Archief
Artikelen

Mijn moeder Bou heette Boudina, zo heet ik dus ook! Mijn vader Tjeerd noemde mijn moeder soms Boukje, maar al mijn neven en nichten zeiden tante Bou. Mijn vader zei ook meestal Bou. Mijn grootmoeder “Moeke” heette Klaske, al noemde mijn moeder haar Moeke, geen Mem. Mijn overgrootmoeder heette niet Boudina, maar Bouwina. “Balder wina” is oud Fries voor “geschenk van Balder”, de Germaanse god van het licht. Mijn stamboom begint aldus in Friesland, een van mijn voorvaders kreeg tijdens Napoleon mijn achternaam. Dat is nu ruim 200 jaar geleden. Deze stamvader woonde bij Wolvega, ten zuiden van Herenveen. Mijn ouders zijn Friezen, ik ben opgevoed met het Frysk Folkslied!

Friesk Folkslied

Er staat ook nog een langere versie op internet, maar die versta ik niet helemaal, want mijn ouders zijn naar de stad getrokken, voor ik geboren werd. Ik vind het wel mooi gezongen, dus daarom:

Anneke Douma – Fries Volkslied – Frysk Folksliet

Ik ken nog zoveel Friese liedjes! 😉 Dit is vrolijk Friesland:

Keallepoaten – Fryske Ferskes/Friese Liedjes

Maar de zaak Vaatstra maakt me zo triest, zo triest… Dat nieuwe onderzoek naar dat haplo-DNA is alleen maar duur en grootschalig. Het slaat werkelijk nergens op en kan daarom nooit tot resultaat leiden! De daders moeten worden gezocht in een heel andere richting! Mannen van Kollum en omstreken, weiger toch om mee te doen aan dit onderzoek! Sta geen wangslijm af, want het is allemaal bedrog!

Friezen die dit lezen, laat Kollum en omstreken weten dat deze zaak niet klopt! Geef hen de link naar BOUblog! Laat de waarheid bekend worden in heel Friesland! En dan: Jou elkaor de hàn!

Klaske Ferwerda en Begeleidingsband SOZO.Jou elkoar mar de hàn

Denk ook aan de moeder van Marianne, wat deze mem heeft moeten doorstaan en wat ze moet missen! Haar verdriet is een prijs die nog dagelijks wordt betaald. Moeder Maaike, ik wens je zoveel sterkte toe!

Griet Wiersma – Dochter en Mem

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

14 Reacties op “Frysk bloed tsjogh op!”

 • Andre Vergeer:

  Vooraankondiging.

  Komende vrijdagavond, 5 oktober om 20:00 uur, zal er een speciale uitzending worden gewijd aan het grootschalig DNA-onderzoek in de zaak Vaatstra op Argusoogradio: http://www.argusoog.org/

  Rechts bovenin is een balkje zichtbaar: “On air” die je maar aan hoeft te klikken om de uitzending live te kunnen volgen op je PC.

  Ik zal, liefst met Micha Kat, Arend Zeevat en Hans Vogel van Klokkenluideronair, proberen uit te leggen wat er allemaal mis is aan het grootschalige DNA-onderzoek in Friesland dat op dit moment wordt gestart door het openbaar ministerie. Ik wil vooral benadrukken dat ik NIET tegen een grootschalig DNA-onderzoek ben maar ik verzet mij wel mordicus tegen de grootschalige misleiding in deze zaak door het OM m.m.v. Peter R. de Vries.

  Als Bou het mij toestaat wil ik hier in de komende dagen alvast een voorzet geven op mijn bezwaren tegen dat onderzoek die in de uitzending van Argusoogradio aan bod zullen komen. Wie de uitzending van Peter R. heeft gezien van 20 mei jl.: http://youtu.be/-mIehDoA1JA en even de moeite neemt om zijn woorden op een weegschaaltje te wegen moet het met mij eens zijn dat Nederland hier op een zeer grove wijze op het verkeerde been is gezet met behulp van Peter R. de Vries van SBS6. En ook afgelopen avond mocht Peter zijn leugens nog eens komen vertellen bij Pauw & Witteman van de Vara.

  Als Jeroen Pauw en Paul Witteman ook maar een greintje lef in hun donder hadden gehad (en minder aandacht voor hun eigen jaarsalaris) dan hadden ze mij en/of Wim Dankbaar gisterenavond ook uitgenodigd tegenover Peter R. En ook Hero Brinkman (ex-PVV) zou zonder meer gehakt hebben gemaakt van Peter R.’s verhaaltjes. Er ZIJN van ons uit diverse contacten geweest met P&W en met andere journalisten en ALLEN snappen precies wat er aan de hand is. En juist vanwege het feit dat wij gisteren NIET zijn uitgenodigd bij P&W sterkt mij in mijn mening dat we DUS op het juiste spoor zitten…

  To be continued!!

 • Wiersma:

  Groeten uit Friesland! Keep up the good work.

  http://nieuwewereldorde.wordpress.com

 • Lidy:

  Ik lees net bij de NOS dat de vader van Marianne ook de DNA test ondergaat. Dat is toch wel het toppunt van triestheid. Bovendien is door de MSM alweer een tegenactie ingezet, door weigeraars neer te zetten als mensen die iets te verbergen hebben. Waar zijn ze mee bezig!…

 • Wils:

  Als Jano Hassan destijds in het AZC woonde, tussen de 16 en 60 jaar oud was en in de Gemeentelijke Basisadministratie stond ingeschreven, dan zou ook hij een brief moeten hebben gekregen met het verzoek om wangslijm af te staan.

  Zie 4e vraag op de website van het OM:
  Krijgen bewoners van het toenmalig asielzoekerscentrum ook een oproep?
  Bewoners van het toenmalig asielzoekerscentrum (gelegen binnen de straal van 5 kilometer) die passen binnen de doelgroep (dat wil zeggen binnen de leeftijdscategorie en ingeschreven in GBA) krijgen een oproep, ongeacht hun huidige woonplaats/land.

  http://www.om.nl/actueel-0/strafzaken/vaatstra/?Zoe_Category=DssCat&Zoe_Selected_Category=008faq

 • WDankbaar:

  Bou, hoe kom je aan de informatie dat Jano niet op het AZC woonde?

  Het is veel te naïef om te veronderstellen dat afname van DNA van Jano Hassan iets zou uitmaken. Een Justitie dat de moordenaars stiekem wegsluist, is ook zo rot om te stellen dat Jano’s DNA geen match oplevert.

  Het heeft wel zin om Jano te vragen of hij Ali Hassan kent en of Justitie in 1999 de juiste Ali Hassan heeft opgepakt. Het antwoord daarop is uiteraard ook te vervalsen, maar daarvan kan de leugen eenvoudig bewezen worden.

  Dat is tevens ook de reden dat Justitie de vraag onder geen beding aan Jano wil stellen. Het heeft dus veel meer zin om een antwoord op deze vraag te eisen, dan afname van DNA.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Wim,

  Neem me niet kwalijk, maar ik blijk abuis! Jano woonde kennelijk WEL op het AZC Kollum. Ik dacht dat dit niet zo was, omdat zijn naam nooit wordt genoemd in verband met de gebeurtenissen in 1999.

  Ik blijf het vreemd vinden, te meer daar een echtpaar dat ik ken jaren lang niet in het zelfde AZC werden gehuisvest!

  Maar jij bent beter op de hoogte van de feiten, dan ik. Wel probeer ik steeds om zo zorgvuldig mogelijk te zijn in mijn berichtgeving, dus dank voor de correctie!

  Toch vind ik het wonderlijk dat ze er eerst alles aan doen om een onderzoek te houden waarin de feitelijke verdachten uit de wind worden gehouden, om dan aan dat onderzoek iemand te laten meedoen die kan wijzen naar de belangrijkste verdachte.

  Maar misschien moet ik me echt nergens meer over verbazen…

 • mr. drs. Bou:

  Opzienbarende verklaring in zaak Marianne Vaatstra

  Het grote DNA-onderzoek in Friesland volgt een vals spoor. Onderzoeker Wim Dankbaar onthult een telefoongesprek met een bewaakster van het Grenshospitium: de moordenaars van het zestienjarige meisje zouden in stilte het land zijn uitgesmokkeld.
  Wim Dankbaar onderzoekt al enige jaren met anderen de moord op Marianne Vaatstra. Hij stelt dat de moordenaars twee Irakese asielzoekers waren. Meteen na de moord zijn die door de top van Justitie in het grootste geheim buiten bereik van de recherche gebracht. Dankbaar beschikt daarvoor over een getuigeverklaring.

 • cprq:

  Maar dan was er toch in 1999 ook al wangslijm afgenomen van Jano?” Van alle bewoners werd wangslijm afgenomen maar naar hun getuigenissen van die nacht werd niet gevraagd”.

 • cprq:

  En van de vader van Faiek, Hebben. Niet van Dill waarschijnlijk. Of was de techniek van relatie-DNA toen nog niet bekend, dwz kijken naar deelovereenkomsten in het DNA?

Laat een reactie achter