Archief
Artikelen

Het huis waar de fietsen van Spencer en Wietse stonden

Dit is het huis van Geke aan de Voorstraat in Kollum. Geke heeft in de avond en nacht van 30 april op 1 mei 1999 het een en ander gezien en gehoord dat verband houdt met de moord op Marianne Vaatstra. Tegen het hekje voor haar huis stonden de fietsen van Spencer en Wietse. Rond half 7 ’s avonds zag Geke hen in café-snackbar ’t Filtsje, vlak bij haar huis. De jongens hadden ruzie met wat asielzoekers. Spencer verklaarde tegen Geke: “Ze gaan vanavond mijn vriendinnetje pakken”. Daarna is Geke naar huis gegaan. Medewerksters van ‘t Filtsje bevestigden haar verhaal van een beginnende ruzie rond die tijd, ze hebben dat buiten de deur gesust.

Rond 19.00 uur zag zij door het raam die asielzoekers voor haar huis staan. Een van hen prutste aan de banden van de twee fietsen die tegen haar hek stonden. Toen ze wat beter keek, zag ze dat hij de ventielen uit de banden haalde. Het was een groepje van vijf: drie asielzoekers, waaronder Feik, zijn vriendin Stephanie en haar vriendin Tineke. Zij moesten lachen om de ‘sabotage’ van de fietsen.

Marianne werd omstreeks half 11 door haar broer met de auto afgezet bij de disco Paradiso. Wat zich daar heeft afgespeeld, is in de drukte verloren gegaan. Nog voor middernacht heeft Marianne de disco verlaten, want volgens een medewerkster van ’t Filtsje was ze omstreeks middernacht in de snackbar. Om 12 uur sloot de deur voor binnenkomers, op dat moment waren Marianne, Spencer en Wietse, Stefanie en wat asielzoekers binnen, maar ook de Duitser Ludger Dill. Wat er daarna gebeurde in ’t Filtsje, is onduidelijk. Misschien kan deze medewerkster ons ook vertellen in welke volgorde deze mensen zijn weggegaan!

Rond half 1 was Geke bezig om naar bed te gaan, ze was dus boven. Toen hoorde zij stemmen op straat. Vanuit haar raam zag zij Marianne staan, samen met Stephanie van Reemst. Ze stonden bij de fietsen, Marianne lachte hard en zei opvallend vrolijk: “Kijk alle vier de ventielen zijn eruit!”. Geke ging daarop naar bed, ze zag geen reden om zich er mee te bemoeien, maar een of twee minuten later hoorde zij een gil en het dichtslaan van een autodeur, waarop zij een auto hoorde ‘wegscheuren’.

Ongeveer een uur later (rond 01.30 uur, tijdstip niet zeker), hoorde Geke opnieuw rumoer, nu aan de zijkant van haar huis (het Raboplein). Zij zag vanuit haar zijraam een vloekende Spencer en zijn vriend, die de fietsen met lekke banden wegdroegen. Direct daarna zijn zij ingestapt bij een vrouw in een auto. Later is Geke met een smoesje op bezoek gegaan bij die vrouw. Het bleek de moeder van Spencer.

JDTV Afl.59 – Marianne Vaatstra Deel 9

Dat Marianne om half een ’s nachts niet in gezelschap van Spencer en Wietse was, wordt bevestigd door een heel andere getuige: Verry, een kennis van Spencer uit Buitenpost, was met zijn vriendin op weg naar huis, op de fiets van Kollum naar Buitenpost. Bij de tennisbanen zagen ze Spencer en een andere jongen staan morrelen aan een fiets. Zij hebben elkaar gegroet, dus Spencer heeft Verry ook gezien op dat moment. Uit dit alles blijkt dat Marianne NIET achterop bij Spencer en Wietse naar Buitenpost is gereden! Daar heeft ze dan EVENIMN een fiets kunnen stelen, laat staan dat zij ’s nachts om half twee in haar eentje op de Keningswei reed. Dat dhr. Jasper Steringa haar daar heeft ontmoet, is ONMOGELIJK!

De getuigenis van Verry Brouwer bij PR de Vries

Wim Dankbaar heeft verscheidene telefoongesprekken met Geke gevoerd. Deze heeft hij nu gepubliceerd op Recht is Krom. De gesprekken zijn geïllustreerd met archiefmateriaal over de zaak Vaatstra. Men kan volgens mij het beste eerst luisteren en dan voor dit materiaal de video nogmaals afspelen.

In deze gesprekken hoort men behalve Wim en Geke ook Klaske, de vriendin van Maaike, de moeder van Marianne Vaatstra. Net als Wim Dankbaar is Klaske op de hoogte van alle feiten in deze zaak, maar anders dan Wim spreekt ze vloeiend Fries! Ook kent ze de hele buurt op haar duimpje! En ze praat met iedereen over de zaak Vaatstra, want het zit haar dwars.

Geke duurt 30 minuten.

Het zit ook Geke bijzonder dwars, want Lutger of Ludwig Dill woonde in een pipo-wagen die in de schuur van dhr. Kloppenburg stond, dat is bij het Landbouwmuseum. Dat was het werkhuis van Geke! Ze kwam daar regelmatig! Zij weet allerlei dingen over Dill en over de dood van Jolanda Meijer, omdat zij al langer vermoedt dat Dill iets met deze zaak te maken heeft. In dat geval ligt de dader van deze moord op het kerkhof, want Ludger Dill is dood!

Geke3 duurt 35 minuten.

In het derde gesprek gaat het weer over de lekke banden van Spencer en Wietse, over de rol van Stephani, Tineke, hun ouders en anderen. Dit is een gesprek tussen alleen Wim en Geke. Wie denkt dat Geke geen betrouwbare getuige is, moet even goed opletten vanaf minuut 19, want Geke weet iets wat waar is, maar wat verder niemand weet! Zij heeft geen “dader-kennis”, maar “getuige-kennis”!

Geke4 duurt 24 minuten.

Zie voor de reacties ook Recht is Krom. Met dank aan Wim Dankbaar.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

46 Reacties op “Marianne Vaatstra en de verklaring van Geke”

 • Zeer helder artikel weer, veel dichter bij de bron kun je niet komen lijkt mij. Hartelijk dank hiervoor.

  Ik vraag me af wanneer Justitie in gaat zien dat maar door blijven liegen gewoon niet gaat werken. En wat ik nog enger vind is waarom Justitie zo keihard liegt en mensen die wat anders beweren geïntimideerd worden… Waarom is dat? Heeft u daar een idee bij mevrouw Bou?

  Inmiddels explodeert de Demmink Affaire nu ook volledig in hun gezicht nu er zowel in de VS een hoorzitting is geweest en nu ook de Raad van Europa vragen stelt en uiterst kritisch is op hoe Nederland dit volledig genegeerd heeft en daarbij verschillende internationale verdragen heeft geschonden. Onze internationale reputatie gaat volledig door het slijk met dank aan ons tot in het hart corrupte justitiële apparaat.

  Maar buiten dat kunnen deze misstanden maar gewoon door blijven gaan zolang we in Nederland niet schoon schip maken op Justitie. Dit is te bizar in een land wat claimt een functionerende rechtsstaat te zijn. Mensen die op deze afdelingen werken of in de mainstream media werken hebben toch ook een hart en een ruggengraat? Snappen die niet dat zolang ze aan deze leugens mee blijven doen er elke dag opnieuw slachtoffers gemaakt kunnen worden in Nederland. Ik zou me er zo langzamerhand kapot voor schamen als ik bij Justitie zou werken of bij een mainstream media zou werken en dit allemaal maar moest verzwijgen en inplaats daarvan de twitters van Peter R de Vries tot het hoofdnieuws moest bombarderen.

  Kom op mensen, Nederland is internationaal gezien een hub van kinderhandel en onze reputatie gaat door het slijk omdat we dit niet aanpakken, sterker nog we faciliteren het door er niet tegen op te treden.

  • Arie Goedhart:

   Vero Legata, wij kennen de feiten zo onderhand beter dan de professionals!
   Daarom onderschrijf ook ik jouw oproep aan allen die over een normaal menselijk hart beschikken en daarnaast ook nog hun eigen ethiek te verdedigen hebben.

   ‘AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, DE WAARHEID ACHTERHAALT HET WEL’

   Degene(n), die meer weten, zitten zo wie zo al in het bootje. Daar ontkomt u niet meer aan. U kunt zich wel trachten te bevrijden uit uw positie.

   Dus mensen, zet de waarheid op video en verspreidt die opname(n) in grote hoeveelheden bij zo veel mogelijk personen, die u kunt vertrouwen. Dit biedt de enigste vorm van bescherming tegen bedreiging(en) en draagt bij aan het openen van de ‘beerput’.

 • Anna:

  Is het mogelijk om een postbus bekend te maken, zodat eventuele getuigen anoniem ergens iets door de bus kunnen doen?

  • Albert:

   Aan anonieme getuigen heb je denk ik niet zo veel.
   Het gaat er nu om dat alle belangrijke getuigen onder ede worden gehoord. Dan moeten ze wel de waarheid spreken, want liegen onder ede is een misdrijf, waar gevangenisstraf op staat.
   Mochten zij op de rechtszaak tegen Jasper niet worden gehoord, dan blijkt des te meer dat deze hele zaak een grote doofpot is, waarbij een onschuldige boer moet hangen.
   Ik vrees dat Jan Vlug geen enkele moeite zal doen om deze getuigen op te roepen, want dan blijkt dat die bekentenissen van Jasper niks voorstellen en de reputatie van Jan Vlug dan definitief naar de knoppen is voor zover dat nu al niet gebeurd is.
   Ik hoop dan ook dat Jasper zo snel mogelijk een andere advocaat krijgt, die hem wel goed verdedigt.

 • Lidy:

  Een zeer verhelderend overzicht, Bou. Wat heeft Wim Dankbaar toch veel goed werk verzet en gedocumenteerd.

 • Arie Goedhart:

  Ondanks vele pogingen daartoe lukt het mij niet om mij te laten registreren voor toegang tot de website van Wim Dankbaar. Vreemd hè? Het heeft waarschijnlijk iets te maken met de ‘rechten van de mens’ van de mens, waarvan ‘vrijheid van meningsuiting’ een onderdeel is. Opvallend dat de ‘rechten van de mens’ toevallig vandaag herdacht wordt. Nederlandse overheid, u maakt zichzelf op deze wijze belachelijk! Maar dat realiseren jullie zich waarschijnlijk maar al te goed.

  • Lidy:

   Dat lukt mij ook niet, omdat het een wordpress blog is en je dan meteen zelf ook een blog moet aanmaken bij wordpress. Wim was genoodzaakt om het vrije reageren af te sluiten in verband met een aanval met honderden spamberichten op zijn blog, vandaar.

   • mr. drs. Bou:

    Tsja! Vandaar dat ik drie beveiligingen tegen spam op BOUblog heb staan. Ook bij mij kunnen sommige mensen niet binnen komen, vooral LINUX gebruikers hebben daar last van. Maar van die SPAM-aanvallen had ik mijn buik wel vol!
    Jammer dat het blog van Wim niet helemaal compatibel is met het mijne, anders had ik hem mijn beveiliging kunnen mailen. Aangevallen worden wij nou eenmaal toch!

 • Dick:

  @Vero ik heb de explosie gemist.
  Hoorzitting VS bekent, maar daarna kwam de desinfo van buitenlandse zaken die het over gedegen onderzoek had.
  Maar, omdat er geen wettelijke basis is voor zo een onderzoek, is het gebleven de vriendelijke vraag: bent u toen in Turkije geweest?
  Er zijn verdachten die het voor elkaar pas de status verdachte te kunnen krijgen als bewezen is dat zij dat zijn.

  en nu ook de Raad van Europa

  Heb ik iets gemist?

  Ik heb enorm mededogen met Jasper en zijn familie.

  • Hier nu.nl over Demmink en de Raad van Europa:
   http://www.nu.nl/binnenland/2978095/kritiek-aanpak-zaak-topambtenaar.html

   En dit radio interview is er inmiddels over terug te luisteren. http://youtu.be/s6i4g6QUon0 De mainstream media kan dit nu blijkbaar ook niet meer verzwijgen al zal het weer net bij deze meldingen blijven.

   En ook recent was natuurlijk de half uur durende documentaire van De Huffington Post over de Demmink Affaire die onder andere zit opgenomen in dit artikel over hoe de Nederlandse Mainstream Media een parrallel universum proberen te scheppen rond de Demmink affaire.
   http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/het-parallelle-universum-van-de-1-media/
   In dit artikel staat ook een link naar het Boublog hier trouwens.

   Kortom Justitie verliest de controle helemaal over de Demmink affaire nu buitenlandse instituten de Nederlandse overheid ter verantwoording beginnen te roepen.

   Laten we hopen dat we niet hetzelfde doormoeten in de Vaatstra zaak… Maar goed gezien de richting die Justitie heeft gekozen ziet het er niet goed uit. Wat een idiotie toch ook weer. Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig…

   • Dick:

    Bedankt Vero voor je aangeboden links.
    Zowel link 1 als 2 geven weer hoop en zijn voor mij nieuw en resent, maar omdat link 3 al wat ouder is en met leugens zijn gepareed geworden, zoals ik vreesde, had ik er niet meer zo veel vertrouwen in.

 • Wils:

  Radio 1 – Juridisch Panel Schuld en boete
  Mr. Jan Vlug, de advocaat van Jasper S. ligt zwaar onder vuur van zijn vakgenoten.
  Rechter en bijzonder hoogleraar Huub Willems en strafrechtadvocaat Peter Plasman reageren.
  Peter Plasman: Reacties te zacht. Schandalig optreden. Plaatsvervangende schaamte.

  Vanaf 04:10:
  http://www.radio1.nl/items/67664-juridisch-panel-schuld-en-boete

  • mr. drs. Bou:

   Mr. Jan Vlug, de advocaat van Jasper S. ligt zwaar onder vuur van zijn vakgenoten. 2,5 jaar cel heeft het OM geeist tegen een man die ervan verdacht wordt een inbreker anderhalf uur bij hem in de schuur te hebben gegijzeld en mishandeld. Een skypeverbinding voor een slachtoffer van een zedenmisdrijf om de proces te kunnen volgen. Moet dat kunnen of niet? Rechter en bijzonder hoogleraar Huub Willems en strafrechtadvocaat Peter Plasman reageren.

   Dank je wel, Wils! 🙂 Zoden aan de dijk! 😉

 • Even een zijspoor..
  Ik denk dat veel mensen toch in eerste instantie gevoelig waren of nog steeds zijn door de technieken die zowel advocaat Jan Vlug en de media toepassen. Zie hiervoor mijn toelichting in dit artikel.

  http://martinvrijland.wordpress.com/2012/12/10/conversational-hypnose-methoden-van-de-media/

 • Markus:

  Voor meer inlichtingen omtrent deze zaak is het misschien handig om rechtstreeks te bellen met de deken van de orde van advocaten, Dhr. Jan Loorbach

  http://www.nautadutilh.com/profile.xhtml?id=8118

  Misschien kan hij uitleg geven hoe en waarom er met het onderzoek van mensen die echt speurwerk leveren niets gedaan wordt, daarentegen de leugens van de medewerkers van justitie en advocaten wel worden geacepteerd? Vragen staat vrij toch?????

 • alexnieuwsbreker:

  Die randdebielen bij nujij.nl denken dat Bou er naast zit met Geke, maar een paard kan nog zien dat dit verhaal op waarheid berust. Mijn IQ is trouwens 10 punten gedaald door die debielen bij nujij.nl.

 • Markus:

  Voor degene die nog vertrouwen hebben in onze overheidsdienaren (van hoog tot laag) ook wel kafka-kevers genoemd;

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/103205/familie-op-woonwagenkamp-krijgt-e-1-miljoen-verhuiskosten.html

  Leuke reactie’s ook, hierbij aantonend dat we door een gore vieze pedo/homo club blijkten te worden geregeerd!
  Weet waar U naar kijkt s’avonds!

  • mr. drs. Bou:

   Markus, let op je woorden. Schelden is verboden op BOUblog!

   …dat we door een gore vieze pedo/homo club blijken te worden geregeerd!

   Dat moet zijn:

   dat we door een pedo/homo club blijken te worden geregeerd!

   Je zou toch niet willen dat BOUblog wordt uitgeschakeld wegens schelden, laster en smaad? Wees dus beleefd en vriendelijk, ook al zijn de mensen waarover je het hebt in jouw ogen nog zo slecht. Scheld niet !!!

 • Lola:

  Zomaar een paar dingen die ik mij afvaag. Waarom stond Marianne daar met Stephanie bij de fietsen van Spencer en Wietse? Marianne en Stephanie kenden elkaar toch niet? Waarom is zij daar dan met Stephanie naar toe gelopen en niet met Spencer en Wietse? Als zij niet meer naar huis kon komen, dan zou Marianne haar broer toch bellen. Had zij twee keer aan hem beloofd. Dus als zij om wat voor reden dan ook niet meer met Spencer en Wietse terug zou gaan en geen geld voor een taxi zou hebben, waarom zou zij er dan voor gekozen hebben om met Stephanie naar die fietsen te lopen en niet haar broer te bellen. Zo laat was het nog niet. Had Stephanie haar gezegd dat ze een lift zou krijgen van haar en haar vrienden? Maar dat waren toch die asielzoekers waar Marianne bang voor was. Ik denk niet dat zij dat aanbod aangenomen zou hebben. Dus dan denk ik weer, waarom zou zij daar ’s nachts met Stephanie bij die fietsen hebben gestaan.
  Ik wil Geke’s verklaring zeker niet in twijfel trekken, maar ik vind het moeilijk om een logische verklaring te vinden voor de reden dat zij daar ’s nachts samen zouden hebben gestaan.

  • anna:

   je hebt een biertje gedronken en een meisje dat je vaag kent zegt, kijk eens die fiets van je vriendje heeft 2 lekke banden… je gaat mee om te zien of het waar is. Kortom: Stephanie heeft MV meegelokt naar de fietsen, zodat de mannen haar konden pakken in die auto. De fietsen checken is een goede reden om mee te lopen en alle “fouten” wisten waar die fietsen stonden, dus das een makkelijke locatie om af te spreken. Dat lijkt me best een logisch verhaal. Bovendien klopt het van die 2 fietsen met 4 lekke banden, dat is bevestigd. Daarbij heeft Geke omschrijvingen gegeven van personen die matchen met wie er die avond aanwezig was in het dorp rond die tijd.

   • WDankbaar:

    Stephanie heeft in elk geval niet verteld aan Marianne dat de banden lek waren. Anders zou Marianne niet hebben uitroepen: Kijk nou! Alle fjouwer ventielen zijn eruit getrokken. Hahaha!

    • Lola:

     Dan is zij dus niet met dat argument meegelokt naar die fietsen en zou er een andere reden moeten zijn waarom zij daar met Stephanie naar toe is gelopen. Welke reden kan zij gehad hebben om met een meisje dat zij nauwelijks kende naar de fietsen van Spencer en Wietse te lopen?

     Zouden Spencer en Wietse eerder weg zijn gegaan uit het Filtsje? Toen Stephanie en Marianne bij die fietsen stonden, waar waren Spencer en Wietse toen? Bij de tennisvelden van Kollum? Zonder Marianne? Dan moet het bijna wel zo zijn dat Spencer en Marianne ruzie hebben gehad die avond en dat hij Marianne gewoon aan haar lot heeft overgelaten in Kollum. Dan kan ik mij ook indenken dat hij dat fietsverhaal heeft verzonnen. Dat verdient ook niet de schoonheidsprijs, maar in die versie heeft hij haar toch nog een groot gedeelte begeleid naar haar huis.

 • sandro:

  dit zit dicht of op de waarheid mensen. verspreid het ook zo dat mensen het kunnnen zien. een burger zal hier nooit over liegen dus wat ze zegt is gewoon Waar,

 • Jeen:

  Een punt dat ik nergens heb teruggelezen en me intrigeert, temeer omdat ik zelf ben opgegroeid in de omgeving. Als je al een aantal weken ruzie hebt met mensen, als je eerder op de avond te horen krijgt dat iemand je vriendin gaat pakken, waarom ga je dan in godsnaam nog met haar en je vrienden naar ’t Filtsje als je weet dat die mensen daar ook zitten?
  Kijk, als die Spencer nou een enorme held was geweest, ok. Maar uit alle verhalen blijkt dat Spencer een lafbek van ongelooflijke proporties was.
  Het klopt dus niet, je zou bijna zeggen dat hij bepaalde mensen iets verschuldigd was en gechanteerd werd. Je zou er gek van kunnen worden, of uit frustratie en machteloosheid met je fiets kunnen gaan gooien.

  • mr. drs. Bou:

   Jeen, we weten niet in welke volgorde deze mensen binnen kwamen in ’t Filtsje. Het is dus goed mogelijk dat Marianne, Spencer en Wietse naar ’t Filtsje zijn gegaan om de asielzoekers te ontlopen, maar dat deze even later ’t Filtsje binnen kwamen.

   Ook weten we niet in welke volgorde ze ’t Filtsje hebben verlaten en evenmin wat er besproken is in ’t Filtsje.

   Zelf heb ik de indruk dat Spencer en Wietse hem gesmeerd zijn, bij voorbeeld toen Marianne even naar de WC was. Daarna kan Stephanie hebben gezegd: “Kom maar mee, ik weet waar hun fietsen staan.”

   Dit is uiteraard slechts speculaas! We weten alleen dat Marianne en Stephanie om half 1 bij die fietsen in de Voorstraat stonden, terwijl Spencer en Wietse rond die tijd bij de tennisvelden waren.

   Hoe lang is het lopen van ’t Filtsje naar die tennisvelden?

 • WDankbaar:

  Het patroon is dat elke getuige die het fietsverhaal van Spencer onderuit haalt, door Justitie wordt genegeerd of tot “lariekoek” wordt bestempeld.

  De enige lariekoek komt van Spencer.

  • mr. drs. Bou:

   En de enige kletskoek komt van Peter Rrrrrr de Vries! 🙂

  • P.S.M. Welbergen:

   Dat is toch volkomen logisch, hun hele zaak, staat of valt, met het verhaal van Spencer. Je hoeft naar mijn inschatting waarlijk geen Perry Mason te zijn, om zijn verhaal, onderuit te halen. Dat gebeurt niet en waarom niet? Daar is die weer, de Doofpot. Eigendom van eene Heer J. Demmink?

 • Luister naar dit vernietigende oordeel over Jan Vlug in deze radiouitzending:

  http://www.radio1.nl/items/67664-juridisch-panel-schuld-en-boete

  Kijk hier voor meer info:
  http://martinvrijland.wordpress.com/2012/12/10/het-media-tribunaal-van-een-verdachte/

  En steun de petitie om Jan Vlug af te laten treden als advocaat voor Jasper S.:
  http://www.activism.com/nl_NL/petitie/jan-vlug-moet-per-direct-aftreden-als-advocaat-voor-jasper-steringa/41135

  Deze petitie is reeds ingediend bij de orde van Zwolle.

 • Hans:

  Er moet heel wat afgefietst zijn die nacht. Als dan niet met lekke banden (of met geleende fietsen naar Buitenpost) om daar een fiets voor Marianne stelen.
  En Jasper wellicht ook niet op z’n eigen fiets? Want er was toch vlakbij de gestolen fiets voor Marianne een spoor van een andere fiets gevonden?
  Op de Pd is een spoor van een fietsband aangetroffen. Een zeer specifiek spoor van een (……….)merk. In Nederland komt dat model sporadisch voor. Frappant is dat een dergelijke band is aangetroffen op een fiets die in het politiebureau van Bergum is aangetroffen. Rechercheren naar de eigenaar heeft niets opgeleverd.
  En
  Het team heeft niet kunnen vaststellen op welke wijze een fiets, met een soortgelijk bandprofiel, op het bureau in Buitenpost terecht is gekomen. In maart 1999 was deze fiets bij de politie als vermist aangemeld
  Welke getuigen van destijds zullen opgeroepen voor het proces? Wat gaan ze zeggen? Volhouden aan ( 1 van de ) destijds gegeven verklaringen?
  Is er aanleiding voor het oproepen van getuigen bij een zaak waarin de verdachte allang bekend heeft? Voegt dat iets toe? Niet voor het OM, want er is een bekentenis. Niet voor de verdediging, want er is een bekentenis.
  Hoe snel werkt het NFI? Wanneer was het DNAprofiel bekend?

  Als er iemand (of meerderen) uit de wind worden en werden gehouden, welke constructies zijn er dan niet allemaal bedacht om het verhaal ‘kloppende’te houden? Dat lijkt toch ondoenlijk.

  • Olav:

   @ Hans:

   Citaat: “Is er aanleiding voor het oproepen van getuigen bij een zaak waarin de verdachte allang bekend heeft? Voegt dat iets toe?…..Niet voor de verdediging, want er is een bekentenis.”

   Bij een goede verdediging is er WEL degelijk aanleiding voor het oproepen van getuigen, zoals we zeker weten sinds o.a. de Puttense moordzaak en de Schiedamse parkmoord! Bekentenis of niet.

  • Hans:

   Hans:
   11 december 2012 op 13:56

   Wat was dat toch met die fiets(en)? Dat speciale bandenspoor was neem ik aan, niet van de fiets waarop Marianne al dan niet gefietst zou hebben.

   Het was ook niet van de fiets, waarvan een afdruk van de trapper in de greppel gevonden is?

   Maar van een fiets met een speciaal bandenspoor (net zo speciaal als die bij het politiebureau aangetroffen werd?)is de eigenaar wel vastgesteld:

   Op de site van het Om: Tekst handout persbijeenkomst 3 oktober 2000

   4. Technisch onderzoek
   Op het fietspad nabij de plaats van het delict werden destijds enkele technische sporen veiliggesteld. Op 13 juni jl. werd in het programma “Opsporing Verzocht” een fiets met een speciaal bandenprofiel getoond. het RBT veronderstelde een relatie tussen deze fiets en een nabij de plaats van het delict gevonden bandenspoor. De uitzending leverde tientallen tips op. De herkomst van de fiets kon binnen twee weken worden vastgesteld. Een relatie met het misdrijf kon niet worden gelegd.

 • Mr. Jan Vlug, de advocaat van Jasper S. ligt zwaar onder vuur van zijn vakgenoten. Rechter en bijzonder hoogleraar Huub Willems en strafrechtadvocaat Peter Plasman reageren.

  http://www.youtube.com/watch?v=zp_mCSIhCv0

  http://www.youtube.com/watch?v=zp_mCSIhCv0

 • Olav:

  DUTCH UNTOUCHABLES

  6 december 2012

  Taras Kuzio, commentator van United Press International, becommentarieert de situatie in Nederland. Met het schandaal van niet-vervolging van ex-secretaris–generaal van justitie (en veiligheid) Joris Demmink wegens pedoseksualiteit en verhindering van (strafrechtelijk) onderzoek is het hier slechter gesteld wat betreft de rechtsstaat dan in…..Oekraïne (Julia Timosjenko), het Verenigd Koninkrijk (Jimmy Savile), en Italië (Silvio Berlusconi)!

  Hij concludeert: “Lack of trust in the Dutch legal system will turn away tourists, foreign students and overseas investors. Dutch citizens should ask themselves why the liberal reputation of The Netherlands should be held hostage by a small cabal of Untouchables who refuse to investigate these serious charges against high ranking government officials.”

  Right on!

