Selecteer een pagina

Archieven

Marianne Vaatstra en de hoge bomen van Justitie

In het onderzoek naar de zaak Vaatstra is van hogerhand zoveel geld verspild, zoveel onwaarheid verteld en zoveel waarheid verzwegen! Vanaf het begin op 1 mei 1999 klopt het onderzoek niet! Zelfs voordien was de corruptie al aanwezig, want op het terrein van AZC Kollum stond al jaren een criminele caravan, die hoerentent, dat drugspand van Wolfgang Hebben en Ludger Dill! Voor deze wantoestand was uiteraard verantwoordelijk de directrice van het AMC, maar ook burgemeester Visser van Kollumerland had er een veldwachter op af kunnen sturen! Dat zou Kollumerland en omstreken een hoop ellende hebben bespaard!

Burgemeester Visser kreeg op 1 mei 1999 rond half 12 een telefoontje op zijn mobieltje dat er een meisje vermoord was gevonden in een weiland langs de Keningswei, vlak bij het AZC. Visser schrok en beval onmiddellijk om vooral niet richting AZC te zoeken. Daarop werden de speurhonden teruggetrokken! Maar hoe wist burgemeester Visser meteen dat het AZC buiten schot moest blijven? Van wie kreeg hij vooraf zijn instructies? Er was op dat moment overleg gaande tussen Justitie en Kollum over de vestiging van een groter AZC… Dat is goed voor de economie van Kollummerland!

De directrice van het AZC Kollum heeft na de moord op Marianne een maand lang iedere politieagent van het terrein geweerd. Daarna heeft zij haar baan opgezegd en sindsdien lijkt ze werkloos. De vraag is echter van wie ze de opdracht kreeg om ten eerste die criminele caravan op haar terrein te gedogen, ten tweede om de dossiers van de asielzoekers die in deze zaak zo’n grote rol spelen, uit haar auto te laten “stelen”, en ten derde om de recherche niet binnen te laten op het AZC na de moord op Marianne. Het AZC valt onder het COA, wie was haar directe meerdere, haar baas? Speurders in deze, wie was dat? Ook deze baas had een baas: in 1999 was Joris Demmink directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken. Het COA viel onder zijn gezag, dus ook de AZC’s. Demmink is in 2001 benoemd tot de hoogste man van Justitie, Secretaris Generaal, ondanks het feit dat hij al in 1998 openlijk in Netwerk werd beschuldigd van criminele pedofilie!

Voor het beleid rond de zaak Vaatstra was de “driehoek” verantwoordelijk: de burgemeester, het OM en de politie. In mei 1999 bestond dit overleg uit burgemeester Visser van Kollumerland, hoofdofficier van Justitie Harm Brouwer en hoofdinspecteur van politie Severein. Harm Brouwer heeft jaren lang hardnekkig ontkend dat hij HOvJ was in de zaak Vaatstra, maar uit de antwoorden van minister Opstelten op Kamervragen blijkt dat hij op 1 mei 1999 inderdaad de verantwoordelijke HOvJ was. Na de moord op Marianne was hij al snel vertrokken naar Utrecht, daarna kwam hij bovendrijven in Den Haag, in 2004 als Procureur Generaal en in 2005 als Super PG. De baas van Harm Brouwer is Joris Demmink.

De zaak Vaatstra wordt nog altijd in de doofpot gestopt, nu weer met een FOP DNA-onderzoek. Tussen de corrupte top en de daders bevinden zich talloze mensen die min of meer weten wat er gebeurd is en hoe de waarheid in de doofpot is beland. Er zijn medeplichtigen die worden begunstigd en/of geïntimideerd, te beginnen met Spencer en Wietse, maar ook Stephanie van Reemst deed er aan mee. Zij was in 1999 pas 13 jaar oud en ze zou er NU goed aan doen om eindelijk EERLIJK te vertellen wat er is gebeurd. Medeplichtig is immers iedereen die iets weet, maar die daarover blijft zwijgen. Als voorbeelden noem ik ook Tineke, de vriendin van Stephanie, en de ouders van Spencer Sletering.

Er zijn ook mensen die wel met verklaringen kwamen, maar door de politie nooit serieus zijn genomen. Uit hun getuigenissen komt bij voorbeeld naar voren dat het in de avond en nacht van Koninginnedag een komen en gaan van mensen was rond het tunneltje in de Keningswei. Er is tot drie maal toe een oude BMW gespot, iemand heeft Feik en Ali op de fiets voorbij zien komen, er doken mensen weg in de greppel langs de Keningswei… Naar deze getuigen wordt niet geluisterd! De vraag is dan: Hoe corrupt en medeplichtig is de politie, de recherche, het hele OM… voorlichters en andere professionele leugenaars inbegrepen… Wie zwijgt, stemt immers toe!

Dan zijn er nog de honderden asielzoekers van het AZC Kollum, die zouden kunnen getuigen, maar een onderzoek naar hun verklaringen werd achterwege gelaten. Aan hen werd alleen gevraagd om wangslijm af te staan!

Ook zijn er mensen middels intimidatie tot zwijgen gebracht. Een duidelijk voorbeeld is het verhaal van Isabella Wagenaar. Zij was in 1999 als meisje van 13 vrijwilligster bij het AZC Kollum. Tegen haar zeiden asielzoekers meteen dat Feik en Ali betrokken zijn bij de moord. Ze heeft dat onmiddellijk verteld aan de politie. Drie dagen na de moord, op 3 mei 1999, werd zij gebeld door Feik: “Als jij niet stopt met praten, dan word jij ook vermoord!” Hoe wist Feik dat zij zijn naam had genoemd? Dat wijst op corruptie bij de politie! Van deze doodsbedreiging heeft Isabella samen met haar vader op 4 mei 1999 aangifte gedaan. Nooit meer iets van gehoord! Drie maanden later is ze mishandeld door twee haar onbekende mannen, donkere types. Ze heeft daar blijvend nekletsel aan overgehouden, maar zelfs de aangifte van die mishandeling verdween in de prullenbak. Isabella Wagenaar kreeg geen enkele bescherming! Noch vond zij gehoor bij het OM.

Isabella woont nu in Groningen, waar ze in 2009 tot haar schrik Ali Hassan tegenkwam! Hij was in gezelschap van zijn neef Jano Hassan, een reguliere asielzoeker met verblijfsvergunning. Kort daarop werd zij gebeld door Jano, die haar vroeg om een afspraak in de nacht van Koninginnedag 2009, hetzelfde tijdstip waarop Marianne Vaatstra 10 jaar eerder werd vermoord! Isabella schrok daarvan! Van deze ontmoeting en de telefonische bedreiging heeft ze ook aangifte gedaan, maar weer tevergeefs! Van Jano Hassan wordt geen wangslijm afgenomen om te kijken of de dader soms familie van hem is. Daaruit blijkt duidelijk dat het OM niet oprecht op zoek ia naar de dader.

In de zaak Vaatstra worden de werkelijke verdachten uit de wind gehouden door hoge bomen! De hoogste boom is Joris Demmink, die in 1999 Directeur Generaal was van Vreemdelingenzaken. Deze top-ambtenaar werd in Netwerk van 20 april 1998 openlijk in verband gebracht met pedofilie en het smokkelen van een kind voor de seks-industrie. Het is daarom aannemelijk dat hij chantabel was. In zijn schaduw groeide Harm Brouwer na de moord op Marianne in snel tempo uit, tot de top van het OM: Super PG.

Volgende week mogen 8080 mannen in en rond Kollum vrijwillig hun wangslijm afstaan, maar het wangslijm van Jano Hassan is er niet bij! Doe dus niet mee, maar eis dat er wangslijm wordt afgenomen van Jano Hassan. Dat is niet alleen veel goedkoper, maar de kans is ook veel groter dat men de dader dan vindt.

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

9 Reacties

 1. mrpettjo

  Deze kant van het verhaal van de moord op Marianne Vaatstra (de bedreigingen van Marianne’s vriendinnnen, het vreemde gedrag van de AZC directrice en burgemeester Visser) kan niet vaak genoeg verteld worden. Als je dit leest WEET je dat de hele OM DNA-onderzoek een fake operatie is om de gemoederen in Nederland tot bedaren te brengen.
  Het deksel gaat vroeg of laat van deze doofpot..

  Antwoord
 2. Lidy

  Het is weer zeer verhelderend Bou. En het is zulk belangrijk werk dat je hier verzet. Ik lees het met aandacht. Ik hoop velen met mij.

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Dank je wel, Lidy. Ik was het nog even aan het redigeren, want het is wel belangrijk dat men begrijpt welke belangen er spelen in de zaak Vaatstra. Dat hele DNA-haplo-gedoe is zand in de ogen strooien van het grote publiek, op kosten van de belastingbetaler. FOEI !!! 🙁

  Antwoord
 4. WDankbaar

  Ik heb nog een meisje geinterviewd die met haar moeder op het AZC woonde. Zij was toen een jaar of 6 – 7, inmiddels 18.

  Ik liet haar de foto’s zien van Feik en Ali, die ze meteen herkende.

  Ze kwam vaak bij Feik en Ali in de caravan, want die gaven haar snoepjes, en zij leerde hen woordjes Nederlands.

  Ze zie dat Ali klein en gezet was en als een soort gorilla liep, alsof hij zich een hele bink vond. Ali zat veel in de fitness ruimte.

  Toen ik de foto van gearresteerde Ali liet zien moest ze lachen. “Hij lijkt er niet eens op!”

  Antwoord
 5. WDankbaar

  Het ergste is nog dat het zo te bewijzen is dat het OM (bewust) een verkeerde Ali heeft opgepakt, door al deze mensen die Ali kenden voor de camera te vragen of dit de Ali was van het AZC, maar dat er geen journalist of TV-maker is te vinden die het wil doen. Zelfs Eenvandaag doet niets meer, behalve dan verslag doen van de OM hetze van het DNA onderzoek. Kortom: Eenvandaag is braaf in de mand gaan liggen, maar zeggen ondertussen nog steeds dat ze vierkant achter hun uitzendingen staan.

  Helemaal een lacher is dat ze vaak vragen: Heb je het al geprobeerd bij Peter R. de Vries?

  Het spreekt uiteraard ook boekdelen dat het OM het zelf niet doet.

  Waarom zou je meedoen aan een farce-onderzoek als het OM aantoonbaar een verkeerde hoofdverdachte van het eerste uur heeft opgepakt?

  Antwoord
  • onrecht2011

   Het interview met de bewaakster van het Grenshospitium liet niets aan onduidelijkheid over!

   Antwoord
 6. mr. drs. Bou

  Wim, met deze verklaring doet het OM dus niets!

  Deze lustmoord mag niet worden opgelost. De daders worden beschermd door de hoge bomen van Justitie. Maar die bomen zijn ROT.

  Ik hoop dat Demmink nu spoedig ten val komt, want dit kan niet langer. Zoveel slachtoffers… FOEI !!! 🙁

  Antwoord
 7. WDankbaar

  Zelfs Jano Hassan heeft zich in het enige telefoongesprek dat ik met hem had, versproken door te zeggen dat hij de in Turkije opgepakte Ali niet kende.

  “Die man is later op TV geweest maar die ken ik niet”

  Oh, oh, wat verbrak hij daarna snel het gesprek, toen ik hem vroeg: Maar de Ali van Feik toch wel?

  Antwoord
 8. mr. drs. Bou

  Daarnet ontving ik de link naar een lang telefoongesprek tussen Wim Dankbaar en Isabella Wagenaar. Zij werkte als 14-jarig meisje als vrijwilliger op het AZC-Kollum. Ze kent een aantal betrokkenen goed, waaronder Stefanie van Reemst. Luister en huiver!

  http://jfkmurdersolved.com/vaatstra/isabellastephanie.mp3

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijftien + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën