Archief
Artikelen

Volgens de evolutietheorie bepalen onze genen wie we zijn of wat we worden, maar volgens de epigenetica bepaalt onze omgeving wat onze genen doen en hoe ze zich gedragen. Omdat we zelf in staat zijn om onze omgeving te kiezen en te beïnvloeden, bepalen we in feite zelf wie we zijn of wat we worden. Een belangrijke vertegenwoordiger van de wetenschap der epigenetica is Bruce Lipton. Zijn uitleg van de werking van een cel onder invloed van de omgeving is een MUST SEE!

Lipton gaat echter verder in het aanvaarden van de consequenties van de epigenetica. Hij wijst op de invloed van onze gedachten op onze gezondheid en daarmee zelfs op onze genen! Positieve gedachten kunnen niet alleen onze gezondheid positief beïnvloeden, maar zelfs leiden tot een gezond en gelukkig nageslacht tot in de derde generatie! Als voorbeeld neemt hij het placebo-effect: als zieke mensen een pil krijgen, dan hebben ze de neiging om beter te worden, zolang ze maar geloven dat die pil helpt! Een placebo is een suikerpil plus de boodschap dat het een krachtig medicijn is.

Dat placebo-pillen onze gezondheid verbeteren, komt door de positieve gedachte waarmee ze gepaard gaan. Omgekeerd kunnen negatieve gedachten onze gezondheid ondermijnen. In de volgende video’s legt Bruce Lipton uit op welke manier onze gedachten ons beïnvloeden. Hij wijst op het feit dat ongeveer 95% van onze hersenactiviteit plaats vindt in dat deel van onze hersenen dat we het onderbewuste noemen. Ons gedrag wordt dus voornamelijk gestuurd door onbewuste impulsen, die vaak destructief zijn voor ons welzijn. Door aandacht te besteden aan onze gedachten, kunnen we dat onbewuste brein herprogrammeren om positief bij te dragen aan ons welzijn en onze gezondheid.

Science & Theory behind the Tapping World Summit duurt 35 minuten.

Bruce Lipton ‘ The Power Of Consciousness’ duurt 51 minuten.

Een groot probleem in onze hedendaagse wereld, is dat negatieve impulsen bewust worden misbruikt om de bevolking te manipuleren. Mensen worden ziek van het nieuws. We worden voortdurend bang gemaakt, voor Global Warming, voor terrorisme, of een levensgevaarlijke griep. Achteraf blijkt dat wel weer mee te vallen, maar het kwaad is al geschied: angst is een negatieve emotie. Ook worden we voortdurend bedrogen door de media, die ons een vijandbeeld opdringen van bij voorbeeld Saddam Hoessein, kolonel Gaddafi, president Assad of Ahmadinejad. Achteraf blijkt dat dan weer niet waar, maar het kwaad is al geschied: woede is een negatieve emotie.

Negatieve emoties produceren een stresshormoon waardoor het onbewuste gedeelte van de hersenen meer bloed krijgt en het bewuste gedeelte minder. Deze emoties maken mensen minder rationeel en meer impulsief! In de eerste korte video waarschuwt Lipton ons voor de gevolgen van angst en misleiding. In de laatste korte video’s vertelt Lipton wat we daar aan kunnen doen!

Bruce Lipton – Fear and Deception

Bruce Lipton on VITALISM

Bruce Lipton on Rewriting the Program

Toegift: humor helpt! 🙂

Deek Jackson: GLOBAL WARRING HOAX duurt 17 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

8 Reacties op “Bruce Lipton en de kracht van de gedachten”

 • arm:

  Als dat waar is kun je beter meteen stoppen met dit deze website, en alleen feel-good berichten gaan plaatsen. Misschien iets van Emiel Ratelband ofzo.

  Laat je alsjeblieft niet meeslepen in al zulke wazige zogenaamd diepzinnige filosofische onzin. Ik kwam hier juist omdat je blog feitelijk was en niet zweverig.

 • mr. drs. Bou:

  Beste arm,

  Welkom op BOUblog, maar heb je ook geluisterd naar Bruce Lipton, of heb je alleen mijn commentaar gelezen?

  Wat Lipton zegt, is beslist geen zweverige onzin! Hij weet hoe onze hersenen werken en hoe we ons eigen leven positief kunnen beïnvloeden door positieve gedachten. Dit betekent niet dat we het slechte nieuws moeten negeren. Het betekent dat we ons moeten oefenen in positief denken.

  Heel veel mensen raken op dit moment verstrikt in negatieve gedachten en emoties. De dokter schrijft dan pillen voor waardoor je die emoties niet meer voelt. Helaas is die troep verslavend, terwijl de werkelijke remedie ligt in positieve gedachten.

 • Dank je wel voor deze mooie post Boudine.

  Uit ervaring weet ik dat Lipton het bij het rechte eind heeft en ik hoop van harte dat mijn achter klein kinderen mijn positieve genen mogen erven (lol).

  Kan mij nog niet aanmelden als vast lid Boudine, want mijn mail werkt momenteel niet, hoop dat het van de week goed komt.

  Fijne dag wens ik je toe.

  • mr. drs. Bou:

   Beste Yvonne,

   Welkom op BOUblog. Echt lid worden gaat hier niet, want BOUblog is geen vereniging. Iedereen kan hier reageren, maar als je ingelogd bent, hoef je geen captcha’s meer in te vullen.

   Dank voor de fijne dag, ik wens jou hetzelfde toe.

 • arm:

  Ik heb inderdaad alleen je commentaar gelezen, en niet naar Bruce Lipton geluisterd. Misschien dat ik dat dan toch eerst eens zou moeten doen inderdaad.

 • Boudine:

  The Illusion of Time with Dr. Bruce H. Lipton

 • Boudine:

  Native Americans Have ‘Always Known’: Science Proves Genetic Inheritance Of Trauma
  Extreme stress and trauma causes the body to release glucocorticoids, hormones which can permanently alter how cells express genes.

Laat een reactie achter