Selecteer een pagina

Archieven

Turkse slachtoffers bedreigd na verzoek Demmink te vervolgen

PERSVERKLARING VAN DE BAKKER SCHUT STICHTING
Amsterdam, 4 januari 2013

De twee Turkse mannen, Mustafa Y. en Osman B., die op 24 oktober 2012 het Gerechtshof in Den Haag hebben verzocht alsnog de vervolging van Demmink te bevelen wegens seksueel misbruik midden jaren negentig – toen zij 12 respectievelijk 14 jaar oud waren –  zijn in Turkije ernstig bedreigd en mishandeld.

Van hun verzoek werd mede in de Turkse media melding gemaakt. Met name de Turkse krant VATAN deed op 27 oktober 2012 uitgebreid verslag van de klachten van de twee Turkse mannen en de weigering van het Nederlands Openbaar Ministerie deze officieel te onderzoeken. Het daarop volgende weekend zijn de twee jongemannen en hun familieleden benaderd en bedreigd door Emin Arslan, de voormalige plaatsvervangend chef van de Turkse nationale politie. Hetzelfde gebeurde met de journalist Burhan Kazmali die als eerste publiceerde over de bezoeken van Joris Demmink aan Turkije en zijn misbruik van de twee toen minderjarige jongens. De jongens is geld aangeboden en een nieuwe Turkse advocaat, die de door in Nederland ingediende klacht bij het Gerechtshof te Den Haag in zou trekken. Deze nieuwe advocaat zou tevens namens hen een procedure tegen hun Nederlandse advocate moeten indienen. Aan de journalist werden twee namen gegeven van medewerkers van het Nederlandse Ministerie van Justitie aan wie mededeling moest worden gedaan van het intrekken van de aangiften tegen Demmink.

Osman is ernstig fysiek mishandeld toen hij weigerde hieraan mee te werken. Mustafa is met zijn gezin in veiligheid gebracht in een safe house. Nog vorige week is de journalist Burhan Kazmali opnieuw benaderd door Emin Arslan en een familielid met de eis het nieuwe adres van Mustafa af te geven. Nadat Kazmali dit weigerde is hij op straat bewusteloos geslagen. Van alle intimidaties en mishandelingen is ondertussen aangifte gedaan. Door de Turkse autoriteiten is tot op heden geen actie ondernomen ter bescherming van de slachtoffers.

Over deze kwestie heeft mr. Adèle van der Plas, advocaat van de twee Turkse slachtoffers, een Engelstalige persverklaring uitgebracht (pdf).

In the mid 1990’s, Demmink sexually assaulted numerous boys between the ages of twelve and sixteen in Turkey. The victims of his attacks have come forward and demanded prosecution. Mustafa was twelve at the time he was recruited by police officer Mehemet Korkmaz and brought to Demmink’s chambers, where he was repeatedly sexually assaulted. Osman was fourteen at the time he was brought to Demmink and sexually assaulted. Mustafa and Osman have both retained counsel and filed reports against Demmink. Officer Korkmaz, the individual responsible for bringing the boys to Demmink has verified Mustafa’s and Osman’s accounts. Mustafa, Osman, and Officer Korkmaz are willing to offer sworn testimony to all of the egregious acts they endured and witnessed. A third child victim of Demmink’s sexual assaults, Yacine, is now willing to testify in detail about Demmink’s sexual assaults.

Op 21 december 2012 hebben twee Amerikaanse congresleden, Ted Poe en Jim Costa, reeds een brief geschreven aan de Turkse ambassadeur in de VS (pdf), waarin zij hun bezorgdheid uitten over het lot van Mustafa en Osman. Zij verzochten de ambassadeur om aan deze zaak aandacht te besteden en de bescherming en rechten van deze slachtoffers te waarborgen. Op de website Arrest Demmink staat daar meer over. In de Nederlandse pers blijft het echter stil, doodstil over Demmink en zijn slachtoffers.

Een belangrijk achtergrondartikel over de Turks-Nederlandse verhoudingen, geschreven door Ton Biesemaat, staat op de site van het Katholiek Nieuwsblad: Meehuilen met de wolven: Shell en de twee gezichten van Nebahat Albayrak.

Als staatssecretaris van Justitie werkte ze nauw samen met haar per 1 november 2012 gepensioneerde secretaris-generaal Joris Demmink. Deze laatste wordt al jaren beschuldigd van het seksueel misbruik van minderjarige jonge mannen in zowel Nederland als Turkije. Verschillende getuigen hebben hierover verklaringen afgelegd, maar de Rijksrecherche zegt geen bewijzen te hebben kunnen vinden in hun onderzoek.

Albayrak gaat nu werken voor de Shell en volgens Biesemaat is deze keuze niet toevallig. Albayrak onderhoudt nauwe banden met rechtse Turkse politici en in het oostelijke bekken van de Middellandse Zee is aardgas gevonden. Lees het hele artikel om te zien hoe de hazen lopen!

Intussen zit Baybasin nog altijd onschuldig in de gevangenis. Protesteer daar tegen door hem een kaart te sturen! Iedere kaart is welkom, maar duizenden kaarten zijn een demonstratie!

76 Reacties

 1. knofje

  ondertussen weet niemand waar Demmink is!?
  Zal wel in een pedo paradijs als Thailand of zo zitten.
  om misselijk van te worden.

  Antwoord
  • Patrick

   Hij was aanwezig bij de beëdiging van dhr. Bouman (afgelopen donderdag in de Ridderzaal), de nieuwe korpschef van de Nationale Politie

   Antwoord
 2. Wils

  Derde Turkse jongen bereid tegen Demmink te getuigen

  “Er is een derde Turkse getuige en verkrachtingsslachtoffer van Joris Demmink, die bereid is tegen hem te getuigen. Dat heeft Adèle van der Plas bekend gemaakt.”

  Mustafa, Osman en politieman Korkmaz zijn bereid onder ede te getuigen over alle flagrante daden die zij hebben moeten ondergaan en hebben gezien. Daarbij voegt zich nu dus ook Yacine, die als derde bereid is in detail te getuigen over misbruik door Demmink.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/3142-derde-turkse-jongen-bereid-tegen-demmink-te-getuigen.html

  Antwoord
 3. Arie Goedhart

  Het lijkt mij onmogelijk dat de bedreigingen van de Turkse slachtoffers en getuigen het gevolg is van activiteiten van de heer Demmink, aangezien deze immers reeds enige tijd met pensioen is.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Pensioen, Arie? Het gaat natuurlijk niet alleen over Demmink, maar om de KLIEK waarvan Demmink een spil is! Deze kliek is beslist niet met pensioen, maar staat nog altijd paraat!

   Antwoord
 4. JDTV

  nee joris zit niet in thailand. gisteren liep hij nog in leiden.

  Antwoord
 5. Mystery Man

  Ik weet dat deze vraag al veelvuldig is gesteld, maar waar blijft Demmink met zijn dagvaarding?

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Ben, die hadden we al ergens op BOUblog. Toch bedankt voor de link! 🙂

   Antwoord
 6. mr. drs. Bou

  Rebecca Project for Human Rights Urges Senator John Kerry (D-MA) to Discuss the Scourge of Child Trafficking

  Wednesday, 23 January 2013
  On the eve of Senator John Kerry’s (D-MA) confirmation hearing to become the next U.S. Secretary of State, the issue of child trafficking and instances of pedophilia accusations against former senior members of the Dutch government remain unanswered. The Rebecca Project for Human Rights strongly urges members of the Senate Foreign Relations Committee and U.S. Secretary of State nominee Kerry to address the failure of Dutch law enforcement to fully investigate the accusations of pedophilia against former Dutch Justice Ministry Secretary-General Joris Demmink and explain how the Netherlands continues to maintain a Tier 1 status in the 2012 U.S. Department of States Trafficking in Persons Report, which indicates the Dutch government “fully [complies] with the Trafficking Victims Protection Act’s (TVPA) minimum standards.”

  Antwoord
 7. Wils

  Letter from Nederladse Vereniging van Journalisten to the Turkish Ambassador to the Netherlands

  Dear Mr. Ambassador,

  We are writing to express our serious concerns regarding reports of threats, intimidation and ill treatment received by journalist Burham Kazmali who was the first to report on allegations against Joris Demmink, former Secretary General of the Dutch Ministry of Justice in the Netherlands, of sex tourism during his visits to Turkey in the late 1990’s.

  http://www.arrestdemmink.com/index.asp?idmenu=4&title=News_and_Letters_from_Non-Profit_Organizations&idsubmenu=176

  Antwoord
 8. maneschijn

  Doorbraak?

  Ten tijde van het onderzoek naar Hüseyin Baybasin zijn in de jaren negentig ‘misdrijven’ gepleegd door de Nederlandse politie en leden van het Openbaar Ministerie. Dat heeft een Turks-Nederlandse ex-politieman gezegd in een onderzoek door de Procureur-Generaal van de Hoge Raad, zo is aan Crimesite bevestigd.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Yvonne! Belangrijk en het is opgeslagen. 😉

   Antwoord
 9. yvonne

  Graag gedaan Boudina en de andere lezers ook natuurlijk, vind overigens
  die serie over de kosmos heel interessant alleen mijn engels schiet tekort voor dit specifieke onderwerp…

  Groet Yvonne

  Antwoord
 10. mrpettjo

  Nieuwe Brits-Nederlands pedo-connecties boven water in Elm Guest House schandaal (zie voor meer nieuws over dit Londense jongensbordeel ook: http://www.google.nl/#q=elm+guest+house&hl=nl&tbo=u&source=univ&tbm=nws&sa=X&ei=rwwiUcbdLI_L0AWs8oD4DA&ved=0CEMQqAI&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=ae222493a735a4a0&biw=1280&bih=625)

  Van Estoril naar Zandvoort (115)
  donderdag 14 februari 2013
  Weer een klein stapje dichterbij. Nadat in de jaren zeventig van de vorige eeuw de uitbaters van Elm Guest House waren overgehaald om van hun etablissement een exclusief koterhopscentrum te maken kwamen ze in contact met de Zuidafrikaan Peter Glencross. De manager van Spartacus. Het door de Britse kindervriend John Stamford in het leven getrapte Amsterdamse pedoreisburo, dat perverse geilbuiken aan gezellige adresjes in de wijde wereld hielp waar ze ongestoord hun leuter in een kleuter konden duwen. Waaronder dus Elm Guest House, dat bij tijd en wijle door pedopooier Warwick Spinks van vers vlees uit Nederland werd voorzien, verpakt in magazines van Peter (1).
  Volgens nieuwe Britse revelaties onderhielden Peter en Warwick, al dan niet via Dritte im Bunde David Hamilton Grant (een producent van koterhopsmateriaal die regelmatig de kindertjes tot zich liet komen op Cyprus), ook stomende contacten met de Rotterdamse scene van Lothar Glandorf en met … Turkije. En komen nou juist die twee locaties niet prominent voor in het dossier Demmink? Jawel (2). Wij blijven de vinger aan de bloedbaan houden. Stay tuned.

  (1) Zie ook aflevering 114 dd. 12 februari 2013.
  2 ) Zie voor een hoge ambtenaar bij Justitie met een zak over zijn hoofd, aflevering 33.

  http://www.stelling.nl/kleintje/

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste mrpettjo,
   Zou je alsjeblieft deze reactie willen lezen? Want Kleintje Muurkrant is niet zo moeilijk, maar jouw link doet het niet.

   Ik zal even de juiste link inbrengen, met uiteraard geen dank voor de moeite!

   Antwoord
  • mrpettjo

   Schokkend dat de Turkse slachtoffers van Demmink en hun familie mishandeld en zwaar bedreigd worden. Het verweer van Demmink en het Nederlandse kabinet slaan nergens op. Hopelijk komen er snel zware sancties tegen Nederland:

   Bewusteloos geslagen

   “Intussen verkeren de beweerdelijke Turkse slachtoffers in groot gevaar. Ze zijn ondergedoken en ze melden dreigingen van verkrachting en moord tegen hen en hun gezinnen als zij hun eis om een formeel onderzoek in Nederland niet intrekken. Volgens berichten zou een beweerdelijk slachtoffer een staak in zijn been gestoken hebben gekregen en zou zijn tong gesneden zijn toen hij weigerde de eis voor een onderzoek te laten vallen. In december 2012 werd een van zijn familieleden op straat bewusteloos geslagen en naar het ziekenhuis gebracht toen het familielid geweigerd had te onthullen waar zich het onderduikadres van het vermeende slachtoffer bevond. De vermoedelijke aanvaller is opgepakt, maar het is onduidelijk of hij terecht zal moeten staan.”

   Mes

   “Van het andere beweerdelijke slachtoffer zou het gezicht gebroken zijn toen hij uit het huis van een advocaat kwam in november 2012. Een hoofdgetuige in de zaak meldt een aanslag op zijn leven op 6 februari toen hij zijn huis uit kwam. Hij was in staat zijn hart met zijn handen te beschermen zodat hij niet dodelijk met een mes werd geraakt. Maar zijn aanvallers waarschuwden hem toen hij wegvluchtte: ‘De volgende keer kom je niet levend weg’.”

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negentien − tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën