Selecteer een pagina

Archieven

Syrië update: eerst propaganda, dan verdeel en heers!

Op dit moment wordt de wereld bedreigd door twee grote gevaren: Fukushima reactor 4 en een kernoorlog in het Midden Oosten. Beiden gaan gepaard met leugens en propaganda. Terwijl Syrië wordt ontwricht door huurlingen die worden bewapend en gefinancierd door het “vrije Westen” en hun Arabische vazallen, noemt men het nu officieel een burgeroorlog! De strijdende partijen zijn echter beslist geen burgers. De bevolking van Syrië lijkt voor het merendeel achter de regering van president Assad te staan. Het reguliere Assyrische leger probeert het land te verdedigen tegen gewapende “opstandelingen”, die blijken te bestaan uit minstens drie verschillende groepen:

1. Rijal Allah (Mannen van God) Brigade,
2. Het Khalid Ibn al-Walid Bataljon (Moslim Broederschap)
3. Het al-Farouq Bataljon (voornamelijk Salafisten bewapend en gesponsord door Saudi Arabië, geleid door Alaa al-Sheikh)

Deze groepen zijn vaak ook onderling weer verdeeld, maar het zijn allemaal aanhangers van de Soennitische Islam. Iedere andere religie is in hun ogen des duivels: Shi’iten (Alawieten, Sufi’s en zo voort) en Christenen (Orthodox of Rooms) moeten volgens hen worden uitgeroeid. Als Syrië wordt “bevrijd” van de seculiere regering van president Assad, dan bestaat de kans dat er een echte burgeroorlog volgt, waarbij de verschillende etnische en religieuze groepen elkaar te lijf gaan en waarin de verschillende milities strijden om de macht. Volgens professor Michel Chossudovsky is dat nou net de bedoeling van ons “vrije Westen”, getuige dit recente artikel: Hidden US-Israeli Military Agenda: “Break Syria into Pieces”

Op de kaart bestaan deze plannen al sinds 2006! Chossudovsky wijst op een artikel van Mahdius Nazemroaya: Plans for Redrawing the Middle East: The Project for a “New Middle East”, waarin een kaart wordt getoond van het Midden Oosten zoals dat er volgens het Pentagon uit zou moeten zien:

Weliswaar is dit geen officieel beleid, maar de wens is de vader van de gedachte! Op dit moment heeft de VN zijn waarnemersmissie in Syrië gestaakt, omdat de ongewapende VN-waarnemers met hun blauwe petten steeds werden aangevallen door gewapende “troepen”. De vraag is nu of de NATO zal overgaan tot een “humanitaire interventie”, zonder toestemming van de VN. Er zijn twee factoren die een dergelijke interventie in de weg staan: de komende presidentsverkiezingen in de VS, waar het stemvee niet blij zal zijn met alweer een kostbare ver-van-mijn-bed oorlog, en de houding van Rusland, als vanouds een bondgenoot en handelspartner van Syrië.

De bloedbaden in Houla en Hama hebben de roep om een internationale interventie in Syrië versterkt, hoewel voor iedereen zichtbaar zou kunnen zijn dat deze slachtingen niet werden aangericht door het Syrische leger, maar door de gewapende huurlingen, die onmiddellijk daarna luidkeels riepen om een “No-Fly Zone”. Het nieuwste propaganda-wapen van het “vrije Westen” tegen Syrië kennen we reeds uit Irak: Weapons of Mass Destruction!

Russia will confront any US-led attack on Syria: Webster Tarpley
Gepubliceerd op 13 juni 2012 door PressTVGlobalNews

De grote vraag is nu of het grote publiek de propaganda van het “vrije Westen” zal blijven slikken, of dat men inziet dat dit spelletje al zoveel vaker werd gespeeld. Zowel op de Balkan als in Irak als in Libië is dit ten koste is gegaan van de burgerbevolking en de infrastructuur. Niet alleen werd het een bloedbad, maar alles wat de mensen nodig hebben, zoals huisvesting, water, voedsel, elektriciteit, communicatie en veilige wegen, alles, alles lag plat! Dank zij de “humanitaire” bombardementen van de NATO! Professor in de geschiedenis Michel Chossudovsky legt het ons nog eens duidelijk uit:

US-NATO “Humanitarian Intervention” in Syria: Towards a Regional War? duurt 55 minuten.
Gepubliceerd op 7 jun 2012 door GlobalResearchTV

76 Reacties

  • Orwell

   Helder artikel Ben, dank je. Een stukje genuanceerder dan de idioterie die de Nederlandse media voorschotelt. Dan nog een vraag: als jij dit artikel kan vinden, waarom kan bijvoorbeeld iemand als Peter Vandermeersch dat niet?
   Je zou toch zeggen dat hij een handige jongen is. Maar het lijkt meer op een soort van: “my mind is made up, don’t bother me with the facts”.

   Antwoord
   • Ben

    Mijn eerste gedachte was: who the fuck is Peter Vandermeersch? Via Google snel gevonden. Ik heb zo’n 10 jaar terug mijn abonnement op de NRC opgezegd en sinds dien bijna geen nationale krant meer gelezen. Zonde van het geld en niks gemist zoals iedere dag weer blijkt als Boublog, Stan etc. even doorkijk op internet.

    Ik weet niet wat zo’n Vandermeersch bezielt. Waarschijnlijk dom en/of crimineel.

    Antwoord
    • Orwell

     De meeste NRC-lezers zijn zelfverklaarde intellectuelen.Peter is daarvan het opperhoofdman en kan niet veel meer dan het AP en ANP napraten. Maar een naaste in de familie (prof. mr. dr. notabene) zweert erbij. Misschien had Micha toch een punt met z’n Lux, Libertas en leugens.

     Het is een zooitje…

 1. mr. drs. Bou

  U.S. Marching To War In Syria
  HR 5993 The Syria Non-Intervention Act of 2012

  By Rep Ron Paul

  Mr. Speaker: The Administration is marching toward another war in the Middle East, this time against Syria. As with the president’s war against Libya, Congress has been frozen out of the process. The Constitution, which grants Congress and only Congress the authority to declare war, is once again being completely ignored.

  The push for a US attack on Syria makes no sense, is not in our interest, and will likely make matters worse. Yet the Administration, after transferring equipment to the Syrian rebels and facilitating the shipment of weapons from Saudi Arabia and the Gulf States, has indicated that its plans for an actual invasion are complete.

  Rare bochten
  Posted on 24 juni 2012

  Het neerschieten vrijdag door de Syrische luchtafweer van een Turks gevechtsvliegtuig wordt zowel in Turkije, Syrië als in de rest van de wereld heel opvallend kalm ontvangen. Geen enkel land binnen de Navo of de zogenaamde ‘vrienden van Syrië ‘ had er voor zover geweten zelfs enige publieke commentaar over.

  Opvallend is ook dat de Turkse regering bij monde van onder meer haar president Abdullah Gul al na enkele uren toegaf dat hun F4 gevechtsvliegtuig inderdaad in het Syrische luchtruim werd neergeschoten.

  En niemand in Turkije die ditmaal dreigde met een scherpe militaire reactie of die de solidariteit van de Navo inriep. Men zou in Ankara wel op de ‘gepaste wijze’ reageren maar er was geen groot retorisch geschal te horen, laat staan oorlogstaal.

  En dat is toch merkwaardig. Toen er een paar maanden geleden aan de grens met Syrië eventjes enkele schoten op Turks grondgebied vielen was de reactie veel extremer. Nu blaast men de mogelijke storm die dit probleemloos kan veroorzaken snel weg.

  En nochtans zijn beide landen feitelijk in oorlog want Turkije bewapent bijna openlijk de rebellen die in Syrië gewapenderhand de regering willen omverwerpen. Daarover zijn er al te veel getuigenissen om het nog te ontkennen. En een gewapende opstand in je buurland steunen is een vorm van gewapende agressie, een oorlogsdaad.

  Antwoord
  • They Knew

   Ik zie het neerhalen van die Turkse F-4 Phantom niet als een valse vlag a la Tonkin. Het lijkt meer op een provocatie om onder het veto van Rusland en China uit te komen en zonder een resolutie in Syrië te kunnen interveniëren a la Afghanistan in oktober 2001. Maar ja, het blijven vieze spelletjes die er gespeeld worden. Uri Rosenthal had heel erg te doen met de nabestaanden van de piloten, maar de vraag is wel of dat toestel bemand was? De F-4 Phantom staat er om bekend dat hij na een aantal aanpassingen als “Drone” gebruikt kan worden.

   Antwoord
   • mr. drs. Bou

    De F-4 Phantom staat er om bekend dat hij na een aantal aanpassingen als “Drone” gebruikt kan worden.

    Beste They Knew, Kun je dat onderbouwen? Want dat zou een hoop verklaren! Lees ook dat artikel Rare Bochten van Willy van Damme!

    Vandaag was die NATO spoedconferentie, dus morgen weten we meer.

    Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Syria’s Shooting Down of Turkey’s Fighter Jet

  Antwoord
 3. They Knew

  Volgens Franse, Britse en Turkse militaire bronnen, zijn Britse elite eenheden(SAS)het noorden van Syrië binnengedrongen en opereren 10km binnen het Syrisch grondgebied en wordt gezien als het eerste offensief van westerse interventie om een “safe-zone” langs de Syrisch-Turkse grens te leggen. Het offensief schijnt uren vóór de NAVO consultatie in Brussel in gang zijn gezet en dat het verblijf van Assad onder vuur ligt.

  Bron: Debkafile

  http://www.infowars.com/military-sources-british-commandos-operating-in-syria-assad-compound-under-siege/

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  Even een overzicht van Russia Today, sinds dat Turkse vliegtuig is neergeschoten:

  Turkish fighter jet shot down over Syria, 2 pilots’ status unknown

  Jet Escalation: ‘Turkey probing Syrian anti-air defense’

  Gepubliceerd op 23 jun 2012 door RussiaToday

  Syrian air defenses have destroyed a Turkish fighter-jet, after it violated airspace in the country’s north. Ankara however is now vowing ‘decisive action’ in response.

  Colin Cavell, an academic and Middle East specialist, talks to RT. He says the intrusion into Syrian airspace by a Turkish warplane, was no accident.

  ‘Turkey jet scandal just what NATO wants to push agenda’

  NATO leaders are to hammer out a response to Syria’s shooting down of a Turkish military plane.
  Washington has described the act as brazen and unacceptable, while Britain says the Assad regime will be held accountable.
  Ankara insists the jet was downed in international airspace without warning, while Damascus maintains it was flying over Syrian territory.
  Turkey has denied claims the plane was on a spying mission, saying it was on a training flight.
  Syria responded that its actions were defensive and not aggressive.
  Wreckage has already been located in the Mediterranean Sea, with the search for two missing pilots ongoing.
  John Rees from the Stop the War Coalition, says the incident was most likely an error, that could yet turn into an international conflict.

  NATO slams Syria over jet attack, Turkey rattles sabres

  NATO has held an emergency closed door meeting at Turkey’s request, after one its fighter jets was shot down by Syria. The alliance has condemned Damascus’ actions… but fell short of calling it an attack on the whole bloc. RT’s Tesa Arcilla reports.
  Turkey claims its downed jet was unarmed, and was on a training flight, testing the country’s radars. But the head of an independent Syrian media outlet, says Ankara could have been spying on Damascus.

  Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  Syria and Turkey’s Phantom War

  By Pepe Escobar

  June 26, 2012 “Information Clearing House” — Once upon a time, not too long ago, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu was the prime proponent of a foreign policy dubbed “zero problems with our neighbors” – derided by many in the West as “new-Ottomanism”.

  The North Atlantic Treaty Organization (NATO) meets this Tuesday in Brussels not only to craft its response to a Turkish F-4 Phantom jet shot being down by Syria’s anti-aircraft artillery but to seal what sort of “new Ottomanism” is emerging from what actually turned into a “big problem with one of our neighbors” policy.

  The Evil of Humanitarian Wars
  Iraq, Libya, Syria: We have no right to play God

  By Jonathan Cook

  June 26, 2012 “Information Clearing House” — In a traditional cowboy movie, we know what to do: we look for the guy wearing the white hat to be sure who to cheer, and for the one wearing the black hat to know who deserves to die, preferably gruesomely, before the credits roll. If Hollywood learnt early to play on these most tribal of emotions, do we doubt that Washington’s political script-writers are any less sophisticated?

  Since 9/11, the United States and its allies in Europe have persuaded us that they are waging a series of “white hat” wars against “black hat” regimes in the Middle East. Each has been sold to us misleadingly as a “humanitarian intervention”. The cycle of such wars is still far from complete.

  But over the course of the past decade, the presentation of these wars has necessarily changed. As Hollywood well understands, audiences quickly tire of the same contrived plot. Invention, creativity and ever greater complexity are needed to sustain our emotional engagement.

  Antwoord
 6. mr. drs. Bou

  Turkish PM vows to help ‘liberate Syria from dictatorship’

  Turkey sends military convoy to Syrian border

  Condoleezza Rice calls on U.S. to arm Syria rebels

  (CBS News) Former Secretary of State Condoleezza Rice called for the United States to arm opposition fighters in Syria on “CBS This Morning” Tuesday, joining a chorus of Republicans led by Sen. John McCain to provide weapons to rebels against Syrian President Bashar Assad.

  Rice expressed to Erica Hill and Charlie Rose her disagreement with the Obama administration’s position on Syria, which is that the rebels lack the organization and trustworthy fighters to be given weapons. Rice argued that regional players are already arming the Assad regime and the opposition in pursuit of their own agenda in the Middle Eastern nation.

  “I do believe that you’re probably ultimately going to have to arm the opposition, maybe even today, because people are being armed,” said Rice. “Assad is being armed by the Russians and by the Iranians, so it’s not as if people are not being armed.”

  Dit artikel gaat gepaard met een video, waarin Condolleezza met een brede tandpasta-smile haar voorkeur uitspreekt voor Romney en tegen Obama. Wie dacht dat het onmogelijk nog erger kan worden, zou eens moeten luisteren naar deze propaganda-heks. Kippenvel krijg ik van dat mens!

  Antwoord
 7. mr. drs. Bou

  Dank je wel, Ankie. Condoleezza is een vreselijke Witte Huisneger, maar van Cynthia McKinney word ik weer een beetje blij! 🙂

  Antwoord
 8. ankie

  Nog meer misselijk makende propaganda:
  Amnesty International Nederland – War Pimps.
  Amnesty International are calling people everywhere to sign a petition
  to get Putin to “stop Assad”. (video van 1 min.)
  http://wakeupfromyourslumber.com/video/sullivan/amnesty-international-nederlands-war-pimps

  Amnesty International are calling on gullible people everywhere to sign a petiton to get Putin to “stop Assad”. They bitch that “Russia continues to supply arms to the Syrian regime” and that “Russia wants no enforced departure of President Assad”. They ignore the fact that the rebels are a creation of NATO and Israel and are supplied with weapons by NATO member states and Israel.

  Strangely enough, they are comparitively silent on the real oppression that is taking place in Bahrain and Saudi Arabia.

  Antwoord
  • They Knew

   Misschien al bekend, maar ik wil het dan toch nog even gezegd hebben;

   Sinds jan. 2012 heeft Am(nasty) International een nieuwe Executive Director in de naam van Suzanne Nossel en kijk even naar haar C.V.
   In haar vorige baantje had zij dus te maken met o.a. Guantanamo Bay, Hillary Clinton, de vorig jaar overleden Richard Holbrooke en een dame die het wel waard vond dat 500.000 kinderen de dood vonden in Irak a.g.v. sancties, Madeleine Albright. Het is mooi, als je ineens een andere pet op kan zetten van anti-mensenrechten organisatie naar een pro-mensenrechten organisatie. Alleen…ik trap er niet in.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Suzanne_Nossel

   Antwoord
 9. mr. drs. Bou

  Syria in ‘state of war’ as Iran issue stalls calls for talks

  Gepubliceerd op 27 jun 2012 door RussiaToday

  One of Syria’s pro-government news stations has come under attack, leaving several employees dead. That’s after President Bashar Assad addressed his cabinet on national TV saying the country was in a state of war. RT’s Maria Finoshina is at the scene.
  An international conference of countries which has some influence on events in Syria is due to take place on Saturday in Geneva. It aims to try to find a solution to the crisis. Author and historian Gerald Horne believes peace can be achieved if diplomacy — not military action — is put to work.

  ‘US should be excluded from talks over Syria just like Iran’

  Gepubliceerd op 27 jun 2012 door RussiaToday

  An international conference of countries which have influence on events in Syria is scheduled for this Saturday in Geneva. It aims to try to find a solution to the crisis. Iran hasn’t been invited, despite earlier statements from the UN’s Syria envoy Kofi Annan that it should be part of the peace process. RT talks to Sara Marusek, researcher from Syracuse University in Beirut.

  Antwoord
 10. mr. drs. Bou

  Chossudovsky: Covert War Waged Against Syria

  Gepubliceerd op 29 jun 2012 door GlobalResearchTV

  Tensions are as high as ever as high on the Turkish Syrian border as Ankara is heavily increasing its troops along its southern frontiers. This week Turkey threatened Syria with an appropriate retaliation after the Syrian forces shot down a Turkish fighter jet. Syria says it has downed the plane after violation of its airspace, Turkey claims otherwise.

  The Turkish fighter jet shot down over Syrian waters at low altitude by Syrian forces defending its air space is being used by Turkey to militarize its border.

  Press TV has conducted an interview with Director of the Centre for Research on Globalization, Prof. Michel Chossudovsky in a discussion about the escalating role of Turkey; foreign influence over the opposition in Syria; and the degree of representation of the Free Syrian Army for the people of Syria.

  The news analysis also offers the opinions of two additional guests: political commentator, Jihad Mouracadeh and Richard Becker of the A.N.S.W.E.R. Coalition.

  Full transcript available on GRTV:
  http://tv.globalresearch.ca/2012/06/covert-war-waged-against-syria

  Originally aired on PressTV, June 28, 2012
  http://www.presstv.com/detail/2012/06/29/248569/covert-war-waged-against-syria/

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, They Knew. Dat is duidelijk!

   Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Ankie. Dat zogenaamde gemartel in Syrië onder Assad kwam gisteren ook op het NOS journaal voorbij. Laat die Human Rights Watch eens gaan kijken in Guantanamo Bay!

   Antwoord
 11. mr. drs. Bou

  Complete chaos tijdens bijeenkomst oppositie in Cairo
  Posted by Mediawerkgroep Syrië ⋅ 4 juli 2012

  Een bijeenkomst van opposanten van de huidige Syrische regering draaide gisterenavond uit op complete chaos in de Egyptische hoofdstad Cairo. Van een tot op het bot verdeelde oppositie kon men niet veel verwachten, maar de taferelen van dinsdagavond tarten elke verbeelding.

  Vuistgevechten, verwijten en geduw

  Geduw, getrek, handgemeen, roepen, verwijten, boze vuisten en gespuw. Het hoorde er allemaal bij op wat een bijeenkomst voor ‘een oppositiefront’ moest doorgaan. Zelfs partijgenoten vielen elkaar zodanig in de haren dat Arabische journalisten hen uit elkaar moesten halen om erger te voorkomen.

  Robbertje vechten

  Aanwezigen vroegen zich openlijk af of het ging om ‘allemaal opposanten’ of om vooral ‘opposanten van elkaar’ die vooral een onderling robbertje uitvochten.

  Syrische opposanten in splinterpartijen en spinterbewegingen die nog niet eens in hun defragmentatie overeenstemming konden bereiken. Men moet zich zelfs niet meer afvragen hoe deze mensen ooit Syrië kunnen besturen. Dit is gewoon onmogelijk. Deze mensen kunnen nog geen kruidenierswinkel twee dagen open houden, laat staan een land met 24 miljoen inwoners, met een diversiteit aan volkeren en etnische achtergronden besturen.

  Deze opposanten aan de macht zou de grootste nachtmerrie zijn die het Midden-Oosten zich kan inbeelden, waar zelfs de Libanese burgeroorlog of de oorlog in Irak in het niets bij verbleken.

  Antwoord
 12. mr. drs. Bou

  Balochistan lijkt het volgende doelwit van de “bevrijding” door het “vrije westen”. Dat moet volgens de NATO een land worden dat ligt tussen Pakistan, Afghanistan en Iran. Dit staat ook reeds zo op de kaart die circuleert in het Pentagon: Free Baluchistan (sic!)

  Balochistan: Crossroads of Another US Proxy War?

  The current unrest in Balochistan centers around forced disappearances, kidnappings, targeted killings, assassinations and terrorism. However, these are merely the tactics of a much broader, more geopolitically complex war in which the United States and its Western allies are engaged. Though seemingly insignificant against the backdrop of all the regional and international crises affecting our world, Balochistan is, in fact, a nexus: the point at which diametrically opposing strategic interests converge.

  The United States views Balochistan, an area that encompasses western Pakistan, eastern Iran, and a piece of southern Afghanistan, as critical to the maintenance of US hegemony in the Middle East and Central and South Asia. Conversely, China regards the region as necessary for its own economic and political evolution into a world superpower. Seen in this way, Balochistan becomes central to the development of geopolitical power in the 21st Century.

  Balochistan’s Strategic Location

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën