Archief
Artikelen

Gisteren kreeg ik een telefoontje van Baybasin. Het gaat goed met hem, zijn gezondheid is goed en hij zoekt nog steeds naar gerechtigheid. Hij is hoopvol gestemd, volgens hem komt het moment dat de schuldigen worden aangepakt, steeds dichterbij. Bijna vijftien jaar lang zit Baybasin nu al in de gevangenis, zo lang heeft men hem de vreugde ontzegd om zijn vrouw lief te hebben en zijn kinderen te zien opgroeien. Dat is volgens Baybasin met geen geld te vergoeden, daarom wil hij gerechtigheid. Dat is de enige manier waarop men hem nog recht kan doen!

Baybasin belt me nog maar zelden, want het telefoonabonnement in de gevangenis is veranderd: bellen is nu veel duurder geworden en slechts beperkt tot een aantal minuten. Voor Baybasin, die gewend is om voortdurend te bellen met zo’n beetje iedereen en overal ter wereld, is dit weer een beperking die leidt tot versterking van het isolement. Baybasin is altijd zo blij met de mensen die hem steunen. Hij drukte me op het hart om vooral namens hem iedereen te bedanken die hem post heeft gestuurd. Daarbij noemde hij speciaal de foto’s van Lidy. Dank je wel, Lidy!

Welnu, ik wil Baybasin graag een ansichtkaart sturen, dat ga ik nu dus nog even doen. Het adres is:

Mr. Hüseyin Baybasin
reg.nr. 1623371
P.I. Nieuwegein
Postbus 1328
3430 BH Nieuwegein.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

11 Reacties op “Een telefoontje van Baybasin”

Laat een reactie achter

Recente reacties