Selecteer een pagina

Archieven

Palestina, Israël, de VS en Armageddon

Hoewel Israël in Palestina de ene misdaad na de andere begaat en regelmatig wordt veroordeeld door de Verenigde Naties, blijft de stemming in de Verenigde Staten over het algemeen pro Israël. Weliswaar kent de VS een sterke Joodse lobby, maar de Joden zijn er veruit in de minderheid. Bijna 80% van de inwoners van de VS zijn Christenen. Zij staan achter Israël, ze zijn het eens met de financiële en politieke steun die de VS verleent aan een staat die is gevestigd op gestolen grond en die een bloedige terreur uitoefent tegen de bevolking van het land dat door Israël geannexeerd werd. Vooral de evangelische Christenen, ongeveer 50 miljoen in getal, beschouwen Israël als een goddelijk gegeven! Dat is 50 van de 300 miljoen, oftewel 1 op 6 Amerikanen.

Uiteraard is er de demagogie, de voortdurende propaganda van de media, waardoor ook de meeste Nederlanders worden beïnvloed. In plaats van “de democratisch verkozen regering Hamas”, spreekt de TV uitsluitend van “de terroristische organisatie Hamas” en in plaats van de Joodse Ashkenazi die na de 2e Wereldoorlog met geweld Palestina hebben veroverd, de bevolking grotendeels hebben verjaagd en de rest opgesloten in concentratiekampen, spreekt men van “Joden die terugkeren naar het Heilige Land”.

Hoe heilig is het land Israël? Volgens mij is ieder land heilig, iedere grond, iedere vierkante meter van de aarde! Maar deze visie wordt niet gedeeld door deze evangelische Christenen. Voor hen is alleen Israël het Heilige Land en de Joden zijn het uitverkoren volk van God. Het griezelige is, dat ze tevens geloven in het einde der tijden. Ze beroepen zich daarbij op enkele passages uit het Nieuwe Testament en vooral op het laatste Bijbelboek: de Openbaringen van Johannes. Dat boek staat vol met kwade voorspellingen, gedaan omstreeks het einde van de 1e eeuw na Christus. Niet alleen nemen de evangelische Christenen deze woorden letterlijk, ze geven er ook hun eigen interpretatie aan. Volgens hen zal de wereld binnenkort vergaan, waarbij zij als gelovigen zullen opstijgen naar de hemelse Zoon van God, Jezus Christus. Deze zal strijden tegen de anti-Christ en deze strijd zal verschrikkelijk zijn! De rest van de mensheid blijft achter in een wereld van rampspoed, ellende, oorlog en plagen, tot de wereld vergaat. Daarna zal Christus een nieuwe aarde scheppen, waar alles goed is en het kwaad niet meer bestaat.

Om deze heerlijke droom van de Rapture waar te maken, zal Israël eerst weer moeten worden bevolkt met Joden. De strijd zal zich dan afspelen in Armageddon, dat is de vlakte van Meggido. In het Bijbelse verleden is dat wel vaker een slagveld geweest, maar dat is duizenden jaren geleden. Deze gelovige gelovigen geloven dat de wederkomst van Christus niet zonder Israël kan. Daarom verzetten zij zich niet tegen een land dat de rechten van de oorspronkelijk bevolking met voeten treedt. Deze blanke Christenen zijn waardige afstammelingen van de Europeanen die Amerika hebben bezet en de Indianen hebben uitgemoord, omdat ze niet geloofden in de Vader en de Zoon, laat staan in de Heilige Geest van de blanken!

De volgende documentaire van filmmakers Kate Davis, David Heilbroner en Franco Sacchi gaat over deze evangelische Christenen. Wie zien hoe ze hun kinderen thuis onderwijzen in het geloof en op vakantie gaan in Israël. Dit gaat gepaard met prachtige filmbeelden! Intussen vertellen ze ons over de wederkomst van Jezus en het Laatste Oordeel. Om dat te bereiken, moet eerst de Al Aqsa moskee worden verwoest, opdat daar weer een tempel kan verrijzen. Dat deze moskee voor de Islam een heiligdom is, kan deze Christenen niet schelen. Dat er politiek misbruik gemaakt wordt van hun overtuiging, hebben ze niet door. Dat hun geloof kan leiden tot een self fulfilling prophecy is beangstigend!

Waiting for Armageddon – Evangelical Documentary duurt een uur en 12 minuten.

11 Reacties

 1. Dick

  Geachte,,

  Ik begrijp dat er twee reacties zijn verwijderd,,die van groene ster en mij.
  Het is niet aan mij wat hier wel en niet getolereerd wordt,,mocht er in mijn reactie fouten zitten waarom die dan niet aangeven en anderen laten beslissen over wat foutief zou zijn?
  Ik heb een bijbels onderbouwd antwoord gegeven op het door u geopende evengoed bijbelse topic,,

  vrgr,

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dick, wil je in het vervolg eerst de hele documentaire bekijken? Want je bent hier nieuw en je reactie sloeg echt nergens op! De Groene is hier ook nieuw en ook zijn reactie sloeg nergens op. De regel is hier dat men pas reageert als men de volledige informatie tot zich heeft genomen. Met andere woorden: blijf on topic!

