Archief
Artikelen

Eind september was er op BOUblog een Marianne Vaatstra week, een aantal artikelen over dezelfde zaak. De Vaatstra-zaak is belangrijk omdat de corruptie bij Justitie daarin zichtbaar wordt voor een groot publiek. In de zaak Baybasin is deze corruptie nog veel zichtbaarder, maar hoewel iedereen weet wie Marianne Vaatstra was, kent vrijwel niemand Baybasin. Deze Turks-Koerdische zakenman en diplomaat zit al 15 jaar onschuldig in Nederland in de gevangenis. Hij is veroordeeld tot levenslang op grond van een reeks van misdaden, waarbij werkelijk alle bewijs vervalst blijkt door het OM! Dit in samenwerking met de politie in Turkije.

Vanaf het eerste begin staan er op BOUblog artikelen over Baybasin. Zijn valse veroordeling is nauw verbonden met de Demmink affaire. Begin 2007 heeft Baybasin aangifte gedaan tegen Demmink, niet alleen wegens pedofilie, maar ook wegens criminele organisatie en vrijheidsberoving. Dat was wel een verrassing: een tot levenslang veroordeelde Turkse boef beschuldigde onze Secretaris Generaal van Justitie van uiterst crimineel gedrag! Deze aangifte ging bij het OM de prullenbak in, maar die “Turkse boef” heeft langzaam maar zeker het bewijs geleverd van zijn gelijk. Zijn veroordeling was vrijwel uitsluitend gebaseerd op telefoontaps, maar die taps blijken vervalst!

Eind oktober van dit jaar heeft de Hoge Raad beslist dat de originele taps onderzocht moeten worden door de Advocaat Generaal. Baybasin hoopte dat dit voor Kerstmis wel zou zijn gebeurd, maar de AG maakt er kennelijk geen haast mee en Baybasin zit nog altijd in de gevangenis.

Dat die taps vervalst zijn, blijkt uit talloze omstandigheden, maar een onderzoek naar de originele taps werd door het OM steeds geweigerd! Nu maakt het OM kennelijk gebruik van de opdracht van de Hoge Raad, om de vrijlating van Baybasin zo lang mogelijk te vertragen. Men hoopt wellicht dat Demmink eerst een veilig heenkomen zal zoeken, voor Baybasin wordt vrijgelaten. Als Baybasin onschuldig blijkt, dan is meteen bewezen dat Demmink een crimineel is! Deze behoort strafrechtelijk te worden vervolgd, ook voor de cover-up in de Vaatstra-zaak!

De Baybasin week bestaat uit deze artikelen:

1) Baybasin en het probleem van de Koerden

2) Baybasin en de vervalste telefoontaps

3) Baybasin en de aangiften tegen Demmink c.s.

4) Baybasin en het rapport Langendoen

5) Baybasin, de AG en de Hoge Raad

Mocht u reeds op de hoogte zijn van de zaak Baybasin, mocht u eveneens reeds overtuigd zijn van zijn onschuld en van het belang van zijn zaak, demonstreer dan tegen zijn aanhoudende gevangenschap. Stuur hem een ansichtkaart, liefst zonder envelop, eventueel met een kerstpostzegel en de volgende tekst:

Free Baybasin Now!

Duizenden kaarten maken samen een demonstratie!

Het adres is:
Mr. Hüseyin Baybasin
reg.nr. 1623371
P.I. Nieuwegein
Postbus 1328
3430 BH Nieuwegein.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Baybasin week op BOUblog”

 • Groene Wolf:

  Hij staat op m’n verzendlijst. Free Baybasin!

 • Tessa:

  Geweldig Bou, ik doe mee!

 • Jeroen:

  Eind oktober van dit jaar heeft de Hoge Raad beslist dat de originele taps onderzocht moeten worden door de [een?] Advocaat Generaal.

  Opmerkelijk dat Adele niet de moeite heeft genomen dat op bs-foundation.nl te vermelden.

  Nu maakt het OM kennelijk gebruik van de opdracht van de Hoge Raad, om de vrijlating van Baybasin zo lang mogelijk te vertragen.

  Baseer je dit alleen op het feit dat het zo lang duurt?

  Als Baybasin onschuldig blijkt, dan is meteen bewezen dat Demmink een crimineel is!

  Niet te hard van stapel lopen Bou! Er zijn ook wel andere (politieke) redenen te bedenken om Baybasin een tijdje te laten rotten in een Nederlandse cel.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Jeroen,

  Baseer je dit alleen op het feit dat het zo lang duurt?

  Ja! Dat onderzoek had in een maandje klaar kunnen zijn. Baybasin rekende daar ook op: “Vóór de Kerst ben ik vrij!”

  Niet te hard van stapel lopen Bou! Er zijn ook wel andere (politieke) redenen te bedenken om Baybasin een tijdje te laten rotten in een Nederlandse cel.

  Niet te hard van stapel lopen, Jeroen. De Baybasin-week moet nog beginnen, zeg! Over de politieke redenen zullen we het nog wel hebben. In elk geval staat men bij de Hoge raad bepaald niet te trappelen om Baybasin vrij te laten.

 • Twinsel:

  Zal weer een kaart sturen naar hem.
  Je levert goed werk Bou, onder andere dankzij jou raakt hij niet in de vergetelheid.
  Hoop dat deze beerput gauw uit zijn voegen springt en niet meer houdbaar is.

 • Arie Goedhart:

  Een goede Kerstgedachte! Heeft u het adres van Jasper Steringa ook?

  • mr. drs. Bou:

   Waar Jasper Steringa gevangen wordt gehouden, weet ik niet, maar het adres van zijn melkveebedrijf staat op Internet:

   Jasper Steringa
   Allemawei 8
   9294 KT Oudwoude

   Misschien willen mensen ook aan de familie Steringa een kaartje sturen.

   En Arie, ik stuur mijn artikelen niet door, want ik ben publiciste, geen activiste. Als jij het wil doorsturen, vind ik dat prima!

 • Arie Goedhart:

  Geachte mevrouw Bou,

  Heeft u dit artikel ook naar Amnesty International gezonden?

 • Fleur:

  @ Bou,

  Mijn posting gericht aan Andre verdween in je spambox…?!

 • geertje:

  Wat kan die man trouwens prachtig schilderen!!!

Laat een reactie achter