Archief
Artikelen

Als we denken aan de Egyptische piramides, dan gaan de gedachten onmiddellijk uit naar Gizeh, naar de drie grote piramides en de sfinx. De grootste zou zijn gebouwd als graf voor farao Cheops, omstreeks 2400 v.C. Sommige mensen vragen zich echter af of deze gigantische bouwwerken niet veel ouder zijn. Zo blijkt de sfinx aangetast door erosie door water, terwijl ze toch al duizenden jaren in een kurkdroge woestijn staat. De sfinx moet stammen uit een tijd dat er nog regen viel in de Sahara, dat is tot pakweg 5000 v.C.. Maar er zijn nog meer piramides, die allen gesitueerd zijn in de woestijn, maar wel aan de oever van de Nijl zoals deze stroomde tot pakweg 5000 v.C..

De volgende documentaire gaat over de vele vragen die leven rond de Egyptische piramides. Hij graaft lekker diep en duurt ruim drie en een half uur. Hoewel ik niet alle theorieën die in deze docu aan bod komen even plausibel vindt, blijft het feit dat er rond de piramiden nog altijd talloze raadsels bestaan. De gebruikelijke verklaring dat het graftomben zouden zijn voor de farao’s van het Oude Rijk, komt door deze documentaire wel erg op losse schroeven te staan. Voer voor Egyptologen en een zinnige tijdsbesteding voor de kersvakantie. Hoewel raadsels nog niet zijn opgelost, weet u na afloop wel veel meer over de piramides.

A different story about ancient Egypt and our origins duurt 3 uur en 33 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Alles over de Egyptische piramides”

 • Arie Goedhart:

  De wereld is letterlijk vergeven van raadsels. Zelfs bij zaken die in deze tijd plaatsvinden en dus actueel genoemd kunnen worden. Het zoeken naar de oplossingen van die raadsels blijkt een fascinerend en voldoening gevend spel te zijn. Een aanrader dus!

 • The Revelation of the Pyramids duurt een uur en 42 minuten.
  http://www.youtube.com/watch?v=ooy2LTJoMVM

  In deze documentaire worden de Piramides in een mondiaal en mogelijk kosmisch perspectief neergezet..

  • mr. drs. Bou:

   Beste Localmc,
   Dank je wel voor deze bijdragen. De onderste heb ik nog niet bekeken, maar de piramiden zijn en blijven raadselachtig! Een leuke puzzel voor de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar!

   Beste Sancho,
   Jouw reacties met filmpjes over Karel de Grote en zo heb ik weggehaald, want ik begrijp het verband niet tussen Karel de Grote en de Grote Piramides. Ze zijn weliswaar allebei groot, maar dat zijn olifanten ook. Deze draad gaat over de piramides.

 • Magical Egypt

  John Anthony West goes on a tour of Egypt to show how the egyptian symbols & myths have hidden meaning that are only now being understood, & how the Mystery School of Egypt is responsible for not only most if not all great western thinkers, but religions like Judaism & Christianity, & also secret societies such as Freemasonry & Rosicrucianism.

  Based on Original Research By John Anthony West

  http://www.youtube.com/playlist?list=PLBDB3DE5B76ABFFAF

 • mr. drs. Bou:

  Beste Martin,

  Hoewel ik er niet op uit ben om je te kwetsen, wil ik je toch dringend verzoeken om te stoppen met die Niburu-onzin! Planeet X bestaat niet, dus daar gaan we het op BOUblog niet over hebben.

  Als ik Sitchin goed begrijp zou de planeet Niburu een eliptische baan heeft in ons zonnestelsel zijn beland. Hoe dit exact gebeurd is, is mijn nog niet exact duidelijk, maar het lijkt erop dat er zich ergens een donkere ster met een aanzienlijk massa bevindt.

  Een donkere ster? Met een aanzienlijke massa? Volgens mij is dat een zwart gat!

  Ook de Aarde heeft een electromagnetisch schild. Het schild van Niburu was zo verzwakt dat de Annunaki (de bewoners van Niburu) goud nodig hadden om hun admosfeer te beschermen.

  Goud? Om een elektromagnetisch schild op te wekken? Om hun atmosfeer te beschermen? Wat een dwaasheid! Martin, goud is niet magnetisch! Nikkel en ijzer zijn dat wel, maar de Annunaki wisten dat kennelijk niet. Ze zullen inmiddels wel gestikt zijn zonder hun atmosfeer.

 • mr. drs. Bou:

  Grenswetenschap over piramides:

  Op 21 december 2012 liet History Channel voor de eerste keer hun nieuwe documentaire ‘Secrets of the Pyramids’ op zijn kijkers los. In de documentaire laat men piramiden van over de hele wereld zien: Egypte, China, Mexico, Mauritius, Canarische Eilanden, Peru, Bolivië, Guatemala en nog andere landen zoals Bosnië. En het is vooral het laatste land dat onze aandacht trok. Bij het bekijken van de beelden van de vermeende Bosnische Piramiden (vanaf 24:55) kregen we zowaar ons zelf geschoten beeldmateriaal te zien. En dat kon de aftiteling aan het einde van de documentaire alleen maar bevestigen.

  De bijbehorende documentaire staat helemaal stijf van de propaganda voor buitenaardse bezoekers. Hij bevat wel mooie beelden van alle piramides waar ook ter wereld, maar het commentaar kan men beter uitzetten! Het geloof in buitenaardse piramidebouwers staat alle andere verklaringen in de weg! Als al deze bouwwerken door mensen gemaakt zijn, dan zegt dat iets over de menselijke beschaving!

  Ancient Aliens Secrets of the Pyramids duurt 44 minuten.

 • René:

  Presentatie van Abd’el Hakim Awyan over de kennis van het Khemitische volk uit het oude Egypte ( Khemit ) en hoe deze tot de dag van vandaag wordt verdrukt, vanaf de verovering door de Ptolemeeërs tot het moderne Romeinse rijk. Laten we ook niet vergeten dat de komende aanval op Syrië en de verschillende ( Arabische…) lentes, niet alleen tot doel hebben olie en gasleidingen zeker te stellen, maar ook de oudheidkundige schatten en daarmee de kennis te verwoesten:

  http://www.youtube.com/watch?v=gr2xO4s-8Lg

  http://www.landlooper.wordpress.com/2013/09/06/the-land-of-osiris/

Laat een reactie achter

Recente reacties