Archief
Artikelen

Na een 8 dagen durend bombardement op Gaza is tussen Israël en Hamas een wapenstilstand gesloten, maar de vraag is hoe lang dit bestand zal standhouden. Aan de hopeloze situatie waarin de Palestijnen verkeren, verandert immers niets! De schade door de bombardementen is groot en de Gazastrook is nog steeds een gevangenis, waar anderhalf miljoen mensen zijn overgeleverd aan de genade van Israël. Er zijn 162 Palestijnen gedood, waaronder veel vrouwen en kinderen. Er zijn bijna 1000 mensen ernstig gewond, het enige ziekenhuis in Gaza is een bloedbad waar artsen dag en nacht werken zonder de benodigde medicijnen. Het is dweilen met de kraan open! De materiële schade zal dan wel “collateral damage” zijn.

Terzake: Rudi Vranckx in Gaza duurt 8 minuten.

De volgende video’s gaan over de achtergrond van deze systematische schending van het internationale recht door Israël en over de mensenrechten. Palestijnen zijn namelijk geen terroristen, maar mensen! Net als alle andere mensen, willen ze graag leven in vrede!

Richard Falk (geboren in 1930) is een Amerikaanse emeritus hoogleraar in internationaal recht aan de Princeton University. Hij schreef 20 boeken en hielp bij het samenstellen van nogmaals 20 boeken. Hij houdt lezingen en hij is een speciale rapporteur voor de Verenigde Naties over de situatie in de door Israël bezette gebieden van Palestina. Op 19 november j.l. gaf hij een interview aan Press TV, waarin hij stelde dat de aanval op Gaza slechts bedoeld was als een afleidingsmanoeuvre.

‘Gaza war, cover for Israeli occupation’ duurt 19 minuten.
Gepubliceerd op 19 nov 2012 door PressTVGlobalNews

Intussen zegt Israël dat zij slechts handelen uit zelfverdediging! Hun agressieve politiek was van meet af aan strijdig met het internationale recht. Ze hebben de ene VN-resolutie na de andere aan hun laars gelapt en ze willen niet dat Palestina toegang krijgt tot de VN, zelfs niet als toehoorder. Hun aanval op Gaza is ook geen zelfverdediging, maar een misdadige terreur. Luister even naar de volgende video. De Engelse ondertiteling is erg slecht! Men kan beter goed luisteren, dan meelezen!

Massive Israeli Strike-back on Gaza Strip (Disturbing Video) duurt 11 minuten.

Intussen in Jeruzalem:

If Israel can do this to a young Jewish American, imagine what Palestinians face every day duurt 4 minuten.

Een van de oorlogsmisdaden van Israël was ditmaal de beschieting van twee media centra van Gaza, gebouwen waar de journalisten werken. Uiteraard levert hen dat geen positieve reacties op van journalisten waar ook ter wereld. Russia Today interviewde de voorlichtster van de IDF (Israeli Defence Force), die zich in alle mogelijke bochten wrong om deze aanval te verklaren als “zelfverdediging” en journalisten als “menselijk schild”. Men kan beter zeggen dat Palestijnen het recht hebben om zichzelf te verdedigen!

Gaza PRESSure: IDF spokesperson explains media center rocket attack duurt 8 minuten.

Abby Martin, de presentatrice van Breaking the Set, heeft daar haar eigen mening over:

Israel’s War on Truth | Brainwash Update duurt 4 minuten.

Heb nou toch eens een beetje begrip voor de angst waarin de mensen in Israël voortdurend moeten leven! Ik kwam ook nog deze Israëlische woordvoerder tegen:

‘Hamas targets only civilians, praises killing of innocents’ – Israeli PM spokesman duurt 7 minuten.

Hoe lang het huidige bestand zal standhouden, is onduidelijk. Israël heeft de gewapende overmacht en houdt het weinige wat nog over is van Palestina bezet. Deze misdadige situatie kan slechts leiden tot nieuwe conflicten, die met geweld worden uitgevochten en waarbij het door de VS tot de tanden bewapende Israël altijd wint.

Truce Hurts: Gaza gutted after Israeli attacks, Iran next? duurt 5 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

7 Reacties op “Gaza update: Palestijnen willen leven in vrede!”

Laat een reactie achter