Archieven

Joris Demmink in het AD, op de TV en in de Kamer

Het is druk in de Demmink doofpot! Nu het deksel er af is, slaan de vlammen uit de pan. Het AD kwam zaterdag en maandag j.l. met publicaties waaruit bleek dat Demmink in de jaren ’80 regelmatig contact had met Dick Willard, een pooier van minderjarige jongens in de Haagse Schilderswijk, die in 1991 is vermoord. Kamerleden van VVD, PvdA, SP, CDA en 50Plus hebben de minister om uitleg gevraagd. Minister Opstelten blijft achter Demmink staan en ook PR de Vries is nu ingezet voor de Demmink damage control. De advocaat van Demmink, mr. Harro Knijff, daagt het AD voor de rechter wegens onjuiste berichtgeving. Dat kan nog meer vuurwerk opleveren!

We gaan even terug naar de uitzending van NOVA op woensdag 15 oktober 2003, nadat de Gaykrant en Panorama een reportage brachten over de jongensprostitutie in het Anne Frank plantsoen in Eindhoven. Een topambtenaar van justitie zou daarbij betrokken zijn en zijn naam mocht niet worden genoemd. De Gaykrant en de Panorama werden niet voor de rechter gedaagd wegens onjuiste berichtgeving, maar middels intimidatie tot zwijgen gebracht. De presentator is Jeroen Pauw.

Aangifte tegen topambtenaar justitie, 15-10-2003 duurt 12 minuten.

De hoofdredacteur van de Gaykrant, Henk Krol, die nu voor 50Plus in de Tweede Kamer zit, heeft nog een appeltje te schillen met Demmink. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft naar aanleiding van de berichten in het AD de inlichtingendienst AIVD, de Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie gevraagd of het nodig was om Demmink te onderzoeken. Zij zeiden van niet, dus niet! Daarop heeft Opstelten nogmaals verklaard dat hij zijn Secretaris Generaal volledig steunt. Op 31 oktober gaat Demmink met pensioen, per 1 december zou hij worden opgevolgd door Pieter Cloo, maar de ambtenaren van Veiligheid en Justitie zijn daar niet blij mee. Europarlementariër Lucas Hartong van de PVV heeft een commissie van het Europees Parlement gevraagd de zaak op de agenda te zetten. In de media wordt de zitting van de Helsinki Commissie inmiddels doodgezwegen!

Het is een mooi zooitje… Gisteravond was Koen Voskuil, de schrijver van de AD artikelen, te gast bij De Wereld Draait Door. De grote misdaad showmaster PR de Vries was ook uitgenodigd. Als oude rot in het vak probeerde hij de vloer aan te vegen met Koen Voskuil, maar die oude rot wordt nu wel erg rot! Volgens PR is er geen enkel bewijs dat Demmink in de jaren ’90 in Turkije is geweest. Dat is kletskoek! Niet alleen zijn er documenten uit Turkije waaruit blijkt dat Demmink daar regelmatig kwam, maar hij had in zijn portefeuille toen ook de Koerdische kwestie! Dit bleek uit het betoog van mr. Adèle van der Plas voor de Helsinki Commissie.

De Wereld Draait Door 8-10-2012 duurt 11 minuten. Daarna komt Micha Kat…

Alleen het Katholiek Nieuwsblad doet niet mee met de damage control, maar brengt eerlijke berichten. Het belang van de Demmink doofpot blijkt uit dit artikel: ‘Demmink houdt vanuit justitietop pedo-netwerk in stand’ We hebben het op BOUblog al eens gehad over de Pedocriminelen en het slijk der aarde. Hoeveel geld gaat er om in de pedo-seksindustrie?

De journalist van het Katholiek Nieuwsblad Henk Rijkers was gisteren op de radio, in het programma “Dit is de Dag” van de EO: Zaak Demmink is ‘onhoudbaar’ geworden. Deze uitzending is een absolute MUST HEAR!

‘Topambtenaar Joris Demmink had al lang achter de tralies had gezeten als hij niet bij justitie had gewerkt.’ Dat stelde journalist Henk Rijkers in Dit is de Dag.

Dit is de Dag 08-10-2012 duurt 11 minuten.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd!

24 Reacties

  • mr. drs. Bou

   Dat blog van Louwes kan ik niet vinden. Volgens mij bestaat dat ook niet! Die Ekudo leidt naar dit artikel uit 2007:

   http://groepzuid.nl/GZ/2007/07/30/bewijslast-tegen-joris-demmink-overweldigend/

   Groene Wolf, Zou je deze info eerst willen checken, want ik had er nog nooit van gehoord en ik geloof er ook geen barst van! Zonder dat blog van Louwes, zonder een verklaring van Louwes, is dit gewoon weer eens een broodje AAP verhaal.

   Antwoord
   • Wils

    Het “Ernest Louwes Weblog”, in het leven geroepen door ene Ada die eerst een vurige pleitbezorgster voor Ernest Louwes was, maar zich later fel tegen hem keerde, heeft, als ik mij goed herinner, destijds ook de moord op Joyce Labruyere besproken. Louwes had daar niets mee van doen. Het blog droeg alleen zijn naam en is nu uit de lucht.

    Antwoord
 1. Peter

  Beste Bou, weet jij of de documenten die bewijzen dat demmink wel in de 90’s in turkije is geweest ergens zijn -in- te zien, of baseer je je op de uitspraken van vd Plas?

  Btw, Henk Rijkers lijkt me een uitstekend pleitbezorger voor de zaak. We hopen dan maar dat hij niet ook het complotgekkies kamp ingeluld wordt.

  Complimenten voor de blog ook!

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Peter, die documenten bestaan en ze berusten bij de Turkse inlichtingendienst. Lees het artikel over de Helsinki Commissie en luister naar de video. Joris Demmink is in de jaren ’90 vrijwel ieder jaar een of twee maal in Turkije geweest. Ook in de jaren daarna kwam hij er nog regelmatig. Hij kwam vaak onder een valse naam en hij wiste zijn sporen. Hij had in zijn portefeuille ook de Koerdische kwestie!

   In zijn pleidooi vraagt dhr. Langendoen o.a. om het vrijgeven van deze documenten!

   Antwoord
   • Peter

    Ik had de tekst en video gezien/gelezen. Als de documenten alleen bij de turkse inlichtingendienst liggen en niet openbaar worden, heb je er natuurlijk niets aan en geef je figuren als pr de vries voldoende munitie om de boel weer af te schieten.

    Ik hoop dat het AD de boel echt voor mekaar heeft -waterdicht- want anders ontglipt demmink weer. Als zo’n grote krant met dito redactie in het stof gaat bijten, gaat zich er daarna echt niemand meer aan wagen anders dan wij die al nauwelijks een stem hebben.

    Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Knofje, het gaat hier even niet om Demmink, maar om het feit dat iemand beweert dat Louwes werd geframed omdat hij onderzoek deed naar de moord op Joyce Labruyere. Volgens mij is dat desinformatie. In elk geval had ik er nog NOOIT van gehoord!

   Als iemand dat kan staven met feiten, dan weten we dat ook weer. Maar volgens mij is het niet waar.

   Antwoord
 2. Vuur

  Schandalig Petertje de Vries bij DWDD en bij Pownews. Hij zegt letterlijk: ‘Geen spat van bewijs’, ‘Nauwelijks rook en al helmaal geen vuur’…. Bijna letterlijk citaat van de ministers de afgelopen jaren.

  Geen bewijs? Nauwelijks rook? Al helemaal geen vuur?
  Neem gerust even de aangifte door van Adèle van de Plas tegen Demmink augustus 2011:

  http://www.bs-foundation.nl/site/wp-content/media_en_files/2011/09/aangifte_tegen_demmink_aug2011.pdf

  En dit gaat nog niet eens zozeer over de kindermisbruik praktijken. Maar hierin wordt overduidelijk dat Demmink wel in Turkije geweest is.

  Wat ook anoying is is het feit dat de voorstanders (PRDV oa) zeggen dat uitvoerig en grondig onderzoek heeft uitgewezen dat Demmink niet in Turkije is geweest. Dit is kletsklare onzin. De zogenaamde onderzoekers hebben niet kunnen vaststellen of hij daar geweest is. Verder was dit niet een crimineel onderzoek, als ik het goed heb begrepen, maar een oriënterend onderzoek (whatever that maybe).

  Wat ik ook weer steeds lees, is dat de minister zegt dat hij de verschillende diensten (AIVD & Co) heeft gevraagd of het nodig was om een onderzoek in te stellen. Dit was niet het geval……eehh???

  Antwoord
 3. Jose van Rijn

  Naar aanleiding van je opmerking op petities24.com/Stop Joris Demmink

  Dank je wel voor de tip,

  Ik ga dat zeker bekijken. Ik heb vandaag overigens ook te horen gekregen dat er ook een andere petitie is op de klokkenluider website die al langer geleden is gestart en ook ruim 4000 handtekeningen heeft. Ik zal contact opnemen of het misschien mogelijk is om de krachten te bundelen. De opzet is een klein beetje anders maar ik denk zeker dat het nuttig is om in deze zoveel mogelijk samen te werken en niet langs elkaar heen. Ik hou je op de hoogte als ik hier iets meer over weet.

  http://petities.nl/petitie/burgerinitiatief-onderzoek-joris-demmink

  Antwoord
 4. Vicky

  Is mr Marjorie Bonn wel eens benaderd? Die zou toch heel wat meer moeten weten?

  Antwoord
 5. Anna

  PETITIE: ONSCHENDBAH – NEE! – Onschendbaarheid is niet van deze tijd

  In de grondwet, zoals door Thorbecke geformuleerd in 1848, wordt de Koning onschendbaar geacht voor politiek handelen: ministers zijn verantwoordelijk. Tegenwoordig lijkt onschendbaarheid ruimer geinterpreteerd.
  1. Geldt niet alleen voor de Koning, maar ook voor diens hele familie, de ministers en zelfs topambtenaren?
  2. Gaat niet alleen over politiek handelen, maar alle handelen lijkt ondertussen buiten discussie te staan.

  Wij verzoeken :
  1. Opheffen van de onschendbaarheid, met uitzondering van politiek handelen en maatschappelijk debat.
  2. Onderzoeken van bestaande vermeende sluimerende vraagstukken (zoals Joris Demmink, Marianne Vaatstra, Pim Fortuyn, Manuel Schadwald, Zandvoort zaak, Maarten van Traa, Baybasin, en de beperking van persvrijheid).

  Deze ruime “onschendbaarheid” is niet van deze tijd en dient geen enkel doel. Het is niet goed voor Nederland.

  http://petities.nl/petitie/onschendbaarheid-is-niet-van-deze-tijd

  Antwoord
 6. Jan Pieter Veerman

  Onschendbaarheid heeft nooit op ambtenaren betrekking gehad. Ministers (en zoveel temeer; hoe de gradatie daarvan er niet toedoet) hun ondergeschikten. U heeft gelijk (en zoals elders vermeld steun ik alle strijd tegen ongerechtigheid), maar U moet het niet hebben over ‘Ministerie van vuilheid,’ enz. Houd het netjes; daarmee behoudt U respect. Vergeet U niet: vuilheid gegooid spat altijd terug. JPV

  Antwoord
 7. maneschijn

  Dhr. Veerman heeft gelijk in zijn eerste zin, welke illustreert dat de definitie van onschendbaarheid (in de petitie) niet duidelijk is.
  Onschendbaarheid (zoals die van de Koning) is één ding.

  De verwijzing naar ambtenaren is echter niet onterecht, zo geldt voor ambtenaren (van lagere overheden) bijvoorbeeld *strafrechtelijke immuniteit* (o.a. Pikmeerarrest). Dat is iets anders.

  In hoeverre zijn allerlei hooggeplaatsten “strafrechtelijk immuun”? Juridisch-technisch, danwel de facto? Het schijnt mij toe, dat deze muur geslecht zal moeten worden, misschien tezamen met een herziening van het Onschendbaarheidsbeginsel.

  Antwoord
 8. mrpettjo

  Het Algemeen Dagblad heeft woensdag schriftelijk verweer gevoerd op de dagvaarding die oud-topambtenaar Joris Demmink tegen de krant heeft uitgebracht. Begin februari startte de advocaat van Demmink een bodemprocedure omdat de krant, in oktober vorig jaar, schreef dat er getuigen waren die stelden dat Demmink in de jaren tachtig seks had gehad met minderjarige geprostitueerde jongens. Volgens Demmink is hij in eer en goede naam aangetast. Het AD kondigde aan dat die getuigen bereid waren op een openbare zitting onder ede te getuigen. Een openbare zitting met Demmink zelf als getuige behoort nu tot de mogelijkheden.

  http://www.crimesite.nl/dossier/kinderporno/26098-demmink.html

  Antwoord
 9. pw

  Die mediageile Peturrrrr Air de Vries heeft het zweet in zijn bilnaat staan. Als deze zaken naar boven komen, komen er nog meer lijken uit de kast, bv de Vaatstra zaak die een grote leugen is en waar Petertje met het OM onder een hoedje speelt. Sinds onze ‘misdaadverslaggever’ gestopt is met zijn programma’s laat hij zijn bankrekening door de staat spekken. Wie is hier nu de misdadiger!

  Antwoord
 10. mrpettjo

  De Pinokkio Club in Praag (een monumentaal neorenaissance gebouw) waar Joris Demmink zo vaak kwam – al dan niet onder eigen naam – heet tegenwoordig de Temple Club/Bar:
  http://clubtemple.net/

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën