Archief
Artikelen

Bruce Lipton is op BOUblog geen onbekende. Deze Amerikaanse microbioloog ontdekte dat genen reageren op hun omgeving. Daaruit volgt dat de mens niet willoos bestuurd wordt door de genen, maar dat men zelf kan bepalen hoe deze genen zich gedragen. Dat heeft verstrekkende consequenties! Op BOUblog heeft Rupert Sheldrake nog geen aandacht gekregen, terwijl hij dat toch wel verdient. Deze Engelse microbioloog is bekend door zijn onderzoek naar morfogenetische velden, een “onzichtbare” kracht die alle gedrag beïnvloedt.

De raakvlakken tussen de theorieën van Lipton en Sheldrake zijn enorm, ze zeggen eigenlijk hetzelfde, maar elk vanuit hun eigen ervaring en richting van onderzoek. Sheldrake en Lipton kennen elkaar al heel lang, maar deze vrienden in de wetenschap hadden elkaar nog nooit persoonlijk ontmoet. Hun eerste ontmoeting vond plaats in 2007, op het podium van een conferentie, op twee stoeltjes met een tafeltje tussen hen in. Een gezellige ambiance kan men dat niet noemen, maar Bruce Lipton brak het ijs en toen brandden de heren los!

Hoewel zij hun theorie onafhankelijk van elkaar ontwikkelden, blijken ze het op de meeste fronten volkomen eens! Gezamenlijk maken ze vrolijk gehakt van de huidige microbiologische theorie van genetische manipulatie en chemische geneesmiddelen. Ze sluiten perfect op elkaar aan en maken samen de ene grap na de andere over deze dwaze biochemische “wetenschap”. Aan de hand van voorbeelden leggen ze om de beurt uit hoe onzinnig de medische “wetenschap” bezig is. De farmaceutische industrie heeft financieel belang bij deze benadering: verkoop mensen een pil, ook al werkt deze niet of zelfs averechts! Belangrijk is daarbij vooral het placebo-effect: zolang men gelooft dat die pillen helpen, helpen ze inderdaad!

Rupert Sheldrake and Bruce Lipton: A Quest Beyond the Limits of the Ordinary duurt een uur en 4 minuten. Daarna worden er vragen gesteld en beantwoord.

Voor wie niet op de hoogte is van het placebo-effect, plaats ik hier ook een show van de Engelse illusionist Derren Brown. Hij verstrekte een suikerpil aan enkele mensen die leden aan een fobie. Dat is een vrijwel onoverwinnelijke, panische angst die ieder verder functioneren onmogelijk maakt, zonder dat er een aanwijsbaar gevaar bestaat. Hoogtevrees is een bekend voorbeeld, angst voor spinnen, claustrofobie, liftvrees, pleinvrees, extreme verlegenheid, zijn andere voorbeelden van irrationele angst. Derren Brown overtuigde deze mensen dat zijn pil zou werken. Zij geloofden hem, slikten de pil en waren verlost van hun angst!

~ Derren Brown ~ Fear And Faith duurt 47 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Rupert Sheldrake en Bruce Lipton in gesprek”

 • Arie Goedhart:

  Een zeer verhelderende visie op geneeskunde en op het functioneren van de cellen, vooral de rol van de celmembranen die functioneren als een antenne voor het opvangen van de signalen van buitenaf.
  Stemt duidelijk tot nadenken, niet alleen over de geneeskunde maar over alle aspecten van de wetenschap.

 • Voor de liefhebbers…

  Terence McKenna & Rupert Sheldrake – “Forms and Mysteries” 1988

  Terence McKenna, enthnobotanist and proponent of the psychedelic society, author, word wizard, art historian, examines time and its mysteries, the nature of language, the techniques of ecstasy, high technology and virtual cyberspace, the role of hallucinogenic plants in shamanism and the evolution of human cultures, and the foundations of post-modern spirituality. He invented the Time Wave software to explore the waves of novelty in human history. He has authored several books on entheogens, and brought psylocybin mushroom growing to the masses.

  http://www.youtube.com/watch?v=UkP0V1aQdVk

  Terence McKenna & Rupert Sheldrake – Forms and Mysteries duurt 2 uur en 2 minuten.

  The Extended Mind: Recent Experimental Evidence

  Rupert Sheldrake

  Google Tech Talks
  September 2, 2008

  ABSTRACT

  We have been brought up to believe that the mind is located inside the head. But there are good reasons for thinking that this view is too limited. Recent experimental results show that people can influence others at a distance just by looking at them, even if they look from behind and if all sensory clues are eliminated. And people’s intentions can be detected by animals from miles away. The commonest kind of non-local interaction mental influence occurs in connection with telephone calls, where most people have had the experience of thinking of someone shortly before they ring. Controlled, randomized tests on telephone telepathy have given highly significant positive results. Research techniques have now been automated and experiments on telepathy are now being conducted through the internet and cell phones, enabling widespread participation.

  Speaker: Rupert Sheldrake

  Rupert Sheldrake, Ph.D. is a biologist and author of more than 75 technical papers and ten books, the most recent being The Sense of Being Stared At. He studied at Cambridge and Harvard Universities, was a Fellow of Clare College, Cambridge and a Research Fellow of the Royal Society. He is currently Director of the Perrott-Warrick project, funded from Trinity College Cambridge.

  http://www.youtube.com/watch?v=JnA8GUtXpXY

  The Extended Mind: Recent Experimental Evidence duurt een uur en 38 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Dit artikel is met mijn toestemming overgenomen door de website Go Cosmic. Leuke site! 🙂

Laat een reactie achter