Archief
Artikelen

Talloze trouwe gelovigen in onze “Westerse vrijheid en democratie” denken nog steeds dat het de plicht is van het “vrije Westen” om een einde te maken aan het regime van de “brute dictator” Bashar al-Assad. Deze man, die in 2000 zijn overleden vader opvolgde, lijkt echter volstrekt geen dictator, maar veeleer een zachtmoedige en gematigde democraat. Zijn vader was wellicht een dictator, tijdens zijn bewind was geen andere politieke partij toegestaan dan de socialistische Ba’ath-partij. Sinds Bashar al-Assad aan de macht is, werd Syrië echter langzaam maar zeker meer democratisch. Ook waren de relaties met het buitenland gericht op onderlinge handel en economische ontwikkeling. De levensstandaard in Syrië was sterk stijgende en Assad genoot een brede aanhang onder de bevolking. De Westerse pers blijkt van deze feiten niet op de hoogte.

Keer op keer vertellen de Westerse media ons dat de bloedbaden die worden aangericht door de Allah-Akbar-Hooligans van het “Vrije Syrische Leger”, zijn veroorzaakt door het reguliere Syrische leger. Zonder enig bewijs krijgt Assad de schuld van wat eufemistisch een “burgeroorlog” wordt genoemd. De waarheid is dat de bevolking van Syrië wordt belaagd door zwaar bewapende huurlingen, betaald door het “vrije Westen” en hun Arabische bondgenoten. Hele buurten en stadswijken worden door hen met geweld bezet, waarna ze weer worden ontzet en bevrijd door het Syrische leger.

Op de website van de Mediawerkgroep Syrië staat in het artikel: Syrisch militair overwicht, maar veiligheid is nog een probleem een filmpje van de bevrijding van Aleppo door het Syrische leger:

Net als vorig jaar met Gaddafi, de Broeder Leider van de Groene Revolutie en de Grote Dictator die Libië voorzag van een socialistische radendemocratie, met gratis onderwijs, ziekenzorg, huisvesting, water en elektriciteit, blijft men maar beweren dat Assad een wrede dictator is, die nodig moet verdwijnen. Assad is echter niet van plan om op te stappen zolang zijn eigen bevolking achter hem staat en wil dat hij blijft! Het Syrische volk moet volgens hem beslissen over de eigen politieke toekomst. Net als Gaddafi lijkt ook Assad in geen enkel opzicht op een echter dictator!

Vandaag op BOUblog daarom drie lange interviews met die vermeende wrede dictator. Wees niet verbaasd als blijkt dat deze man een vriendelijke, intelligente en gematigde politieke leider is, iemand die uitgaat van het recht van de bevolking op vrede en welvaart. Hij is beslist niet bereid om Syrië over te leveren aan de terreur van de NATO en zijn “democratische” Arabische bondgenoten, de dictaturen van Saoedi Arabië en Qatar.

Het eerste interview met Charlie Rose stamt uit 2010, nog van voor de gewapende opstand die vorig jaar maart begon. Syrië haalde op dat moment de banden aan met o.a. Turkije, Qatar en de VS. De Amerikaanse senator Kerry was net op bezoek geweest in Damascus om te praten over politieke en economische samenwerking. Dit interview gaat voornamelijk over het Vredesproces in het Midden Oosten, de rol die de VS daarin speelt en de plaats van Syrië in dat proces. De Syrische Golan-Hoogvlakte wordt al sinds 1967 bezet door Israël. Deze regio trekt jaarlijks drie miljoen toeristen en voorziet Israël van een derde van zijn water! Een ander topic is Iran, dat volgens de VS en Israël nucleaire wapens wil maken. Maar Israël heeft al illegale kernwapens! Assad pareert op een rustige manier iedere suggestieve vraag met ware informatie. Hij spreekt zich keer op keer uit voor vrede, vrede, vrede in het Midden Oosten.

Charlie Rose interviews Bashar al-Assad – President of Syria, May 27, 2010 duurt 54 minuten.

Wie het bovenstaande interview helemaal gevolgd heeft, zal het zeker met me eens zijn dat Bashar al-Assad een vriendelijke en redelijke persoon lijkt, iemand die vrede wil voor het Midden Oosten en welzijn voor de bevolking van zijn land. Het volgende interview, met Barbara Walters, werd vorig jaar december gehouden. Syrië lag toen reeds sinds maart onder vuur van de gewapende huurlingen, terwijl deze aanval door de Westerse media systematisch werd verkocht als een opstand van vreedzame demonstranten, die door het Syrische leger met groot geweld werd neergeslagen. Op dat moment was men in Syrië vrije parlementaire verkiezingen aan het organiseren, waaraan iedere politieke partij kon meedoen. President Obama had echter besloten dat Assad zijn legitimiteit had verloren en dus moest aftreden! (Alsof de president van de VS mag bepalen welke president er heerst in Syrië!) Gaddafi was in oktober 2011 vermoord en het “vrije Westen” probeerde Syrië te isoleren. De huurlingen van het “vrije Westen” hadden op dat moment al meer dan 1.100 Syrische politieagenten en soldaten vermoord. En Turkije en de Arabische Liga hadden zich openlijk aan de kant van de VS geschaard. Barbara Waters valt zo af en toe bijna van haar stoel als Assad haar vertelt wat er werkelijk gaande is in Syrië.

Bashar Assad Interview with Barbara Walter 7/12/2011. ABC-news duurt 46 minuten.

Het volgende interview, met de Duitse ex-politicus en schrijver Jürgen Todenhöfer, is korter en het is Engels ondertiteld. Het stamt uit juli 2012, dus van na de parlementaire verkiezingen in Syrië. Daar had toen ook reeds het bloedbad in Houla plaatsgevonden. De schuld werd door de Westerse pers in de schoenen geschoven van de “wrede dictator” Assad, hoewel al snel bleek dat de gewapende huurlingen deze moorden pleegden. De slachtoffers waren onschuldige burgers en aanhangers van de huidige regering van Syrië. Kort na dit interview volgde het bloedbad in Tremseh, meer van hetzelfde, want Assad kreeg de schuld, waarna bleek dat de huurlingen…

Bashar Assad Interview July 5th 2012 duurt 19 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Syrië update: luister ook eens naar Bashar al-Assad”

 • Verkerken:

  Nee hoor, Conrad Adenauer en Ben Gurion hebben in 1960 de atoomindustrie voor Israël opgebouwd, het enige illegale is dat deze en andere beslissingen van Adenauer buiten het toenmalige parlement om gingen.

 • mr. drs. Bou:

  Verkerken, het andere illegale is dat Israël een kernmacht is en dat niet wil toegeven. Ook de controle van het Internationale Atoomagentschap ontbreekt.

  Vergelijk dat nu eens met de manier waarop Saddam Hussein werd behandeld en de manier waarop men Iran in een kwaad daglicht probeert te stellen. De hypocrisie druipt er van alle kanten af!

 • ankie:

  Syrian Military is winning – Ziad Fadel – Syrian Commentator.
  Gepubliceerd op 27 augustus 2012 door 108morris108.

  http://www.youtube.com/watch?v=wV0trhe4nNk

  Gepubliceerd op 27 aug 2012 door 108morris108

  Today’s helicopter loss in Damascus is nothing – Look how many Copters the American’s have lost in Afghanistan

  The war will take a long time, already Aleppo Lattakia and Damascus are pretty much cleaned up.

  Western Media is lying …

 • Chis:

  Ik werk zelf bij de IND.
  Hoekan het dan dat als ik Syrische vluchtelingen vraag naar de situatie in hun land, dat men steeds maar vertelt hoe wreed het regime van Asaad is? Ik lees veel altenatieve media maar als ik in praktijk de mensen vraag beamen ze heel iets anders en dat men wel degelijk vlucht voor regime Asad en niet voor het vrije leger…..
  Help, want ik weet niet meer wat waarheid is….

  • They Knew:

   Beste Chris,

   In 1994 was er ook een conflict tussen Hutu’s en Tutsi’s en waarschijnlijk is het bij jou ook bekend dat er tussen die ‘vluchtelingen’ ook oorlogsmisdadigers zaten die toegang tot Nederland kregen.

   Wat het conflict in Syrië betreft, daar geloof ik in principe alleen de alternatieve media. Buiten de berichtgeving van Rainer Hermann van de Frankfurter Allgemeine Zeitung, bericht de klassieke media alleen maar over eenzijdige gruweldaden gepleegd door het Syrische leger en daarmee Assad. Al vanaf het begin waren er berichten over de aanwezigheid van Al-Qaida in Syrië en toen Aiman al-Zawahiri bekend maakte dat Al-Qaida zich met de strijd in Syrië ging bemoeien, kon Hillary Clinton niets anders meer doen dan toegeven dat Al-Qaida in Syrië aanwezig was. Damage Control! Tja en wat die Syrische vluchtelingen betreft, die kunnen net zo goed van te voren gebriefd zijn voor wie zij op de vlucht zijn. Dat past ook wat beter bij het scenario wat wij hier op ons bord geserveerd krijgen. Maar één ding valt mij altijd wel op, mensen zoals Thierry Meyssan en Webster Tarpley zullen nooit uitgenodigd worden bij de mainstream media en zijn alleen te zien bij Russia Today of Press TV, waarbij men hier in het westen kan zeggen dat dat ‘gekleurde’ zenders zijn.

   In Libië hebben zij het nog kunnen verbergen, hoewel het bekend was dat de driehoek Benghazi-Tobroek-Darnah een broeinest van de Libyan Islamic Fighting Group was, zo heeft ook een West-Point studie uitgewezen.

 • Ben:

  Beste Chis,

  De waarheid bepaal je zelf. Aan de slag dus.

  Mensen vluchten om een reden. De vraag is dus wat de echte reden is. Als je vlucht uit Syrië zul je niet vertellen dat het een paradijs is. De kans dat je dan mag blijven is nul.

  Groeten, Ben

 • mr. drs. Bou:

  Beste Chis,

  Welkom op BOUblog en ik heb een tegenvraag:
  Zijn vluchtelingen uit Syrië wel welkom in Nederland? Want ik lees over mensen uit Somalië en uit Irak die worden uitgezet en teruggestuurd… omdat ze veilig zouden zijn in hun eigen land!

  Hoe wreed het regime van Assad is, daarover kan ik niet oordelen, want ik ben nooit in Syrië geweest, ik ken geen Syrische vluchtelingen en ik spreek geen Arabisch.

  Ik weet alleen dat ik de uitspraken van Assad over de toestand in zijn land en in het Midden Oosten zeer gematigd en vooral vreedzaam vindt. Ook weet ik dat de levensstandaard in Syrië onder Basher al-Assad van 2000 tot 2010 is gestegen, als ik het me goed herinner met 17% per jaar, maar dat moet ik opzoeken. Onderwijs en gezondheidszorg zijn in Syrië gratis, in principe is het een socialistisch land. Ook heeft Syrië ongeveer 2 miljoen vluchtelingen uit Irak opgevangen en hen volledige burgerrechten gegeven.

  Syrië was hard bezig om te democratiseren, toen het “vrije Westen” er een “revolutie” begon.

  Misschien zou je ons wat geanonimiseerde casussen kunnen vertellen… Dan weten we waarom deze vluchtelingen uit Syrië naar Nederland komen.

 • Turkisch Goverment vs Turkisch Nation!

  This is not about a park!
  It’s about not being heard.
  It’s about the abuse of state power.
  It’s about media being censored.
  It’s about minorities not being protected.
  This is about democratie!

  occupy Turkey: 317 images.
  2 juni 2013. Protest/revolution Turkey.

  http://imgur.com/a/wOrZR#0

Laat een reactie achter