rookgordijn voor de gelovigen en een hoop poppenkast voor en door de media. Halleluja! De vorige paus, de Duitser Joseph Ratzinger aka Benedictus, is niet dood maar afgetreden. De seksuele schandalen die door Ratzinger met de mantel der liefde werden bedekt, kunnen daar een rol in spelen, maar het kan ook te maken hebben met een ruzie in de curie of met de schandalen bij het Instituut voor Religieuze Werken, oftewel de Vaticaanse Bank!

De nieuwe paus is bescheiden en vriendelijk, zo wordt gezegd, maar de Kerk van Rome is niet gebouwd op bescheidenheid en vriendelijkheid, maar op een eeuwenlange accumulatie van macht en rijkdom! De vraag is daarom niet hoe bescheiden de paus is, maar hoe bescheiden het Vaticaan zich gedraagt. De Vaticaanse Bank staat bekend om zijn geheimzinnigheid en wordt ernstig verdacht van het wit wassen van drugsgeld en samenwerking met de maffia. Een vriendelijke en bescheiden paus kan daar weinig aan veranderen.

De nieuwe paus is ook een felle verdediger van het Roomse keurslijf van de heteroseksuele monogamie, met een verbod op voorbehoedsmiddelen en op seks buiten het huwelijk. Onder de ruim 1 miljard Katholieken bevinden zich talloze slachtoffers van deze politiek. De vrouwen moeten gehoorzaam zijn aan hun man en hem kinderen baren, ook als de dood daarop volgt. Men maakt hen wijs dat ze dan na hun dood in de hemel komen! In de meeste andere religies is het trouwens niet anders, maar de Roomse Kerk is openlijk in geen enkel opzicht vrouwvriendelijk. Het is een machtige mannenkliek!

Een nieuwe paus verandert daar niet veel aan. Het instituut met zijn piramidale machtsstructuur en zijn mannelijke dominantie blijft gewoon bestaan. Straks krijgen wij trouwens een nieuwe koning, als is de koningin nog niet dood. Dat wordt ook weer een media-poppenkast waarbij de oranje gezinde gelovigen staan te juichen. Maar in feite verandert er niets aan de machtsstructuur!

De media maken er een show van, waarin alle goud blinkt en de schijnheiligheid hoogtij viert. Op internet verschijnen intussen talloze filmpjes waarin deze paus wordt gewantrouwd en zwart gemaakt omdat het een Jezuïet is. Hij wordt uitgeroepen tot de Antichrist en ook wordt “voorspeld” dat hij de laatste paus zal zijn. Die buitenaardse doemdenkers vinden altijd wel een reden om bang te zijn! Veel slechter kan het in elk geval niet worden in en rond het Vaticaan, al betwijfel ik dat het straks beter zal gaan…

A New Pope and “The Most Corrupt Vatican Since the Borgias” duurt 18 minuten.

Pope Francis accused by family and friends of tortured priests duurt 15 minuten.

Voor wie meer wil weten over de corruptie in het Vaticaan, wijs ik op het lot van Roberto Calvi, een top-bankier voor het Vaticaan die in 1982 dood werd gevonden, hangend aan de Blackfriars Bridge in Londen.

Gods Bank Manager | Roberto Calvi… duurt 45 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “De Habemus Papam poppenkast”

 • r3bel:

  De nieuwe paus is bescheiden en vriendelijk, zo wordt gezegd, maar de Kerk van Rome is niet gebouwd op bescheidenheid en vriendelijkheid, maar op een eeuwenlange accumulatie van macht en rijkdom! De vraag is daarom niet hoe bescheiden de paus is, maar hoe bescheiden het Vaticaan zich gedraagt.

  Dankjewel, dit stuk slaat de spijker op de kop van die mensen die hun hoop telkens weer opnieuw op een machtspersoon vestigen.

 • jan-47:

  Hallo drs BOU
  Zag ik daar Jantje Pronk zitten?in bovenstaande video?
  2e video van af 15.14
  SORRY VANAF 17.59

 • Ida:

  Denken die lui nu werkelijk dat ze met die poppenkast in de hemel komen?

 • mr. drs. Bou:

  “Washington’s Pope”? Who is Pope Francis I? Cardinal Jorge Mario Bergoglio and Argentina’s “Dirty War”

  The Vatican conclave has elected Cardinal Jorge Mario Bergoglio as Pope Francis I

  Who is Jorge Mario Bergoglio?

  In 1973, he had been appointed “Provincial” of Argentina for the Society of Jesus.

  In this capacity, Bergoglio was the highest ranking Jesuit in Argentina during the military dictatorship led by General Jorge Videla (1976-1983).

  He later became bishop and archbishop of Buenos Aires. Pope John Paul II elevated him to the title of cardinal in 2001

  When the military junta relinquished power in 1983, the duly elected president Raúl Alfonsín set up a Truth Commission pertaining to the crimes underlying the “Dirty War” (La Guerra Sucia).

  The military junta had been supported covertly by Washington.

 • George Carlin on Religion and God!

  Video duurt bijna 10 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?v=gPOfurmrjxo

Laat een reactie achter