Archief
Artikelen

De Verenigde Staten van Amerika met hun reputatie van “vrijheid en democratie” zijn in feite gegrond op het uitmoorden van Indianen en de slavernij van Afrikaanse negers. In de huidige politiek lijken deze historische aspecten geen rol meer te spelen, maar de feitelijke situatie van veel Indianen en negers is nog altijd bedroevend. In die zelfde hedendaagse politiek is de Joodse lobby machtig en de staat Israël ontvangt van de VS miljarden aan subsidie en moderne wapens. De vraag waarom de Joden in de VS zo’n machtige positie hebben, wordt wellicht iets verhelderd door de geschiedenis van de slavernij. Het blijkt dat de Joden in het verleden de grootste slavenhandelaren waren. Zij danken hun rijkdom aan het transport naar en de verkoop van negers aan de VS.

Natuurlijk waren er niet alleen Joden betrokken bij de slavenhandel, de Republiek der Verenigde Nederlanden maakten ook grove winsten in deze mensenhandel. In deze nieuwe republiek die na de 80-jarige oorlog een zelfstandige staat werd, woonden echter ook Joden. Of deze Joden betrokken waren bij de slavenhandel, is een vraag die in de volgende documentaire positief wordt beantwoord. Een artikel met de volledige tekst van deze docu zegt:

The Jews were expelled from Spain on August 2, 1492, and from Portugal in 1497. Many of these Jews emigrated to Holland, where they set up the Dutch West Indies Company to exploit the new world.

De documentaire werpt niet alleen licht op het fenomeen van de slavernij, maar ook op de dominante positie van de Joden in de VS. Hoewel slechts 1,5% van de bevolking Joods is, voert de Joodse lobby vaak de boventoon, vooral wanneer het gaat om steun aan Israël. Ook mag men van Joden geen kwaad woord spreken, zij zijn immers het slachtoffer van de Holocaust! Maar de Joden in de VS woonden daar al eeuwen en hebben dus niet geleden onder de Jodenvervolging door Nazi-Duitsland.

Who Brought The Slaves To America? duurt 40 minuten. De tekst zit onder de link.

Natuurlijk waren er niet alleen de Joden betrokken bij deze lucratieve handel, die aan miljoenen mensen het leven kostte en de overlevenden veroordeelde tot een onmenselijk bestaan. Ook de Hollanders en de Zeeuwen pikten er gouden graantjes van mee! Leve de VOC-mentaliteit en de West-Indische Compagnie!

Slavenhandel in de 17de en 18de eeuw. dl. 1 van 3: Vlissingen is een audio en duurt 55 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

20 Reacties op “Slavenhandel en de Joden in de Verenigde Staten”

 • Anna:

  Wat zal ik zeggen. Ik vroeg vorig jaar een bijstandsuitkering aan. Mijn contract met de thuiszorg werd niet verlengt. Ze moesten inkrimpen? Nu zit ik in een werkfabriek in rotterdam. Weigeren mag niet anders krijg je straf korting op je uitkering/loon. Half jaar contract hebben we gekregen bij Fourstar zo heet het bedrijf. s’morgen wordt je vanaf een centraal punt met tachtig man in een bus naar rotterdam gereden,dit gebeurt met werkelozen in het hele land. We moeten van alles inpakken zoals tijdschriften, cremes voor vichy, chips voor lays en we krijgen 890.00 euro per maand. U begrijpt dat met dit loontje de meeste van ons van de honger geen ontlasting meer hebben. Slavernij bestaat nog steeds en zeker hier in nederland met onze VOC mentaliteit!

 • Beste Anna,
  je bent niet de enige. Op doorbraak.eu zijn rapportages van dit dwangarbeidersbeleid van gemeentes te vinden, evenals info over acties en rechtszaken ertegen. Je staat dus niet alleen. Rotterdam is echter weer een andere gemeente bij de lijst van foute gemeentes, die dus nog niet ter sprake is geweest. Kijk maar eens naar dit artikel, de recentste van vele http://www.doorbraak.eu/?p=12501 Wellicht wil je ook je dwangarbeid-ervaringen kwijt? Onderaan staat de link om contact met Doorbraak op te nemen voor als je wil meedoen.
  Vr.Gr. Sjuul

 • Anna:

  Beste Sjuul

  Bedankt voor de tip, ik had de site enige tijd geleden al ontdekt. Het is te bizar voor woorden dat dit zo gebeurt in nederland. Kans op een fatsoenlijke baan heb je in nederland boven de veertig niet meer maar er zijn wel werkfabrieken opgericht voor werkelozen. Daar mag je dus werken onder je bijstands nivo. Plus dat het je zelf nog extra reiskosten per maand kost om bij die bus te komen. Alles bij elkaar heb ik honderd euro minder om van te leven per maand. We zitten ook bijna allemaal bij de voedselbank. Moderne slavernij. Die NWO is er al.

  • mr. drs. Bou:

   Beste Anna,

   Je hebt gewoon gelijk, ook deze “loonslavernij” is een vorm van slavernij!

   Maar we leven niet langer in een slavenstaat, dit is wat men noemt een democratie. Mijn voorstel is daarom dat je een stuk oud laken pakt en daarop schrijft:

   Ik staak.
   Wie doet er mee?

   Dat rol je netjes op en je gaat maandag gewoon naar je werk. Daarna vouw je je lakentje uit, je staakt en dan zie je wel wie er mee doet! Als jij staakt, dan staat het systeem weer een heel klein beetje stil…

   Het ergste wat je kan overkomen is dat je wordt ontslagen… Misschien krijg je dan zelfs een korting op je bijstand, maar dan vraag je in ruil daarvoor rechtsbijstand van een advocaat. Dat kost hen meer geld dan jou je uitkering gunnen… Gewoon even uitleggen dat bijstand voor hen het voordeligste is, omdat je anders naar een advocaat stapt…

   Het beste wat je kan overkomen is dat iedereen mee doet met de staking! Want jij bent niet de enige die hier zwaar van baalt! Maak dus gewoon van een oude lap een spandoek: ik staak en stop met dit slavenwerk!

   Sterkte gewenst! En veel plezier met een nieuw avontuur! 🙂

 • yvonne:

  Verslaafd aan rum of geld het levert hetzelfde op, slaven!

  Groet Yvonne

 • mr. drs. Bou:

  ER DREIGT EEN OPSTAND VAN DE ARMEN IN EUROPA

  27.01.2013.1.10u

  Het Internationale Rode Kruis waarschuwt voor protesten die lijken op die van de “Arabische Lente”. Terwijl de president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, het ergste als achter de rug beschouwt, bereidt het Internationale Rode Kruis zich voor op een nieuwe grote humanitaire actie. Niet Haïti of Afghanistan is de volgende brandhaard, maar Europa.

  Voor Duitse oren waren het ongebruikelijk duidelijke woorden, die Yves Daccord, de leider van het Internationale Rode Kruis, in de Deense krant “Politiken” onlangs heeft gebruikt. “Onze analyse is dat het de komende twee tot vier jaar heel moeilijk wordt in Europa. Daarop moeten we voorbereid zijn.” Bij het IRK wordt voor niets anders gevreesd dan dat de situatie in de crisislanden van Zuid-Europa tot ontploffingen leidt, gelijkend op de revoluties in Noord-Afrika. “Ik wil hier heel graag duidelijk maken dat ik er niet op reken dat hier in Europa een burgeroorlog ontstaat zoals in Syrië. Ik reken er ook niet op dat het in Europa tot een volledige oorlog zal komen, maar ik denk dat we ons hier op geweld moeten instellen”, aldus de waarschuwing van de Zwitserse chef van het IRK. De aanleiding voor zijn sombere prognoses waren alarmerende berichten over sociale noodsituaties, die in de loop van het jaar uit Europese filialen van het IRK zijn binnengekomen.

 • mr. drs. Bou:

  Michael Scheuer: Israel owns the Congress duurt 2 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Going Dutch – The Netherlands’ slave trade

 • Maarten van Rossum:

  Die Joodse invloed van handel in alles kom je overal tegen in bijna elk land ter wereld zijn ze nu de baas. Kritiek op de te grote invloed van Joden komt je te staan op de beschuldiging van ani-semitisme of racisme. Joods nepotisme is wijd verbreid elke grote stad heeft een Joodse burgermeester en ook onze huidige vice-premier is een Jood, Minister Edith Schipper is ook van Joodse signatuur, staatssecretaris Dekker idem, etc. etc.

  • Caesar Lion Cachet:

   LS…
   Als we het over de Joden hebben dan spreken we eigenlijk over de Ashkenazi Khazaren. Een wreed, hebzuchtig en moordlustig volk uit de omgeving van de Kaukasus dat uit puur opportunisme het Joodse geloof heeft aangenomen. De oorspronkelijke Jood / Semiet uit Judea had hier oorspronkelijk niets mee te maken… Maar ja, als je deze ” rassen ” mengt dan krijg je de Fascisten, de Jezuïeten, de Israëli de Illuminatie en al het andere tuig dat deze planeet tot een onleefbare wereld heeft gemaakt…

   • mr. drs. Bou:

    Beste Caesar,
    Volgens mij gaat het niet zozeer om het karakter van een bepaald volk, maar om de manier waarop onze sociale orde in elkaar steekt. Het zijn niet alleen de Joden of de Ashkenazi Khazaren die deze planeet tot een onleefbare wereld maken. Mensen als George W. Bush en Tony Blair zijn immers ook geen Joden…
    Als we willen dat er werkelijk iets verandert, dan is een aanval op een bevolkingsgroep of een persoon slechts contra-productief. Er zal een ander sociaal systeem moeten komen, dat gebaseerd is op empathie, zorg voor de omgeving en gelijke rechten voor iedereen. Maar voorlopig zit de meerderheid van de mensen nog gevangen in een materialistische manier van denken, die gepaard gaat met het zoeken naar de schuldigen.

    • Caesar Lion Cachet:

     LS…

     Als je maar diep genoeg graaft dan kom je tot de schrikbarende conclusie dat we allemaal min of meer Joden zijn. In het bijzonder Blair & Bush. In die context hoef je niemand aan te wijzen als schuldige want dat zijn wij allemaal. (sociale orde) De Joden cq Ashkenazi Khazaren hebben namelijk al eeuwenlang de onsmakelijke gewoonte hun l##ter cq neus overal in te steken en zodoende hele bevolkingsgroepen te vergiftigen. Rothschild + Engels Koningshuis + Vaticaan om maar een paar zijstraten te noemen. Het is inderdaad aan de individu om de duistere en zieke satanistische kant van zijn persoonlijkheid / karakter te bestrijden. Die strijd moet je wel durven aangaan en de zaken benoemen zoals ze zijn.

    • Beste Bou,

     “Het zijn niet alleen de Joden of de Ashkenazi Khazaren die deze planeet tot een onleefbare wereld maken.” Zet je zelf niet de deur voor racisme wagenwijd open? Je verontwaardigiging over mijn post waarin ik de de reacties van Van Rossum en Cachet wat uitvergroot komen mij nogal politiek correct over.

    • mr. drs. Bou:

     Verwarde man, als je mijn blogs beschouwt als politiek correct, dan ben je inderdaad wel erg verward!

    • Beste Bou, je reactie stelt me enigszins teleur, in je korte reactie combineer je twee drogredenen:

     a) stroman – je suggereert dat ik je totale blog politiek correct vind, terwijl mijn reactie betrekking had op een specifieke uiting
     b) ad hominem – bruggetje naar mijn nickname is wel erg makkelijk gemaakt

   • Beste Caesar Lion Cachet. U slaat de spijker op de kop. Rassenmenging is de oorzaak van alle kwaad, helemaal mee eens. Het mengen van kwaadaardige en goede rassen. Je hebt rassen met goede genen en rassen met slechte genen. Kijk maar wat is er nog van het edele blanke ras over? Overal zie je Ashkenazi Khazaren, in elke stad wel een Ashkenazi Khazaar burgemeester. De Ashkenazi Khazaren spannen tegen de rest van de wereld samen om dood en verderf te zaaien en onze banen en vrouwen in te pikken. Maar wie doet er wat aan? Gelukkig heeft mijn familie nog zuiver Germaans bloed. Maar ik vrees de dag dat één van mijn kleindochters de prooi van een Ashkenazi Khazaar zal worden en voor je het weet ligt er een kwaadaardige haakneus in de wieg.

    • mr. drs. Bou:

     Beste verwarde man,
     Deze reactie is puur racisme! En het is puur biologisch determinisme. Vul voor de term Ashkenazi Khazaren maar eens even geen Joden in, maar negers, dan begrijp je wat ik bedoel. Dergelijke reacties zijn op BOUblog beslist niet welkom!

    • Jasper:

     Mee eens beste mr. drs. Bou ,vooral het gegeven dat er goede en slechte rassen zijn kan erg stigmatiserend zijn zeker als je daarbij bepaalde rassen benoemd.Beter zou zijn dat er foute mensen en goede mensen zijn en dat komt voor in alle rassen.Dat het huidige systeem verkeerd en corrupt gedrag uitlokt dat weten velen onder ons .Helaas vervullen daar vanuit de hoogste kringen de meest slechte mensen van een bepaald ras een hoofdrol in.Rassenhaat leidt tot verdeling en door verdeling kan men beter heersen.Vereniging van alle rassen door gerechtigheid na te streven en medemenselijke liefde uit te dragen zal de kracht geven om deze donkere kracht te overwinnen.Mvg Jasper.

 • wimakita:

  @mr. drs. Bou
  Als we willen dat er werkelijk iets verandert, dan is een aanval op een bevolkingsgroep of een persoon slechts contra-productief. Er zal een ander sociaal systeem moeten komen, dat gebaseerd is op empathie, zorg voor de omgeving en gelijke rechten voor iedereen

  Helemaal mee eens
  deze democratie dit systeem werkt niet
  Geld is belangrijker dan menselijke waarde en zelfs belangrijker dan de mens zelf of t leven in t algemeen (GMO’s)
  Empathie en liefde is wat nodig is openheid in zaken geen geheimen
  Maar dit systeem doet er alles aan om dit te vermijden
  Heel t systeem is ziek
  Ik denk dat t nog veel erger wordt
  De politiek stuurt aan op een revolutie m.i.

Laat een reactie achter