  Hierbij nog de link: http://www.upi.com/Top_News/Analysis/Outside-View/2012/12/06/Outside-View-Dutch-Untouchables/UPI-26191354770900/print#ixzz2EkkfKSw0

  En hier nog eens een bewijs ervan, hoe schandalig justitie/het gevangeniswezen in Nederland te werk gaat:

  http://www.crimesite.nl/nieuws/179-baybasin/25080-nog-geen-procedure-van-demmink.html

 • mr. drs. Bou:

  BOUblog reageert op dit moment akelig traag!
  Als dat zo blijft, dien ik morgen een klacht in bij mijn provider.
  Uiteraard met de vraag wat er nu weer aan de hand was…

  • maneschijn:

   camilleri heeft naar je gelinkt, levert dat misschien drukte op, qua bezoekers?

   Op de vraag of Micha Kat ‘in het geheel poep praat in de Vaatstra-zaak’ kan mogelijk een gedachtestroom worden gevonden op het weblog van de Zeeuwse ‘nadenkster’ Boudine. Weliswaar hoogdravend, maar wel in normale mensentaal, geeft zij haar visie op de mogelijke rol van Jasper Steringa in de Vaatstra-zaak.

   http://www.camilleri.nl/2012/12/advocaat-jasper-steringa-aangifte-tegen-publicist-micha-kat/

   • mr. drs. Bou:

    Maneschijn, er komen hier nu zo’n 4.500 bezoekers per dag, maar dat is beslist geen probleem. Dat BOUblog zo traag was, dat kan een DDos aanval zijn, maar dat wordt opgevangen door mijn provider. In elk geval doet BOUblog nu weer normaal. 😉

  • They Knew:

   Bou, twee opmerkingen van mij op de uitzending van Argusoog vanavond, met als speciale gast Marcel Vervloesem.

   1] Marcel Vervloesem heeft kennis van de inhoud van de “Apollo-tape” en heeft bevestigd dat daar een ambtenaar van justitie en één of meerdere personen van het “Gekroonde Huis” daarbij aanwezig waren. Deze informatie zal Marcel binnen twee of drie maanden openbaar maken.

   2] André Vergeer heeft contact gehad met de vader van Jasper Steringa over het overdragen van de zaak van Jasper aan een andere advocaat. Op dezelfde dag bekent Jasper Steringa de moord op Marianne en verschijnt Mr. Vlug op de mainstream media om in geuren en kleuren de bekentenis van Jasper uit de doeken te doen en waarmee het initiatief van André voor zijn voeten wordt weggemaaid.

   Ik ben hier doodziek van Bou!

   • mr. drs. Bou:

    Geduld is een schone zaak, They Knew.

    Het netwerk van corrupte (pedo)criminelen bij Justitie is een machtige tegenstander. Langzaam maar zeker zullen ze worden ontmaskerd! Ze zijn kennelijk flink in paniek, want voor hun “oplossing” van de Vaatstra-zaak zijn echt kosten noch moeite gespaard.

    De onmogelijke bekentenis van Jasper Steringa is nu al 7.000 maal gelezen! En iedereen spreekt schande van het optreden van mr. Vlug. De aanhouder wint!

    • They Knew:

     Beste Bou,

     Als ik zie hoe er tactisch om de verklaring van Geke wordt gefietst, dwalen mijn gedachten terug naar getuige X1, Regina Louf, uit de zaak Dutroux. Ook op de site van Wim Dankbaar zitten figuren die zoveel mogelijk de feiten van Geke onder het tapijt proberen te vegen en haar zelfs als labiel wegzetten. Het is mij inmiddels wel duidelijk waarom de verklaring van Geke niet als serieus wordt genomen, anders komen wij te dicht bij de waarheid. De ontvoering van Marianne, per auto, moet zover mogelijk buiten beeld worden gehouden.

 • jan-47:

  Wat van belang is drs Bou, is dat alle gegevens goed opgeslagen worden en niet plotseling verdwijnen zoal in belgie bij de dutroux zaak
  Alles archieveren video’s kunnen zomaar verdwijnen
  Heel duidelijk artiekel,volg het al jaren en ben het een beetje moeNeem maar even een time out
  groet

Laat een reactie achter