Archief
Artikelen

Op Omroep West staat een overzicht van het nieuws omtrent de verdwijning en dood van Anass Aouragh, te beginnen op woensdag 6 februari. Volgens het OM was het zelfmoord, maar volgens mij klopt er iets niet. Hoe moet een jongen van 13 zelfmoord hebben gepleegd in een bos? Hing hij zichzelf soms op aan een tak? Sneed hij zijn polsen door of slikte hij een overdosis in het struweel? Of is Anass om het leven gebracht en mogen wij dat niet weten? Want zelfmoord behoeft niet verder te worden onderzocht, laat staan opgelost. De dader ligt dan immers op het kerkhof… Daarom een amber alert voor deze moordzaak!

Woensdag 6 februari, 23.49 uur, WASSENAAR – De politie heeft een amber alert doen uitgaan over de vermissing van de 13-jarige jongen Anass Aouragh uit Wassenaar. Hij sinds woensdag spoorloos verdwenen. De jongen is 1 meter 68, heeft kort zwart haar en een groen katoenen jack aan. Anass is op zijn fiets folders gaan rondbrengen en is daarna niet teruggekeerd naar huis. De fiets van Anass is teruggevonden in Wassenaar. De politie heeft gezocht bij zijn vrienden en andere plekken waar hij zou kunnen zijn, maar daar is hij niet gevonden. Daarom is besloten een alarm te versturen.

Donderdag 7 februari, 7.40 uur. De zoekactie naar de vermiste 13-jarige jongen uit Wassenaar, gaat donderdag verder. Anass Aouragh kwam woensdagavond niet terug na het rondbrengen van folders in de wijk Oostdorp. Zijn fiets werd teruggevonden op de Katwijkseweg bij recreactiepark Duinrell. Vooralsnog heeft de politie geen aanknopingspunten waar hij zou kunnen zijn. De route die de jongen heeft afgelegd wordt nagelopen en er wordt een politiehelikopter ingezet.

Idem 9.06 uur: De 13-jarige Anass Aouragh die sinds woensdagavond vermist wordt, is misschien met een man het bos in gegaan. Een moeder vertelt aan Omroep West dat haar zoontje dat woensdag gezien heeft. Haar zoon zag Anass Aouragh rond 19.30 uur het bos bij de Katwijkseweg ingaan met een man in een grijze joggingbroek en rende daarna in paniek naar huis. De politie zoekt nu bij de Katwijkseweg met een helikopter en grondpersoneel.

Idem 10.14 uur: In de bosstrook bij de Katwijkseweg in Wassenaar is donderdagochtend een lichaam gevonden. Zeer waarschijnlijk gaat het om het lichaam van de vermiste Anass Aouragh (13). De doodsoorzaak is nog niet bekend. De jongen werd gevonden in de bosstrook tussen de Katwijkseweg, Storm van ’s-Gravesandeweg en Duinrell.

Idem 11.25 uur: De 13-jarige Anass Aouragh werd gepest. Dat zegt een buurtbewoner tegen Omroep West. Volgens de buurtbewoner is Anass een hele lieve jongen. ‘Hij werd heel veel gepest. Waarom weet ik niet.’

Idem 12.34 uur: Het lichaam is vermoedelijk gevonden door een wandelaar met een hond bij een hondenuitlaatplek. Dat hebben buurtbewoners gezegd.

Idem 12.43 uur: Voetbalvereniging Blauw-Zwart in Wassenaar is geschokt door het bericht.
Anass speelde in de C4, samen met zijn tweelingzusje. Zijn team zou donderdagavond trainen, maar dat gaat niet door. Er wordt nog nagedacht over de wedstrijden van komende zaterdag, of die worden afgelast of niet. Volgens vrienden en buren werd de 13-jarige jongen gepest. Op de voetbalclub was dat niet het geval, zegt de voorzitter van de jeugdcommissie. ‘Wij kregen geen signalen dat de jongen gepest werd, maar hij leek ook niet erg gelukkig te zijn.’

idem 07-02-2013 | 18:08 Het lichaam dat donderdagochtend in een bos in Wassenaar is gevonden, is van de vermiste Anass Aouragh. Dat heeft de politie donderdagavond bevestigd. De politie kan op dit moment nog niets zeggen over de doodsoorzaak, maar ‘op dit moment is het nog niet mogelijk een misdrijf uit te sluiten’. Medewerkers van de forensische opsporing hebben de hele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen.

Vrijdag 8 februari, 7.16 uur: Het is nog niet bekend hoe de 13-jarige Anass Aouragh uit Wassenaar om het leven is gekomen. Medewerkers van de forensische opsporing hebben donderdag de hele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen. De politie kan over de doodsoorzaak van de jongen nog niets zeggen, maar een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Idem 10.48 uur: Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht vrijdag sectie op het lichaam van de 13-jarige Anass Aouragh. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

Idem 12.48 uur: De doodsoorzaak van Anass Aouragh wordt waarschijnlijk pas na het weekend bekendgemaakt. Dat heeft de politie laten weten.

Idem 13.56 uur: De politie doet vrijdag opnieuw onderzoek in de bosstrook van Wassenaar omdat er een melding binnen is gekomen. Donderdagmiddag werd daar het lichaam van de 13-jarige Anass Aouragh gevonden. Nog steeds is niet bekend waardoor de scholier is overleden. Waarschijnlijk komt daar na het weekend meer duidelijkheid over.

Idem 20.03 uur: Er zijn sterke aanwijzingen dat de 13-jarige Anass Aouragh zelf een eind aan zijn leven heeft gemaakt. Dat heeft de politie vrijdagavond bekendgemaakt, op basis van de eerste onderzoeksresultaten. ‘Maar een misdrijf kan nog niet worden uitgesloten.’

Zaterdag 9 februari, 16.23 uur: ‘Ik vind het dapper dat hij zich anders durfde te kleden’, zegt een jong voetballertje zaterdag bij voetbalclub Blauw Zwart in Wassenaar. In de kantine kunnen mensen zaterdag een boodschap achterlaten voor de overleden clubgenoot Anass. ‘We waren vrienden op de basisschool’, vertelt het voetballertje verder. ‘En we voetbalden vaak samen. Daarom wilde ik iets schrijven. Het was een aardige jongen.’

Zondag 10 februari, 16.25 uur: Het lichaam van de 13 jarige Anass Aouragh uit Wassenaar is vrijgegeven door het Nederlands Forensisch Instituut. Maandag wordt hij begraven op de begraafplaats Rosenburgh in Voorschoten.

Maandag 11 februari, 6.19 uur: In een buurtgebouw in de wijk Oostdorp in Wassenaar zijn zondagavond ongeveer 100 mensen samengekomen om te praten over de dood van de 13-jarige scholier Anass Aouragh. Burgemeester Jan Hoekema, een wijkagent en medewerkers van maatschappelijk werk waren aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden.

Idem 10.45 uur: De politie kan nog steeds niet zeggen wat de doodsoorzaak is van de 13-jarige Anass uit Wassenaar. Donderdag werd het lichaam van de jongen gevonden in een bos in de buurt van vakantiepark Duinrell. De dag ervoor werd hij als vermist opgegeven door zijn familie. Er zijn sterke aanwijzingen dat het om zelfmoord gaat. Toch gaat het onderzoek verder, omdat de politie nog niet 100 procent kan uitsluiten dat Anass het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Idem 17.34 uur: De doodsoorzaak van de 13-jarige Anass is nog altijd niet bekend. Dat zei burgemeester Hoekema van Wassenaar op een persconferentie aansluitend aan de begrafenis van de jongen. Ook werd op de persconferentie verteld dat Anass al maanden op school werd gepest.
Ook de rector Ben Dijkmans van het Adelbert college waar Anass op school zat, kwam aan het woord. Hij noemde de Anass een ‘bijzondere jongen’. Daardoor viel hij op en werd hij gepest. Hij kon de ene dag met een vlinderdas binnenkomen en de volgende dag in een groene broek. Maar volgens de rector werd hij ook juist gewaardeerd om zijn durf. Over het pesten zegt hij: ‘In alle situaties het protocol is doorlopen. Dat had resultaat.’ Er is volgens Dijkmans gepraat met de pesters, hun ouders, de eventuele meelopers en Anass zelf. Ook Dijkmans benadrukte dat nog steeds niet helemaal duidelijk is wat de doodsoorzaak is. De politie gaat uit van zelfmoord, maar sluit een misdrijf nog steeds niet uit.

Dinsdag 12 februari, 18.37 uur: De dood van de 13-jarige Anass Aouragh vorige week in Wassenaar was beslist geen zelfmoord. Dit heeft zijn vader, Mohamed Aouragh, bij de begrafenis van de jongen tegen het Marokkaanse persbureau MAP gezegd. Volgens de vader zijn er afdrukken van vingers op de hals van de jongen te zien geweest en zijn er getuigenissen die erop wijzen dat er geen sprake was van zelfmoord, meldde MAP dinsdag. Een getuige heeft gezien dat drie individuen Anass meenamen kort voor hij verdween, liet de vader weten. Hij wees erop dat de familie nog steeds niets heeft vernomen over de autopsie. De politie in Den Haag zet het onderzoek voort op de ingeslagen weg en gaat nog steeds uit van zelfmoord, liet een woordvoerder dinsdagavond weten.

Tot zover de nieuwsberichten in deze moordzaak. Lees ook het commentaar op BOUblog, dat hier begint. Als deze jongen van 13 jaar inderdaad zelfmoord heeft gepleegd, dan willen we graag weten hoe hij dat heeft geflikt! Dus gaarne het AUTOPSIERAPPORT.

Hetzelfde geldt uiteraard voor de zaak Vaatstra!

Rest me nog om zijn moeder, zijn tweelingzus en zijn vader veel sterkte te wensen bij de verwerking van deze woede en dit verdriet!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

76 Reacties op “Amber alert voor de moord op Anass Aouragh”

 • mr. drs. Bou:

  Op KLOL staat dit:

  Me broer heeft zijn lichaam gezien en hij zat idd onder de blauweplekken. Woensdag had de politie al in het bos gezocht en ze vonden idd alleen zijn fiets. De volgende dag kregen ze een tip van dat er een enge man in het bos is gezien waar ze woensdag met politie en politie honden hebben gezocht. Woensdag niks gevonden en donderdag hebben ze anass in het zelfde bos gevonden. Media wilt ze bek dicht houden omdat prins willem alexander en maxima daar wonen . Ze zijn bang dat er rellen zullen ontstaan.. Zelfmoord is idd niet toegestaan god heeft iemand een leven gegeven, en alleen god zal een leven van iemand ontnemen… Mensen praten over dingen waar ze geen verstand van hebben. Jammer hij is overleden en je hoord alleen maar onzin. Het zou je kind maar zijn kijken of jullie ook zo zouden praten als het jullie kind is.”

  http://www.nujij.nl/algemeen/039-anass-aouragh-heeft-geen-zelfmoord-gepleegd.21533960.lynkx

 • ingrid:

  Deze reactie kwam in te tegen op Argusoog.
  waakvlam zegt:
  12 februari 2013 om 21:44
  WASSENAAR – Omroep West-verslaggever Mariët Overdiep zag donderdagochtend een eigenaardige man uit het bos bij de Katwijkseweg in Wassenaar komen. Ze stond daar om verslag te doen over de zoektocht naar de vermiste Anass Aouragh.

  De 13-jarige Anass werd sinds woensdagavond vermist. Anass kwam niet terug na het rondbrengen van folders in de wijk Oostdorp.

  Overdiep: ‘Ik stond bij het bos te posten omdat daar gezocht zou worden. Er kwam politie met sirene die het bospad opreed en linten uitzette. Uit het bos liep een man die ik heel erg eng uit zijn ogen vond kijken. Hij was een eigenaardige man.’

  Een tijdje later vertelde een moeder tegen Overdiep dat haar zoon Anass woensdagavond met een man het bos in heeft zien gaan. Hij zou een grijze joggingbroek aanhebben en er volgens de zoon ‘eng’ uitzien. ‘Op dat moment legde ik de link met de man die ik had gezien’, zegt Overdiep.

  Hieronder de link naar het interview met de moeder wiens kind zag dat Anass in het bos was met een onbekende man:

  http://www.omroepwest.nl/nieuws/07-02-2013/anass-met-man-het-bos-ingegaan (luister naar audio)

  Hieronder het verhaal van verslaggeefster Overdiep vastgelegd door omroep West:

  http://www.omroepwest.nl/nieuws/07-02-2013/ik-zag-een-eigenaardige-man

  • Jacobavbeieren:

   Het is zeer zeldzaam om op zo’n jonge leeftijd zelfmoord te plegen. Volgens statistieken is minder dan 5% van de slachtoffers 15jaar of jonger. Het overgrote deel daarvan zal 14 of 15 zijn. Dus het kan zelfmoord zijn maar door dat “gehannes” in de media over zelfmoord/moord en natuurlijk de “verplichte” onderzoeksfouten die de politie altijd weer maakt besluit de politie NU DUS MAAR EVEN dat het autopsierapport gesloten blijft. Dit wordt weer de volgende grote miskleun van justitie, let maar op. Vraag blijft natuurlijk wel of die getuigenis van dat zoontje over Anass en een man met grijze joggingbroek waar is. Zo ja, dan is het moord en dat zal door justitie toch bekend gemaakt moeten worden zo langzamerhand.

 • yvonne:

  En als Anass zo gepest werd dan ga je je niet opvallend kleden, den ben je liever zo onopvallend mogelijk, spreek uit ervaring….

  Groet Yvonne.

 • mr. drs. Bou:

  Woensdag had de politie al in het bos gezocht en ze vonden idd alleen zijn fiets. De volgende dag kregen ze een tip van dat er een enge man in het bos is gezien waar ze woensdag met politie en politie honden hebben gezocht. Woensdag niks gevonden en donderdag hebben ze anass in het zelfde bos gevonden.

  De fiets was woensdagavond al gevonden, maar de politiehonden vonden toen geen spoor van de fiets naar zijn stoffelijk overschot. Daarop werd amber alert uitgegeven, maar later weer ingetrokken. De volgende dag werd het lichaam gevonden door een man die zijn hond uitliet!

  Ergo: Anass heeft volgens het OM zijn fiets ergens neergezet en is toen spoorloos het bos ingevlogen, waarna hij zelfmoord pleegde. Dat komt omdat hij volgens een buurtbewoner gepest werd, maar volgens de school was dat al een paar maanden geleden!

  Het OM denkt dat we achterlijk zijn! Lieve hemel, alwéér!

 • Maarten:

  Zolang geen autopsierapport wordt overgelegd, is er per definitie iets te verbergen.

 • sancho panza:

  Vermoord en misbruikt in een “duingalow” in het bijzijn van Jean Paul Gaultier die in NL arriveerde met teddybeer in de arm (=verzoek om kind). Misbruik zal blijken uit autopsierapport. Politie houdt het daarom geheim. Er is al gelekt schijnt. (zie ook zaak Julie en Melissa in de Dutroux afaire). Binnenkort zal er ook wel een duingalow in vlammen opgaan net als de caravan van Hebben in de zaak Vaatstra.

  • mr. drs. Bou:

   Annemail, dat artikel laat zich niet kopiëren. Daarom heb ik het zowel geprint als opgeslagen. Want het is best belangrijk!
   De vader van Marianne Vaatstra krijgt een prijs, maar haar moeder moet zwijgen.

  • mrpettjo:

   Een getuige heeft gezien dat Anass door 3 lange blondharige jongens is geschopt en geslagen en de politie blijft maar volhouden dat het zelfmoord was zonder met bewijs of uitleg te komen..
   Wat wordt hier verborgen gehouden??

   • mrpettjo:

    Er zijn trouwens heel veel incidenten met jongeren die in elkaar worden geschopt zoals dat tot twee keer toe in Eindhoven gebeurde rond Oud en Nieuw. Gisteren werd ook in Zwolle een jongeman van 27 jaar samen met vriendin angevallen door een groepje 16-jarigen. Blijkbaar is dit een nieuwe geweldshype onder jongeren op dit moment. Personen die anders dan anderen zijn zoals Anass worden er dan snel uitgepikt als ze zich in de openbare ruimte bevinden (krantenwijk) en worden gemakkelijk het slachtoffer van geweld (pesten, geweld)
    De getuigenis van het geweld van drie jongens tegen Anass lijkt me een veel sterker en wellicht onomstotelijk bewijs van dood door geweld dan de getuigenis de (vermeende) enge man (pedo?) in joggingbroek waarvan er zoveel rondlopen.
    De blauwe plekken rond de hals en krassen op het gezicht wijzen zondermeer op geweld.
    Worden deze jongens en hun ouders uit de wind gehouden door de politie?? Het standpunt van de politie (100 procent zelfmoord) roept alleen maar vragen op.

 • maasdonk:

  Een flasback van de Vaatstra zaak lijkt het, op alleen konden ze toen niet met het zelfmoord scenario komen aangezien zij is gevonden door een vriend.
  De vraag is ; is de jongen gevonden door politie of door de wandelaar die moet dan toch ook het een en ander opgevallen zijn aan de jongen?
  Waarom weer leugens en bedrog er loopt/lopen wel MOORDENAARS los als de getuigen gelijk hebben en dan is de poltie haaglanden medeverantwoordelijk als er weer slachtoffers vallen.
  OM: ondermaats minkukel!!

 • mr. drs. Bou:

  Peter R. legde in EenVandaag 07-02-2013 reeds het verband met de Vaatstra zaak. PR de Vriezerik met zijn valse praatjes:

  sitestat

 • mrpettjo:

  Lijkt toch op dood van allochtoons kind door bruut geweld van drie Nederlandse jongens. Stopt justitie en politie deze zaak in de doofpot om rellen en plunderingen in Den Haag te voorkomen?

 • Joris:

  Hier (http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3393340/2013/02/13/Apen-pakken-pestgedrag-wel-aan.dhtml) gepost op Trouw:

  “Interessant dit. Maar eerst de feiten. Heeft Anass ’t werkelijk zelf gedaan? Hoe? Kan een politiehond een lichaam op 50 m afstand werkelijk niet vinden en een gewone hond de volgende dag wel? Of lag hij er niet? Wie waren de mogelijk gesignaleerde mannen?

  Afschuwelijk dit allemaal, heel veel medeleven met de familie en juist voor hen hoop ik dat journalisten ASAP het onderste uit de kan willen, qua informatie en transparantie. Men zegt dat dat helpt bij rouw. http://tiny.cc/6lrgsw

 • Miriam:

  De vader schijnt foto’s te hebben gemaakt van zijn overleden zoon met de verwondingen duidelijk zichtbaar, en dat één of meerdere daarvan op Facebook circuleren of hebben gecirculeerd.

 • mr. drs. Bou:

  Waar het lichaam van Anass werd gevonden, is bekend. Zie bovenstaande kaart, waarop een rondje staat waar zijn fiets stond en een kruisje waar Anass werd gevonden. Daar zou hij zelfmoord hebben gepleegd, want een dode jongen loopt niet meer weg. Het wanneer blijft vrij onzeker, de jongen werd op woensdagavond reeds vermist. Men heeft toen wel zijn fiets gevonden, maar geen Anass. Pas de volgende morgen werd zijn lichaam ontdekt door een hond, op ongeveer 50 meter afstand van zijn fiets! Volgens het OM was het zelfmoord.

  Maar waar was Anass, toen men zijn fiets had gevonden en naar hem zocht? Lag hij toen al op steenworp afstand in de bosjes? Ik denk het niet…

  Zie ook dit artikel.

  Kortom: er klopt weer eens iets niet!

 • mr. drs. Bou:

  Facebook verwijdert berichten Anass pagina

  Buurtgetuige Anass

  In dat artikel staat een andere foto dan bovenstaande:

  Onduidelijk is nu, waar zijn fiets en waar zijn lichaam zijn gevonden. Zijn fiets werd echter gevonden aan de Katwijkse Weg en zijn lichaam lag 50 meter verder in het bos. Deze foto is dus waarschijnlijk ONJUIST!

  Hier staan filmpjes en foto’s van het afgezette gebied.

  Volgens Omroep West was het zelfmoord.

  Anass gevonden tegenover Lucifer aan “Rothschild”-straat

  Alles wijst er dan ook op dat dit een symbolisch gekozen plek is en alle signalen staan dan ook op rood voor aanwijzingen van een rituele moord. De kans dat er hier sprake is geweest van een rituele moord in verband met de op handen zijnde troonopvolging acht ik niet gering. Ook ons koningshuis is volledig onderdeel van de Nieuwe Wereld Orde die vanuit de Illuminatie (Rothschilds) vorm gegeven wordt en waarvan de agenda al decennia lang uitgerold wordt.

  Daar gaan we weer! Wat een vette speculaas! 🙁

  • mr. drs. Bou:

   Het lukt me ook niet om te reageren op het blog van Martin Vrijland. Pasword Resett geeft een strange loop! Daar stop ik nu mee.

   De foto’s op zijn site zijn volgens mij echt helemaal FOUT !!!

   Wie helpt?

 • mr. drs. Bou:

  De rode pijl rechts onder in de foto wijst naar de plek waar Anass is gevonden. Op de achtergrond is het hek van Duinrell zichtbaar.

 • yvonne:

  Dag Boudina, heb even een reaktie geplaatst bij Martin Vrijland met verzoek jou site even te bezoeken!

  Groet Yvonne

  • mr. drs. Bou:

   Dank je wel, Yvonne.

   Die WordPress.com blogjes, daar krijg ik een punthoofd van. Ik weet nooit meer welk wachtwoord ik waar heb ingevoerd, al die blogjes zien er ook hetzelfde uit en meestal kom ik er gewoon niet in!

   Nieuw wachtwoord? Dan ontstaat er een strange loop! Kost me uren en daar heb ik geen zin meer in.

 • Goedemiddag,

  Ik begrijp dat u dingen op mijn blog probeert te plaatsen, maar dat dit niet lukt?
  In principe moet het gewoon mogelijk zijn.

  Stuur anders even een email naar martinvrijland @ gmail.com

  vr. groet!

 • PS ik ben al in conclaaf over de foto
  Maar de gene die ter plaatse is geweest en mij kan helpen reageert wat traag. De foto op uw blog had ik ook al toegezonden gekregen.

  In feite vind ik dat een minor detail, want het blijft tussen de “Rothschildstraat” en Duinrell.

  • mr. drs. Bou:

   In feite vind ik dat een minor detail, want het blijft tussen de “Rothschildstraat” en Duinrell.

   Ach, ja! Wat maakt het ook uit! Als er maar een duivel in de buurt is…

   Martin, als je je met een moordzaak wil bemoeien, lees dan eerst eens wat Agata Christie! Natuurlijk is het essentieel waar de fiets stond en waar het lichaam lag! Volgens jouw foto lag het lichaam bijna langs de straat en de fiets stond 50 meter verder in het bos!

   Dat ik bij jou niet kan reageren, komt door dat WordPress.com blog. Leuk voor beginners, maar ik krijg er al jaren de hik van!

 • PS2

  U kunt gewoon bij mij plaatsen hoor (als het aan mij ligt).
  Of iemand ‘van hoger hand’ is hier aan het ingrijpen.
  Maar ik wil niet aan complotdenken doen 😉

Laat een reactie achter

Recente reacties