Archief
Artikelen

Citaat: To be paranoid means to believe in delusions of danger and persecution. If the danger is real, and the evidence credible, then it cannot be delusional. To ignore the evidence, and hope that it CANNOT be true, is more an evidence of mental illness.

De kerncentrale-lobby is krachtig, want er gaat heel veel geld om in kernenergie. Als er iets mis gaat, dan doet men het liefst alsof er niets aan de hand is. Rond reactor 4 van Fukushima heerst in de media dan ook een diepe stilte. In dit verwoeste reactorgebouw staat een vat met afgewerkte brandstofstaven met een radioactiviteit van ongeveer 10 maal het wereldwijde kernwapenarsenaal. Het vat moet voortdurend worden gekoeld en het koelwater dat wordt geloosd in de Grote Oceaan, is radioactief besmet. Als dit vat overkookt, dan raakt heel het Noordelijk halfrond radioactief besmet. Tot op heden is dit niet gebeurd, maar het gevaar is daarmee niet geweken. Paul Gunter, de woordvoerder van Beyond Nuclear, legt uit waarom alle kerncentrales moeten worden gesloten:

PAUL GUNTER over kernenergie en Fukushima

Gunter op 3 juli 2012: Fukushima nuclear accident is still out of control.

Why the media is not reporting the truth on Fukushima?

Dezelfde mediastilte geldt voor de manier waarop de straling van Fukushima zich tot nog toe over de aarde heeft verspreid:

Fukushima Radiation Map – Clouds Stream

Langs de westkust van de VS is de straling reeds duidelijk meetbaar.

Don’t get tangled in the seaweed of the California coast – it’s radioactive!

How Dangerous is the Radioactive Wave Headed Toward the US?

In de VS zijn de mensen bang, in Europa horen we er echter niets van! Men doet alsof het ons niet aangaat, maar dat is niet waar. Deze radioactieve wolk verspreidt zich over het hele noordelijk halfrond! In Japan is de toestand natuurlijk nog veel erger, al probeert de Japanse regering dat te verbergen. De straling rond de verwoeste kerncentrales is zo hoog, dat niemand er bij kan om de troep op te ruimen. Als reactor 4 overkookt, zal ook Tokio onbewoonbaar worden.

James Corbett woont in Osaka. Hij was een van de eersten die naar buiten bracht dat deze ramp veel groter was dan de Japanse autoriteiten willen toegeven. Op zijn website Corbett Report staan regelmatig berichten over de toestand rond Fukushima. Ook houdt hij een website bij die alleen over Fukushima gaat: Fukushima Update.

Fukushima and Chernobyl – James Corbett, 26 april 2011

Fukushima…radiation so high – even robots not safe

James Corbett, 7 juli 2012: With the nuclear tragedy in Japan comes an otherwise unthinkable opportunity: the chance to contemplate the replacement of nuclear energy with safer alternatives. Join us on tonight’s broadcast as we listen in on some interviews that James has done recently on the latest details of the Fukushima situation and what the future holds for Japan’s nuclear industry.

Corbett Report Radio 171 – Fukushima and the Future of Nuclear duurt 46 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

24 Reacties op “De angst voor Fukushima 4 en de grote stilte”

Laat een reactie achter