Archief
Artikelen

Een van mijn favoriete leraren is Michael Parenti. Op BOUblog is hij dan ook rijkelijk aanwezig. In mei 2010 hield hij een lezing voor de “Understanding Deep Politics conference” in Santa Cruz, die is opgenomen op DVD. Andere sprekers op deze conferentie waren o.a. Peter Dale Scott, Ellen Brown, Ian Crane, Jim Marrs, David Ray Griffin, Annie Machon, Cynthia McKinney, Peter Phillips en Barrie Zwicker. Alle lezingen staan op Vimeo en op de website Enlightned Films staat een overzicht.

Michael Parenti sprak op deze conferentie over het begrip “complot-theorie”, dat voortdurend wordt misbruikt om een objectieve analyse van de politieke complotten te frustreren. Een complot is een geheime afspraak tussen mensen om een doel te bereiken dat in de meeste gevallen immoreel en/of illegaal is. In de politiek wordt voortdurend gebruik gemaakt van dergelijke geheime afspraken. Mensen die dreigen om het complot te onthullen, worden daarbij tot zwijgen gebracht.

Parenti was tijdens deze conferentie snip verkouden, maar dat ging gelukkig niet ten koste van zijn gevoel voor humor. De argumenten waarmee de heersende klasse de bevolking om de tuin leidt, prikt hij moeiteloos door. Mocht u de voorkeur geven aan een van de andere sprekers, link dan even door.

Understanding Deep Politics: Driving Forces Behind World Events duurt 55 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

9 Reacties op “Michael Parenti: Understanding Deep Politics”

Laat een reactie achter