Archief
Artikelen

Dear mr. Baybasin,

Today is your birthday, so I congratulate you, and wish you a happy day. It makes me very sad though, that you have to spend another birthday in jail. There is also little to celebrate over another Christmas without freedom, without justice! So I wish you: may next year bring you freedom and justice, love and joy!

Baybasin blijkt geboren op 1e Kerstdag, min of meer net als dat kindeke Jezus dat vandaag jarig is. Van dat kerstkind staat de geboortedatum echter niet vast en van Baybasin staat er soms een foute geboortedatum in de stukken. Toen ik hem vroeg wanneer hij nou eigenlijk echt geboren was, bleek het antwoord: laat op de avond van 1e Kerstdag 1956. Het had zwaar gesneeuwd, zodat de dokter en de vroedvrouw het huis van zijn ouders niet konden bereiken. Buurvrouwen hebben toen geholpen bij de bevalling, die vlot verliep, het kind werd vlak voor middernacht geboren. Baybasin blijkt dus een kerstkind!

Onze kaartenactie begint gelukkig goed op gang te komen. Baybasin ontvangt honderden kaarten en is daar ontzettend blij mee. Hij wil graag dat ik iedereen bedank die hem een kaart heeft gestuurd. Maar het is niet alleen de bedoeling om hem honderden malen een beetje blij te maken, al doet dat hem nog zo goed. Het gaat om zijn vrijheid en om ons rechtssysteem! Duizenden kaarten is een demonstratie! Iedere kaart draagt daaraan bij.

Stuur hem iets voor zijn verjaardag: Free Baybasin Now!

Verspreid ook de link, haal anderen over om mee te doen. Laat het recht zegevieren over die corrupte kliek bij Justitie! En laat Baybasin niet nogmaals zijn verjaardag moeten vieren in de gevangenis.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

7 Reacties op “Happy birthday, mr. Baybasin”

 • Arie Goedhart:

  Het is inmiddels min of meer bewezen dat ook in ons land de rechten van de mens worden geschonden door onjuiste vonnissen en er daardoor mensen, al dan niet bewust, ten onrechte waren, zijn en worden opgesloten.

  OPEN BRIEF

  Mijn oproep aan Amnesty International:

  U, die als instelling fondsen werft, opkomt voor de rechten van de mens wereldwijd, schrijfavonden organiseert e.d.,
  richt uw blikken de komende 60 dagen in eerste instantie en dus primair eens op de schrijnende gevallen in eigen land en bijvoorbeeld ons buurland België.

  Het zal u niet al te veel moeite kosten de schrijnende gevallen binnen onze rechtssystemen te signaleren!

  Ik ga er dan ook van uit dat uw schrijfavonden in intensiteit zullen toenemen de komende 60 dagen en dat u zich daarbij primair zult richten op de toestanden binnen de BENELUX.

  Bij voorbaat dank!

 • Nan:

  Ik weet uit eigen ervaring (heb voor Unicef.nl gewerkt) dat organisaties als Amnesty.nl en Unicef.nl vermijden om misstanden in hun eigen land van vestiging aan te kaarten. Men wil de plaatselijke overheden niet voor het hoofd stoten en vooral ook geen subsidies in de waagschaal stellen. Unicef is twee handen op één buik met het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, van wie het ettelijke miljoenen aan subsidie ontvangt. Mede daardoor is Unicef Nederland niet zo erg geinteresseerd in het publiceren over kindermishandeling in Nederland. Bovendien moet Unicef Nederland gewoon mee in het UN (Amerikaanse) programma voor de bescherming van kinderen, dat vooralsnog vooral draait om het jaren ’50 concept van goed eten, rust, dak boven je hoofd en toegankelijke gezondheidszorg. Mishandeling, laat staan seksuele uitbuiting van kinderen, kwam toen nog niet in de richtlijnen voor. En kennelijk nog steeds niet, helaas.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Arie en Nan,
  Misschien heeft het zin om de BOUblog Free Baybasin Now actie aan te melden bij Amnesty. Want Arie, je brief is wel een prima initiatief, maar ik mis de naam van Baybasin. Deze man zit al 15 jaar vast op volledig vervalst bewijs. Dit is géén gerechtelijke dwaling, maar corruptie! Gezien hun doelstelling zou Amnestie de zaak Baybasin hoog op de schrijflijst moeten plaatsen! Tot op heden verdedigden zij slechts politieke gevangenen in Verweggistan. In Nederland gebeuren zulke dingen immers niet! Maar ze gebeuren wel degelijk! Free Baybasin Now!!!

 • Nan:

  Ai! Iets belangrijks vergeten in die opsomming van VN/Unicef kinderrechten: rust, onderwijs, dak boven je hoofd, toegankelijke gezondheidszorg en… Elke dag eten!

 • yvonnne:

  Dank je wel Bou, John Lennon ten voeten uit!!
  Heb nog een kleine bijdrage speciaal voor Baybasin, something inside so strong/with lyrics van Labi Siffre op Youtube….

  Lieve groet voor idereen,
  Yvonne

Laat een reactie achter