Archief
Artikelen

Vandaag begint in Leeuwarden de grote Vaatstra show tegen dhr. Jasper Steringa. Op deze juridisch poppenkast komen uiteraard journalisten af, zodat de horeca in Leeuwarden goede zaken doet. Daarna gaat iedere journalist een eigen stukje schrijven, niet overgenomen van het ANP, maar origineel eigen werk. De Volkskrant heeft daar dit weekeinde al een voorschot op genomen, met een uitgebreid artikel in de papieren krant. En ook de Telegraaf schreef gisteren al een stukje over wat Jan Vlug had gezegd dat dhr. Steringa wil.

De NCRV kwam met een aflevering van Altijd Wat, die vanaf minuut 27.30 gaat over Richard Eikelenboom, de forensische onderzoeker die afstand heeft genomen van het NFI en die nu ergens in de Rocky Mountains woont. Vanaf minuut 39.20 gaat het even over het rugzakje van Marianne Vaatstra, dat werd teruggegeven aan de ouders van Marianne zonder te zijn onderzocht. Zij hebben het ter onderzoek aangeboden aan Eikelenboom, die bloedsporen van Marianne en DNA van een ander persoon op het hengsel van het tasje ontdekte. Ook bleek het hengsel op twee plaatsen ingescheurd, zodat het zou kunnen zijn gebruikt om Marianne te wurgen. Vreemd genoeg gaat Eikelenboom er dan zonder meer van uit dat het DNA van Steringa is. Beschikt Eikelenboom over het DNA van Steringa?

Het Advocatenblad plaatste een week geleden al een interview met Jan Vlug. De huidige zitting van de Rechtbank is slechts een regie-zitting, waarin zowel het OM als Jan Vlug kunnen vragen om getuigen en ander bewijsmateriaal te mogen inbrengen in de eigenlijke strafzaak. Volgens Jan Vlug valt er niets in te brengen tegen het onomstotelijke daderschap van Steringa en dhr. Steringa wil volgens Vlug dat er Vlug een einde komt aan deze rechtszaak.

Er zal straks wel weer een stroom van publiciteit losbarsten rond deze zaak. Zelf ben ik nog steeds een beetje ziek, daarom vraag ik mijn lezers om hier de linkjes te posten. Het mogen MSM berichten zijn waarin de dader Jasper S. reeds is veroordeeld, terwijl het publiek in de reacties de strafmaat bepaalt, maar als er ook maar ergens een kritische noot klinkt, dan hoor ik dat graag. Let daarbij ook op elkaar, zodat dezelfde link niet keer op keer wordt geplaatst.

Bij voorbaat mijn dank en nu is het tijd voor een beschuitje met een glaasje sinaasappelsap, waarop mijn middagdut volgt… 😉

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

42 Reacties op “De zaak Vaatstra in de media”

Laat een reactie achter