Archief
Artikelen

Michael Parenti: Orthodoxy in the Media – Modern Media Censorship duurt 59 minuten.


Ach, en het regent alweer. Ik wilde mijn auto nog wassen, maar de goede god zet hem alvast voor me in de week. Daarom vandaag eerst nog een Parenti en dan een documenataire over de manier waarop we door de media worden bedrogen. Achter de schermen blijkt de Council On Foreign Relations het nieuws te dicteren en te manipuleren. Deze docu bevat schokkende voorbeelden van de manier waarop het publiek wordt misleid.

Behind the Big News exposes a revolutionary agenda originating outside the media that defines today’s headlines. This powerful and fast-paced video examines some of the biggest news stories in recent decades to discover how the subversive agenda of the Council On Foreign Relations is promoted.

Behind the Big News: [Propaganda and the CFR] duurt 58 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

4 Reacties op “Michael Parenti en de propaganda van het nieuws”

 • ankie:

  Wel goed om te weten, hoe de media het publiek misleid! Parenti en de
  documentaire gezien. Dank je wel Bou!

  Ahmadinejad, Leader of Iran – The man they’re gonna tell you to hate!
  Muziekvideo.http://www.youtube.com/watch?v=2wPmtxht09o

 • mr. drs. Bou:

  Freedom Next Time

  In a speech in Chicago, John Pilger describes how propaganda has become such a potent force in our lives and, in the words of one of its founders, represents ‘an invisible government’.

  By John Pilger

  07/20/07 “ICH” — – -The title of this talk is Freedom Next Time, which is the title of my book, and the book is meant as an antidote to the propaganda that is so often disguised as journalism. So I thought I would talk today about journalism, about war by journalism, propaganda, and silence, and how that silence might be broken. Edward Bernays, the so-called father of public relations, wrote about an invisible government which is the true ruling power of our country. He was referring to journalism, the media. That was almost 80 years ago, not long after corporate journalism was invented. It is a history few journalist talk about or know about, and it began with the arrival of corporate advertising. As the new corporations began taking over the press, something called “professional journalism” was invented. To attract big advertisers, the new corporate press had to appear respectable, pillars of the establishment—objective, impartial, balanced. The first schools of journalism were set up, and a mythology of liberal neutrality was spun around the professional journalist. The right to freedom of expression was associated with the new media and with the great corporations, and the whole thing was, as Robert McChesney put it so well, “entirely bogus”.

 • mrpettjo:

  De kritische ex veiligheidsadviseur van president GWH Bush Richard Clarke gelooft dat veiligheidsdiensten de boordcomputers van de auto’s van journalisten en andere tegenstanders van een regime kunnen overnemen en een dodelijk ongeluk veroorzaken.
  In de VS is onlangs een toponderzoeksjournalist van Rolling Stone onder onduidelijke omstandigheden verongelukt. Michael zorgde met zijn onderzoek voor het vertrek van twee vijfsterren generaals van Obama en stond zeker in slecht aanzien bij president Obama:

  “Er is reden om aan te nemen dat inlichtingendiensten van de grote mogendheden, waaronder de VS, wéten hoe ze op afstand de controle over een rijdende auto kunnen overnemen. Uit het onderzoek van sommige universiteiten blijkt dat het relatief eenvoudig is om in het electronische systeem te komen van een auto en daar dingen te doen die de feitelijke controle van een auto buiten dat voertuig brengen.
  Je kunt dan bijvoorbeeld gas geven, ook wanneer de bestuurder dat niet wil, maar ook remmen als je dat wilt van buiten de auto. Dat kun je bijvoorbeeld doen om een airbag te laten ontploffen. Je bent dan in staat om behoorlijk vernietigende zaken te doen, via het hacken van een auto, en dat is in het geheel niet moeilijk voor elkaar te krijgen. En als er een cyber-attack op de auto is geweest, en ik zeg niet dat dat werkelijk is gebeurd, dan denk ik dat wie er ook de schuldige van is, dat hij er relatief eenvoudig mee weg komt.”

  http://www.wanttoknow.nl/overige/amerikaanse-onderzoeksjournalist-vermoord/

Laat een reactie achter

Recente reacties