Selecteer een pagina

Archieven

Niet over mensenrechten, maar over pijplijnen

Wie denkt dat het Free Syrian Army vecht voor mensenrechten, of dat de Palestijnen terroristen zijn, heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van het Leviathan gasveld, dat is gevonden in het oostelijke bekken van de Middellandse Zee. Sindsdien gaat het in de omringende landen niet over mensenrechten, niet over vrijheid en democratie, maar over pijplijnen! Dit was al eerder het geval met een oliepijplijn, die van het Kaspische bekken via Afghanistan en Pakistan naar de Arabische Zee zou lopen. De Taliban regering in Afghanistan wilde daar niet aan meedoen. Daarom vloog men wat plofmoslims in de Twin Towers, waarna de NATO Afghanistan kon bezetten. Zolang daar echter geen vrede heerst, heeft het geen zin om te investeren in een pijplijn, omdat die elk moment op ieder onbewaakt punt zou kunnen ontploffen.

Syria what is really going on and why duurt 5 minuten.
Gepubliceerd op 20 apr 2012 door Ry Dawson

The Obama, Bush, Clinton PIPELINE WARS! duurt 15 minuten.

Israël en Turkije zijn op grond van deze redenering uiteraard de grootste tegenstanders van een gaspijp dwars door Syrië. Zij zouden hun positie als belangrijk doorvoerland verliezen. Natuurlijk zal ook dat niet het hele verhaal zijn, want het gaat ook over kernwapens. Israël heeft er een heleboel en India en Pakistan hebben ze ook. Iran heeft geen kernwapens, Iran is een theocratie en kernwapens zijn in strijd met hun religie. Iran heeft echter wel delfstoffen die de grote corporaties graag zouden exploiteren. Dat gaat niet alleen om olie en gas, maar ook over uranium!. Iran wil kerncentrales bouwen, daarom beschuldigt Israël Iran van de intentie om een atoombom te maken. Op grond daarvan doet onze Europese Unie nu mee aan een internationale economische boycot van… Iran!

Israël wil graag de macht houden in het Midden Oosten en als die macht ook maar even wankelt, zoals nu na de herverkiezing van Obama in plaats van Netanyahu’s favoriet Mitt Romney, dan schieten ze op Gaza! Dan gaat het opeens niet meer over kernwapens, laat staan over een immens gasveld en de benodigde pijplijnen, maar alleen nog maar over mensenrechten! Alsof die er toe doen…

De volgende documentaire gaat over het dagelijkse leven in de Gazastrook. Hij is gemaakt in oktober 2011.

Life or Death in the Gaza Strip duurt 34 minuten.
Gepubliceerd op 10 jul 2012 door vice

We finally got a rare glimpse of the embattled Gaza Strip and a chance to see what life was like under the rule of Hamas. In 2007 we tried and failed to get into Gaza through the Israeli-controlled Erez Crossing. Back then the rival Palestinian factions of Hamas and Fatah were engaged in a bloody war for control of this tiny strip of land. Hamas won. When the post-Mubarak government of Egypt decided to start letting small numbers of folks into Gaza through their Rafah Crossing, we knew we could finally enter the region.

11 Reacties

 1. remi

  Het gaat altijd om olie en heerschappij.

  Antwoord
 2. yvonne

  Vergeet ook niet de banken daar, volgens de Koran mag een bank geen rente rekenen over uitgeleend geld. Dat vind de FED natuurlijk niet
  fijn want zo kom je niet tot een wereldregering….

  Groet.

  Antwoord
 3. localmc

  War and Globalization – The Truth Behind September 11 (9/11)

  In this lecture by Michel Chossudovsky, he blows away the smokescreen put up by the mainstream media, that 9/11 was an attack on America by “Islamic terrorists”. Through meticulous research, he has uncovered a military-intelligence ploy behind the September 11 attacks, and the cover-up and complicity of key members of the Bush Administration.

  According to Chossudovsky, the “war on terrorism” is a complete fabrication based on the illusion that one man, Osama bin Laden, outwitted the $40 billion-a-year American intelligence apparatus. The “war on terrorism” is a war of conquest. Globalisation is the final march to the “New World Order”, dominated by Wall Street and the U.S. military-industrial complex.

  September 11, 2001 provides a justification for waging a war without borders. Washington’s agenda consists in extending the frontiers of the American Empire to facilitate complete U.S. corporate control, while installing within America the institutions of the Homeland Security State.

  War and Globalization – The Truth Behind September 11 (9/11) duurt een uur en 56 minuten.

  http://www.youtube.com/watch?v=xjlpqANnqX4

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Localmc.

   Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  Wordt de Syrische oppositie geleid door oliemaatschappijen?

  De Syrische oppositie heeft een nieuwe leider, Moaz al-Khatib.
  Als je deze nieuwe leider gaat Googlen, dan vind je hele mooie woorden over deze man:

  Deze mooie woorden vind je op de website van de Carnegie Endowment for International Peace. Deze denktank wordt gefinancierd door oliemaatschappijen als BP, Chevron, Exxon en Shell.

