Selecteer een pagina

Archieven

De zogenaamde zelfmoord op Anass Aouragh

Het is zeker dat de dertienjarige Anass Aouragh uit Wassenaar door zelfmoord is omgekomen. Dat meldde de politie Haaglanden op woensdag 13 februari. Het probleem is alleen dat niemand dat gelooft! Er zijn te veel aanwijzingen dat Anass werd vermoord. Dat de politie Haaglanden dit een zelfmoord durft te noemen, wijst op een nieuwe doofpot. Nu de Vaatstra-doofpot met succes is gesloten dank zij de onmogelijke bekentenis van Jasper Steringa door mr. Vlug, roept men een nieuwe doofpot in het leven: de zogenaamde zelfmoord op Anass Aouragh!

Als er een misdrijf is gepleegd, dan zijn er twee belangrijke vragen: plaats delict en tijdstip. We gaan eerst even naar de “plaats delict” zoals deze ons door de media wordt voorgespiegeld:

Dit is de Google Map Als deze link het niet doet, zoek dan zelf op Google Map naar: Wassenaar, Katwijkseweg, Storm van ‘s-Gravesandeweg.

De fiets van Anass werd ‘s avonds gevonden bij de picknicktafel in de strook bos tussen de Katwijkse weg en Duinrell. Deze staat op de plek waar de twee voetpaden samenkomen en elkaar min of meer kruisen. De strook bos is ongeveer 50 meter breed. Zijn lichaam werd de volgende morgen omstreeks 10 uur gevonden, niet ver van die picknicktafel, vlak bij het hek van Duinrell. Dit is de picknicktafel:

Het bungalowpark Duinrell heeft daar geen uitgang, er staat een hek omheen. Het lichaam werd vlak bij het hek gevonden. De rode pijl rechtsonder wijst naar de vindplaats:

Belangrijk is ook de tijdslijn. Op 6 februari ging de zon op om 08.11 uur en onder op 17.37 uur. Het was die dag geen mooi weer: koud en regenachtig. Het was zeker om 6 uur donker! Hier volgt de tijdslijn:

Reconstructie zoektocht Anass

Woensdag 6 februari
16.30 uur: Anass begint aan zijn folderwijk.
18.00 uur: Moeder begint te bellen waar hij blijft.
18.30 uur: Moeder belt de politie.
18.45 uur: Een getuige zag Anass op 500 meter van de plek waar zijn lichaam werd gevonden. Hij werd belaagd door drie lange blonde jongens, die hem schopten en sloegen.
19.30 uur: Een kind zegt dat het Anass heeft gezien met een enge man bij de Katwijkse weg.
20.00 uur: De fiets van Anass wordt gevonden bij de picknicktafel. Hij stond op slot, dus waar zou het sleuteltje zijn?
21.00 uur: Moeder bleef bellen, de telefoon van Anass wordt uitgezet.
23.45 uur: Anass is nog niet gevonden: Amber Alert!

Donderdag 7 februari, 10.14 uur: In de bosstrook bij de Katwijkseweg in Wassenaar is donderdagochtend een lichaam gevonden. Zeer waarschijnlijk gaat het om het lichaam van de vermiste Anass Aouragh (13). De doodsoorzaak is nog niet bekend.

18.08 uur: Gevonden lichaam is van vermiste Anass. Dat heeft de politie donderdagavond bevestigd. De politie kan op dit moment nog niets zeggen over de doodsoorzaak, maar ‘op dit moment is het nog niet mogelijk een misdrijf uit te sluiten’. Medewerkers van de forensische opsporing hebben de hele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen.

08-02-2013 | 10:48 Vrijdag sectie op lichaam Anass

Vrijdag 8 februari, 20.03: ‘Sterke aanwijzigingen voor zelfmoord Anass’

Zelfmoord? Hoe dan? En wanneer en waar?

Vader Anass Aouragh blijft zelfmoord afwijzen

De dood van de 13-jarige Anass Aouragh vorige week in Wassenaar was beslist geen zelfmoord. Dit heeft zijn vader, Mohamed Aouragh, bij de begrafenis van de jongen tegen het Marokkaanse persbureau MAP gezegd.

Volgens de vader zijn er afdrukken van vingers op de hals van de jongen te zien geweest en zijn er getuigenissen die erop wijzen dat er geen sprake was van zelfmoord, meldde MAP dinsdag.

Een getuige heeft gezien dat drie individuen Anass meenamen kort voor hij verdween, liet de vader weten. Hij wees erop dat de familie nog steeds niets heeft vernomen over de autopsie.

19-02-2013 | 18:10
WASSENAAR – De vader van de overleden 13-jarige Anass Aouragh uit Wassenaar blijft erbij dat zijn zoon is vermoord. Dat zei hij maandag in een interview met Jalal.tv.

De politie meldde vorige week juist er zeker van te zijn dat de jongen zelfmoord heeft gepleegd. ‘Het is duidelijk voor mij: mijn kind is vermoord. Het is gewoon een misdrijf.’

‘Iemand die zelfmoord gaat plegen, denkt daar natuurlijk over na’, aldus zijn vader. Volgens hem was Anass die middag druk bezig in de bibliotheek, met het kopen van kleding en het bezorgen van folders. ‘En op een gegeven moment komt hij hier (in het bos) en denkt hij oh, ik ga zelfmoord plegen? Dat is flauwekul.’

Dhr. Aouragh heeft groot gelijk, ER ZIJN VEEL TE VEEL VRAGEN! Want waar was Anass tussen 8 uur ‘s avonds en 10 uur ‘s morgens? Zijn fiets werd rond 8 uur ‘s avonds reeds gevonden bij de picknicktafel en zijn lichaam pas de volgende morgen rond 10 uur in de bosjes daar vlakbij. Volgens Wandeltje, die daar in de buurt woont, heeft de politie de hele nacht gezocht, o.a. met helikopters:

133
13:55 | 14 februari 2013
Hier een bericht van wandeltje, ik woon net als Anass in Oostdorp, ongeveer 200 meter van zijn vindplaats en wandel iedere dag in het bosje waar hij gevonden is. Ik kan al dit gezwets niet meer aan dus vandaar mijn reactie.
– De vader van Anass woont in Marokko, want een gescheiden gezin, en hij zat op vrijdag in het vliegtuig naar Nederland.
– Half Wassenaar hoorde woensdagavond de helicopter, heeft donderdagnacht wakker gelegen van diezelfde helicopter en donderdagochtend van 8 tot half 10 weer die helicopter. Een raadsel dat die niets gevonden heeft. Evenals de speurhonden overigens, aangezien Anass ongeveer 50 meter van de weg is gevonden bij het hek naar Duinrell. Het is een klein rot bosje, waar je als je héél langzaam loopt, in nog geen 30 minuten uit en thuis bent. Een heel druk bosje ook, waar veel mensen met hun honden lopen, zoals ondergetekende, en waar je in het weekend door bergen crossfietsers van je sokken wordt gereden. ‘s Avonds zitten elke avond bij de picknicktafel waar Anass’ fiets werd gevonden altijd “hangjongeren” die elke dag weer een gigantische pestzooi achterlaten zoals blikjes, flessen, wietzakjes etc. Dus waarom heeft niemand iets gezien of gehoord, en is Anass pas op donderdagochtend gevonden? Een raadsel.
– Ik spreek heel veel mensen, maar niemand gelooft in zelfdoding, want daar was het de jongen niet naar.
– Waarom is de pers ineens zo ontzettend stil?
– Waarom geen ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat er een aantal dagen geleden veel politie, afzetlinten, ambulance etc. waren in een van de vakantiebungalows van Duinrell, een paar meter van de vindplaats van Anass?
Kortom, het hele verhaal rammelt aan alle kanten, wij als burger weten nog niet de helft van wat er allemaal speelt. Maar ga niet speculeren over het geloof van de familie, over zijn vader. Hoop alleen maar dat de waarheid boven komt zodat de familie kan gaan proberen dit te verwerken en het een plaatsje te geven.
Dit moest ik even kwijt.

De vraag is echter niet alleen waar Anass die nacht gebleven was, de vraag is ook hoe zijn lichaam de volgende morgen om een uur of 10 in dat bosje terecht kon komen, zo vlak bij de picknicktafel waar zijn fiets stond! De avond tevoren lag hij daar immers nog niet! En de volgende morgen lag hij daar evenmin!

De vraag is tevens waar de politie de hele donderdag zo druk mee was, van op zijn laatst 10 uur ‘s morgens tot tegen zessen ‘s avonds. Waarom kon men pas om 6 uur zeggen dat het gevonden lichaam inderdaad van Anass was? Het hele bos was afgezet, tot en met het pannenkoekenrestaurant. Hoeveel sporen zijn daar gevonden en hoeveel sporen zijn er uitgewist? Waarom deed de politie op vrijdag opeens zelfs meer van hetzelfde? Wat zocht men toen nog in dat bos? In elk geval was dat bospad behalve hondenuitlaatplek tevens afwerkplek!

Vindplaats Anass Aouragh

En waarom kwam Peter R. de Vries ons reeds op donderdagavond verzekeren dat er waarschijnlijk een toevallige pedo voorbij kon zijn gekomen die belust was op prooi? Anass was volgens de PR van het OM toevallig op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats:

EenVandaag, 07-02-13: Lichaam Anass Aouragh gevonden in bos

sitestat

Het OM beweerde op vrijdag echter dat het zelfmoord was! Dus geen eenzame op prooi beluste pedo, zoals de grote PR ons wijsmaakt, maar zelfmoord! Maar hoe dan? De doodsoorzaak is nog steeds niet bekend, evenmin als het tijdstip van overlijden! Deze zaken staan als het goed is in het autopsierapport. Gelukkig laat de vader van Anass het er niet bij zitten. Hij heeft de bekende advocaat mr. Gerard Spong in de arm genomen. De vader en de oom van Anass hebben ook reeds gevraagd om dat autopsierapport. Ze hebben de jongen zelf gewassen en afgelegd, zoals in Marokko nog gebruikelijk is. Het lichaam vertoonde duidelijke sporen van mishandeling!

Zodra mr. Spong dat autopsierapport heeft opgevraagd, weet de familie méér. Of mr. Spong al dan niet betrouwbaar is, moge blijken uit de snelheid waarmee hij dat rapport levert! Bij voorbaat roepen dat Spong niet de juiste advocaat is, lijkt me laster en smaad. Het is ook niet aan ons om te verzinnen wat er gebeurd is! De familie wil dat de zaak wordt onderzocht, dus wachten we af…

Overigens blijf ik van mening dat Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

234 Reacties

 1. Thijs

  @Hr Bou,
  De verwijzing hierbovenin naar de vindplaats van het lichaam van Anass komt in geen geval overeen met de foto met de rode pijl (Hekje-2-e1360927382177.jpg) waarop een voetpad, ruiterpad en hek te zien zijn. De verwijzing naar de Google Maps locatie is vrij nauwkeurig, maar deze ligt minstens 100 meter van het dichtstbijzijnde hek vandaan.
  Dus, wat is nu de juiste exacte vindplaats?
  Zie: http://dfiles.eu/files/t84iuftes

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Thijs,

   De vindplaats van het lichaam is best belangrijk. Daarover lag ik ook al in de clinch met Martin Vrijland. Achter de schermen kreeg ik informatie van iemand die ter plekke is gaan kijken en met de mensen heeft gepraat. Hij stuurde me de foto met de pijl. Het lichaam ligt daar vlak bij het hek en niet ver van de picknicktafel.

   Daarna is Martin Vrijland zelf gaan kijken. Ook hij werd door de buurtbewoners gewezen op een plek vlak bij het hek, maar iets zuidelijker, dus dicht bij de geocache grabbelton.

   Daarom houd ik het er voorlopig op dat jouw foto niet klopt, want daar ligt het lichaam heel ergens anders. Mijn vraag is dan: hoe kom je aan die Google map foto? Wie heeft hem ingetekend en op grond van welke informatie?

   Maar waar het lichaam ook lag, het blijft raar. Om 8 uur ‘s avonds was de fiets gevonden bij de picknicktafel en de politie heeft de hele avond en nacht gezocht, o.a. met helikopters. De volgende morgen vanaf zonsopgang wéér gezocht en tussen half 10 en 10 uur wordt de jongen gevonden! Waar was hij de hele nacht?

   Antwoord
   • sickworld

    In aanvulling op de helicopter-zoekactie en met excuses voor de misschien wat kille constatering maar: ALS Anass begin van de avond zelfmoord zou hebben gepleegd op de locatie waar het lijkje is gevonden dan is de lichaamstemperatuur nog relatief hoog, hoger dan een hele nacht in het koude bos te hebben gelegen. Als de warmtecamera’s van de helicopter een hennepplantage kunnen traceren i een bewoonde omgeving (overal staat de kachell aan) dan zal het toch ZEKER een warm lichaam in een kouyd bos moeten signaleren. Waarmee ik wil zeggen dat (1) ofwel de zoektoch is bedroevend slecht uitgevoerd en vraagt om reprimande ofwel (2) het lichaam lag er inderdaad nog niet en dus is zelfmoord uitgesloten, ofwel (3) het is een cover-up van justitie. Ik heb grote twijfels over de kwaliteiten van onze publieke diensten (individuele goedwillendheid is iets anders dan kwaliteit) en ben bang dat Arnass slachtoffer is van een moord waarmee justitie geen raad weet. Niet vanwege de locatie (Wassenaar) de nabijheid van het KH en de reeds opgelopen schade door slechte communicatie en voorbarig gepraat van oa de burgermeester. Anass RIP

    Antwoord
    • sickworld

     Met excuses voor de typo’s…

    • mr. drs. Bou

     Excuses aanvaard, en welkom op BOUblog.

     En dan hebben we het nog niet eens over die fiets die om 8 uur reeds was gevonden. Dan vraag je zijn moeder toch even om een kledingstuk van dat kind. Daarna laat je een hond er aan ruiken op de plek van die fiets en roept: ZOEK! De eerste de beste tekkel rent dan als een speer achter het spoor aan!

     De volgende morgen omstreeks 10 uur werd Anass gevonden in de bosjes, op steenworp afstand van die fiets!

   • Thijs

    @hr Bou, in antwoord op:
    “hoe kom je aan die Google map foto? Wie heeft hem ingetekend en op grond van welke informatie?”

    De Google Maps satellietfoto krijg je te zien als je in Google Maps de locatie ingeeft die in de link staat bovenaan deze pagina. In die link staat namelijk locatie 52.14784307,4.38934164 vermeld. Op die satellietfoto kun je vervolgens op zoek gaan naar alles wat matcht met informatie uit de foto’s (picknicktafel, afvalbak, paden, duingalows en hekwerk) en de locatie van de geocache Grabbelton. Wat matcht heb ik ingetekend. Ik heb vraagtekens gezet bij locatie 52.14784307,4.38934164 als vindplaats van het lichaam omdat die locatie inderdaad niet juist kan zijn.

    Ondertussen heb ik een nieuwe afbeelding gemaakt, op basis van de onderstaande bronnen. Die afbeelding staat hier: https://www.box.com/s/jfqwhvn4tvrpsxroc635

    Plattegrond Duinrell: http://www.duinrell.nl/files/uploads/plattegrond/2013_Online_Reservering_plattegrond_II_dd_16_1_2013.pdf
    Deze plattegrond is niet op het noorden gericht. De hoek waar het om gaat zit links onderin.

    Locaties van op satellietfoto zichtbare delen van hekwerk, die overeenkomen met de plattegrond van Duinrell:
    52.148296 4.388212
    52.148586 4.388636
    52.148652 4.388736
    52.148753 4.388889
    52.148872 4.389071
    Inzoomen op Google Maps in satelliet-weergave van deze locaties laat dan een deel van het hekwerk zien.

    Foto met rode pijl naar vindplaats lichaam, die ik helaas NIET goed kan matchen met satellietfoto: http://www.boublog.nl/wp-content/uploads/2013/02/Hekje-2-e1360927382177.jpg
    De rode-pijl-foto is niet scherp en de afstand tot het hek is vrij groot. Ruiterpad en voetpad in de voorgrond kan ik niet goed localiseren op een satellietfoto. In verband met deze foto heb je gemeld dat de vindplaats van het lichaam iets noordelijk (mogelijk noord-oostelijk) van de geocache Grabbelton ligt.
    Het zou mooi zijn als je hierover preciezer kunt zijn, in relatie gebracht tot andere objectieve feiten (zoals bijv. bungalownummers), evenals over de bron van die informatie.

    Foto met rode tas en witte pijl naar vindplaats lichaam, die overeenkomt met de locatie van geocache Grabbelton, maar waarvan mij niet duidelijk is of dat wel de vindplaats van het lichaam is:
    http://martinvrijland.files.wordpress.com/2013/02/vindplaats-anass_met-pijl.jpg

    De video van Martin Vrijland op de “Grabbelton” plaats:
    http://www.youtube.com/watch?v=rBbkd36M_XY#!
    Hierin wordt bevestigd dat de geocache Grabbelton vlakbij (1 a 2 m) het hek achter duingalow 539 ligt, conform locatie-info van geocaching.com. We zien namelijk de zijkant van een bungalow achter het stalen hek (hemelwaterafvoer zit aan de zijkant). Alle andere bungalows daaromheen staan niet met de zijkant aan het hek.
    Of dit de vindplaats van het lichaam is, wordt echter niet duidelijk.

    De commentaren van Angela071 in http://martinvrijland.wordpress.com/2013/02/20/spel-geocaching-op-vindplaats-anass/
    “Het lijk lag ongeveer bij de cache grabbelton”
    “… dan duingalow 535 waar Anass gevonden is”
    Duingalow 535 ligt echter op ca. 42 meter afstand ten zuidwesten van geocache Grabbelton. Duingalow 539 ligt op enkele meters afstand van geocache Grabbelton. Algela071 werkt zelf ook op Duinrell en is bevriend met de ‘eigenaar’ van geocache Grabbelton, blijkt uit haar commentaren.

    Ik weet echter nu nog steeds niet wat de juiste vindplaats is!
    Het kan zijn 1)
    (Vrijland) Door lokale onbekende getuige aangewezen: direct bij geocache Grabbelton (tussen hek en cache-luik) zoals te zien in video van Vrijland.
    of 2)
    (Angela071) Via medewerker Duinrell, collega van Angela071: “bij duingalow 535”
    of 3)
    (Bou) Door lokale onbekende getuige aangewezen: rode-pijl-foto, iets noordelijk (mogelijk noord-oostelijk) van de geocache Grabbelton locatie.
    of 4)
    Een andere plek, die nog niemand gemeld heeft.

    Mijn vermoeden is, dat de rode-pijl-foto de juiste vindplaats aangeeft, maar die kan ik niet plaatsen op stallietfoto. Ik begin te denken dat er maar één manier is om verifieerbaar te bepalen wat de exacte vindplaats van het lichaam is en dat is door eerst te achterhalen WIE het lichaam heeft gevonden..

    Antwoord
  • JCats

   Als je op mijn link klikt, zie je een grotere kaart.
   Met daarbij ook een geocache op de plaats waar Erwin Vosse werkt.

   Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Inderdaad bizar.

  Deze Geocache zou volgens Martin zijn verstopt op zijn laatst op 19 februari! De verdwijning vond plaats op 6 februari, dus dit spoor is waarschijnlijk geplaatst na de moord!

  Het kan een dwaalspoor zijn… maar misschien is RIP ook wel de plaats delict!

  Antwoord
  • mrpettjo

   Deze Erwin Vosse blijkt ook een relatie te hebben met een van de agenten die bij het onderzoek betrokken is. Zoals te lezen is in zijn e-mails aan Martin.
   Erwin Vosse is dus bepaald geen onbevooroordeeld persoon. Hij werkt bij Herberg ‘t Hoekje in Wassenaar in de bediening.
   Hij heeft ook zijn twitteraccount onlangs gewist net als een aantal andere accounts, lees ik op de site van Vrijland.

   Antwoord
 3. They Knew

  Zo, via het AD worden wij er met z’n allen aan herinnert dat er wel meer kinderen van onder de 15 zelfmoord plegen. Dank u wel AD en nu? Wordt ons nu vriendelijk verzocht te stoppen met verder zoeken?

  Antwoord
  • Lidy

   Uiteraard niet, maar er is zoveel geprobeerd, met name om de familie van Jasper te overtuigen een andere advocaat te nemen, maar als die niet te overtuigen zijn van de noodzaak en het overgrote deel van de Nederlanders zich een oor aan laat naaien, dan staan de criticasters met lege handen ondanks hun getuigen en bewijzen en argumenten. Het OM is in de positie om de rechtsgang te manipuleren. Ze volgen nog steeds het script dat leidt tot een veroordeling. De advocaat heeft geen behoefte aan getuigen die het script in de war kunnen gooien, heeft hij al laten weten. Welnu dat is geen nieuws, maar een vanzelfsprekend gevolg. Het zal nu aankomen op bijvoorbeeld de rechters, gaan die mee? Ik ben erg benieuwd naar de bezetting. Ik hoop op een wonder.

   Antwoord
   • Joris

    Dank Lidy.

    Wat erg allemaal.
    Het voelt of iedereen er ‘t bijltje bij heeft neergegooid.

    Toch hoop ik met je mee.
    En wie weet.
    Er gebeuren aparte dingen momenteel.
    Ook aan de goede kant.

    Antwoord
 4. Jim

  Die cache heeft er niks mee te maken.
  Ik ken hem.

  Antwoord
 5. ute

  Ik hoop met jullie mee…het is zo akelig stil.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Ute, ik heb de griep. Vandaar dat het even stil is. Jammer, want ik was van plan om nog een artikel te maken over de Vaatstra zaak. Maar ik ben nu een uurtje op en ik wil weer naar bed, want ik heb het koud en ik ben zo moe!
   Misschien gaat het morgen beter…

   Antwoord
 6. Annemail

  Beterschap dan maar mr.drs. Bou!
  Heb zelf nog een aantal linkjes gezet onder brief naar Steringa omdat ik dacht dat dit topic over Anass gaat.

  Antwoord
 7. ute

  Mr.drs.Bou heel veel beterschap!

  Antwoord
 8. Joris

  Beterschap. Niet te snel opstaan, anders blijft ‘t hangen.

  Neem de opmerkingen over stilte rond de zaak niet persoonlijk; het is overal.

  Antwoord
 9. Wils

  Donderdagmorgen 7 februari 2013. Het is nog donker als een woordvoerder van Politie Haaglanden tegenover een verslaggever bevestigt dat de fiets van Anass de vorige avond rond 20:00 uur door twee jongens werd gevonden bij de picknicktafel op de Katwijkseweg.
  Zodra het licht wordt om circa 8 uur gaat de zoektocht daar verder, aldus de politieman en hij vervolgt zijn relaas met de woorden: “Misschien zit die jongen daar ergens verstopt…”

  De politie vindt het volgens mij ook vreemd dat men de jongen na het aantreffen van de fiets niet heeft kunnen traceren, terwijl hij – zoals later bleek – zo dichtbij lag. De gedachte dat Anass zich – gedurende de zoektocht met o.a. helikopter en speurhonden – vele uren verstopt zou hebben omdat hij niet gevonden wilde worden, is net zo onverdraaglijk als de gedachte dat hij vermoord is. Het was bitter koud, rond het vriespunt, met winterse buien en een stevige wind. Die avond of nacht zou hij ervoor gekozen hebben om zijn jonge leven daar, in de bosstrook, in het donker en in alle eenzaamheid te beëindigen.
  Maar hoe dan?
  De vraag is ook: verstopte hij zichzelf of werd hij verstopt? Of lag hij ‘s avonds al op de plaats waar hij de volgende ochtend gevonden werd en heeft de politie hem eerder over het hoofd gezien? Vanaf zes uur reageerde hij al niet meer op de telefoontjes van zijn moeder.

  De politie tracht waarschijnlijk middels het passantenonderzoek alsnog een verklaring te vinden voor het feit dat men de jongen niet kon traceren, hoewel rond acht uur ’s avonds de focus al op de bosstrook langs de Katwijkseweg kwam te liggen. De volgende morgen vanaf acht uur zoekt men daar met ‘man en macht’ verder. En rond 10 uur wordt de jongen gevonden, maar niet door de politie of ME, als ik het goed begrepen heb.

  Audio: Politie over vermissing Anass Aouragh (even naar beneden scrollen)
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/07-02-2013/zoektocht-vermiste-jongen-13-donderdag-verder

  Antwoord
 10. Onno Dekker

  Wat is het motief achter de stelling zelfmoord?
  Wat gebeurde er gelijktijdig op Duinrell?
  Wat is er naar de pers uitgestuurd?
  Wat doet men met de getuigenissen?
  Vragen die een beeld zullen oproepen gelijkend op
  de Vaatstrazaak?

  Antwoord
 11. mr. drs. Bou

  Vragen en nog eens Vragen

  Geupload op 25 feb 2013

  Het is erg stil omtrent deze tragedie in de Pers, waarom?
  Een tragedie met een zeer mysterieus karakter vanwege het plotseling overlijden van Anass nu al weer bijna drie weken geleden.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Deze video laat duidelijk zien waar het lichaam van Anass is gevonden. Dit klopt met de nieuwe locatie die Martin Vrijland aangaf, dus vlak bij de Geocache.

   Antwoord
 12. jan-47

  Drs Bou
  Dit gaat weer de mist in
  Het zal lang duren tot niemand behalve de bloglezers zich er ook maar iets van herrinnerd
  Ik blijf het volgen met bijv de vraag
  Had hij het fietssleutetje nog in zijn zak
  Wat zegt het autopsie rapport, en hoe gaat de politie de tijdslijn verantwoorden want daar zitten volgens mij na het zien van de video,s nogal wat gaten in
  Schrijf de burgervader maar af (volgens mij voorgeprogrammeerd)

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Jan-47, een andere vraag is waar dat mobieltje is gebleven! En natuurlijk waarom de politie Anass niet tussen 8 en 9 uur ‘s avonds aan de hand van zijn mobieltje kon traceren!!!

   Antwoord
 13. Jim

  Ik woon in Wassenaar, vlak bij het Duinrellbos.
  Ik heb het arme ventje gekend, en geloof ook niet in zelfmoord.
  Voor mij zijn er 3 optie’s t.w : pedocriminelen, pesters of polen.
  Dat laatste zal ik even toelichten.
  Ik loop dagelijks daar door het bos met mijn hond.
  Regelmatig kom ik in en rond het bos polen tegen, meestal met z’n drieen of vieren.
  De plaats waar Anass is gevonden is vlak bij het hek, waarachter duingalows staan ,waar polen in zitten.
  Er ligt daar altijd heel veel troep, bierflesjes, plastic tasjes, blikjes etc, volgens mij kieperen ze dat allemaal over het hek.
  Ik heb er geen goed gevoel over, en vraag me af wat zich daar in die huisjes afspeelt, of heeft afgespeeld die bewuste nacht.
  De hele zaak rammelt ook alle kanten, dat is in ieder geval wel duidelijk !
  Die woensdag avond is mijn man nog laat in de avond gaan lopen met de hond, langs het Duinrellbos, en door de buurt waar Anass woonde, hij is werkelijk niemand tegen gekomen, geen politie ,echt niemand.
  Dat is toch vreemd !!!
  Nogmaals het is een vies zaakje, en ik hoop dat de Politie heeft gezegd dat het zelfmoord is, om de gemoederen in het dorp rustig te houden ,en de dader (s) op een dwaalspoor te brengen.
  En dat ze ondertussen heel hard op zoek zijn naar de dader (s).
  Sterkte voor de familie !
  Ik denk aan jullie !

  Antwoord
 14. Rene

  Er zijn teveel vraagtekens in de zaak Anass Aouragh.
  Ik hoop dat de politie het onderzoek voortzet totdat 100 % is komen vast te staan dat Anass zelfmoord heeft gepleegd.
  Ik ben daar persoonlijk namelijk helemaal niet van overtuigd!
  Ik wens de familie en vrienden van Anass heel veel sterkte!

  Antwoord
 15. Lidy

  Inmiddels, na alle vraagtekens van mensen ter plekke, hoe het mogelijk is dat niemand het lichaam van Anass, in die kale groenstrook, heeft gezien, behalve de agent die hem om 10:00 uur zou hebben gevonden, vind ik het aannemelijk dat het lichaam van die jongen daar nooit heeft gelegen.

  Antwoord
 16. JCats

  Martin Vrijland maakt zichzelf belachelijk met zijn reptielencomplot (‘De overwinning nabij!’)
  Is hij (of zij of hen) toch een blisemafleider?
  Als we toch met complotten bezig zijn, mag je niet uitsluiten dat de mArtIn VrijlanD erachter zit.

  Antwoord
  • Lidy

   Ik lees daarnet op zijn site dat hij een stichting wil opzetten ‘onderzoek Anass’ en daarvoor donateurs zoekt. Op zich een loffelijk streven, ware het niet dat hij daarmee, zoals hij meteen in de eerste alinea schrijft, ”undercover’ operaties wil bekostigen. Deze man heeft zich daarmee, wat mij betreft, als serieuze onderzoeker gediskwalificeerd.

   http://martinvrijland.wordpress.com/2013/03/01/oprichting-stichting-onderzoek-anass/

   Antwoord
 17. Wils

  Momenteel wordt in de VS de dood (zelfmoord, zegt de politie) van Sheena Morris opnieuw onderzocht. Zij werd 4 jaar geleden gevonden in een douchecabine, hangend aan een hondenriem, met haar zitvlak ca. 16 cm boven de grond en haar benen volledig gestrekt naar voren (zie de link ‘Online Graphic’, het laden kan even duren, vanwege een schat aan gegevens).

  Online Graphic: Sheena Morris’ death (Body and Shower):
  http://www.heraldtribune.com/article/99999999/multimedia/120719990

  Haar moeder geloofde niet in zelfmoord en schakelde de hulp van de beste forensische experts in. Die delen nu haar mening. De zaak werd onlangs, zij het op beperkte schaal, heropend. Alleen voor de losse eindjes, aldus de politiechef die nog steeds achter de conclusie van destijds staat, maar nu zijn medewerking aan het Cold Case Team verleent. De moeder is ervan overtuigd dat de ex-verloofde haar dochter heeft vermoord.

  De resultaten van het nieuwe onderzoek naar Sheena’s dood worden binnenkort bekendgemaakt. De doodsoorzaak is inmiddels gewijzigd in ‘onbepaald’, omdat de zelfmoord geënsceneerd zou kunnen zijn.
  “The chief medical examiner for the Florida district changed the cause of death from suicide to undetermined, as the theory that her death may have been staged destabilized his original verdict.”

  Dr. Phil maakte er een geruchtmakende uitzending over en ook op internet is veel info over deze zaak te vinden.

  Voor geïnteresseerden nog een videolinkje van 4 minuten:
  http://bradenton.wtsp.com/news/news/148809-sheena-morris-bombshell-revealed-dr-phil

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf + negen =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën