Archief
Artikelen

Beste lezers,

Zoals u weet, zit er achter de knoppen van dit blog slechts een vrouw: Bou. Helaas ben ik oververmoeid geraakt, waarna ik ziek werd. Bou is aan vakantie toe: Zon, Zee en Zand. Maar het weer werkt nog niet zo mee en ik heb ook nog andere dingen te doen. Vandaar dat het op BOUblog de laatste tijd vrij rustig is geweest. Er gebeurt hier echter niet helemaal niets, in de reacties staat vrijwel dagelijks een update. Sommige lezers werken daaraan mee. Dank je wel Ankie, dank je wel They Knew en alle anderen die voor een update zorgen.

Voorlopig wil ik het op BOUblog een beetje rustig aan doen. Daarbij denk ik aan korte artikeltjes, in plaats van lange documentaires. De laatste jaren heb ik vrijwel dagelijks een halve werkdag besteed aan BOUblog. Dat wordt me te veel. Als de zon schijnt, wil ik naar buiten. Als het regent, wil ik werken aan de boeken die ik aan het schrijven ben. En als ik ziek ben, of veel te moe, dan wil ik slapen!

Gisteren deed mijn YouTube het opeens niet meer. Van 7 uur ’s morgens tot ongeveer 2 uur ’s middags ben ik bezig geweest met het opsporen van de fout. Ten slotte heb ik deze gevonden en hersteld. Het komt dus allemaal wel weer goed, maar het kost zoveel tijd! Buiten breekt de zon nu door, daarom ga ik nu naar buiten en genieten van mijn plantjes…

Morgen weer een dag! 🙂

p.s.: de zon verdween weer, maar ik kreeg een mail van ons Dorpsfeest, met een link naar de video. Dit is trouwens slechts een deel van het Dorpsfeest, dat begon rond een uur of 10 en pas eindigde rond middernacht. Deze video is gemaakt in het dorpshuis, tussen ongeveer 4 en 6 uur. Goh, wat was dat gezellig! Enjoy! 😉

Meester Gerretsen 80 jaar

Zie voor meer video’s van Clemens Clerx het YouTube kanaal STOOFHOF

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

18 Reacties op “BOUblog rust en stilte”

 • Heel verstandig Bou! 🙂

  Relativeren en rust, vooral voor mind en geest.

  Ik kijk elke dag even op je blog en link je goede artikelen regelmatig door naar E.J. Bron, en ga ze ook bij mezelf vermelden op http://diamental.nl/
  Daar sta je overigens ook in de blogrol.

  Doe lekker rustig aan, geniet er van, in de wetenschap, dat echt alles relatief is! 🙂

 • Gerrit:

  Rust goed uit Bou, en kom daarna als herboren terug. We hebben nog een robbertje te vechten met de wereld 🙂

 • klaas:

  Beste Bou..
  Neem de tijd om weer energie aan te maken om straks weer zo nu en dan een goed blog te schrijven en tot die tijd zullen we geduldig wachten tot je weer wat bent aangesterkt en wij varen ook rustig onze koers en we houden elkaar wel op de hoogte..hopelijk krijgen we toch binnenkort nog lekker zomerweer ik ben er ook zo aan toe en baal ook van dit heen en weer ..weer..nu is het weer om te stikken en zo benauwd..naja we moeten het er maar mee doen.

 • Groene Wolf:

  Hoi Bou,

  Wat dacht je ervan als we onze ladies night in het weekend van quatorze juillet houden.
  En nu wat nostalgie uit de hoogtijdagen van Meester Gerretsen:

  http://www.youtube.com/watch?v=7_cDV4XlAKQ

  Zomer in Zeeland , Saskia en Serge

 • Groene Wolf:

  En nog een uit de Meester Gerretsen-collectie:
  http://www.youtube.com/watch?v=LIRmSnhnydo&feature=related

  Het Dorp – Wim Sonneveld

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Groene Wolf. Er is bij ons altijd genoeg en zelfs meer! 😉

  Saskia en serge, zomer in zeeland

  Ik zal je prachtige muziekjes straks even embedden.

 • kolonel koekwous:

  Mr. drs. er staat nog een barbeque weg te kwijnen in onze tuin. We zullen u t.z.t.nodigen op een mooie namiddag, om een deugdelijke vork mede te prikken, zulks onder het genot van een licht alcoholische versnapering;-)

  • kolonel koekwous:

   Zulks is uiteraard afhankelijk van het algehele weerbeeld, en kan mogelijk ad hoc worden beslist door il colonello ( of zijn vrouw;-))

   • mr. drs. Bou:

    Koekwous, mijn touwe Kolonello,

    Alles is afhankelijk van de Grote Godin, oftewel het weer. Het was vandaag best warm, maar nu regent het weer pijpenstelen. En een halfgare hamburger met regenwatersaus lijkt me niet echt lekker. Maar er komen betere tijden!

    Zolang het innerlijke vuur maar niet dooft, gaat alles wel! 🙂

 • Ik ken het gevoel, Bou. Het kan soms een hele kunst zijn om je energie-huishouding te handhaven op een gezonde manier. Misschien is het een idee om slechts maximaal één of twee uur per dag bezig te zijn met je boeiende blog, om dan vervolgens alle stekkers uit de muren te halen en pas weer de dag erop door te gaan?

 • ankie:

  Peace & Quiet, dat zou mooi zijn lieve Bou!
  Het nieuws op internet en vooral op jou blog volg ik vooral sinds de
  zgn. opstand in Libie.
  Knap werk voor een vrouw alleen!
  Groetjes van Ankie.

 • Groene Wolf:

  Vlissingse vrouwelijke singer songwriter Winnie Haarhuis zingt “Little black cat”. CD version: Background vocals were sung by Roetje Pollewop (a.k.a. Little black cat)
  http://www.youtube.com/watch?v=8kuGsyauNkM

 • mr. drs. Bou:

  Lieve lezers en reageerders,

  Vandaag heb ik zo’n fijne dag gehad!
  Eerst uitslapen en dan met een vriendin naar de rommelmarkt van Kloet. Daar kocht ik een schelpenarmband en drie idem kettingen voor vijf euro. Moet kunnen! Echte schelpen, dus als de euro het niet meer doet, dan kan ik u betalen in kauro!

  Daarna heb ik mijn vriendin mijn huisje laten zien, waar de rozen bloeien en de linden ook. Wat ruikt dat lekker! Vervolgens bracht ik haar weer thuis en ze trakteerde mij op koele meloenen, kersen, taart en koffie.

  Het weer was zo heerlijk, ik heb echt genoten van de zon en de wolken en de zwaluwen. Er vloog ook nog even een sperwer boven haar huis. En ze had nog zaadjes en ik had nog stekjes. Zo maken we elkaar gelukkig.

  Gelukkig regent het nu weer, want alle plantjes hebben water nodig. Van mijn lieve vriendin K. heb ik voor mijn verjaardag twee hybiscus-struiken gekregen. Ze zijn nu nog klein, maar als deze kleutertjes groter groeien, dan ga ik daar zoveel plezier aan beleven. Ze staan nu al te bloeien! De ene wit en de andere zacht paars. En dat terwijl de goede god mijn tuin water geeft! 😉

  Kortom, even geen nieuws, maar een beetje geluk en blijheid!

  En dan heb ik het nog niet eens gehad over de zwaluwen… Zo zwierig!

  ‘k wou dat ik een vogeltje was…

 • Groene Wolf:

  Hoi Bou,

  Hierbij een swingende parodie op het neoliberale gedachtengoed.
  Shania Twain:
  http://www.youtube.com/watch?v=iEe3hBXZEyI

 • mr. drs. Bou:

  Speciaal voor Groene Wolf, met dank voor alle pret!

  Lyrics

 • mr. drs. Bou:

  Winnie Haarhuis – Somebody To Love

  Met dank aan Karin… voor het loflied op de huisjesslak! 😉

 • mr. drs. Bou:

  Toegift, want dit vind ik echt mooi:

  winnie Haarhuis 2009, huisconcert Vlissingen

  Meer van Winnie 😉

Laat een reactie achter