Selecteer een pagina

Archieven

Gaza update: Palestijnen willen leven in vrede!

Na een 8 dagen durend bombardement op Gaza is tussen Israël en Hamas een wapenstilstand gesloten, maar de vraag is hoe lang dit bestand zal standhouden. Aan de hopeloze situatie waarin de Palestijnen verkeren, verandert immers niets! De schade door de bombardementen is groot en de Gazastrook is nog steeds een gevangenis, waar anderhalf miljoen mensen zijn overgeleverd aan de genade van Israël. Er zijn 162 Palestijnen gedood, waaronder veel vrouwen en kinderen. Er zijn bijna 1000 mensen ernstig gewond, het enige ziekenhuis in Gaza is een bloedbad waar artsen dag en nacht werken zonder de benodigde medicijnen. Het is dweilen met de kraan open! De materiële schade zal dan wel “collateral damage” zijn.

Terzake: Rudi Vranckx in Gaza duurt 8 minuten.

De volgende video’s gaan over de achtergrond van deze systematische schending van het internationale recht door Israël en over de mensenrechten. Palestijnen zijn namelijk geen terroristen, maar mensen! Net als alle andere mensen, willen ze graag leven in vrede!

Richard Falk (geboren in 1930) is een Amerikaanse emeritus hoogleraar in internationaal recht aan de Princeton University. Hij schreef 20 boeken en hielp bij het samenstellen van nogmaals 20 boeken. Hij houdt lezingen en hij is een speciale rapporteur voor de Verenigde Naties over de situatie in de door Israël bezette gebieden van Palestina. Op 19 november j.l. gaf hij een interview aan Press TV, waarin hij stelde dat de aanval op Gaza slechts bedoeld was als een afleidingsmanoeuvre.

‘Gaza war, cover for Israeli occupation’ duurt 19 minuten.
Gepubliceerd op 19 nov 2012 door PressTVGlobalNews

Intussen zegt Israël dat zij slechts handelen uit zelfverdediging! Hun agressieve politiek was van meet af aan strijdig met het internationale recht. Ze hebben de ene VN-resolutie na de andere aan hun laars gelapt en ze willen niet dat Palestina toegang krijgt tot de VN, zelfs niet als toehoorder. Hun aanval op Gaza is ook geen zelfverdediging, maar een misdadige terreur. Luister even naar de volgende video. De Engelse ondertiteling is erg slecht! Men kan beter goed luisteren, dan meelezen!

Massive Israeli Strike-back on Gaza Strip (Disturbing Video) duurt 11 minuten.

Intussen in Jeruzalem:

If Israel can do this to a young Jewish American, imagine what Palestinians face every day duurt 4 minuten.

Een van de oorlogsmisdaden van Israël was ditmaal de beschieting van twee media centra van Gaza, gebouwen waar de journalisten werken. Uiteraard levert hen dat geen positieve reacties op van journalisten waar ook ter wereld. Russia Today interviewde de voorlichtster van de IDF (Israeli Defence Force), die zich in alle mogelijke bochten wrong om deze aanval te verklaren als “zelfverdediging” en journalisten als “menselijk schild”. Men kan beter zeggen dat Palestijnen het recht hebben om zichzelf te verdedigen!

Gaza PRESSure: IDF spokesperson explains media center rocket attack duurt 8 minuten.

Abby Martin, de presentatrice van Breaking the Set, heeft daar haar eigen mening over:

Israel’s War on Truth | Brainwash Update duurt 4 minuten.

Heb nou toch eens een beetje begrip voor de angst waarin de mensen in Israël voortdurend moeten leven! Ik kwam ook nog deze Israëlische woordvoerder tegen:

‘Hamas targets only civilians, praises killing of innocents’ – Israeli PM spokesman duurt 7 minuten.

Hoe lang het huidige bestand zal standhouden, is onduidelijk. Israël heeft de gewapende overmacht en houdt het weinige wat nog over is van Palestina bezet. Deze misdadige situatie kan slechts leiden tot nieuwe conflicten, die met geweld worden uitgevochten en waarbij het door de VS tot de tanden bewapende Israël altijd wint.

Truce Hurts: Gaza gutted after Israeli attacks, Iran next? duurt 5 minuten.

7 Reacties

 1. mr. drs. Bou

  Journalists in Gaza claim Israel targeted them as militants

  Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Israeli soldiers kill 1 Palestinian, injure several 2 days after ceasefire

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  En dan nog even een BLAME the VICTIM:

  Gaza gains and losses: RT talks to Israel FM’s spokesperson

  Antwoord
 4. hkdh

  @Bou
  Beste Bou,
  Het niet opnemen van een kritische bijdrage over Israel bashing, plaatst je inderdaad in een eenzijdige scheve positie t.a.v. dit onderwerp.
  Helaas !

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  50 Children Killed and 450 Injured in Israeli Attack on Gaza
  Gepubliceerd op 27 nov 2012 door TheRealNews

  Jihan Hafiz in Gaza: As people dig out of the rubble, a Palestinian doctor says civilians were targeted by Israeli attack

  The Mainstream Media’s Biased Coverage of the Gaza Blockade

  There’s reason to hope that the ceasefire between Hamas and Israel will lead to an easing of Israel’s suffocating economic blockade of Gaza. The ceasefire text said that “opening the crossings and facilitating the movements of people and transfer of goods… shall be dealt with after 24 hours from the start of the ceasefire.” But, more than 100 hours later, we’re still waiting for word of actual progress.

  Meanwhile, if you’re wondering where to turn for background information about the blockade, I have this guidance: stay as far away from mainstream media as possible.

  Israeli troops shoot 5 Palestinians, seize 9

  GAZA CITY, Palestinian Territories: Officials in Gaza said Israeli troops shot and wounded five Palestinians along the border Wednesday and arrested nine fisherman at sea, a week after the two sides agreed a truce.

  Medical officials said that army fire injured four Palestinians east of El-Bureij refugee camp in the centre of the strip and a fifth in the north, near the Erez crossing to Israel.

  The Israeli military did not confirm any casualties but said troops had responded to several attempts by Gazans to breach the border fence.

  Read more: http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2012/Nov-28/196435-israeli-troops-shoot-5-palestinians-seize-9.ashx#ixzz2DbMJYrG8
  (The Daily Star :: Lebanon News :: http://www.dailystar.com.lb)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 + 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën