Archieven

Een boerderij voor de toekomst

Rebecca Hosking is een boerendochter die documentaire-filmer werd. Een BBC documentaire uit 2009 van Hosking gaat over het energiegebruik in de landbouw. Het verbruik van fossiele brandstof (dieselolie) in de landbouw is enorm, de voedselindustrie is de meest energie-intensieve industrie! Omdat aardolie steeds schaarser wordt, kan deze manier van voedsel produceren niet duurzaam zijn. Hosking heeft besloten om de boerderij waar ze is opgegroeid van haar vader over te nemen. Ze is op zoek naar een manier om deze boerderij voort te zetten zonder het gebruik van aardolie. Daarom bezoekt ze verschillende biologische boerderijen in Engeland.

Het resultaat is een natuur-documentaire die zowel mooi als leerzaam is! Biologische landbouw lijkt de enige oplossing, maar dit is minder gemakkelijk dan men denkt. Niet alle gewassen zijn even geschikt voor deze duurzame manier van voedselproductie. We zullen daarom ook anders moeten gaan eten. De gevolgen van Peak Oil gaan echter nog verder: we zullen anders moeten gaan leven! Er zullen meer mensen nodig zijn om het voedsel te produceren. In de toekomst zal een groot deel van de bevolking daarom weer bestaan uit boeren en buitenlui.

Deze documentaire staat reeds op BOUblog als deel van een langere documentaire over Peak Oil. Hij blijkt nu Nederlands ondertiteld en hij is dusdanig het bekijken waard, dat ik hem nogmaals plaats.

A farm for the future duurt 49 minuten en is Nederlands ondertiteld.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën