Archief
Artikelen

Vlak na 11 september 2001 werd Sibel Edmonds door de FBI in dienst genomen als tolk/vertaalster van afgeluisterde telefoongesprekken. Sibel spreekt Engels, Turks en Farsi, maar ze verstaat ook talloze dialecten die worden gesproken rond de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. Ze ontdekte al snel dat er in de VS druk gehandeld werd in wapens en atoomgeheimen. Ook bleek de strijd tegen Al Qaida een grote fake. Toen ze haar bazen daarover wilde inlichten, werd ze ontslagen. Sindsdien probeert de regering van de VS haar de mond te snoeren, maar tevergeefs! Sibel Edmonds strijdt voor de waarheid en voor het recht om die waarheid te spreken.

Op haar website Boiling Frogs schrijft Edmonds niet alleen over haar conflict met de FBI, maar over talloze politieke onderwerpen. Ze werkt ook samen met James Corbett, de onafhankelijke journalist die vanuit Japan het Corbett Report maakt. In maart van dit jaar heeft ze een boek uitgebracht: Classified Woman, waarin ze vertelt wat haar is overkomen, hoe de regering van de VS medeplichtig is en haar het zwijgen probeert op te leggen. De autoriteiten probeerden ook dat boek te verbieden, maar ook dat is niet gelukt. We laten Sibel nu even aan het woord over haar boek en verscheidene andere onderwerpen. Haar status als klokkenluider en haar talenkennis geven haar toegang tot informatie die de Westerse pers probeert te verbergen.

Sibel Edmonds, the “Classified Woman” finally tells her story duurt 10 minuten.

Sibel Edmonds, the “Classified Woman” finally tells her story from Uyghur on Vimeo.

Syria Doomed? ‘Invasion planned long ago’

Geüpload door RussiaToday op 23 dec 2011

Arab League observers are due to arrive in Syria on Thursday as part of a plan to halt violence. That is after one of the bloodiest weeks since the beginning of the unrest, with more than 200 people having been killed in the last few days.

­The US has renewed its call for President Assad to step down, warning of new international measures unless it withdraws security forces from the streets. Syria is already suffering under a set of sanctions.

Sibel Edmonds, founder of the National Security Whistleblowers Coalition, says sanctions will only provoke violence in Syria, causing deeper restlessness in the conflict-ridden country.

Syrian Revolution is not Syrian • Sibel Edmonds • ©2011 RussiaToday

War on Whistleblowers: ‘Manning & Assange just the test case’

Gepubliceerd op 7 jun 2012 door RussiaToday

The pre-trial hearings in the case of Bradley Manning, accused of the biggest classified data leak in U.S. history, have kicked off in Maryland. But there’s growing concern over their fairness, with the U.S. government withholding more than 200 thousand relevant documents from Manning’s defence.

By neglecting whistleblower protection laws and escalating the Manning and Assange cases, the US government is setting a precedent to be applied to journalists, future whistleblowers, activists and bloggers, activist Sibel Edmonds told RT. ­Edmonds is the founder of the National Security Whistleblowers coalition, an independent alliance. The activist believes Bradley Manning and Julian Assange are just the beginning.

The United States of Terrorism

By Sibel Edmonds

August 31, 2012 “Information Clearing House” – Last Thursday, one day before leaving the sin city, in our temporary suitcase-filled rental apartment, I gave an interview to Lew Rockwell on Classified Woman and much more. I say much more because despite all the chaos I was unusually relaxed and open during this interview. Part of it had to do with my interviewee; someone I respect-someone who understands, and if you listen to this show you’ll find another reason (why I chose Mr. Rockwell as one of the first recipients of advanced copies of my book).

I am sure as in almost all my interviews I am going to get ‘some’ royally ticked off. But hey, think about it, if your interviews/statements leave everyone happy, if you end up not ticking off anyone with what you put forth, … well, then you may as well run for a political office and be among those engaged in screwing our nation. Don’t you agree? Oh, by the way, that’s me in the picture according to ‘some’;-)

Anyhow, I am still in between states-currently in Arizona. The internet connection in my hotel room is pretty iffy. So I will cut this post short and let you listen to my interview with Lew Rockwell:

Sibel Edmonds on Lew Rockwell Show (8-21-12) audio, duurt 30 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “Sibel Edmonds: Classified Woman”

Laat een reactie achter