  Thierry Meyssan berichtte op VoltaireNet dat:

  De volslagen onbekende Sheikh Moaz al-Khatib werd in een week met stip de internationale wereldpolitiek ingekatepulteerd.
  Er is geen bewijs dat al-Khatib ooit internationale betrekkingen of iets dergelijks heeft gestudeerd. We weten wel dat hij 6 jaar lang bij de al-Furat oliemaatschappij werkte, een joint-venture tussen de nationale Syrische oliemaatschappij en o.a. Shell.
  Jarenlang woonde hij in het oliestaatje Qatar en maakte hij vele reizen naar Groot-Brittannië en Nederland. In 2003-2004, toen olie- en gasvelden aanbesteed werden keerde al-Khatib terug naar Syrië als lobbyist voor Shell.

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  Dit is een raar bericht:

  CIA stelt dodenlijst op van Syrische rebellen

  Terwijl Washington overweegt Syrische militanten te voorzien van wapens, treft de CIA voorbereidingen om sommigen van hen te liquideren. Op de dodenlijst zouden vooral de namen circuleren van djihadisten behorende tot de Syrische oppositie. Dat stelt de Amerikaanse krant Los Angeles Times op basis van anonieme bronnen binnen de Amerikaanse regering.

  Mocht het bericht kloppen – wat onmogelijk te verifiëren is gezien het gebruik van anonieme bronnen – dan zou dat neerkomen op een grote verschuiving van het Amerikaanse beleid inzake Syrië. Terwijl djihadisten volop steun ontvangen van landen als Saoedi-Arabië en Katar, knijpt de Amerikaanse regering tot nog toe een oogje dicht. Washington staat de hulp aan Syrische djihadisten door zijn Arabische bondgenoten toe vanwege het gemeenschappelijke belang om het Assad-regime te verzwakken.

  Maar aan dat gedoogbeleid komt binnenkort mogelijk een einde. De VS overwegen om hun liquidatieprogramma uit te breiden naar Syrië. Net als in Jemen, Somalië en Pakistan moeten middels drones kopstukken van de Syrische oppositie uit de weg worden geruimd. De Amerikaanse president Barack Obama heeft vooralsnog geen toestemming gegeven voor aanvallen op Syrisch grondgebied.

  De inlichtingenofficieren die de dodenlijst opstellen doen dat vanuit het hoofdkwartier van de CIA in Langley, Virginia. Voor zover bekend zijn er momenteel geen Amerikaanse geheimagenten actief binnen Syrië. Wel werkt de inlichtingendienst nauw samen met zusterdiensten als die van Saoedi-Arabië en Jordanië in een poging het conflict in Syrië te beïnvloeden. Daarnaast vinden er regelmatig ontmoetingen plaats tussen CIA-agenten en Syrische rebellenleiders.

  Hier een Engelstalige versie:

  US Treats Syrian Rebels Like Condoms: Use and Discard!

  CIA Begins Sizing Up Islamic Extremists in Syria For Drone Strikes

  The strategy is part of the agency’s secret contingency planning to protect the U.S. and its allies as the violence there grows. Some militants in Syria are seen as closely linked to Al Qaeda.

  By Ken Dilanian and Brian Bennett

  March 16, 2013 “Information Clearing House” -“La Times” – – WASHINGTON — The CIA has stepped up secret contingency planning to protect the United States and its allies as the turmoil expands in Syria, including collecting intelligence on Islamic extremists for the first time for possible lethal drone strikes, according to current and former U.S. officials.

  President Obama has not authorized drone missile strikes in Syria, however, and none are under consideration.

  The Counterterrorism Center, which runs the CIA’s covert drone killing program in Pakistan and Yemen, recently shifted several targeting officers to improve intelligence collection on militants in Syria who could pose a terrorist threat, the officials said.

  Antwoord
 6. Diewer

  Goed artikel over de drugsbelangen achter de invasie in Afghanistan en de reden waarom na 2014 nog soldaten (ja, ook Nederlanders, maar die heten politie toch?) in Afghanistan blijven:

  http://www.chrisspivey.co.uk/?p=11495

  Antwoord
 7. mrpettjo

  Amnesty International (Nederland) krijgt directieven uit Washington en Londen en wordt gefinancierd door Soros en andere pro NWO instellingen. De mensen die onlangs Micha Kat te woord stonden in hun hoofdkantoor (een grachtendpand!?) jokkebrokken over hun inkomstenbronnen. De burgers die deze leugenaars ondersteunen moeten twee keer nadenken voordat ze weer geld overmaken naar deze zogenaamde mensenrechteninstelling die zogenaamd onafhankelijk z’n prioriteiten kiest (ja, duh)..:

  It has been documented at great length how these issues revolve around a decades long plan devised by corporate-financier interests to divide, destroy and despoil these nations who are seen as obstacles to US global hegemony. In the case of Syria specifically, it was revealed that the current “human rights” catastrophe stems back to a malicious 2007 conspiracy documented by “New Yorker” journalist Seymour Hersh, between the US, Israel, and Saudi Arabia which sought to purposefully fund, arm, and deploy sectarian extremists to undermine and overthrow the Syrian government – this knowing full well the human tragedy that would unfold.http://www.infowars.com/amnesty-international-is-us-state-department-propaganda/

  Antwoord
 8. maneschijn

  Sinds gisteravond lijkt heel Syrië offline, inmiddels begin van herstel, artikel (Engelstalig, maar de plaatjes zijn duidelijk) wordt nog van updates voorzien.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + 11 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën