Archief
Artikelen


Joris Demmink, the current Secretary General of the Dutch Ministry of Justice has consistently been linked to the sexual assault and trafficking of young boys, both in the Netherlands and abroad.

In the fall of 1998, an investigation conducted into an Amsterdam brothel linked senior politicians and justice officials to the sexual abuse and trafficking of young boys. Demmink was specifically identified by one of the young boys as an individual involved in the abuses. According to a former senior official at the Ministry of Justice, this investigation was foiled through the direct intervention of and obstruction by Demmink.

Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation duurt 20 minuten.

Voor meer informatie: Arrest Demmink

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

23 Reacties op “Wanted: Joris Demmink, criminal pedofile”

 • Lidy:

  Waarom vraagt Turkije niet om de uitlevering van Demmink zodat hij in Turkije berecht kan worden voor zijn misdadige praktijken. Hier in Nederland durven ze dat blijkbaar niet aan.

 • mr. drs. Bou:

  Lidy, ik denk dat Turkije liever vriendjes wil blijven met ons Euro-landje. Ze willen immers ook lid worden van ons Verenigd Europa… Hoewel dat laatste nu niet meer zo hoeft, zie Griekenland!

  Op de website Bakker Schut staat nu een goede Nederlandse uitleg bij deze Engelstalige video.

  In deze video vertelt een slachtoffer van een Amsterdams jongensbordeel zijn verhaal. Het gaat om een geschiedenis uit het jaar 1988. De jongen is op 14-jarige leeftijd weggelopen van huis, komt terecht in een crimineel milieu en wordt gechanteerd om te gaan werken in een bordeel aan de Insulindeweg. Hij ontmoet professor G. van Roon die werkt bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Deze hoogleraar brengt hem in contact met een man die zich voorstelt als Joris en deze Joris wil seks op de achterbank van zijn auto. Later zal het slachtoffer, de minderjarige jongen, de man op de achterbank identificeren als Joris Demmink, top ambtenaar op het ministerie van justitie.

  Het verhaal van de 14-jarige jongen is de zoveelste aanklacht tegen Demmink. Het geeft opnieuw aan dat de recente aangiften van de twee Turkse mannen die de hoogste man J.Demmink van het ministerie van justitie beschuldigen van verkrachting en seksueel misbruik niet op zichzelf staan. Er gaat een lange geschiedenis van verdenking, onderzoek, een stroom van geruchten en intern debat op het ministerie aan vooraf.

  In 2007 spreekt de huidige Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven, als getuige in een besloten zitting over het zogenaamde Rolodex onderzoek dat in 1998 liep naar Amsterdamse jongensbordelen. Hij vertelt als officier van justitie van de criminele inlichtingen eenheid (CIE) betrokken te zijn geweest bij de start van het onderzoek en de tactische uitvoeringen. “Er waren verdenkingen tegen hoge vertegenwoordigers uit het overheidsapparaat in het kader van misbruik van minderjarigen”, aldus Teeven. Tot een vervolging van deze personen is het echter nooit gekomen.

  Naar aanleidingen van een aanklacht van seksueel misbruik tegen Joris Demmink door een jongensprostitué uit het Eindhovense Anne Frank plantsoen in 2003, werd de NOS voor de Raad voor Journalistiek gedaagd.

  De hoofdredacteur van het NOS journaal, Hans Laroes, schreef in zijn verweer aan de Raad:

  Lees hier verder

  Onze Joris gaat nu wel erg internationaal:

  US Politics Today

  Former State Department Official Calls for Secretary-General of Dutch Justice Ministry to Be Barred from United States; Urges U.S. Official Investigation of Pedophilia Accusations

  PR Newswire

  WASHINGTON, July 12, 2012 /PRNewswire-USNewswire/ — The following is being released by Global Strategic Communications Group:

  A former official of the U.S. Department of State has called for Joris Demmink, Secretary-General of the Dutch Ministry of Security and Justice, to be barred from entry to the United States until he has answered accusations of child rape in a court of law.

  In a UPI “Outside View” column, Anthony T. Salvia, former special adviser to the U.S. Under Secretary of State for Political Affairs in the Reagan Administration, among other official assignments, urged a strong official U.S. response to charges that Demmink – his ministry’s top career official – sexually assaulted numerous boys, including two Turkish citizens who at the time were 14 and 12 years old.

  Pedophilia Allegations Targeting Secretary-General Joris Demmink of Dutch Justice Ministry Hit International News Headlines

  Again, Sit Sine Labe Decus

  Former State Department Official Calls for Secretary-General of Dutch Justice Ministry to Be Barred from United States; Urges U.S. Official Investigation of Pedophilia Accusations

  Congress Recognizes The Egregious Suppression Of Global Justice Regarding Child Trafficking

  http://www.marketwatch.com/story/congress-recognizes-the-policy-implications-of-child-trafficking-stemming-from-the-netherlands-2012-08-08

  “The Dutch legal system should not give any room to this position [i.e., that pedophilia is a legally protected form of self-expression.]“ This enlightened result was by no means a foregone conclusion. That is because the secretary-general of the Dutch Ministry of Security and Justice — its highest-ranking civil servant — is a certain Joris Demmink. And Demmink stands accused of child rape. Two Turkish citizens have brought suit against Demmink for allegedly having sexually assaulted them in the 1990s in Turkey when they were 14 and 12 years old, and, the suit claims, “numerous” other Turkish boys. A third alleged victim has since come forward. Certainly, defendants are innocent until proven guilty but it is intolerable that the very officials responsible for combating child sex trafficking stand accused of having engaged in it.

  Lees hier verder!

 • Orwell:

  Ik neem aan dat Adele zeer verheugd is met de interesse vanuit het buitenland. En Baybasin al helemaal!

  ‘Tis alleen wel treurig dat de zelfbenoemde ‘kwaliteitsmedia’ angstvallig stil blijven. Wederom… Nu.nl heeft er een klein bericht aan gewijd, maar die is nu al weer zoek. Google voor de grap eens op ‘Demmink’, van de afgelopen 24 uur. Geldt het spreekverbod dat destijds door (als ik me niet vergis) de Landsadvocaat is uitgesproken nu nog steeds? De staat krijgt in dat opzicht wel wat terug voor jaarlijkse donatie van 20 miljoen.

  • mr. drs. Bou:

   Beste Orwell,

   Dat de Nederlandse pers deze ontwikkeling volledig doodzwijgt, is uiteraard zeer teleurstellend. Het enige wat we kunnen doen, is dit YouTube filmpje zelf zo breed mogelijk verspreiden.

   Een zekere T-bone zet het reeds op NuJij. Dank je wel, T-Bone! Iedereen kan zijn items omhoog stemmen, maar ik niet, want op NuJij heb ik een IP-ban.

 • Lidy:

  Daarnet zag ik het filmpje van het kort geding van Micha Kat. Tot tweemaal toe vroeg de rechter of de heer Kat al ‘aangevoerd’ was. Is dat gebruikelijk? Toen ik het hoorde was ik bijzonder onaangenaam getroffen. Zo spreek je toch niet over mensen. Of is dat binnen de rechtsspraak het jargon? Echt ik was er helemaal beduusd van.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Lidy,

  Het is spijtig dat Micha Kat eerst mr. Adèle van der Plas aanviel, terwijl zij toch een medestander is! Vervolgens is hij (ondanks het advies van vele van zijn vrienden!) meegegaan in de hoax van de Supergetuige, aka de ex-advocate. Toen ik die hoax probeerde te ontmaskeren, viel Kat mij aan. Zijn naam en zijn website werden door mij zelfs niet genoemd. Terwijl Kat wist dat hij in Nederland werd gezocht wegens enkele (eventueel vermeende) delicten, kwam hij toen plotseling naar Nederland. Het resultaat is dat hij nu in de gevangenis zit.

  Het gevolg van zijn aanval op mij, is dat ik hatemail ontving van zijn “medestanders” en dat ik me op Klokkenluider niet langer welkom voel. Ook heb ik geen zin om aandacht te besteden aan zijn proces. Een journalist behoort zijn bronnen te checken, wat dat betreft is Kat volgens mij volledig de fout ingegaan.

  Wat me wel verontrust, is dat Paris de rechter in kort geding was. Deze man heeft ooit ook een kort geding van Baybasin tegen Joris Demmink voorgezeten, waarbij Baybasin in het ongelijk werd gesteld. Mijns inziens geheel ten onrechte!

  Daarom een filmpje van JDTV over deze “onafhankelijke rechter”, starring Micha Kat:

  Micha Kat spreekt na Kort Geding. 9-8-2012 duurt 9 minuten.

  • lidy:

   Goedemiddag Bou, zeker ik ben het vwb Kat helemaal met je eens. Ik vind het heel jammer dat hij zijn professionele distantie niet heeft weten te bewaren. Wat dat betreft heeft hij het zijn tegenstanders heel gemakkelijk gemaakt.

   Neemt niet weg dat wat daar tijdens het kort geding gebeurde heel interessant is en ik ben dan vooral gefocust op het gedrag van de rechter. Een rechter moet ook zijn professionele distantie bewaren en daarin slaagde hij niet. Deze rechter Paris gaat namelijk daar aan voorbij en ontmenselijkt verdachten door hen weg te zetten als goederen die aangevoerd moeten worden.

   Dat woordgebruik is zeer opvallend en opmerkelijk Bou. Zo kijkt deze rechter Paris naar een ieder die daar staat. Ik ben er nu al van overtuigd dat deze man niet deugt.Hij is de verpersoonlijking van de arrogantie van de rechterlijke macht.

   Stukje bij beetje brokkelt steeds meer het vertrouwen dat ik heb in onze Nederlandse samenleving af.

   We zullen zien hoe het gaat met de zaak van Baybasin. Op één of andere manier heb ik wel vertrouwen in de goede afloop daarvan.

   Voor wat betreft Demmink; mijn wens tot uitlevering was ingegeven door wishful thinking. Wat hem betreft weet ik niet of er gerechtigheid zal komen. Hoe dan ook, inmiddels staat hij bij steeds meer mensen bekend als pedocrimineel. Het is een schrale troost, maar toch!…

   • Orwell:

    Hoezo uitleveren? Een gedeelte van zijn (vermeende) criminele activiteiten heeft in Nederland plaats gevonden. Laten wij die man eerst eens hier veroordeeld krijgen. Ofwel: eerst hier een x-aantal jaren zitten met aansluitend TBS, en vervolgens mag ‘ie naar Turkije.

 • lidy:

  Beste Orwell, wat jij daar schrijft over wat er met Demmink mag gebeuren komt toch ook voort uit wishful thinking. De omvang van zijn crimineel gedrag en activiteiten is letterlijk ongekend, althans onder het volk. Maar je krijgt met wat er aan het licht komt, dankzij kritische burgers zoals Bou, toch een idee van een beerput, die eenmaal geopend ons doet grijpen naar de parfumfles.

  Ik weet niet wat ik moet denken van de nieuwe ontwikkelingen in deze zaak; is het oprecht een poging om Demmink ter verantwoording te roepen of is het een zet in een spel om de macht? Wie zal het zeggen. Ik volg het met aandacht.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Lidy,

  is het oprecht een poging om Demmink ter verantwoording te roepen of is het een zet in een spel om de macht?

  Volgens mij is het oprecht een poging…

  En ik ben het in zoverre eens met Orwell: eerst moet Joris Demmink ter verantwoording worden geroepen in Nederland!!! Per slot is het Nederland dat deze corrupte topambtenaar van Vuiligheid en Justitie zijn gang laat gaan.

 • Orwell:

  Kreeg onlangs weer een mail van Poot Sr.Ik neem aan dat jij hem ook heb mogen ontvangen. Desalniettemin voor de volledigheid:

  LS,
  In 2010 heb ik het boek en de website De Demmink Doofpot uitgebracht, nadat ik had ontdekt welk huiveringwekkend schandaal zich afspeelde (en nog steeds afspeelt) aan de top van Justitie in Nederland.
  De allerhoogste ambtenaar op het Ministerie van Justitie, secretaris-generaal Joris Demmink, werd in die functie benoemd in 2002 hoewel er al jarenlang verdenkingen tegen hem bestonden wegens kindermisbruik en pedofiele praktijken. Tot op de dag van vandaag is Demmink in functie en kan hij zijn positie misbruiken om aan vervolging te ontkomen.
  Met De Demmink Doofpot heb ik tienduizenden mensen van de gruwelijke feiten op de hoogte gesteld. Toch heeft niemand in de Nederlandse politiek en journalistiek de zaak serieus willen onderzoeken. Laat staan dat Demmink voor de rechter gebracht is. Kennelijk reikt de hand van Demmink zo ver, dat niemand het aandurft hem aan te pakken.
  Inmiddels wordt niet alleen Demmink, maar iedereen die voor de Doofpot verantwoordelijk is de grond erg heet onder de voeten. Want in het buitenland wordt ons land nu openlijk aan de schandpaal genageld wegens de ongehoorde Demmink-affaire. Inmiddels is er een Amerikaanse website getiteld ArrestDemmink.com. En reeds 3 Amerikaanse congresleden hebben op briefpapier van het congres de EU opgeroepen om Demmink aan te pakken. Zij willen hem de toegang tot de VS ontzeggen en hebben Nederland ervan beschuldigd staatsgeheimen op het spel te zetten met een chantabele pedofiel als hoofd van Justitie.
  De kinder- en vrouwenrechtenorganisaties Shared Hope International, Protection Project en Rebecca Project hebben een onthullende video op internet geplaatst die aandacht vraagt voor de daden van Joris Demmink. Slachtoffers, ex-politiechef Klaas Langendoen en advocate Adèle van der Plas komen aan het woord. De video eindigt met een oproep om Koningin Beatrix aan te schrijven en om berechting van Demmink te vragen.

  Bekijk de trailer en volledige video op De Demmink Doofpot.

  Vindt u dat de Nederlandse politiek dit nog langer kan negeren en tolereren, mede gezien onze goede internationale reputatie?

  Met vriendelijke groet,
  Drs. J. Poot (1924)
  Oprichter Chipshol-Groep (1986) en Eurowoningen (1960)

 • mr. drs. Bou:

  Beste Orwell,

  Deze mail had ik inderdaad ook ontvangen, maar het is eindelijk mooi weer en ik lig aan het strand en zo. Dus hoef ik niet naar Turkije of Portugal om een beetje door en door gezond te raken!

  Dank voor je bijdrage en ik heb hem voorzien van de links. 😉

 • mr. drs. Bou:

  Zapruder: Demmink doofpot – Take 35

  De aandacht voor de Demmink doofpot blijft onverminderd bestaan. Wij hebben er al regelmatig over bericht en gelukkig zijn er nog een meer volhardende mensen die aandacht blijven vragen voor wat misschien wel de smerigste doofpot is in deze tijd en een potentiële bom onder onze rechtstaat. De van pedofilie en verkrachting verdachte Joris Demmink is de hoogste ambtenaar op Justitie en wordt al vele jaren lang gedoogd en beschermd door ministers, rechterlijke macht en de politiek. De beerput die deze man omringt stinkt inmiddels zo hard, dat men ook in Amerika de geur ervan opsnuift. Inmiddels gaan er ook geluiden op dat Nederland door de VS geboycot moet worden totdat er in deze kwestie onderzoek is geweest en recht gesproken. Zo’n vaart zal het niet snel lopen, maar duidelijk is dat Nederland een slechte reputatie heeft in het buitenland als het gaat om mensenhandel, kindersmokkel en kinderporno.

 • mr. drs. Bou:

  In Washington heeft op 21 augustus een demonstratie plaatsgevonden voor de Nederlandse ambassade om aandacht te schenken aan de zaak Demmink. Deze demonstratie werd georganiseerd door de Amerikaanse organisaties Shared Hope International, The Rebecca Project en The Protection Project.

  In de volgende video leggen de organisatoren uit waarom ze demonstreren.

  Zie voor meer video’s van de demonstratie deze link

 • mrpettjo:

  Weer een uitstekend artikel over Demmink in het Katholiek Nieuwsblad met deze slotparagraaf:

  “Wat mij het meest heeft gestoord”, haalt het oud-rechercheur Klaas Langendoen aan, “is dat als jij twee anonieme meldingen tegen je krijgt van bezit van kinderporno op je computer, dan staat morgenochtend om zes uur de politie bij je voor de deur. Dan ben je verdachte en staat je leven op zijn kop. Bij Demmink niet. Naar hem is nooit fatsoenlijk onderzoek gedaan.” Dat is de kern van het schandaal, die welbeschouwd los staat van Demminks schuld. Leuk dat Vrij Nederland daar nu ook achter is.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/commentaar/item/2623-vrij-nederland-pakt-uit-met-demmink.html

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel voor deze bijdrage, mrpettjo! Op dit moment verzamel ik de Demmink linkjes voor een nieuw artikel. 😉

 • mrpettjo:

  Adele van der Plas en Klaas Langendoen worden begin oktober gehoord door een Commissie inzake Europese relaties van het Amerikaanse Congres over Joris Demmink:
  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/2636-ook-oud-rechercheur-langendoen-wordt-gehoord-over-demmink.html

 • Groene Wolf:

  Nieuw, nu in de PZC:
  http://www.pzc.nl/nieuws/algemeen/binnenland/11811179/Opstelten-staat-achter-topambtenaar.ece
  Natuurlijk, meneer Opstelten, allemaal flauwekul van geschifte aluhoedjes!

Laat een reactie achter

Recente reacties