Archief
Artikelen

President Bashar al-Assad van Syrië heeft op zondag 6 januari een toespraak gehouden voor zijn volgelingen. Deze bijeenkomst vond plaats in de opera van Damascus en het decor bestond uit portretten van mensen die zijn omgekomen in de oorlog van het “Vrije Syrische Leger” tegen de politiek van de Assad en de seculiere Ba’ath partij. Dit “Syrische” rebellenleger bestaat uit buitenlandse terroristen die worden bewapend en betaald door de NATO en enkele Arabische olie-landen. Zij strijden voor een Islamitische staat, waar de Sharia de wet bepaalt en iedereen verplicht de Soennitische Islam belijdt. Zo niet: kop er af! Omdat het “vrije Westen” deze rebellen steunt, werd de toespraak van al-Assad in de Westerse media volkomen afgekraakt.

Kleintje Muurkrant formuleerde het aldus: Lente (6)
woensdag 9 januari 2013

Die Assad werd een paar dagen geleden met de bomtrechters gelijk gemaakt. Was ie wel helemaal goed bij zijn harses met zijn voorstel om tot een dialoog te komen tussen hem en het redelijk deel van zijn polletieke tegenstanders. En niet met het uitschot dat met wapens van de westerse geallieerden werd gesteund. Assad moest gewoon opsodemieteren. Geen babbels.
De gelijkgeschakelde mainstream ging er frontaal tegenaan. Zonder ook maar enige aandacht te besteden aan de indrukwekkende beer op de weg naar de Syrische lente. De voorhoede van het Syrische verzet wordt namelijk net als in Libië gevormd door een inmiddels tot 5000 man uitgegroeid jihadclubje: Jabhat al-Nusra. En die zijn van plan om na de lente van Syrië een stijf mohammedaans sharialand te maken. Ook al zou dat betekenen dat ze de westersgezinde luitjes van het Vrije Syrië daarvoor moeten kelen. En dat vinden die Syrische burgers toch een partij lekker allemaal. Jammie!
Nou hebben de lenteontwerpers in Washington Al-Nusra uiteindelijk tot terroristische beweging verheven, maar wat haalt dat uit? Waarschijnlijk net zoveel als het instellen van de Balkenende-norm. Maar dat wil uiteraard nog niet zeggen dat je ingaat op Assad’s voorstel om tot een dialoog te komen. Als er geen oorlog is, moet ie worden uitgevonden. Anders flikkert in het westen straks de boel helemaal in elkaar. En dat kan de bedoeling toch niet zijn. Stay tuned.

President Assad riep op tot een dialoog met de mensen die hervormingen willen in Syrië. Hij zei er bij dat hij zich niet liet intimideren door het geweld van de rebellen. Dat de zaal hem daar een luid applaus voor gaf, valt te begrijpen, want deze zaal was immers gevuld met aanhangers van al-Assad. Voor zijn werkelijke aanhang was de zaal echter te klein, want de bevolking staat voor het merendeel achter de president. Ook dit plein is gevuld met Assad-aanhangers:

Net als kolonel Gaddafi in 2011 was in Libië, is president al-Assad onder het grootste deel van de bevolking zeer geliefd! Daar zouden Mark Rutte, Sarkozy, Angela Merkel en Berlusconi een natte droom van krijgen! Zij zeggen dat ze “vrijheid en democratie” willen brengen naar Syrië, maar ze doen dat door er terroristen en wapens naar toe te sturen. Hoe dat afloopt, hebben we gezien in Libië. Daar was het doel om heel Afrika te onderwerpen (of onderworpen te houden) aan de neo-kolonialistische politiek van hoge schulden bij het IMF, uiterst lage lonen en de roof van grondstoffen. De strijd tegen Syrië heeft als doel om Israël tot de belangrijkste grootmacht in het Midden Oosten te maken. Het eigenlijke doel is daarom niet Syrië, maar de onderwerping van Iran! Omdat Syrië en Iran bondgenoten zijn, maakt men eerst Syrië kapot, het liefst net zo kapot als Irak en Libië!

The Syria Endgame: Strategic Stage in the Pentagon’s Covert War on Iran
By Mahdi Darius Nazemroaya

Syria is all about Iran for Israel. As if Tel Aviv has nothing to do whatsoever with the events inside Syria, Israeli commentators and analysts are now publicly insisting that Israel needs to deal with Iran by intervening inside Syria. Israel’s involvement in Syria, alongside the US and NATO, crystallized in 2012. It was clear that Israel was working in a conglomerate comprised of the US, Britain, France, Turkey, NATO, Saudi Arabia, Qatar, Jordan, Lebanon’s minority March 14 Alliance, and the NATO-supported usurpers that have taken over and wrecked the Libyan Arab Jamahiriya.

Turning Realities Upside Down: The Western Media’s War on Syria
By Stephen Lendman

On January 6, Assad called for “comprehensive national dialogue in the near future.” He rules out negotiating “with a puppet made by the West.” He advocates responsibly engaging opposition elements and other political parties. “Syria wants peace and reconciliation,” he stressed. “(A)rmed groups must halt terrorist acts.”

Since early 2011, Washington waged war on Syria. Proxy deaths squads are used. They’re recruited abroad. They’re heavily armed, funded, trained and directed. They infiltrate across borders. Syria was invaded. Nothing civil reflects protracted conflict. Syrians depend on Assad for protection. He’s vilified for doing his job. He’s blamed for death squad crimes.

Propaganda wars target him. Media scoundrels are merciless. They march in lockstep with imperial US policy. They turn truth on its head. Doing so violates fundamental journalistic ethics. They do it anyway. They’re paid liars. They mock legitimate journalism. Their reports and commentaries don’t rise to the level of bad fiction. They embarrass themselves shamelessly. More on their comments below.

Over een diplomatieke oplossing valt met het “vrije” Westen niet te praten, ieder redelijk voorstel voor een dialoog wordt beantwoord met hoon, laster en smaad. Volgens deze “democratische” politiek moet al-Assad gewoon oprotten van het “vrije” Westen! Luister daarom eerst eens naar de volledige toespraak van al-Assad (een volledig transcript staat hier) en daarna naar een nieuws-analyse van de Iraanse zender Press-TV, die nu overal in ons “vrije” Westen van de satellieten (en dus de beeldbuis) wordt geweerd, maar die gelukkig nog wel op Internet te zien is.

Full Speech of Dr. Bashar al-Assad President of the Syrian Arab Repubblic, Damascus, 01-06-2013 duurt 55 minuten.

ANALYSE VAN ASSAD’s INITIATIEF OM DE SYRIË CRISIS OP TE LOSSEN

Een analyst zegt dat president Bashar al-Assad’s laatste vredes initiatief precies is wat de Syrische mensen nodig hebben. Ook al is zijn initiatief tegen de (leugenachtige) wensen van Amerika, Quatar, NAVO. Deze laatsten veroordeelden tandenknarsend zijn speech, hoe kan het ook anders. Zij willen het voor het zeggen hebben in Syrië, en Assad blijkt keer op keer een te zware kluif te zijn. Assad zei in zijn speech terecht, dat het conflict in Syrië niet tussen land en oppositie is, maar tussen land en land’s vijanden. Inmiddels komen steeds meer mensen hier ook achter. Men kan de hele wereld proberen te misleiden, maar op een gegeven moment worden plannetjes toch doorzichtig. Waarom Amerika, Quatar en NAVO Assad’s speech zo veroordeelden, mag een raadsel zijn (of nee, beter gezegd: is helemaal geen raadsel): Assad zei dat hij en zijn regering altijd hun hand zullen uitreiken voor dialoog en voor een nationaal dialoog in de toekomst. Maar, zo zei Assad, ik ga geen dialoog hebben met een puppet uit het Westen. ‘Gewapende groepen moeten hun terroristische acties staken’. Bravo, voor deze man die zijn rug recht houdt.

Analysis: Assad’s new initiative to end Syria crisis duurt 25 minuten.

Gepubliceerd op 7 jan 2013

An analyst says President Bashar al-Assad’s latest peace initiative is ‘exactly what Syrian people long for’ albeit being against the wishes of the US, KSA and Qatar who are inflaming the crisis in the Arab country. The comment comes as in a key speech on the situation in the country, Syrian President Bashar al-Assad on Sunday said that the ongoing conflict in his country is not between the state and opposition but between the nation and its enemies and that his government will always extend its hand for dialogue with the opposition and political parties. The Syrian president said that the government will call for “a comprehensive national dialogue” in the near future, albeit stating that the government “will not have dialogue with a puppet made by the West.” “Syria wants peace and reconciliation,” he said, adding that “Armed groups must halt terrorist acts.”

To further discuss this, Press TV’s News Analysis has conducted an interview with Haitham Alsibahie with the Syrian Social Club in London, freelance journalist and analyst, Ala’a Ebrahim in Damascus and senior fellow and director of the Center for Political-Military Analysis at Hudson Institute, Richard Weitz.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

49 Reacties op “Propaganda, de NATO en president al-Assad van Syrië”

Laat een reactie achter

Recente reacties