Archief
Artikelen

Catastroika is de nieuwe documentaire van de makers van Debtocracy, een docu over de economische ellende van Griekenland die door miljoenen mensen over de hele wereld is bekeken. Ook Catastroika verdient een dergelijke aandacht. Deze documentaire gaat over de economische plundering van andere landen, te beginnen met Rusland in de jaren ’90, met het Chili van Pinochet en de politiek van Margaret Thatcher. Aan de hand van deze voorbeelden laten de makers zien wat er nu in Griekenland gebeurt en wat het land nog te wachten staat.

Uit de bijbehorende website blijkt dat Catastroika reeds in verscheidene talen is ondertiteld, waaronder Spaans, Italiaans, Servisch en Bulgaars. Het “noodlot” dat Griekenland nu treft, lijkt zich ook in deze landen te zullen voltrekken. Het scenario van Griekenland wordt nu ook zichtbaar in Spanje. Het begint met een enorme staatsschuld die voornamelijk ontstaat door de aankoop van wapens en die moet worden afgelost door de verkoop en privatisering van alle staatsbedrijven. Er komen bezuinigingsmaatregelen die ten koste gaan van de hele bevolking. Er wordt gekort op pensioenen, er worden ambtenaren ontslagen of ze krijgen loonsverlaging, er volgt massale werkloosheid vooral onder de jongeren, bittere armoede onder pensionado’s en een groot deel van de middenstand gaat failliet. Kleine bedrijven verdwijnen en worden opgeslokt door het grootwinkelbedrijf. Deze documentaire gaat dus niet alleen over Griekenland, maar over de gevolgen van de privatisering van nutsbedrijven, zoals spoorwegen, water en elektriciteit. Dit proces is gaande in heel Europa. Het gaat ten koste van de welvaart van de bevolking, terwijl is gebleken dat het voor de bedrijven die deze diensten overnemen op de lange termijn niet winstgevend is.

De Engelse tekst bij de video zegt onder meer:

Slavoj Zizek, Naomi Klein, Luis Sepulveda, Ken Loach and Greg Palast talk about the austerity measures, the Greek government as well as the attack against Democracy on Europe, after the general spreading of the financial crisis. Academics and specialists like Dani Rodrik, Alex Callinicos, Ben Fine, Costas Douzinas, Dean Baker and Aditya Chakrabortty present unknown aspects of the privatization programs in Greece and abroad.

Just like Debtocracy, CATASTROIKA is co-produced by the public, which contributed both financially and with ideas to its creation. The documentary will be available free of charge, under creative commons license. High-resolution files will be available for TV and cinema broadcasts in various languages.

The journalists Aris Chatzistefanou and Katerina Kitidi are responsible for writing and directing the documentary, while Leonidas Vatikiotis undertook its scientific editing. Active Member and Ermis Georgiadis created the soundtrack of CATASTROIKA, while the editing was made by Aris Triantafyllou. Infowar Productions and Thanos Tsantas are responsible for producing the film.

CATASTROIKA with English subtitles duurt een uur en 27 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

19 Reacties op “Catastroika: de plundering van Griekenland”

 • mr. drs. Bou:

  Global Econonomic Crisis: Catastroïka and the New Imperial Police State

  Catastroïka, a documentary from the creators of Debtocracy, explores the history of “countries under financial occupation” unveiling what awaits Greece:

  It was at the beginning of 1989 when the French academic Jacques Rupnik sat at his desk, in order to prepare a report on the state of the economic reforms in Mikhail Gorbatsov’s Soviet Union. The term that he used in describing the death rattle of the empire was “Catastroika”. In Yeltsin’s time, when Russia instituted maybe the biggest and least successful privatization experiment in the history of humanity, a group of Guardian reports assigned a different meaning to Rupnik’s term. “Catastroika” became synonym of the country’s complete destruction by market forces; the sell off of public property; and the steep deterioration of citizens’ living standards.

  Now, Catastroika’s unit of measurement was unemployment, social impoverishment, declining life expectancy, as well as the creation of a new cast of oligarchs, who took over the country’s reins. A few years later, a similar effort to massively privatize public property in unified Germany (which is presented as a model for Greece) created millions of unemployed and some of the biggest scandals in European history. It is this “Catastroika” that is coming soon to Greece; to “Europe’s last Soviet Republic” as the MPs and the ministers of its former “socialist” government liked to call it. (Info about Catastroïka. Watch the documentary on GRTV: Catastroika: Privatisation Goes Public)

  But while many countries facing a debt crisis are taken hostage by a series of austerity measures benefiting the financial institutions, reports reveal once again bankers manipulated the banking system to their own advantage, as shown by the Libor scandal, which represents only “the tip of the iceberg”:

 • Stradi:

  Griekenland ten onder gegaan door het aankopen van wapens? Deze simplistische bewering is goed voor de dom gehouden massa. De ware oorzaak is het oprichten van een politieke unie die alle nationalistische gevoelens bij de bevolkingen van individuele staten tracht uit te schakelen, de opvolger van de sovjet unie, nl. de EU.
  Ik heb de geschiedenis en logische ondergang van de Sovjet-Unie van dichtbij gevolgd en herken de (dwang)maatregelen ten koste van ieder humanitair principe die nu ook door de EU toegepast worden.
  Als men komt vertellen wat men moet en wat men niet mag doen of denken, dan wordt ik plots alert. Dan ruik ik misbruik, dwang, onverdraagzaamheid, bemoeizucht, chantage en afpersing. Dan doemen uit het verleden beelden op van met bloed doordrenkte slagvelden, de geur van door brandstapels omringde mensen, het geluid van het snokken van de strop aan de galgen. De geur ook van de urine en de drek die langzaam uit de doden loopt.
  De doordringende stank van totalitaire eigenwaan, de verblinding van fascistoïde arrogantie, de geruisloze diefstal van andermans have en goed, de brutale roof van territorium. Als men mij komt vertellen wat ik niet mag of moet doen en denken, beginnen mijn hersens koortsachtig te werken. Dan spannen mijn spieren zich en verzamelt mijn lichaam een nooit vermoedde energie uit het niets.
  Als een regering of religie weigert zich zelf te gedragen als wat het is en zich meester wil maken van mijn agenda en dagen, dan weet ik plots waarom ik besta. Om mij met alle middelen te verzetten tegen dwang en collectieve waanzin.
  Desnoods tot de dood er op volgt. Dan zal ik niet voor niets geleefd hebben.
  Maar gelukkig zijn er andere geluiden die ons alert houden.

  http://www.youtube.com/watch?v=Fyq7WRr_GPg&feature=player_embedded

  ‘The Euro Game Is Up! Just who the hell do you think you are?’ – Nigel Farage MEP

 • mr. drs. Bou:

  Beste Stradi,

  Welkom op BOUblog en je hebt natuurlijk gelijk. Nigel Farage roept al jaren dat de euro alleen maar ellende veroorzaakt. Helaas is economie niet mijn sterkste punt, maar ik neem me voor om eens wat extra aandacht te besteden aan deze unieke Europarlementariër, de enige die nog zegt waar het op staat: de euro betekent armoede voor de bevolking, meer macht en geld voor de rijken.

  De schuld van Griekenland is echter wel degelijk een “odious debt”, voor een groot deel ontstaan uit de (min of meer gedwongen) aankoop van wapens. In het internationale recht is door precedenten vastgelegd dat een land een dergelijke schuld niet hoeft af te betalen!

 • mr. drs. Bou:

  Nigel Farage over o.a. Griekenland:

  Best Nigel Farage speeches duurt 15 minuten.

 • Stradi:

  Ave mr.drs.Bou

  Met alle respect, waar haalt u deze informatie vandaan?
  Het Europese project heeft ons, de Vlaams-nationalisten altijd beroerd. Maar we hebben daarom ook vlug door dat we met de EU de Belgische toer opgaan en met onze gevoelige angeltjes fijntjes bespeuren dat we weeral genaaid worden. Die achterdocht wordt ons in het buitenland dankzij de francofone nieuwsmanipulatie niet in dank afgenomen.
  Ik ook was voorstander van de EEG, de “Europese economische gemeenschap”, open grenzen voor de economie, weg douane en aparte regelgeving, ja zelfs met een gezamenlijke munt waarom niet, maar het kleinste kind kon het aan zijn klompjes aanvoelen dat er een waas voor onze ogen gehouden werd. Waarom “het ding” niet meteen EU (Europees unie)genoemd, waarom eerst EEG dan EG (Europese gemeenschap), waarom niet “ Verenigde Staten van Europa”? Waarom de gezamenlijke levenscode eerst grondwet noemen en als de weldenkenden het verwerpen er een verdrag van maken met praktisch dezelfde tekst?
  Buiten bij nog een paar dictaturen ergens ter wereld, worden door niet verkozen commissarissen (raadsleden) achter gesloten deuren van de meeste absurde regeltjes tot de meest ingrijpende wetten gestemd, een werkwijze de ex Sovjet-Unie waardig.
  De voormalige Russische dissident Vladimir Bukovsky waarschuwde ervoor dat de EU hard op weg zou zijn om een nieuwe Sovjet-Unie te worden, een EUSSR, zoals vele mensen het noemen. In een rede, die hij in Brussel heeft gehouden, noemde meneer Bukovsky de EU een ”monster” dat vernietigd zou moeten worden en wel des te eerder des te beter, voordat zij in een volledig ontwikkelde totalitaire staat verandert.
  Ook nog even dit terzijde;
  Alexander Tyler, professor geschiedenis aan de universiteit van Edinburgh, verklaarde in 1887 het volgende over de val van de republiek van Athene ongeveer 2000 jaar geleden:
  Een democratie is van nature altijd tijdelijk; het is een vorm van bestuur die gewoonweg niet permanent kan blijven bestaan. Een democratie zal enkel blijven bestaan tot de stemgerechtigden ontdekken dat zij zichzelf rijkelijke giften kunnen toekennen vanuit de schatkist. Vanaf dat moment geeft de meerderheid altijd zijn stem aan kandidaten die de meeste uitkeringen beloven; deze ongebreidelde fiscale politiek zal er toe leiden dat iedere democratie uiteindelijk ineenstort, en gevolgd wordt door een dictatoriale staat.”
  “De gemiddelde duur van ’s werelds grootste beschavingen van het begin van de geschiedenis is ongeveer 200 jaar geweest. Gedurende die 200 jaar hebben deze staten de volgende stadia doorlopen:
  Van slavernij (of verknechting) tot spiritueel geloof
  Van spiritueel geloof tot grote moed
  Van moed naar vrijheid
  Van vrijheid naar overvloed
  Van overvloed naar zelfvoldaanheid
  Van zelfvoldaanheid naar apathie
  Van apathie naar afhankelijkheid
  Van afhankelijkheid terug naar slavernij (of verknechting)

  Hoogachtend

 • mr. drs. Bou:

  ‘Eurozone endgame – not Armageddon, a blessing’

  Gepubliceerd op 7 aug 2012 door RussiaToday

  RT’s Laura Smith interviews economist Roger Bootle, who won the Wolfson Prize for developing a practical plan to dissolve the Eurozone.

 • Ben:

  Hi Bou,

  Het echte probleem is vanzelf niet de eurozone, euro of wat dan ook, maar het kapitalisme met zijn uitwassen zoals kolonialisme, imperialisme, fascisme etc. De zucht, rooftochten naar altijd maar meer ondermijnt ieder systeem, land, de wereld etc.

  Marx legt dat zo’n 150 jaar al uit in alle detail. Het boek van Peter Mertens (Hoe durven ze?) brengt een en ander weer eens aardig in kaart in de huidige context.

  Groeten, Ben

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ben.

  Stradi vroeg waar ik de informatie vandaan haalde en ik had geen zin meer om het op te zoeken, maar het komt uit “Hoe durven ze”.

  In de zomer van 2009 gebeurt iets merkwaardigs. Griekenland betaalt in dat crisisjaar 2,5 miljard euro voor zes Franse fregatten, nog eens 400 miljoen euro voor vijftien Franse Puma-gevechtshelikopters van de wapengigant EADS nv en tot slot nog eens 5 miljard euro voor zes onderzeeërs van het Duitse ThyssenKrupp. Boem, paukenslag! 7,9 miljard euro voor Frans en Duits wapentuig, middenin de crisis.
  Merkel en Sarkozy tekenen plan na plan uit om ervoor te zorgen dat Griekenland de leningen aan Duitse en Franse banken kan betalen. Het duo spuit mening na mening over wat het Griekse volk moet doen maar in het medialicht houdt het de kiezen op elkaar wanneer het over de wapendeals gaat. Der Spiegel zette het Griekse shoppen in Duitsland op een rijtje en dat is indrukwekkend. Onderzeeërs, jachtbommenwerpers, tanks… Het kleine Griekenland met zijn 11 miljoen inwoners staat op de wereldranglijst van big spenders inzake conventionele bewapening op de vijfde plaats. Het geeft exorbitant veel uit aan defensie: 3,1 procent van de nationale rijkdom. Landen als Frankrijk en Groot-Brittannië besteden respectievelijk 2,3 en 2,4 procent aan defensie. Alleen de VS doen beter, met 4 procent.

  Crisis of geen crisis, de grote Europese broers zetten de Grieken onder druk om de wapenaankopen gewoon te laten doorgaan, op straffe van geen lening. Het persbureau AP citeert een adviseur van premier Papandreou: “Niemand zegt: ‘Koop onze oorlogsschepen of we helpen je niet met je schulden.’ Maar de niet mis te verstane onderliggende boodschap is dat we meer hulp krijgen als we doen wat zij willen op bewapeningsvlak.” Het tijdschrift Vrede schrijft: “President Sarkozy zou in februari 2010 druk uitgeoefend hebben op Papandreou toen die op bezoek was in Frankrijk voor hulp bij de financiële perikelen van zijn land. Op de dag dat Papandreou naar Parijs ging, kondigden de Grieken aan dat ze de geplande aankoop van zes Franse Fremm-fregatten ter waarde van 2,5 miljard euro niet zouden herzien, ondanks de financiële afgrond waar ze voor stonden.”

  Griekenland is een Navobondgenoot om door een ringetje te halen. Op het kruispunt van drie continenten is het een strategische plek. Zeker nu de Navo en de Amerikaanse strategen alle aandacht hebben voor noordelijk Afrika, het Midden-Oosten, Iran, de Balkan, de landen van Oost-Europa en Rusland. Begin oktober 2011 koopt het failliete Griekse establishment nog maar eens 400 tanks en een twintigtal amfibievoertuigen van het Amerikaanse leger. En, zo blijkt, ook nog eens vier oorlogsschepen ter waarde van elk drie miljoen euro van Frankrijk.

  De Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk spelen de rivaliteit tussen Griekenland en buurland Turkije handig uit. De wapenfabrikanten eten van twee walletjes als leveranciers aan beide rivalen. Bestelt Griekenland nieuwe wapens, dan kan de wapenfabrikant even wachten en daar melden de Turken zich al voor dezelfde spulletjes. De Koude Oorlog in het klein, zo lijkt het wel. Ware het niet dat al dat nieuwe oorlogsmateriaal helemaal niet geschikt is voor een confrontatie met Turkije, maar des te meer voor de Navostrategie en om nieuwe machtsverhoudingen in het Midden-Oosten te helpen creëren zoals Washington die graag zou zien. Waarom blijft het anders zo pijnlijk stil in Washington, Brussel en Frankfurt over het feit dat de Griekse regering op alles bespaart behalve op oorlogstuig?

 • ankie:

  Nobel Peace Prize: Joke of the Century.

  Voltaire network, 13 oktober 2012.
  By Timothy Bancroft-Hitchey, editorial writer for Pravda, based in
  Washington D.C.

  http://www.voltairenet.org/article176251.html

  • mr. drs. Bou:

   Ankie, wat een onzin is die Nieuwspraak toch! Nobelprijs voor de Vrede? Ik zou me diep schamen als ik daarvoor ooit werd genomineerd! Henry Kissinger en Obama behoren niet tot mijn vriendenkring en de EU evenmin! 😉

   Why Europe Did Not Deserve a Nobel Peace Prize
   By David Swanson

   Europe is not a person. It has not during the past year — which is the requirement — or even during the past several decades done the most or the best work for fraternity between nations. Ask Libya. Ask Syria. Check with Afghanistan. See what Iraq thinks. Far from doing the best work to abolish or reduce standing armies, Europe has joined with the United States in developing an armed global force aggressively imposing its will on the world.

  • Josh Peeters:

   De EU, met de gecamoufleerde oorlogsprijs op zak, is uit op gevaarlijke confrontaties met niet EU landen.

   De EU (Roman Empire II) staat economisch, politiek en moreel op instorten en probeert ondertussen nog een deken van censuur over Europa te leggen met het monddood maken van 19 Iranian TV en radiozenders.

   De EU gaat, t.a.v. Iran nu weer es op de stoel van de IAEA zitten en schoffeert en frustreert daarmee de functie- en werking van de IAEA.

   Eerder deed de EU dat al, achter de rug van de VN, om zélf met 60 samenzwerende landen de legitimiteit- en werking van de VN te ondermijnen aangaande Syria.

   De EU moet ook niets hebben van democratie and freedom of speech getuige de instemming waarmee de TV stations/Journalisten in Belgrado, Tripoli en Damascus werden gebombardeerd.

   Nu wordt weer getracht 19 Iranian TV en radio stations in Europa het zwijgen op te leggen en een deken van censuur over Europa le leggen.

   Kennelijk is de EU bezig (tevergeefs overigens) om de aandacht te verleggen van de economische crisis naar een op te eisen nieuwe rol in het mondiale politieke krachtenveld als zgn. superstaat in wording.

   Dat de EU een onterechte claim legt op haar rol als hoedster van de vrede is bizar en geschiedsvervalsing.
   De EU ziet de Nobelprijs voor de vrede toekenning ook nog eens als een bevestiging van haar buitenlandse politiek, terwijl gestook en agressieve politiek naar soevereine, niet EU landen, gewoon harde realiteit is geworden.
   De vrede in Europa is het gevolg van het feit dat heel Europa, na de 2e wereldoorlog, in puin lag, uitgemoord en daarna oorlogsmoe was geworden.
   Uit dat proces ontstaat uiteindelijk de EU superstaat. De EU heeft dus nooit die vrede in Europa tot stand gebracht. Derhalve een idiote, historisch onjuiste, vredes claim. De EU werkt juist met man en macht, buiten de wil van de bevolking om, aan de totstandkoming van een agressief nieuw machtsblok wat een bedreiging is, en gaat worden, voor niet aangesloten soevereine staten. Sanctiepolitiek als een ,,act of war,, en als opstap en naar het toewerken en het creëren van oorlogssituaties. Puur om het EU eigenbelang en dat van haar financiers. Daartoe wordt nu ook nog eens versneld gewerkt aan een Europees leger.
   Kortom de EU is een nieuwe, extra, bedreiging voor de wereldvrede.
   Met de Nobel (dynamiet) peace prize nog vers om de EU schouders slaat men in Brussel alweer oorlogszuchtige sanctie taal uit naar Iran en Syria.
   In de VN krijgt de EU echter geen poot aan de grond en geeft men, met 60 samenzwerende naties, terroristen de kwalificatie ,,enige legitieme vertegenwoordigers,, van het Syrian volk mee.
   De EU weigert naar een diplomatieke oplossing te streven maar praat ondertussen wel óver Syria en Iran maar niet mét Syria/Iran. Hiervoor ontbreekt, ten enenmale, iedere juridische volkenrechtelijke status.De EU Nobel (dynamiet) peace prize winnaars zijn alweer op het oorlogspad en schofferen de VN en de IAEA, door eigenmachtig zélf VN-tje te gaan spelen en op de stoel van de IAEA te gaan zitten. Daarmee wordt de officiële functie- en werking van beide internationale organisaties doelbewust gefrustreerd en ondermijnd.
   Sancties zijn per definitie een ,,Act Of War,, en zijn de afgelopen decenia een vast onderdeel van een oorlogs scenario en dienen daarom opgenomen te worden in de Conventie van Genève.

   Door de eeuwen heen heeft de wereld gemeenschap allerlei wettelijke spelregels en internationale verdragen vastgelegd tussen soevereine staten. Dat zou het enige, juiste, uitgangspunt, modus operandi, moeten zijn om de wereld leefbaar te maken en te houden. Na WWll werden de soevereine staten op het continent Europa ingebed in een redelijk functionerende VN en allerlei niet aanvals verdragen werden gesloten, daarmee was derhalve oorlogsvoering voor behoud van soevereiniteit een gepasseerd station.
   Nu zien we de interessante paradox dat een alsmaar uitdijende en machtiger wordende EU diezelfde, zwaar bevochten, soevereiniteit opnieuw concreet bedreigt en ondermijnt. Het nationalisme en separatisme is een natuurlijke reactie op de wens naar soevereiniteit. De EU is een soevereiniteits bedreigend ondemocratisch wangedrocht en is derhalve een lont in het kruitvat van smeulende toekomstige oorlogen en een gevaar voor de vrede.

 • mr. drs. Bou:

  Nog even off topic:

  Nigel Farage on European Union’s Nobel Peace Prize (12Oct12)

 • ankie:

  EU bans broadcast of Iranian TV channels on Hot Bird!
  En dat na het winnen van de Nobel Peace Prize 2012.

  Press TV, 15 oktober 2012.

  http://www.presstv.ir/detail/2012/10/15/266831/eu-bans-broadcast-of-iranian-channels/

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ankie!

  Het ministerie van vrede wint de oorlog!

  Orwell’s Warning duurt 16 minuten.

 • ankie:

  “Bailouts” are a means for total subjugation of nation states –
  Nigel Farage.
  Submitted by Tom Sullivan, 24 oktober 2012. Video duurt 3.30 minuten.

  Europeon Parliament Strasbourg, 23 oktober 2012.

  http://wakeupfromyourslumber.com/video/tom-sullivan/bailouts-are-means-total-subjugation-nation-states-nigel-farage

 • mr. drs. Bou:

  THE TRUE FACE OF GOLDEN DAWN duurt 8 minuten.

  Gepubliceerd op 6 mrt 2013

  Greece’s neo-Nazi Golden Dawn is increasingly influential among members of the country’s political mainstream. Student Konstantinos Georgousis filmed party members on the streets of Athens.ational Film and Television School student Konstantinos Georgousis spent a month with the organisation last summer, as Greece hovered on the abyss, for his documentary film The Cleaners.Writing about his experience of making the film, Mr Georgousis says: “I walked through every nook and cranny in the centre of Athens to find these Golden Dawn members.

  This Video was broadcasted by Brithish CHANNEL 4

 • mr. drs. Bou:

  Daarnet kwam ik op YouTube de schitterende film Z tegen, van Costa Gravas (1969). Gaat over de politiek van Griekenland in de tijd van de Kolonels.
  Frans gesproken, Engels ondertiteld.
  Dit is de afspeellijst, voor de liefhebbers:
  http://www.youtube.com/watch?v=Xg0A1fWUgX0&list=PLFFA4D64E38CE5AD9

 • Boudine:

  Verslag van een Griek in Nederland:

  Griekenland is de toekomst voor de EU

  De situatie in Griekenland is zeer ernstig, de enige verandering die we zien is dat het verslechterd. Ondertussen wordt het Nederlandse volk opgezet tegen de Griekenland, en dat weten de Grieken hier. Ik word er namelijk op aangesproken. Dit terwijl de steun van 250 miljard euro aan Griekenland nimmer een enkele Griek heeft bereikt. De steun aan Griekenland is alleen bestemd om Franse en Duitse banken die miljarden aan Griekenland hebben geleend van hun faillissement te behouden.

 • Boudine:

  Yanis Varoufakis: “Greece Will Adopt the Bitcoin If Eurogroup Doesn’t Give Us a Deal”

  While Greece’s lenders are pushing the Greek government to accept their terms in order to allocate funds so the country will not go bankrupt, Greek Finance Minister Yanis Varoufakis seems to have another ace up his sleeve. The second top thinker in the world according to prospect magazine surprised even his closest aides at a secret meeting when he said “We ‘ve had enough, we ‘ll run on Bitcoin.”

  Sources very closed to Greece’s minister of finance told Greek Reporter that today Yanis Varoufakis held a top secret meeting with high-ranking finance ministry officials to prepare them in case negotiations at the upcoming Eurogroup fail. The anonymous source noted that everybody in the room was staring at each other when Varoufakis – also a prominent blogger – said “We ‘ll go to Bitcoin, we will be ahead of all the world economies and although it may be painful in the beginning, Greece’s economy will thrive in the long term.”

  The Greek Finance Minister went on to explain what is the cryptocurrency and how it will be implemented into Greeks’ day to day life by using a special mini computerized card with a chip. All citizens will carry the card as an electronic wallet. The card will be distributed for free to all Greek citizens via the local tax offices but it will also be available for purchase at the country’s entry points for 45 euros, or 0,20 Bitcoin each. The sale of the card to tourists is expected to be another form of revenue for cash-strapped Greece.
  – See more at: http://greece.greekreporter.com/2015/04/01/yanis-varoufakis-greece-will-adopt-the-bitcoin-if-eurogroup-doesnt-give-us-a-deal/#sthash.5tlCkUaR.dpuf

  Dat is slim!!! 🙂

Laat een reactie achter