Archieven

Turkse slachtoffers vragen om vervolging van Demmink

De twee Turkse mannen die eerder aangifte deden tegen secretaris-generaal mr. J. Demmink van het ministerie van justitie wegens verkrachting en seksueel misbruik van kinderen beneden de zestien jaar, hebben zich vandaag, woensdag 24 oktober 2012, tot het gerechtshof in den Haag gewend met het verzoek alsnog de vervolging van Demmink te bevelen.

De twee mannen, Mustafa Y. en Osman B., zijn zelf slachtoffer van Demmink. Toen zij twaalf en veertien jaar oud waren, zijn zij door de Turkse politie geronseld, naar een hotelkamer gebracht en door Demmink verkracht. In september 2008 en mei 2010 hebben zij officieel aangifte gedaan bij het Landelijk Parket in Rotterdam. Mustafa Y. is na zijn aangifte in 2008 in Turkije herhaaldelijk bedreigd en mishandeld door een voormalige hoge politiefunctionaris om zijn aangifte tegen Demmink in te trekken. Ook Osman is benaderd met het verzoek zijn aangifte in te trekken.

In februari 2012 heeft het Landelijk Parket Osman B. laten weten geen vervolging in te stellen tegen Demmink, omdat zijn verklaring te weinig betrouwbaar werd geacht en niet bevestigd kon worden dat Demmink in Turkije was geweest in de periode waarin het seksueel misbruik zou hebben plaatsgevonden. Het Landelijk Parket heeft Mustafa Y. laten weten geen onderzoek naar zijn aangifte te zullen instellen, zolang hij weigert naar Nederland te reizen om zijn aangifte hier toe te lichten.

Beide slachtoffers verzetten zich tegen deze beslissing.

Lees verder op de website van de Bakker Schut Foundation. Daar kan men ook de klaagschriften vinden in pdf.

Dat twee Turkse mannen een artikel 12 procedure moeten starten om de man veroordeeld te krijgen die hen in de jaren ’90 verkrachtte, dat is toch te dwaas! Volgens Demmink is hij in de jaren ’90 zelfs niet in Turkije geweest, maar de bewijzen van het tegendeel stapelen zich op. De jongens die hij in Turkije verkrachtte, werden voor hem geronseld door een politieman, die nu openlijk getuigt van deze feiten! Dat Demmink niet strafrechtelijk vervolgd wordt wegens zijn pedofiele uitspattingen, is een grof schandaal! Het is echter ook een teken van een ver gevorderde corruptie binnen het OM en de rechterlijke macht. Het wordt daarom de hoogste tijd dat deze hele augiasstal wordt uitgemest!

Aanstaande zondag is er in Den Haag een demonstratie als protest tegen de gang van zaken rond Joris Demmink. Deze demonstratie is aangemeld bij de gemeente, die er geen bezwaar tegen heeft. Het wordt dus een rustig en waardig protest.

Voor wie deze kwestie niet heeft gevolgd: De volgende korte reportage vat de jarenlang slepende kwestie rond Joris Demmink goed samen. Al sinds 1994 zijn er duidelijke aanwijzingen dat deze topambtenaar van Justitie zich regelmatig schuldig maakt aan actieve pedofilie. In 1998 kwam hij als criminele pedofiel in beeld op de TV. Uit het AD van zaterdag 6 oktober j.l. bleek zelfs dat dit reeds in de jaren ’80 bekend was! Dat deze man desondanks een dergelijke carriĆØre kon maken, is uiterst verontrustend. Alles wijst er op, dat Demmink speciale bescherming geniet…

Minidocu over de Demmink-kwestie gemaakt in de VS duurt 24 minuten.

This is how Dutch politicians react when you ask them about Joris Demmink is Engels ondertiteld en duurt 15 minuten.

4 Reacties

 1. yvonne

  Hallo allemaal,

  Aktie van NS geldig tot 31 oktober 2012, voor 20 euro retour van elke plaats naar Den Haa, even googelen op prijs kaartje plaats waar je woont Den Haag kom je het vanzelf tegen! Inclusief lunch ter waarde van 12,50
  op het Plein mocht je er zin in hebben……

  Tot zondag!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn