Archief
Artikelen

De Verenigde Staten van Amerika zijn ontstaan op grond van slavernij. Van de 16e tot de 19e eeuw werden ongeveer 12 miljoen mensen in Afrika gevangen genomen, verkocht en verscheept naar Amerika. Deze zwarte slaven werden min of meer gedwongen bekeerd tot het Christendom, maar in een groot gedeelte van Afrika was de Islam reeds de dominante religie en de Moslims lieten zich niet zo gemakkelijk bekeren. Nadat de slavernij in 1865 officieel was afgeschaft, bleven de negers tweederangs burgers. Hun emancipatie is een proces dat tot op heden voortduurt, maar hoewel er verbeteringen zijn bereikt, is er nog een lange weg te gaan. De tegenkrachten zijn enorm!

Niet alleen Martin Luther King werd vermoord, maar ook Malcolm X. De Witte Huisneger Obama brengt weliswaar “hope and change we believe in”, maar hij bracht beslist geen verbetering in de politiek van de VS en evenmin in de positie van negers. De werkelijke veranderingen zullen moeten komen van de bevolking zelf. Deze bestaat nog voor bijna 12,5% uit negers, de nazaten van de slaven die de arbeid leverden voor de economie van uitbuiting waarop de VS gebaseerd is.

De volgende documentaire van Press TV gaat over de erfenis van deze verzwegen geschiedenis, over de hedendaagse negers in de VS. Hun positie lijkt alleen maar slechter te worden! De strijd tegen drugs, de strijd tegen het “moslim”terrorisme, het gebrek aan goede scholing, de groei van het gevangeniswezen en zo voort, het blijkt allemaal te werken in het nadeel van de neger-bevolking. In deze documentaire komen deze mensen zelf aan het woord over de “vrijheid en democratie” in de VS. Zij vertrouwen niet op de instituties van de blanken, maar willen eigen hun lot bepalen!

The Facade of the American Dream duurt 2 maal 25 minuten.

Toegift: MALCOLM X: THE HOUSE NEGRO AND THE FIELD NEGRO duurt 2 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

12 Reacties op “Slavernij als basis van de geschiedenis van de VS”

Laat een reactie achter

Recente reacties