   Er zijn vandaag wel meer reacties verwijderd, want ik ben aan het redigeren. Het was de laatste weken nogal druk op BOUblog, daarom kom ik daar nu pas aan toe. Ik heb het recht om alles te verwijderen wat me niet bevalt.

   Lees ook even de huisregels. Want ook dat heb je volgens mij nog niet gedaan!

   Antwoord
 2. Dick

  Geachte mevr drs Bou,,

  U heeft volkomen gelijk. Ik zag de video idd niet.

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Beste Sjuul,
  Ik heb je reactie verwijderd, omdat er scheldwoorden in stonden. Tegen de regels, weet je nog wel… 🙁

  En Dick, bekijk nu eerst eens de documentaire!

  Antwoord
 4. Dick

  Oke!
  Ga dat nu gelijk doen.

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  Beste Richard,

  Welkom op BOUblog en volgens mij is alles wel zichtbaar, maar reageren is voor sommigen lastig. Dat komt omdat er een driedubbele beveiliging op zit tegen spam. Dat is nodig, want BOUblog is in het verleden een aantal malen aangevallen. Vooral Linux gebruikers hebben er last van. Een andere browser wil soms wel eens helpen.

  Ik heb even gegoogled op Benjamin Freedman, maar de komende dagen heb ik geen tijd om dit beter te bekijken.

  Antwoord
 6. op zoek naar de waarheid

  Die evangelicals zijn niet te begrijpen als we niet wijzen op de Scofield Bible. Scofield was een crimineel die onder leiding van zionisten de christelijke bijbel bewust totaal verkeerd heeft geannoteerd.

  Google eens met ‘Shocking: Israel Paying to Brainwash Christian Children. Het is doodgriezelig!!

  Zo’n 50 miljoen misleide ggggrrristenen steunen Israel door dik en dun en willen zelfs hun leven geven voor het ‘uitverkoren volk’.

  En al die televisie dominee’s zijn dik betaalde narcisten die naar de poppen dansen van Israel. ‘Uit wiens hand men eet, diens hand men…’

  Antwoord
 7. Frank

  Beste Bou,

  Ik ben relatief nieuw op jouw blog en begrijp dat jij je o.a. met Bijbelstudies bezig houdt. Hoewel ik RK ben opgevoed heb ik de Godsdienst reeds lange tijd geleden achter me gelaten. En daarmee ook de tegenhanger Satanisme. Deze behoren voor mij tot de categorie zombies, exorcisme, E.T. en andere fantasieën. Pas als ik echt niets beters te doen heb zal ik naar zulke films kijken. Wat niet wegneemt dat ik niet overal een (“wetenschappelijke”) verklaring voor heb. Ik ontken het bestaan niet (hoe kun je Godsdienst over het hoofd zien) alleen kan ik het niet langer goed plaatsen (wat suggereert dat ik alles wil categoriseren in hokjes, voor jou als psycholoog natuurlijk interessant). Ik mijn onderzoek naar de Vaatstra-doofpot stuitte ik op een foto uit de Leeuwarder Courant van 1999. Die had ik al eerder gezien en aanvankelijk dacht ik dat de 322 op de pet slechts een toevalligheid was. Maar de uitzonderlijke schrijfwijze van 666 is zeker geen “type-fout”. Hoe sta jij tegenover dit fenomeen en wat zijn jouw ideeën hierover?

  Antwoord
 8. AntiSoof

  Er zijn meerdere aspecten te bedenken betreffende de toekomstverwachtingen, zoals die worden weergegeven in de documentaire.
  1. Misschien herhaalt de tijd zich wel en is alles al eens eerder gebeurd. Dat zou verklaren waarom sommige mensen kunnen ‘voorspellen’. Die kennen dan blijkbaar de geschiedenis. De echte geschiedenis dus en niet die zoals die in de boekjes staat.
  2. Misschien bestaat er wel gewoon een agenda die afgewerkt wordt. Ingewijden weten dan precies wat er gebeurd en kunnen dus op die manier ‘voorspellen’.
  3. Misschien hebben de sterren inderdaad meer invloed op de mens dan we weten. Meerdere geleerden uit het verleden wezen daarop.

  Ik kom op deze ideeën mede dankzij het werk van Nostradamus waarin hij wijst op het belang van het kennen van de geschiedenis. Ook Prediker uit de Bijbel wijst op de cyclische beweging van de tijd; er is niets nieuws onder de zon, alles is een herhaling.

  De meningen van de mensen in de documentaire vind ik eng.

  Antwoord
 9. ankie

  Dat er zoveel Amerikanen achter Israel staan, heeft denk ik ook met
  onwetendheid te maken. Als deze mensen zouden weten waar Israel toe
  in staat is, kun je je haast niet voorstellen, dat er niet kritischer
  naar wordt gekeken.
  Nu is er weer geweld gepleegd op een school, in dit zgn. christelijke
  land Amerika.
  18 very young children were murdered and 6 adults including the shooter.
  The flag is at half mass and Obama is giving his tele-prompter speeches
  about lost of live.
  I find it the high of hypocrisy for Obama to say a word when he might
  as well be the shooter. He routinely kills scores of children in drone
  strikes all over the world without apology.

  Een video duurt 5 minuten.
  Ry Dawson, gepubliceerd op 14 december 2012.
  http://www.youtube.com/watch?v=4_Pvj95AkDg&list=UU1vTH0ByVIcIOB83FbvHP7Q&index=1

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën