Selecteer een pagina

Archieven

Michael Parenti: Understanding Deep Politics

Een van mijn favoriete leraren is Michael Parenti. Op BOUblog is hij dan ook rijkelijk aanwezig. In mei 2010 hield hij een lezing voor de “Understanding Deep Politics conference” in Santa Cruz, die is opgenomen op DVD. Andere sprekers op deze conferentie waren o.a. Peter Dale Scott, Ellen Brown, Ian Crane, Jim Marrs, David Ray Griffin, Annie Machon, Cynthia McKinney, Peter Phillips en Barrie Zwicker. Alle lezingen staan op Vimeo en op de website Enlightned Films staat een overzicht.

Michael Parenti sprak op deze conferentie over het begrip “complot-theorie”, dat voortdurend wordt misbruikt om een objectieve analyse van de politieke complotten te frustreren. Een complot is een geheime afspraak tussen mensen om een doel te bereiken dat in de meeste gevallen immoreel en/of illegaal is. In de politiek wordt voortdurend gebruik gemaakt van dergelijke geheime afspraken. Mensen die dreigen om het complot te onthullen, worden daarbij tot zwijgen gebracht.

Parenti was tijdens deze conferentie snip verkouden, maar dat ging gelukkig niet ten koste van zijn gevoel voor humor. De argumenten waarmee de heersende klasse de bevolking om de tuin leidt, prikt hij moeiteloos door. Mocht u de voorkeur geven aan een van de andere sprekers, link dan even door.

Understanding Deep Politics: Driving Forces Behind World Events duurt 55 minuten.

9 Reacties

 1. Ben

  Hi Boudine,

  Ik heb zelf ook een web-site op poten met een wat eenzijdige orientatie. Heb daar ook mijn artikelen van zaplog op gezet. O.a. deze vertaling van een artikel van Parenti: http://www.radiomarx.nl/?p=261.

  Groeten, Ben

  Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Beste Ben,
  Dank voor de website, dat ziet er goed uit!
  Daarnet heb ik even dat stukje over Rosa Luxemburg gelezen. Jammer dat ze werd vermoord, net als haar vriend Karl Liebknecht. Maar ach, Gaddafi is ook vermoord en ze willen hetzelfde doen met Assad. IsraĆ«l is weer aan het schieten op Gaza en zo gaat het maar door…

  Kapitalisme werkt niet! Communisme evenmin! Het enige wat wel werkt is socialisme, een systeem waarbij alle beslissingen worden genomen van onderop, in plaats van Befehl ist Befehl.

  Antwoord
  • Ben

   Hi Bou,

   Je mag me natuurlijk in je lijstje van Nl sites zetten.

   Groeten, Ben

   Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Jawel Ben, dat snap ik ook wel, maar dat kost me weer zoveel tijd achter de schermen… Misschien dus heel binnen kort! šŸ˜‰

   Antwoord
   • Ben

    Kus

    Antwoord
 3. yvonne

  Weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden maar wilde het toch even doorspelen aan u, megasupernieuws.nl met weer dingen over demmink.

  Groet…

  Antwoord
   • maneschijn

    beste Bou,
    naar een webmaster is het wat moeilijk linken šŸ˜‰

    Die voerde (tot z’n account verdween) als @megasupernieuws druk campagne op twitter (pardon my French) om iedereen daar van Demmink’s slechtheid te overtuigen. Dat lukte hem vrij goed…

    Antwoord
 4. yvonne

  Ja dit is wat ik bedoelde en sorry voor het werk…..
  Zal het volgende keer proberen ben een stoethaspel hierin

  Groet

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn