Archief
Artikelen

Manufacturing Dissent is een documentaire over de psychologische oorlogsvoering door de media en het politieke establishment van het “vrije” Westen en hun bondgenoten, met als doel om de weg vrij te maken voor de politiek van de VS, Europa en Israël. Zij willen de huidige Syrische regering weg hebben, omdat deze een bondgenoot is van zowel Iran als Rusland. De documentaire laat zien hoe de media rechtstreeks hebben bijgedragen aan het bloedvergieten in Syrië.

De documentaire ontmaskert de belangrijkste aantijging van de media en de politici, namelijk dat de regering van Syrië de vreedzame demonstraties met geweld onderdrukte en dat deze regering daarom zijn legitimiteit heeft verloren. Hij laat zien dat er voor deze aantijgingen geen enkel bewijs is en dat ze daarom slechts propaganda zijn, in dienst van de buitenlandse politiek van hun land. Uiteraard gaat het dan om Amerikaanse en Britse omroepen, zoals de BBC en CNN, maar ook om Al Jazeera (Qatar) en Al Arabia (Saoedi Arabië), twee TV-stations die in de Arabische wereld veel worden bekeken en die men daar vertrouwde voor een objectieve berichtgeving.

De mensen die worden geïnterviewd over de werkelijke gang van zaken in Syrië vormen een dwarsdoorsnede van de bevolking. Het zijn o.a. een man wiens broer werd gedood door de gewapende huurlingen, een acteur, een journalist, een inwoner van Homs en de “Syrian Girl” die we reeds kennen van haar gesprekken met Morris. Maar er zijn ook beelden van de vreedzame demonstraties voor de regering van Assad. Ook komen er politici aan het woord, zowel de Westerse die vinden dat Assad weg moet, als Hugo Chavez van Venezuela, die een ander geluid laat horen. De hypocrisie van de Westerse politiek en de Westerse berichtgeving blijkt duidelijk, omdat er ook beelden worden vertoond van de agressie en onderdrukking in Westerse landen.

Deze documentaire werd gemaakt door de journalisten Lizzie Phelan en Mostafa Afzalzadeh.

Met dank aan de Syrian Social Club, die vanuit Londen de regering van Assad probeert te steunen en die deze documentaire gedeeltelijk heeft gefinancierd.

Manufacturing Dissent: The truth about Syria duurt 44 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

27 Reacties op “De waarheid over Syrië: Manufacturing Dissent”

 • Ben:

  http://www.youtube.com/watch?v=2iAnhGCaG6s

  Groeten, Ben

  Battle For Syria: View from the Frontline! (English subtitles) duurt 26 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Ben,

  Ik ben je altijd dankbaar voor je bijdragen, maar ik moet ze af en toe uit de spambox vissen. Dat is een gedoe…

  Dat WordPress jouw reacties als spam ziet, komt omdat ze slechts bestaan uit een linkdump. Ik heb er nu de titel en de lengte van de YouTube bijgezet en ik heb hem even embed. Het zou plezierig zijn als je zelf in het vervolg de titel en de duur er bij zet.

  Hetzelfde geldt voor artikelen: gaarne de titel, de schrijver, de publicatiedatum en een citaat.

  Bij voorbaat mijn dank! 😉

 • ankie:

  US veto power used to serve Israeli interest: Analyst.
  More and more nations call for reform within UN Security Council.

  PressTV, 25 september 2012. Video duurt 23 minuten.
  Gesprek met Randy Short, Dignity, Human Rights & Peace, Washington,
  Sara Flounders, Co-director, Intl., New York en Eugene Dabbous,
  Prof., Notre Dame University, Beirut.

  http://presstv.com/detail/2012/09/25/263482/us-uses-veto-power-to-protect-israel/

 • ankie:

  Syrian News – 26 september 2012 – from Syrian Offical Television.
  (English version)

  Military Source: Terrorist act near General Staff caused by booby-trapped car & explosive device. (video duurt 10 minuten)

  http://www.youtube.com/watch?v=PkophaCnQBQ&feature=player_embedded#!

 • mr. drs. Bou:

  Terwijl ons NOS journaal dagelijks bericht van slachtpartijen en bombardementen in Aleppo, gepleegd door het “regime Assad”, Blijkt de waarheid weer eens begraven onder een puinhoop van desinformatie!

  NATO Terrorists Mass Slaughter Civilians in Aleppo, Syria
  Al Qaeda-style terrorist bombings slaughter/maims scores, Western media spins war crime as terrorists “targeting government forces.”
  By Tony Cartalucci
  Global Research, October 03, 2012

  • Josh Peeters:

   De grootste halve leugenaars en verzwijgers van alle nieuwsfeiten zitten natuurlijk bij de systeem bevestigende staatsvoorlichtingsrubriek ;het NOS Journaal. Daar worden geen onafhankelijke journalisten geduld want die zullen met dit aanbod aan NOS schertsvertoningen niet hun integriteit mee willen verliezen. Bij het NOS Journaal wordt alleen staatsvoorlichting bedreven met vele vormen en gradaties van politiek correcte en manipulatieve bagatelliserende journalistiek.
   Je zou toch van het NOS-journaal nieuws aanbod van de publieke omroep op zijn minst mogen verwachten dat de kijker krijgt wat gewoon zijn burgerrecht is: het rechtop goede volledige gedegen informatie en een onafhankelijke benadering waarbij niet langer met 2 maten (systeembevestigend nieuws) wordt gemeten.
   Maar niets is minder waar: ze hebben zich ontpopt als de vijanden van the full story.

   Het is voor de kijker echter de ,,zonde van je tijd,, journalistieke rubriek geworden. Zó moeten de voormalige Sovjet burgers zich ook hebben gevoeld bij het bekijken van hun des-Informatie nieuwsvoorziening: pure oplichterij.
   De oplettende kijker is inmiddels wel wakker geworden en slikt niets zomaar meer als zoete koek en wenst niet te accepteren dat er een informatiekhek om Nederland wordt geplaatst. De geïnteresseerde volgers van het nieuws hebben gewoon het burgerrecht op goede volledige informatie en een onafhankelijke benadering van het nieuwsaanbod waarbij niet langer met 2 maten (systeem bevestigend nieuws) mag worden gemeten. Het liefst zagen deze handlangers van de eenzijdige westerse propaganda een media hekwerk om Nederland geplaatst zien worden.

   Want hoe komt het toch altijd dat je voor volledige nieuws informatie door het NOS Journaal altijd weer het bos wordt ingestuurd en de TV kanalen van België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Rusland en Euro nieuws moet volgen en interpreteren.

   De McDonaldisering van het NOS Journaal, grote hapklare brokken waarbij de waar telt en niet de kijker, ofwel géén woord- en gram energie wordt er gestoken in de broodnodige hervormingen bij de redactionele nieuws fabriek van het NOS Journaal.

   Het NOS-Journaal moet zich dus snel gaan bezinnen op ,,hoe,, ze met de informatiestroom dient om te gaan.
   Zo is daar de overbekende NOS journaal verdringing journalistiek waarbij 1 gemakkelijk onderwerp heel breed wordt uitgemeten zodat er geen tijd meer beschikbaar is voor politiek gevoelige controversiële onderwerpen

   Het is 5 voor 12 voor het NOS-Journaal, anders is het ten dode opgeschreven en blijft, tot dan, een holle frasen theater en een voorbeeld van journalistieke ongeloofwaardigheid en lamlendigheid.

   Er zál voortaan echte openheid van zaken moeten worden gegeven door de NOS Journaal redactie.

   Er zijn vele vormen en gradaties van journalistiek te noemen zoals de politiek correcte, de vijand van de full story, de zonde van je tijd journalistiek, de flut onderwerpen journalistiek, de angsthazen journalistiek, de laffe journalistiek, de angstbevorderaars journalistiek, de des informatie journalistiek, de selectieve verontwaardiging journalistiek, de commerciële journalistiek, de partijdige journalistiek, de inquisitie journalistiek, de wegkijk journalistiek, de propaganda journalistiek, de verdringing journalistiek, de lamlendigheids journalistiek, de systeembevestigende journalistiek, de entertainment journalistiek, de doorgeefluik journalistiek, de door de overheid geregisseerde journalistiek)

   De oplettende kijker is inmiddels wel wakker geworden en slikt niets zomaar meer als zoete koek. De geïnteresseerde volger van het nieuws heeft gewoon recht op goede informatie en een onafhankelijke benadering van het nieuwsaanbod waarbij niet langer met 2 maten (systeem bevestigend nieuws) mag worden gemeten.

   Want hoe komt het toch altijd dat je voor volledige nieuws informatie door het NOS Journaal het bos wordt ingestuurd en de TV kanalen van België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Rusland en Euro nieuws moet volgen om de Syrische burgeroorlog in een juiste context te kunnen interpreteren.

   • Josh Peeters:

    Hoe komt het toch altijd dat je voor volledige nieuws informatie door het NOS Journaal het bos wordt ingestuurd en de TV kanalen van België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Rusland en Euro nieuws moet volgen om de Syrische burgeroorlog in een juiste context te kunnen interpreteren.

    Het ‘Achtuurjournaal’ is 190 dagen per jaar het best bekeken programma van Nederland, maar jonge mensen kijken er nauwelijks naar. Kan de NOS hen lokken met een meer eigentijdse vormgeving en een andere aanpak?

    Misschien eens proberen met echt en objectief nieuws in plaats van de holle, leugenachtige systeempropaganda?

    ,,It required broadcasters to devote some of their air-time to discussing and show controversial matters of public interest and to air contrasting views regarding those matters , instead of being government propagandists they,ve the important task to be watchdogs and serve the public.,,

    In het NOS-journaal nieuws aanbod van de publieke omroep heeft de kijker het burgerrecht op goede informatie en een onafhankelijke benadering waarbij niet langer met 2 maten mag worden gemeten.

    De NOS Journaal Redactie: De werkelijkheid door een sleutelgat bekijken……..een zeer beperkte kijk op de werkelijkheid. Je ziet alles zwart-wit, omdat je kleurenblind bent in je ivoren journalistieke toren.
    Daarom vullen ze de lege plekken in door dingen te verzinnen en weg te laten. Je bedenkt vijanden om te bestrijden en goden die je beschermen. Zó heb je (kijkers) vrienden en zo ben je ze weer kwijt……………….Des-Informatie da,s pas oplichterij. Zie voorm. Sovjet Unie

 • Orwell:

  Van 108Morris108: “Syria Will Not Be The West’s Failed State, If a War with Turkey developed then Iran and the Russian Bear would enact their military obligations and support Syria.”

  Syria Does Not Want a War With Turkey – Ziad Fadel duurt 6 minuten

  http://www.youtube.com/watch?v=a5dLlGBGerk

  Turkije, laat je alsjeblieft niet gebruiken als proxy-staat in dit levensgevaarlijke spelletje.

 • Josh Peeters:

  Alle diplomatieke betrekkingen met de soevereine, door de VN erkende lidstaat zijn abrupt verbroken. Daarmee is iedere kans mogelijkheid op diplomatiek terrein door de EU doelbewust afgesneden en liggen de oorlogs opties gretig voor het grijpen voor de oorlog hyenas.

  Zo ziet de westerse ,,beschaving,, er volgens de vulgaire oorlogs-knuffelaars en Internationale Rechtsverkrachters dus uit.

  De in opspraak geraakte, vulgaire oorlog, minister Uri Rosenthal probeerde onlangs op TV enigszins zijn politieke gezicht te redden bij P & W.
  Van beide heren kreeg Uri ,,ruim baan,, zonder enig journalistiek weerwerk.
  Het demoniseren van de Syrian president ging, zoals te doen gebruikelijk, gewoon door om de aandacht af te leiden van zijn eigen onmogelijke spagaat.
  Waar haalt Uri R. de juridische status vandaan om alsmaar óver Syria te spreken maar niet mét Syria.

  Als loyaal, volgzaam lid van de EU bedreigt Uri R. met zijn 60 samenzweerders ook nog es de wereldvrede.
  De Europese Unie focust zich op humanitaire hulp en op diplomatie om een einde te maken aan de Syrische crisis, benadrukte EU-buitenland gezant Catherine Ashton.

  Was het maar waar wat Ashton zegt t.a.v. diplomatie.
  Alle diplomatieke betrekkingen met de soevereine, door de VN erkende lidstaat zijn abrupt verbroken. Daarmee is iedere kans mogelijkheid op diplomatiek terrein door de EU doelbewust afgesneden en liggen de oorlogs opties voor het grijpen.

  Hetzelfde oorlogszuchtige wurg stappenplan als tegen Syria wordt nu al tegen Iran gevolgd. Kern van de zaak: Er wordt niet meer mét een soevereine, door de VN erkende lidstaat Iran gesproken maar óver. De vulgaire sancties waarmee oorlogshitser Rosenthal nu dreigt zijn een ,Act of War,, en dienen te worden opgenomen in de Conventie van Geneve.

  Bij zijn bezoek aan de Bilderberg in Virginia zal hij de nodige, vulgaire, oorlogsinstructies in ontvangst hebben genomen. Niemand zal het ooit echt weten wat deze geheime actiepunten precies zijn. Deze VVD,er is een vertegenwoordiger van de NL bevolking. Hij dient derhalve ter verantwoording te worden geroepen en volledige openheid van z,n vulgaire zaken te geven aan het NL parlement.
  Een kijkje in de oorlogs agenda (beraadslagen=samenzweren) van Uri Rosenthal (VVD) vorige week donderdag , hoe je ver van je veilige diplomaten bedje en bunkertje in Den Haag een verschrikkelijke bloedige oorlog mede weet te ontketenen en bewust probeert uit te breiden. Uri kan haast niet wachten om mee te doen aan het slagerswerk in het Midden Oosten.
  Een aantal maanden terug ,,smeekten,, de rebellen in Syria nog om wapens.
  Inmiddels zijn ze ruimschoots voorzien, om in opdracht van ,,de vrienden van Syria,, iedereen in het verderf te storten.

  Let wel, allemaal doelbewust aangestoken door bepaalde VN lidstaten!!! waaronder óók Nederland.
  Voor de rechts verkrachters van het Internationale Volkerenrecht en de Conventie van Geneve (die aan het ,,beraadslagen/samenzweren,, zijn in Den Haag, hierbij even een studiestuk voor de puntjes op de i.

  Wat schreef op 31 maart 1961 de (visible gouvernment) Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken Chester Bowles?:

  ,,No state, or group of states has the right to intervene, direcly or indirectly, for any reason whatsoever, in the internal or external affairs of any state. The foregoing principle prohibits not only armed force but also any other form of interference or attempted threats against the personality of the state or against its political economic or cultural element

  Nog geen 30 dagen geleden was Uri R.nog ,,terughoudend,,in het organiseren van een top over Syria. (uiteraard is Syria, als soevereine VN erkende Lid staat niet uitgenodigd) Bij de 60, op oorlogspad zijnde samenzweerders bestaat het leeuwendeel uit EU landen. Zal wel alvast een vingeroefening zijn om de geesten rijp te maken voor een op te richten EU leger wat er vast staat aan te komen.

  Uri Rosenthal cs. hebben dus alvast een voorschot genomen door VN,tje te gaan ,,spelen,, en bepaalde soevereine, door de VN erkende lidstaten, achter de rug van de VN om, al niet meer als zodanig te willen erkennen. Hij en z,n terroristen vrienden praten wel óver deze landen met niet meer mét deze landen. Ja, in oorlogszuchtige, contra productieve sancties opleggen zijn ze wél weer uiterst bedreven deze murder inc..
  De EU gaat zodadelijk ook nog een serieuze bedreiging voor de wereldvrede vormen en gaat zijn continentale oorlogen voortaan elders voeren. Een nieuw EU export produkt zogezegd.
  Want de EU gaat zelf, eigenmachtig, zeer gevaarlijk voor VN,tje spelen en gaat soevereine, door de VN erkende lidstaten niet meer als legitieme soevereine staten benaderen en oorlogszuchtige, escalerende wurgsancties opleggen die niet door VN resoluties en het Internationale recht ondersteund worden.

  Min.v. Buitenlandse Zaken Rosenthal stond tijdens de verkiezingsnacht nog te juichen en als een klein kind te springen om de VVD verkiezingswinst. Hij vindt kennelijk erg vanzelfsprekend om met twee maten te meten want in Syria heeft ie de terroristen al als enige ,,wettig legitieme vertegenwoordiger,, aangewezen.
  En daar is nog geen verkiezing aan te pas gekomen. Meten met twee maten dus.

  (En achter de rug van de VN een VN erkende lidstaat niet meer erkennen)

  Even de feiten op een rij meneer Rosenthal, wie is hier de agressor? (Achter de rug van de VN om samenzweren met 60 landen door wel óver de soevereine, de door de VN erkende lidstaat Syria te praten maar niet mét de soevereine VN lidstaat Syria te willen praten.
  Rosenthal hanteert een dubbele standaard want zijn oorlogszuchtige sanctiepolitiek t.a.v. Syria is bedoeld om isolatie te bevorderen en het land en zijn burgers te wurgen. Hij redeneert dat met de standaarden die Nederland hanteert landen als Syria en Iran het recht hebben ons land te bombarderen. De soevereiniteit van Nederland vindt Uri wel legitiem maar de soevereiniteit van het VN lid Syria, of welk andere VN lidstaat, doet er niet toe)

  Deze man vertegenwoordigt nota bene de burgers van dit land. dan moeten wij ook alles weten van wat hij allemaal in onze naam voor smerige louche zaakjes uitspookt. Inmiddels is genoegzaam bekend dat ie dus terroristen steunt en hiermee schuldig is aan een humanitaire ramp.. Wat heeft ie nog meer op z,n kerfstok?
  Waarom heeft ie onze ambassy gesloten in Damascus en daarmee ieder normaal politiek overleg met Syria onmogelijk gemaakt?

  Diverse vulgaire oorlogs scenario’s t.a.v. Syria worden ,,afgewerkt,, .

  Ambassadeurs na 39 jaar plotseling teruggetrokken

  Alle diplomatiek overleg/communicatie met Syria afgebroken

  Óver Syria spreken maar niet mét Syria

  De regering in Damascus demoniseren en criminaliseren.

  Eenzijdige destructieve sancties (act of war) afgekondigd

  De VN misbruiken om een soeverein VN lid naar de pijpen van Amerika te laten dansen.

  De VN misbruiken, om achter de rug van de VN om, een soevereine VN Lidstaat niet meer te willen erkennen.

  Om wapentuig schreeuwende terroristen vol plempen met wapentuig en daarmee hun zin geven met als gevolg de verwoesting van een soeverein land en zijn bevolking.

  Dezelfde terroristen onder aanvoering van bendeleider Abdelbaset Sieda als ,,enige legitieme vertegenwoordiger,, aan te merken

  En het ,,overloop secenario,, van Syrische diplomaten/gedeserteerde militairen.

  Anne Morelli: De tien geboden van de oorlogspropaganda.
  Wat zijn die principes van oorlogspropaganda?
  « Wij willen géén oorlog. De vijand alléén is voor de oorlog verantwoordelijk, want hij heeft erom gevraagd. >>
  http://www.wacbelgium.be/nieuws/anne-morelli-de-
  http://www.wacbelgium.be/nieuws/anne-morelli-de-

  Door de houding van Amerika cs. en de geïnfiltreerde Arabische Liga en enige Europese landen, waaronder Nederland, duurt het geweld in Syria dus voort.

  Het geweld in Syria kon alleen zo escaleren nadat de ,,Vijanden van Syria,, hun ambassadeurs uit Damascus hadden teruggetrokken en destructieve eenzijdige sancties afkondigden. Rond dezelfde tijd werd wapenleverantiesteun gehonoreerd n.a.v. de smeekbeden van de rebellen. De niet gekozen oppositie heeft inmiddels Syria in een oorlogshel veranderd met het wapensteun/tuig van Amerika cs.
  In lijnrechte tegenspraak met het VN handvest en de Conventie van Geneve werden de opstandelingen eenzijdig en voorbarig, zonder VN resolutie en vrije verkiezingen, als enige legitieme vertegenwoordiger van Syria uitgeroepen.
  Nog vóór er ook maar sprake was van een VN resolutie en enig diplomatiek overleg én er ook maar één stem tijdens vrije verkiezingen in Syria kon worden uitgebracht.
  Deze oorlog krijgt steeds voldoende brandstof van de USA doordat de terroristen met steun van de USA weigeren aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.
  Ondertussen houdt het Westen mét Nederland en sommige Arabische landen waaronder Qatar, Saoedi Arabië en Turkije de door Rusland/China ingediende VN resoluties tegen.
  En zolang het Westen het aangestoken conflict tegen een soevereine VN lidstaat blijft voeden staat het Westen een vreedzame oplossing van het conflict in de weg.
  VN resoluties van Rusland en China die nota bene in beoogde vreedzame oplossingen voorzien.

  Nu wordt het Syrische volk en de Verenigde Naties misbruikt om via Westerse VN resoluties te proberen om Syria een officiële (VN/Nato)-oorlog op te dringen/aan te smeren.
  http://www.youtube.com/watch?v=EaBMIyb5_4c

 • mr. drs. Bou:

  De antieke stad Aleppo ligt nu in puin! Zie hier de foto’s:
  http://www.informationclearinghouse.info/article32656.htm

 • mr. drs. Bou:

  ‘Erdogan obeys US instructions on Syria’ duurt 25 minuten.
  Gepubliceerd op 7 okt 2012 door PressTVGlobalNews

  Turkey undoubtedly received instructions from the United States says an analyst, explaining Ankara’s behaviour in the recent events which have resulted in the escalation of tensions between Syria and Turkey. The comment comes as tensions between Ankara and Damascus escalated after a mortar shell fired from Syria killed five people in the southeastern Turkish town of Akcakale in Sanliurfa Province on Wednesday.

  While Syria announced an investigation into the cause of the incident, Turkey launched a retaliatory attack on a military post near Syria’s border town of Tel Abyad on Thursday in which several Syrian soldiers were reportedly killed. Meanwhile, the Turkish parliament has given the nod for military operations outside the country. Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan has denied Ankara’s plans to wage a war against Syria. “We have no intention of starting a war with Syria,” Erdogan said in a joint press conference with visiting Iranian First Vice President Mohammad Reza Rahimi in Ankara.

 • mr. drs. Bou:

  Mail van de Werkgroep Syrië:

  Daniël Maes (74), norbertijn van Postel en afkomstig uit Arendonk, is verantwoordelijk voor een seminarie in het zesde eeuwse klooster Mar Yakub in Qâra, gelegen op 90 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus. In Syrië zijn er 2,4 miljoen christenen op 24 miljoen inwoners. Een verre droom van de Vlaamse norbertijn Maes is om van het klooster Mar Yakub een tweede Taizé te maken, dicht bij de bronnen van het christendom, in dialoog met joden en moslims.

  Vanuit Syrië stuurde onze vriend-pater ons weer een hoop informatie toe, die we jullie niet willen onthouden in een extra lang artikel.

  Priester Daniël Maes: De crisis in Syrië

  Dit dagboek is echt prachtig! Een klooster in Syrië in oorlogstijd van dag tot dag. Pater Daniëls eindigt als volgt:

  Inmiddels heeft moeder Agnes-Mariam (die al lang niet meer hier kan verblijven voor haar én onze veiligheid) de uitnodiging aanvaard van de Perdana Global Peace Foundtion om in Malaysia en Australië – enkele interviews te gegeven, die het lezen en beluisteren waard zijn. Je kunt deze van 2 en 3 oktober in Malaysia, al vinden langs de homepage van onze website: http://www.maryakub.org die een link geeft naar onze Facebook waarop de actualiteiten van het ‘monastery’ gegeven worden.

  Informatie over de Perdana Peace Foundation staat hier.

 • ankie:

  Turkey already waging war on Syria: Michael Chossudovsky.
  Submitted by Tom Sullivan, 10 oktober 2012.
  PressTV. Video duurt 7 minuten.

  http://wakeupfromyourslumber.com/video/tom-sullivan/turkey-already-waging-war-syria-michael-chossudovsky

 • mr. drs. Bou:

  Een goed Nederlandstalig artikel van Donkerdoorn op Zapruder:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/syrie_opmars_naar_interventie/

 • mr. drs. Bou:

  Towards a Western Retreat from Syria

  by Thierry Meyssan

  The Syria war drags on. Continuing it has become too expensive and too dangerous for its neighbors. Russia, which aims to re-establish itself in the Middle East, is trying to show the United States that it is in their best interest to allow Moscow to resolve the conflict.

  The military situation in Syria is turning against those in Washington and Brussels who hoped to change the regime there by force. Two successive attempts to take Damascus have failed and it has become clear that that objective cannot be achieved.

 • mr. drs. Bou:

  Kleintje Muurkrant: Syrië en de democratie

  maandag 15 oktober 2012

  Even een kwootje uit het artikel “L’art de la guerre” van de geopolitieke wetenschapper Manlio Dinucci. Komt ie:

  “In juli 2011 tekenden Syrië, Irak en Iran een contract voor de aanleg van een pijplijn voor het vervoer van gas uit Iran’s South Pars veld (het grootste ter wereld) naar de Syrische Middellandse Zeekust. Daarnaast werd een belangrijk olieveld ontdekt bij HOMS (!) in Syrië, dat daarmee een belangrijke alternatieve hub voor energie kon worden als concurrent voor de Turkse en andere door Amerikaanse en Europese ondernemingen beheerste routes”.

  Begrijpt u? Hoort u het eens van een ander.

  Een uitgebreid artikel over de strijd om Syrië en de fossiele brandstoffen:

  Syria, Turkey, Israel and a Greater Middle East Energy War
  by F. William Engdahl

  Despite the miscarriage of NATO’s secret military operation against Syria, withdrawal by the West stumbles on two issues. Can Washington and its allies refrain from grabbing the Syrian gas reserves? And can they leave Syria in the position of being the only state in the region which escapes the control of the Muslim Brotherhood?

  Syrian weapon supplies posted on Pinterest duurt 10 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Donkerdoorn op Zapruder:

  Syrië: de domino richting Libanon

  Merkwaardig. Terwijl terroristische aanslagen in Syrië bijna als verzetsdaden worden omschreven, of zonder context worden geserveerd, is een mega-aanslag in Libanon automatisch, en zonder voorlegging van enig bewijs, een criminele daad gepleegd door het Assad-regime. Een verklaring waarom Syrië, verwikkeld in een (van buitenaf gestuurde) burgeroorlog en op het randje van oorlog met buurland Turkije, besluit om de Libanese Internal Security Forces Information Branch chef Al-Hassan wegens een tekort aan problemen op te blazen, blijft achterwege. De jongste aanslag in Libanon doet sterk denken aan de zaak Hariri, de aanslag op de Libanese premier Hariri waar Syrië in eerste instantie ook verantwoordelijk voor werd gehouden maar na gebrek aan bewijs de Libanese Hezbollah-beweging in de schoenen werd geschoven. Op dit moment loopt een bijzonder pijnlijk show-proces bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag tegen leden van de organisatie. De aanslag op Hariri leidde uiteindelijk tot de definitieve terugtrekking van Syrische troepen uit Libanon en de daarop volgende “gewenste” Cider-revolutie werd geen overwinning voor de pro-westerse krachten in Libanon maar onderstreepte de macht van Hezbollah als politieke, en na de mislukte Israëlische oorlog van 2006, militaire macht. Wat volgde waren talloze bizarre complotten en acties om het kleine land te destabiliseren.

  • Josh Peeters:

   Het leeuwendeel van de dagelijkse politieke werkelijkheid wordt op een uiterst professionele manier door de elite bewust aan het oog onttrokken. Het is belangrijk om hiermee in de opinievorming en de positiebepaling terdege rekening te houden. De machthebbers die op de scharnieren van de macht zitten hebben er alle belang bij dat het luie denken zoveel mogelijk wordt bevorderd en in stand gehouden.

   Ach, wat je niet ziet is er niet, en wat er niet is, bestaat eenvoudig niet.

   Het luie denken echter houdt dan ook in dat je het complete plaatje van de werkelijkheid weigert te onderzoeken en met bevooroordeelde aannames op basis van 50% van de werkelijkheid andersdenken (die wél proberen alle in en outs te onderzoeken) wegzet als complotdenkers.

   Waarschijnlijk is angst en het verlies van controle en macht de drijfveer die hun hele wereldbeeld op de kop zou kunnen zetten.

   Feiten en nog es feiten en onthullingen, hoe meer hoe beter, dáár gaat het om.

   Neem geen genoegen met halve, welgevallige, waarheden van de systeembevestigende media. Er is altijd steeds maar 1 Amerikaans argument geweest om al die, honderd duizenden levens kostende, bloedige oorlogen alsmaar op te starten: ,,To preserve our way of living,,.Er kan zomaar, out of the blue, een door het Pentagon uitgedokterde propagandistische aanleiding voor WO3 gelanceerd worden.

   De hele Amerikaaanse poltieke samenleving is vergeven van de oorlogs testosteron om ,,our way of living,, en ,,American interests,, mee te rechtvaardigen.
   Dit ,,our way of living,, is dan ook het enige uitgangspunt voor het rechtvaardigen en goedpraten van alle US oorlogvoorbereidingen in de wereld. Hoe andere volkeren hun samenlevingen willen inrichten, dáár hebben ze in de USA geen enkele boodschap aan.

   God bless the USA betekent dat de rest van de wereld en hun staatsinrichtingen er helemaal niet toe doen.

   Amerika is eigenlijk een onvoorstelbaar ratjetoe van gekidnapte Afrikaanse slaven, een restant van systematisch uitgeroeide autochtonen (Indianen) en miljoenen geïmporteerde allochtonen, die zowel intern als extern de meest geweldadige samenleving ooit heeft voortgebracht.

   Walgelijke censuur en persbreidel.
   De moorddadige tegenstanders van Pres. Assad hebben hetzelfde geloof als de oude RK Kerk: De aarde is plat, wie iets anders durft te beweren gaat op de brandstapel.

   Want een grof schandaal, alsof de waarheid uit de helft bestaat. Medailles zonder keerzijde………….

   Reden te meer om naar alternatief nieuws ( de andere helft) op zoek te gaan. Als je van nature al weet, dat het regeringspropaganda is.
   dan zie je vanzelf de juiste “feiten”.

   Tot nu toe moeten we het vaak stellen met oorlogszuchtige praatjesmakerij, stenen tijdperk, plak- en knipwerk. De armoedige oorlogspropaganda verhaaltjes van de oorlogsknuffelaars zijn inmiddels genoegzaam bekend.
   Kom es met een constructieve bijdrage voor een diplomatieke oplossing van dit bloedige conflict zou je verwachten van verantwoordleijke politici. Er alsmaar, vanuit je Haagse canapeetje, domweg, op los willen slaan omdat een politiek systeem je niet bevalt is teveel een doorzichtig westers lakeien verhaal.
   Veeg de harde feiten m.b.t. oorlogs scenario,s van de westerse landen, die tot dit soort conflicten hebben geleid, niet zo makkelijk onder het propaganda vloerkleed.

   De welbekende bloeddorstige trukendoos van de oorlogspropagandisten die lak hebben aan het Internationaal Volkerenrecht en vreedzame co-existentie. Maar praatjes vullen geen (kogel) gaatjes.

   Maak geen schijnvertoning van jullie opinie media in Nederland. Doe aan zelfreinigend vermogen in jullie beperkte kijk op de werkelijkheid.

   ,,You are not entitled to your opinion. You are entitled to your informed opinion. No one is entitled to be ignorant.,,

  • mr. drs. Bou:

   Beste mensen, ik probeer hier een aanvulling te plaatsen, maar dat lukt niet. Internal server error…

   Als anderen ook last hebben van dit gedoe, stuur me dan even een e-mail, via de contact knop. Dan ga ik mijn tijd verspillen aan het zoeken naar de oorzaak en de oplossing.

 • Beste BOU
  Misschien heb je hier wat aan?
  Google Chrome heeft de toegang tot http://www.nrc.nl voor nu geblokkeerd.
  Zelfs als u deze website in het verleden veilig heeft bezocht, is de kans heel groot dat uw computer met malware wordt geïnfecteerd als u de website nu bezoekt.
  Malware is schadelijke software die zaken als identiteitsdiefstal, financiële verliezen en permanente verwijdering van bestanden veroorzaakt.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Sjuul,
  NRC doet weer normaal, maar BOUblog nog niet. Een reactie met video onder een ander artikel lukte wel, maar hier lukt het niet. Uitvissen waar dat aan ligt, kan me uren kosten. Ik doe liever wat anders. Ik zal mijn Syrië video’s bewaren voor een update. Want het wordt wel een steeds grotere puinhoop in dat land.

 • mr. drs. Bou:

  Hoe het Syrische internet in een zwart gat verdween

  Syrië is sinds gistermiddag (donderdag 29 november) gehuld in een internetduisternis die de wereld in deze totaliteit nog niet eerder heeft meegemaakt. Zelfs tijdens de Egyptische en Libische internetblokkades sijpelden nog IP-requests uit die landen. Cloudflare, stond erbij en keek ernaar.

  Direct nadat alle internetverbindingen wegvielen kwam het Syrische regime met de verklaring dat er een storing was doordat een kabel was beschadigd. “terroristen hebben het gemunt op de internetlijnen, waardoor sommige regio’s afgesloten zijn.”
  Cloudflare betwijfelt dit:
  “De simultane manier van de afsluiten zou betekenen dat de vier internetkabels op precies het zelfde tijdstip zijn doorgeknipt. Zoiets is onwaarschijnlijk.”

Laat een reactie achter

Recente reacties