Archief
Artikelen

Maak kennis met onze nationale windvaantjes, Peter R. de Vries en prof. Peter van Koppen. Zie eerst minuut 1:12 van EenVandaag van 8 maart 2010 waarin Van Koppen nog stellig zegt:

“Nationaliteit, en waar mensen vandaan komen en hun genotype, dat loopt allemaal door elkaar heen. Dus je kan NOOIT op basis van dit soort DNA-onderzoeken zeggen: Wij gaan alleen maar onderzoek doen naar Nederlanders of alleen maar onderzoek doen naar Turken”.

Voice over: “Het openbaar ministerie heeft verkeerde conclusies getrokken uit het DNA-onderzoek. De moordenaar van Marianne hoeft niet per se een West-Europeaan te zijn. En dat kan in deze moordzaak cruciaal zijn. Want vanaf het begin wijzen veel getuigen naar een nabij gelegen asielzoekerscentrum. Naar een Irakees”.

Prof. Ton Derksen bevestigt de opmerking van Van Koppen in deze uitzending ook nog eens: “Men ging ervan uit dat asielzoekers geen West-Europese genen zouden hebben. Dat is een vooronderstelling die niet blijkt te kloppen. Misschien is het redelijk om zo te denken maar in zo’n belangrijke zaak moet je dus heel voorzichtig zijn en moet je rekening houden met de mogelijkheid dat er op één of andere manier ook Westerse genen in zijn geslopen”. Prof. Peter de Knijff van het FLDO beweerde al in 2000 en later in 2006 dat het genotype van de ‘dader’ zelfs niet in Nederland voorkwam.

De conclusie mag zijn dat drie vooraanstaande wetenschappers al in 2006 en in maart 2010 grote vraagtekens plaatsten bij de ‘West-Europese’, laat staan Nederlandse verdachte in de zaak Vaatstra. Hij kon dus zomaar ook uit Irak of Koerdistan afkomstig zijn. De rest van de uitzending van EenVandaag van 8 maart 2010 is alleszins de moeite waard om even verder af te kijken. Zie voor nadere informatie ook de uitzendingen van 5 en 6 maart 2010.

Eenvandaag 8-3-2010 Marianne Vaatstra duurt 7 minuten.

Wat schetst mijn verbazing, op 22 juni jl. werd door de NOS aan prof. Peter van Koppen gevraagd wat hij vond van het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek onder de Friese bevolking. Nu ineens geen woord meer over die asielzoekers door Van Koppen…:

Groot dna-onderzoek voor Vaatstra
Rechts in de kollom onder de video het audio-interview met Van Koppen.

De crux is dat pas in 2012 Peter de Vries door het OM is ingehuurd om de ‘bewijzen in de zaak Vaatstra om te turnen’ naar een Nederlandse verdachte en naar plaatselijke omstandigheden. Want hoe zat het ook al weer? Het Openbaar ministerie had jarenlang zijn tanden stuk gebeten op twee verdachte asielzoekers. Nederlanders in de omgeving van de PD waren er al meer dan genoeg (900) onderzocht en uitgesloten maar die éne asielzoeker in Noorwegen en zijn criminele vriendje uit Nederland bleven het nieuws in 2009, 2010 en later maar bepalen. Om gek van te worden. Vandaar dat het ‘bewijs’ van het OM omgebogen moest worden naar een ‘plaatselijke dader’. En daar werd Peter R. voor ingehuurd om de goegemeente alsnog om de tuin te leiden:

Zo werden de zgn. voetsporen van de ‘dader met Marianne’ gewoon even verplaatst naar een ander deel van het weiland. Ineens was Marianne zelfs geheel vrijwillig met haar belager het weiland in gelopen, ondanks 6 andere deskundigen die in 2000 anders beweerden. Mogelijk had zij zelfs al een afspraak met hem. Werd de maanverlichte nacht door Peter R. uitgelegd als ‘pikdonker’ en was er zelfs geen sprake geweest van andere verdachte personen op de Keningswei. Er werd niet meer gesproken over de remsporen op de weg en de mogelijke bandensporen in het weiland, richting Marianne, zijn ook al nooit onderzocht. En een gaatje in de greppel op een foto werd plotseling (ook leugenachtig) uitgelegd als het ‘trapperspoor van de fiets van de dader’.

Het genotype (haplotype) van het sperma en van een haartje in de aansteker werden bijna absoluut (en weer!) gekoppeld aan een West-Europese mannelijke en vrouwelijke lijn. Peter R. noemde de kans, dat het een asielzoeker uit Irak, Iran of Afghanistan kon zijn geweest, zelfs ‘verhalen en kletskoek’ ondanks bovenstaande verklaringen van twee gerenommeerde wetenschappers die dat nog in 2010 ontkenden. Nog eens recent bevestigd door twee andere, onafhankelijke wetenschappers. Nee, er moest dus nu ineens naar een Nederlander gezocht worden, waarschijnlijk zelfs woonachtig in Zwaagwesteinde. De oneindige macht van nooit bewezen televisie-opnamen voor de ‘onwetenden’ tegenover tientallen getuigen- en deskundigenverklaringen…

Peter R. de Vries over de zaak Vaatstra, 20 mei 2012 duurt 52 minuten.

Gisterenavond werd Peter R. bij DWDD opgetrommeld om de ‘verhalen’ over Joris Demmink alsnog naar het land der fabelen te verwijzen. “Na maandenlang onderzoek heb ik nog geen begin van een bewijs gevonden over de schuld van Demmink. En wat het Algemeen Dagblad (i.c. Jeroen Voskuil) hierover heeft geschreven raakt kant noch wal”. Het wachten is dan ook op de andere windvaan, Peter van Koppen, in bijvoorbeeld Nieuwsuur van vandaag: “Geen spoor van rook, laat staan van vuur”. Kijk maar naar zijn rol in o.a. de Deventer moordzaak en in die van Fokke Fernhout:

Fokke Fernhout schrijft boek met van Koppen

Lekker stel samen. En mocht jij nog een keer andere windvaantjes tegenkomen die allemaal beweren dat de dader in de zaak Vaatstra beslist afkomstig moet zijn uit Nederland of uit West-Europa en dat de schuld van Joris Demmink nooit bewezen is, hoef je ze alleen maar te vragen of ze mij ook al een keer gebeld hebben. Zo niet, dan zouden ze dat toch eens moeten doen…

Andre Vergeer, 030 – 6917013 of andrevergeer@ziggo.nl

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Windvaantjes, door André Vergeer”

 • mr. drs. Bou:

  Beste André,

  Gisteren op TV geen woord over de Demmink-affaire. Pauw en Witteman hadden de avond goed gevuld met Brigitte Kaandorp, hartstikke leuk! En bij DWDD was het ook gezellig. Zo doen ze dat in de MSM. Luister dus niet naar wat ze zeggen, maar vooral naar wat ze NIET zeggen.

  Intussen op Visionair:

  Nederlandse rechtsstaat corrupt en chantabel?
  Visionair: Douwe op 9 oktober 2012

  Eerder al verscheen hier een artikel over kindermisbruik door de elite. In dat artikel werd o.a. de zaak rond Joris Demmink genoemd. Inmiddels lijkt deze affaire in een stroomversnelling te zijn gekomen. Dit is een buitengewoon belangrijke zaak want als deze man daadwerkelijk schuldig is aan kindermisbruik dan is de hoogste man van Justitie niet alleen zelf crimineel bezig geweest met verschrikkelijke daden. Ook heeft Nederland dan een volledig chantabel persoon op deze toppositie gehad de afgelopen 10 jaar. En hij is ook nog eens beëdigd op die positie terwijl er toen al allemaal geruchten waren over zijn vermeende misbruik. Kortom niets minder dan de geloofwaardigheid van de gehele Nederlandse rechtsstaat staat op het spel.

  Lees verder en lees ook de reacties! 😉

 • mr. drs. Bou:

  De waarheid volgens Peter R. de Vries…, door Nanko Kiel

  Ik heb me enige tijd geleden mateloos zitten ergeren aan de Zaanse verhoormethode waarmee Mark Rutte (VVD) tijdens het programma De Wereld Draait Door (DWDD) door Peter R. de Vries in een hoek werd gedreven door op een hondse toon tegen hem te praten. En het was niet de eerste keer dat ik naar een man zat te kijken die een tenenkrommende karikatuur van zichzelf aan het worden is.

  Maandagavond was het weer raak. Onderwerp van gesprek aan tafel was Joris Demmink, secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Een fel bekritiseerd man die binnenkort met pensioen gaat en al jaren in verband wordt gebracht met kindermisbruik.

 • yvonne:

  Onwetenheid onder Nederlandse volk is nog steeds groot volgens mij,
  zijn nog steeds teveel bezig met uiterlijk vertoon en andere materialistische onzin.
  Heb gister met de Nationale Ombudsman gebeld over Demmink, zij wist niet
  eens wie hij was…..
  Vervolgens werd ze boos op mij want ik zei rare dingen, heb alleen nog
  gezegd “hoop dat u hier geen spijt van krijgt”.

  Met vriendelijke groet
  en hopend op een beerput
  die eindelijk opengaat.

 • Vanavond word weer vanuit Fryslan een aanval gedaan bij de DWDD door niemand minder dan onze eigen Mickey Henk Mous en meneer Cor Reijenga om nog eens over het VerwantschapsDNA te praten.(of zouden ze de dader al hebben?)

 • Andre Vergeer:

  Alarmerende tweet van Koen Voskuil van 8 oktober jl.:

  https://twitter.com/KoenVoskuil
  Koen Voskuil‏@KoenVoskuil
  “Even ter verantwoording: DWDD wilde de zaak niet brengen zonder Peter R. de Vries aan tafel. Dankzij hem dus nationale tv-aandacht. :o) ”

  Denk je even in dat de Vara dus al een programma voorkookt onder de voorwaarde dat de grootste oplichter aller tijden ook moet worden uitgenodigd vóórdat iemand zijn eigen verhaal mag komen vertellen.

  Waarom zijn Wim Dankbaar of Micha Kat niet uitgenodigd? Of ik? Of wij alle drie?

  Hoezo, onafhankelijke media…?

 • Andre Vergeer:

  @Klaas,

  Nog alarmerender van de DWDD van onze publieke omroep de Vara:

  Opnieuw worden de leugenaars van het eerste uur (Cor Reijenga en Henk Mous) uitgenodigd om hun leugens nog eens aan het grote publiek te komen vertellen (paniek?):

  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/187604

  En weer werden wij niet uitgenodigd om eventueel weerwoord te kunnen bieden. Even voor jouw informatie Mathijs, het is NOOIT aangetoond dat het geen asielzoeker kon zijn geweest. Wat betaalt zo’n baantje eigenlijk om leugens te laten verkopen in je eigen programma..?

  En aan Giel Beelen, ben jij nou ècht zo dom of word jij daar ook al zo ‘vorstelijk’ voor betaald als Mathijs?

  En oh ja, kijk even naar die kop van Cor Reijenga als hij aan alle dummy’s vertelt dat de aanwijzingen meer in de richting van een West-Europeaan wijzen dan op een asielzoeker. Dan vergeet hij eerst even uit te leggen dat het DNA-type maar in 42% van de gevallen wordt aangetroffen in Nederland terwijl het gemiddeld OOK in 8 tot 10% van de gevallen voorkomt in Irak, Iran en Afghanistan. Ooit gehoord van fraude op basis van statistieken, Mathijs en Giel..?

  BTW, woonden er in april/mei 1999 ook al geen Duitsers in Kollum? Waarom dan nu alleen zoeken naar een ‘dader’ in Zwaagwesteinde?

  Mark my words, eerdaags wordt een dode man aangetroffen die reeds is gecremeerd, case closed..!

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel voor de link, André. Ik kijk nooit naar DWDD, wat een vaag programma is dat. Ik zal het even embedden:

 • Anna:

  PETITIE: ONSCHENDBAH – NEE! – Onschendbaarheid is niet van deze tijd

  In de grondwet, zoals door Thorbecke geformuleerd in 1848, wordt de Koning onschendbaar geacht voor politiek handelen: ministers zijn verantwoordelijk. Tegenwoordig lijkt onschendbaarheid ruimer geinterpreteerd.
  1. Geldt niet alleen voor de Koning, maar ook voor diens hele familie, de ministers en zelfs topambtenaren?
  2. Gaat niet alleen over politiek handelen, maar alle handelen lijkt ondertussen buiten discussie te staan.

  Wij verzoeken :
  1. Opheffen van de onschendbaarheid, met uitzondering van politiek handelen en maatschappelijk debat.
  2. Onderzoeken van bestaande vermeende sluimerende vraagstukken (zoals Joris Demmink, Marianne Vaatstra, Pim Fortuyn, Manuel Schadwald, Zandvoort zaak, Maarten van Traa, Baybasin, en de beperking van persvrijheid).

  Deze ruime “onschendbaarheid” is niet van deze tijd en dient geen enkel doel. Het is niet goed voor Nederland.

  http://petities.nl/petitie/onschendbaarheid-is-niet-van-deze-tijd

Laat een reactie achter