Archief
Artikelen

Hoewel Israël de ene oorlogsmisdaad na de andere begaat en alle VN-resoluties aan zijn laars lapt, wordt Israël in de Westerse pers nog altijd afgeschilderd als de dappere kleine Joodse David tegen de wrede en bloeddorstige Arabische Goliath. De staat Israël is echter in het leven geroepen door het imperialistische Groot Brittannië en wordt bewapend en financieel gesteund door de VS. De bezetting van Palestina en de meedogenloze onderdrukking van de Palestijnse bevolking hebben een haat tegen de Israëlische politiek gekweekt die zich nu ook richt tegen Joden. Wie op deze politiek teveel kritiek uit, wordt al snel beschuldigd van antisemitisme, maar ook de meeste Palestijnen zijn Semieten.

In de eeuwen waarin Palestina deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk, was de verhouding tussen Joden en Islamieten vreedzaam, maar na WO I werd Palestina een mandaat van Engeland en de Europese Joden begonnen het land binnen te stromen. De discriminatie van Joden in Europa en de Zionistische propaganda maakten samen dat veel Joden naar Palestina emigreerden. In 1948 werd de staat Israël officieel erkend door de VN, waarbij Israël 2/3 van het Palestijnse grondgebied kreeg toegewezen. Een agressieve politiek van etnische zuiveringen maakte een einde aan het bestaan van de Palestijnen in dat gebied en het probleem van de Palestijnse vluchtelingen begon. Door de Palestijnse dorpen volledig te verwoesten, terwijl andere dorpen werden herbevolkt met Joden, maakte Israël dat de oorspronkelijke bewoners nooit meer naar huis konden terugkeren.

Zo’n 750.000 Palestijnen werden verjaagd, 531 dorpen werden verwoest en 11 stadsbuurten afgebroken. Met andere woorden: de helft van de bevolking ging op de vlucht en van de dorpen werd de helft met de grond gelijk gemaakt! In 1967 veroverde Israël ook de rest van Palestina, maar in deze bezette gebieden werd de Palestijnse bevolking niet verjaagd. Deze mensen werden daarentegen opgesloten in hun eigen land. Wie ook maar een beetje op de hoogte is van deze geschiedenis, ziet al snel dwars door de Zionistische pro-Israël propaganda heen.

History of Palestine duurt 10 minuten. Onder de link zit een transcript.

Sommige Palestijnen vinden dat ze terug moeten vechten, maar ze hebben geen wapens. Daarom gooien de kinderen met stenen naar de soldaten. Sommige jonge mannen schieten met zelfgemaakte vuurpijlen op Israël, maar deze “raketten” hebben nauwelijks enig bereik!

The Rocket Men of Gaza – Israel/Palestine maart 2008 duurt 21 minuten.

Dit was voor Israël het excuus om eind 2008 een alles verwoestende aanval te lanceren op Gaza. Drie weken lang werd de stad gebombardeerd en na een dag of tien kwamen ook de tanks met grond-soldaten. De Israëlische jongens die werden gedwongen tot het uitvoeren van deze invasie, waren daar niet blij mee.

Cleansing Gaza – Israel/Palestine duurt 13 minuten.

De bewoners van Gaza waren uiteraard nog veel minder blij. Er vielen anderhalf duizend doden en nog veel meer gewonden. De infrastructuur werd verwoest, hele buurten veranderden in puin en 2/3 van de landbouwgrond werd onbruikbaar. Deze oorlog was gericht tegen tegen de burgerbevolking. De manier waarop Israël zich “verdedigt” tegen het Palestijnse “gevaar” dat ze zelf in het leven hebben geroepen, vormt een reeks van oorlogsmisdaden! Helaas wekt de media nog steeds de schijn dat het hier gaat om zelfverdediging van de kleine Joodse David tegen de grote Arabische Goliath.

A story of a war By Media Town duurt 48 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

36 Reacties op “Propaganda en de criminele staat Israël in Palestina”

Laat een reactie achter