Archief
Artikelen

Vorig jaar trok de Occupy-beweging niet alleen veel belangstelling, er waren ook hardnekkige deelnemers die bij voorbeeld tot diep in de herfst het Beursplein in Amsterdam bezetten. Helaas werd het Beursplein op 8 december ontruimd. Naarmate de winter vorderde en het opeens ook nog ontzettend koud werd, leek de Occupy-beweging een beetje bevroren. Maar net als de ijsberen en de egeltjes komen ook de Occupy-activisten in de lente weer tevoorschijn. Hun saamhorigheid is groot en hun eis is eigenlijk simpel: ze willen dat er een einde komt aan de dictatuur van het geld- en mensenlevens verslindende corporatisme! De economie hoort ten dienste te staan van de hele bevolking en niet van een profiterende elite van 1%.

In mei was er een grote Occupy-demonstratie in Frankfurt, gericht tegen de Europese Centrale Bank. Er gingen ongeveer 20.000 mensen de straat op. Naarmate de lente vordert, komt ook Occupy Amsterdam weer op temperatuur. Ze hebben gisteren in het Vondelpark een picknick gehouden, het verslag daarvan zal nog wel volgen…

In New York is de Occupy Wall Street beweging weer volledig aanwezig. Het is gezellig in Wall Street, maar pas op voor de politie! Russia Today maakte daarover de volgende reportage:

Even the cold early spring of 2012 could not deter Occupy Wall Street (OWS) activists in New York city. People from different backgrounds continue to come out onto the streets. The agenda driving all the protesters remains the same: income inequality, corruption among banks and multinational corporations, foreclosures, climate change, police brutality and above all, the need to get together and talk in person — not just via mobile phones. It is all about the courage of ordinary men and women to tell the truth to those who hold power.

American Spring: The Documentary duurt 52 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

10 Reacties op “Het is lente in Occupy Wall Street”

 • ankie:

  Alle videos nog niet gezien. Deze past er ook wel bij.
  Medal of Dishonour: US veterans dump awards outraged by endless wars.
  Source: Russia Today. 17 juni 2012. Video van 3 minuten.

  http://wakeupfromyourslumber.com/video/sullivan/medal-dishonour-us-veterans-dump-awards-outraged-endless-wars

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Ankie. De verandering zal toch van onder op en van binnen uit moeten komen! Ik herinner me nog een oude poster, met als tekst: Stel dat het oorlog was en niemand ging er naar toe… Het Amerikaanse leger bestaat uit vrijwilligers! Net als het onze, trouwens.

 • mr. drs. Bou:

  Nog een belangrijke demonstratie in New York:

  Silent march speaks volumes against Stop and Frisk

  Stop and Frisk is aanhouden en fouilleren.

 • Tot tranen toe geroerd bij het zien van deze documentaire die al eerder 3 jaar geleden op BOUblog was geplaatst. Werd er eergister gelukkig, maakte mijn dag helemaal weer goed, door een update van BOU op opmerkzaam gemaakt. http://www.boublog.nl/15/05/2009/argentinie-the-take/
  Uit ervaring kan ik stellen dat steeds de echte akties, die akties die er toe doen, minder onder de aandacht van het grote plubiek worden gebracht. Toch heb ik zo mijn bedenkingen bij deze wat ik in het Nederlands maar gewoon bedrijfsbezettingsakties noem omdat er werd gewacht op een uitspraak van een Rechtbank over de legitimiteit van die bedrijfsbezettingen wanneer die bedrijven zogenaamd falliet zijn gegaan en alle arbeiders werden ontslagen, en het bedrijf in onderdelen werd ontmanteld, welk laatste aanleiding gaf tot het beginnen van een rechtszaak om dat dit volgens de Argentijnse wet niet mag. Een toevalligheid van een maas in de wet van een land die een bedrijfsbezetting onder bepaalde omstandigheden legitimeert kan volgens mij nooit of te nimmer oorzaak zijn om een bedrijfsbezetting af te blazen of tot een succes te maken.

  Tot tranen toe geroerd omdat ik mij de omstandigheden waaronder arbeiders tot het bezetten van hun [!!!] bedrijf over moeten gaan zo levendig kan voorstellen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze dagelijkse banale omstandigheden van door armoede gedreven werkloze arbeiders die toch pas in uiterste nood tot het bezetten van hun bedrijf lijken te willen overgaan zo weinig of nooit in het nieuws zijn. Of het is nieuws dat die arbeiders in diskrediet kan brengen, dan is het natuurlijk wereldnieuws.
  Tot tranen toe geroerd omdat ik mij de machteloze woede die moet worden omgezet in geweldloze aktie zo levendig kan voorstellen, uit eigen ervaring in de Hollandse polder van 3 decennia geleden. OWS moet nog een hoop meer leren dan een plein bezetten.

 • mr. drs. Bou:

  Pass The Robin Hood Tax
  Small Change For Banks, Big Change For The Community

  The Robin Hood Tax campaign is calling for a tax of less than half of 1% on Wall Street transactions that could generate hundreds of billions of dollars each year.

 • ankie:

  Jimmy Copens “I want my country back”
  Leuke muziek/protest video van bijna 4 minuten.
  Gepubliceerd op 16 juni 2012 door RFBmedia.
  https://www.youtube.com/watch?v=le7IV1ltgNE

 • ankie:

  Russia cursed by oll & gas, not blessed!
  In an exclusive interview RT asked the views of the Russian president’s
  chief-of-staff Sergey Ivanov on Eurozone crisis, protest movement in
  Russia and other issues dominating discussions.
  Gepubliceerd op 23 juni 2012 door Russia Today.
  http://www.youtube.com/watch?v=xhA-2UdIusc
  Video duurt 10 minuten.

 • ankie:

  PressTV – 26 juni 2012.
  Wealthy Zionist behind collapse of the US financial system: Analyst.
  Gesprek met Caleb Maupin – Intl. Action Center, Tighe Barry CODEPINK
  en Joachim Martillo – Financial Analyst. Video duurt 25 minuten.

  http://www.presstv.ir/detail/2012/06/26/248054/zionists-cause-of-us-financial-crisis/

 • ankie:

  “Jews don’t have to go trough TSA”:
  Homeland Security’s Janet Napalitano.
  Gepubliceerd op 4 juli 2012 door ravenise00 (Video duurt 10 minuten)
  http://www.youtube.com/watch?v=4GUb4Yi6lv8&feature=youtu.be

 • mr. drs. Bou:

  Bill Ayers: NATO – dangerous dictatorship

  Gepubliceerd op 26 jul 2012 door RTAmerica

  As the divide between people and power in the US widens, protest movements are getting more exposure than ever before. RT talks to Bill Ayers – radical activist, author and former Professor at the University of Illinois.

Laat een reactie achter