Archief
Artikelen

Scott Noble is de maker van de boeiende documentaire Psyop, over de propaganda rond de oorlog in Irak. Human Resources is een documentaire van Noble over het behaviourisme, een stroming in de psychologie die de mens bestudeert in termen van gedrag, dat wordt beschouwd als een respons op een stimulus. Men experimenteert daartoe met verschillende stimuli, om te kijken welke respons daarop volgt en hoe men deze respons kan veranderen. Ratten, konijnen en apen dienen vaak als proefdieren, maar ook mensen worden onderworpen aan de experimenten van behaviouristen.

De documentaire gaat over de manier waarop deze psychologen dieren en mensen behandelen, maar vooral ook over het doel van deze experimenten: volledige controle over het menselijke gedrag door de juiste conditionering. Wat deze wetenschap nastreeft, is een totale vorm van mind control. De documentaire is verhelderend, maar ook schokkend. De meeste mensen hebben namelijk volstrekt niet door, hoe ze van jongs af aan worden geprogrammeerd, geconditioneerd en gemanipuleerd. Op school leren ze reeds om te doen wat de juf of meester zegt, vervolgens doen ze automatisch wat hun baas of commandant zegt en ze consumeren wat de reclame zegt!

De overheid heeft belang bij een bevolking die zich voorspelbaar gedraagt. Daarom stop de regering geld in programma’s die als doel hebben om het gedrag van mensen te controleren. Hetzelfde geldt voor corporaties en rijke industriëlen, die graag willen dat hun werknemers doen wat hen wordt opgedragen. Deze tak van de psychologie kon daarom steeds rekenen op ruime fondsen. De wetenschap zag mensen meer en meer als proefdieren waarvan men het gedrag kon beïnvloeden. Uitgebreid komt aan bod hoe de overheid van de VS straling, ziektes en psychedelische drugs uittestte op haar eigen bevolking. Ook blijken soldaten vaak te dienen als proefkonijnen.

Aan het woord komt o.a. Rebecca Lemov, schrijfster van “World as a Laboratory”. Als professor in de geschiedenis van de wetenschap staat zij terecht zeer kritisch tegenover het behaviourisme. Maar ook de andere mensen die aan het woord komen, waaronder Noam Chomsky en Howard Zinn, weten waarover ze spreken.

Na ongeveer een uur komt het behaviouristische gedragsmodel van frustratie en agressie aan de orde. Legers worden gediciplineerd, opgeleid om te doden en dit gedrag is aangeleerd, bewust aangeleerd door de legerleiding. De grootste moordenaars zijn niet de serie-moordenaars, maar de politieke leiders! Helemaal griezelig zijn de geheime experimenten van de CIA, waaronder het vrij bekende project MK-ultra dat werd ontwikkeld door geleerden uit Nazi Duitsland die na de oorlog in het geheim werden overgevlogen naar de VS. Vervolgens kwamen de experimenten met drugs, waaronder LSD. Dit alles leidde niet tot positieve resultaten, maar wel tot een handboek voor de CIA over “ondervragingstechnieken”, oftewel marteling. Voor de controle van de populatie kunnen deze technieken niet dienen, maar er is een ander mechanisme waarmee men de bevolking wel kan controleren en manipuleren: de televisie!

Deze documentaire stemt somber, vrijwel iedereen in onze maatschappij is geconditioneerd voor de rol die hij of zij daarin speelt. We worden allemaal gemanipuleerd, niet alleen door de reclame, maar ook door het NOS-journaal en de oppervlakkige infotainment. We hebben allemaal geleerd om orders op te volgen, om te doen wat er van ons wordt verwacht, om bang te zijn voor de “vijand” en eventueel om deze te haten en te doden. Toch is er een andere manier van denken mogelijk, die eveneens door psychologen wordt onderzocht: vreedzame samenwerking, empathie, altruïsme, compassie, vriendschap en liefde behoren ook tot de menselijke gedragsmogelijkheden. De humanistische stroming in de psychologie komt in deze documentaire niet aan de orde. Daarom volgt er na deze lange documentaire een kleine toegift.

Human Resources (Remastered) duurt 2 uur.

Toegift: COMPASSION FOR MALEVOLENTLY PROGRAMMED HUMANS duurt 16 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

7 Reacties op “Scott Noble: 100 jaar mindcontrol experimenten”

 • yvonne:

  Dank je wel Bou, even geen woorden….

 • mrpettjo:

  In de docu over de fall guy James Holmes van de schietpartij in de bioscoop in Aurora (Colorado) wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de achtergronden van en motivaties voor mind control. James Holmes hield zich als jonge wetenschapper bezig met mind control en werd er ook het slachtoffer van. In dit wetenschapsveld lopen nu eenmaal gewetenloze lieden rond. Het lijkt er ook sterk op dat hij er in zijn laatste project met voorbedachte rade volledig ingeluisd is.

  Een reden te meer om deze docu te gaan zien lijkt mij..:

  http://www.boublog.nl/27/08/2010/veilige-scholen-in-de-vs-the-war-on-kids/comment-page-1/#comment-19023

  • mr. drs. Bou:

   Beste mrpettjo, dank je wel.

   Gisteren heb ik de docu over James Holmes bekeken. De docu over mind control van Scott Nobel vormt een gedegen stukje voorkennis om te begrijpen wat er gebeurt met James Holmes. Daarom heb ik die eerst geplaatst. Vandaag wil ik de docu over James Holmes bespreken. Dat sluit mooi op elkaar aan.

   • mrpettjo:

    Bedankt, Bou.
    Ik had niet anders verwacht..
    PS Ik heb ook niks met die Sitchin. Doet me denken aan Von Daeniken en zo. Deze mindcharlatans duiken steeds weer op.
    Ik heb bij Boekenvoordeel voordelig het boek 100 Bijbelse figuren gekocht. Een must als je gothische en Renaissance kunst wilt begrijpen. Daar heb je tenminste wat aan!

 • mrpettjo:

  Deze video is het ook zeer waard om te bekijken. De Batman en andere Hollywoodfilms zitten vol met predictive programming over aanslagen die de NWO de komende tijd op stapel heeft staan..

  A STORM IS COMING!

  On 20/7/2012, just 7 days before the Opening Ceremony of the London Olympics, a man calling himself ‘The Joker’ killed 12 people and injured 71 at a Batman DARK KNIGHT RISES screening in Aurora, Colorado. He later told police that he had rigged his flat with EXPLOSIVES. Meanwhile, just 3 days prior to the shootings a video named ‘My Homies Still’ was released by Lil Wayne which showed a shooting inside a cinema which including exactly 12 skeletons in the background. The new Batman movie also contains a scene where the villain Bane blows up a stadium using EXPLOSIVES (referring to the London Olympics) and prior to the 9/11 Attacks a batman advert just so happened to be aired at the time of the first reports of the attack… So what is the connection between Batman and the latest spree of killings? Are they attempting to Raise a Dark Knight? Hopefully this video will answer all of your questions and more.

  http://www.youtube.com/watch?v=Y-zRSLWLSqo

  • mr. drs. Bou:

   Beste mrpettjo,
   Ik heb nu 17 minuten van deze docu bekeken, maar echt informatief vind ik hem niet. Natuurlijk is er een analogie tussen de Hollywood filmbeelden en de werkelijkheid. Hollywood propageert al een halve eeuw of langer het geweld als amusement. Geweld en seks zijn de ingrediënten die een film “spannend” maken. Daarbij worden de grenzen steeds verder verlegd, omdat mensen er ongevoelig voor worden. Ik vind het niet vreemd dat er mensen zijn die het gedrag in die films gaan nabootsen. Complot? Of gewoon een uiting van onze “beschaving”?

 • Beste BOU
  Afbraak van de autonomie van de vrije naar opbouw van de vrijwillig onvrije mens om de vacante arbeidsplaatsen van de bij wet verboden slavernij in te nemen. Het zijn allemaal loten van dezelfde stam, die van de religieus die zichzelf als uitverkoren beziet. Dit ongeneeslijke kankergezwel parasiteert meer en meer tot er alleen nog stervingsbegeleiding overblijft om het lijden te verzachten. Zachte heelmeesters en zo! Nee was het maar waar.
  Dit geloof in behaviourisme is al net zo oud als de eerste religie en dient al net zo lang de belangen van de bezitters van de productiemiddelen. Wanneer gaat nu, nu dit alles geweten is, deze kanker, dit verraad aan onze soort, De Mens, die bezig is alle leven uit te roeien dat zich niet wenst te houden aan dit geloof in uitverkorenheid van enkele soortgenoten, genezen worden? Waarschijnlijk nooit wegens ernstig ongeneeslijke uitzaaiïngen naar alle organen, tot in het brein van de patiënt aan toe.
  De kiem van deze kanker is in vervlogen tijden gelegd en dusdanig wijd versprijd tot en met in de haarvaten waarvandaan nog enige vorm van genezing mogelijk was geweest. Ik wou maar zeggen, als het het marxisme, dat al net zo met uitzaaiïngen besmet bleek niet gelukt, wat kan er dan nog lukken?
  Racisme wordt tegenwoordig alom veroordeelt als iets van vroeger tijden. Wanneer gaat dit soort van ‘soortisme’, zoals ik het noem, om nog hogere redenen veroordeeld worden? Alleen de benoeming -soortisme- al is nog lang geen gemeen goed. Nee erger, hij bestaat nog niet eens, is in geen woordenboek of encyclopedie te vinden. Nee Sjuul, dat ligt niet aan de wetenschappers of de wetenschap in z’n totaal, dat ligt aan jou. Jij Bent Eigen Wijs! Jij Bent Een Anti-Species-ist!!
  Als het niet zo diep treurig en tragisch was kon ik er wel om lachen. Maar goed, niemand kan mij betichten van het napraten van wie of wat dan ook, of van het aanhangen van wat voor geloof of religie dan ook. Goed gedaan Sjuul! Nou die andere plus minus 7.000.000.000 mensen nog overtuigen van de noodzaak tot veroordeling van de verraaiers! Knoop ze desnoods aan een lantaarnpaal op tot voorbeeld van hun ‘soortgenoten soortisten’!
  Opgetyped bij 30 min. en verder werd ik op mijn wenken bediend in wat volgde. Je begrijpt waarom dat ik die tweede video niet helemaal heb afgekeken. Gods kriétiùn, gods kid’s, bah bah!

Laat een reactie achter