Selecteer een pagina

Archieven

De zaak Vaatstra in de media

Vandaag begint in Leeuwarden de grote Vaatstra show tegen dhr. Jasper Steringa. Op deze juridisch poppenkast komen uiteraard journalisten af, zodat de horeca in Leeuwarden goede zaken doet. Daarna gaat iedere journalist een eigen stukje schrijven, niet overgenomen van het ANP, maar origineel eigen werk. De Volkskrant heeft daar dit weekeinde al een voorschot op genomen, met een uitgebreid artikel in de papieren krant. En ook de Telegraaf schreef gisteren al een stukje over wat Jan Vlug had gezegd dat dhr. Steringa wil.

De NCRV kwam met een aflevering van Altijd Wat, die vanaf minuut 27.30 gaat over Richard Eikelenboom, de forensische onderzoeker die afstand heeft genomen van het NFI en die nu ergens in de Rocky Mountains woont. Vanaf minuut 39.20 gaat het even over het rugzakje van Marianne Vaatstra, dat werd teruggegeven aan de ouders van Marianne zonder te zijn onderzocht. Zij hebben het ter onderzoek aangeboden aan Eikelenboom, die bloedsporen van Marianne en DNA van een ander persoon op het hengsel van het tasje ontdekte. Ook bleek het hengsel op twee plaatsen ingescheurd, zodat het zou kunnen zijn gebruikt om Marianne te wurgen. Vreemd genoeg gaat Eikelenboom er dan zonder meer van uit dat het DNA van Steringa is. Beschikt Eikelenboom over het DNA van Steringa?

Het Advocatenblad plaatste een week geleden al een interview met Jan Vlug. De huidige zitting van de Rechtbank is slechts een regie-zitting, waarin zowel het OM als Jan Vlug kunnen vragen om getuigen en ander bewijsmateriaal te mogen inbrengen in de eigenlijke strafzaak. Volgens Jan Vlug valt er niets in te brengen tegen het onomstotelijke daderschap van Steringa en dhr. Steringa wil volgens Vlug dat er Vlug een einde komt aan deze rechtszaak.

Er zal straks wel weer een stroom van publiciteit losbarsten rond deze zaak. Zelf ben ik nog steeds een beetje ziek, daarom vraag ik mijn lezers om hier de linkjes te posten. Het mogen MSM berichten zijn waarin de dader Jasper S. reeds is veroordeeld, terwijl het publiek in de reacties de strafmaat bepaalt, maar als er ook maar ergens een kritische noot klinkt, dan hoor ik dat graag. Let daarbij ook op elkaar, zodat dezelfde link niet keer op keer wordt geplaatst.

Bij voorbaat mijn dank en nu is het tijd voor een beschuitje met een glaasje sinaasappelsap, waarop mijn middagdut volgt… šŸ˜‰

42 Reacties

 1. maasdonk

  Het feit dat jasper niet onderzocht hoeft te worden ondanks dat hij volgens alle MSM de DADER is zegt genoeg.
  Er zijn mensen die voor minder naar het PBC zijn afgevoerd zie waxinelichtgooier.
  Dus ze willen hem niet uit handen geven om hun mantra van 100% match,schuldig niet los te hoeven laten.
  Dat niemand hier iets kritisch over zegt en het voor notie aanneemt zit mij dwars, waarom geen PBC, omdat hij onschuldig is en het OM weet dat hij niet schadelijk is voor de samneleving.
  En het fietsverhaal komt weer te pas en onpas langs om beroerd van te worden.
  De ,,journalist,, die gisteren bij Pauw en Witteman zat vertelt het alsof hij er zelf bij was ze FIETSTE alleen op haar eigen verzoek enz.
  Walgelijk!!!

  Antwoord
  • mrpettjo

   Moeder Maaike moet ook bijna in een volledige spagaat terecht gekomen zijn met deze verdachte. Haar kinderen zullen haar wel zwaar onder druk gezet hebben.
   Niet leuk voor deze integere vrouw.

   Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Maasdonk, dank je wel en ik embed hem even.

  Het eerste deel gaat over de Paus, maar na 20 minuten komt Auke Zeldenrust. Dit is het fragment:

  Antwoord
 3. Annemail

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6207/Jean-Pierre-Geelen/article/detail/3406002/2013/03/08/Het-beeld-is-stuitend-is-je-kind-vermoord-trekken-tv-boeren-er-joelend-mee-de-mediamarkt-over.dhtml

  Weer een stuitend voorbeeld uit MSM hoe Jasper wederom al als dader bestempeld wordt. Ondanks reportages zoals gisteren over de zes van Breda die duidelijk laten zien hoe er fouten worden gemaakt. Ook stuitend,, dat politie verdachte verteld dat haar DNA overeenkomt met gevonden DNA op plaats delict als tactiek om een bekentenis af te dwingen.

  Antwoord
 4. Annemail

  Brandpunt 17-03-2013. Bij Brandpunt Ina Post ingeluisd, door tunnelvisie een ander laten lopen.

  Antwoord
 5. Annemail

  Vervolg op mail 17 maart: Hierna Oog in oog: met minister Plasterk een klein stukje over Demmink en de beschuldiging van een cda kamerlid te worden gevolgd door de Turkse AIVD.

  Antwoord
 6. Annemail

  Hete aardappel wordt doorgeschoven naar ministerie van Buitenlandse zaken, partijgenoot van Plasterk dus. Verder gegoochel met woorden om alle balletjes in de lucht te houden. Erdogan komt op visite deze week, kan nog heel gezellig worden zeker nu de Turken al enige tijd weten dat zij niet welkom zijn in de EU. Zal zeker nog wat vuurwerk volgen van Turkse zijde. Daar zijn ze namelijk niet zo van het polderen met koffie en broodjens.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn