Archief
Artikelen

Een forum is een ruime plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om van gedachten te wisselen over allerlei zaken. BOUblog is echter geen forum, maar slechts een blogje dat bij vlagen nogal wat bezoekers trekt. Achter de schermen bevindt zich slechts één persoon: Bou. Omdat mijn belangstelling breed is, gaat BOUblog over een veelheid van onderwerpen. Deze staan in de linker kolom. Reacties zijn welkom, mits men zich houdt aan de huisregels.

Meestal schrijf ik vrijwel dagelijks een blogje en ik doe dat met groot plezier. De laatste tijd werd BOUblog me echter te zwaar. Waarom dat zo is, moge blijken uit de statistiek. Normaal gesproken komen er op BOUblog ruim 1000 – 1500 bezoekers per dag, waarvan ongeveer 11% langer dan een half uur blijft. Ruim 5% blijft zelfs langer dan een uur. Gemiddeld bekijken deze lezers 4 à 5 artikelen. Er is dus een kleine groep serieuze lezers en er is eveneens een kleine groep trouwe reageerders. Daar doe ik het voor!

Op 21 mei publiceerde ik een stukje over de zaak Vaatstra en de uitzending daarover van PR de Vries. Het aantal bezoekers steeg daarop naar ruim 3.000 en van het aantal eerste reacties liep mijn mailbox over. Uw eerste reactie moet door mij worden goedgekeurd. Bevalt deze me niet, dan valt u buiten de boot. Omdat het grote aantal reacties deze draad nogal onleesbaar maakte, heb ik vervolgens alle reacties gewist die slechts emoties en geen informatie bevatten. Zelf ben ik ook emotioneel over de moord op Marianne Vaatstra, maar emoties zetten geen zoden aan de dijk. Achter de schermen gaan mensen dan klagen over het feit dat ik hun reactie heb verwijderd of niet heb geplaatst.

Op andere websites roepen sommigen dan: “Ik heb op BOUblog een IP-ban!” Niemand heeft een IP-ban op BOUblog. Zinloze reacties gaan in de prullenbak en wie gaat schelden, verdwijnt in de spambox. Wie in de prullenbak zit, kan gewoon een nieuwe reactie plaatsen en de spambox wordt iedere morgen door mij gecontroleerd. Alleen mensen die me op andere websites zwart maken, komen er bij mij niet meer in!

Deze negatieve energie is echter vrij vermoeiend. Ruim een week geleden had ik er opeens geen zin meer in. Ik lees nog wel mee, maar om te schrijven had ik echt geen energie. Vervolgens bleek dat ik een flinke kou te pakken had. Dat is me al in jaren niet overkomen! Zwetend als een otter zat ik te rillen van de kou. Blaffend van de hoestbuien en met een druipende snottekop die door de poppendokter was gevuld met strak aangestampt grijs pluis kon ik me echt niet concentreren. Achter de schermen heb ik BOUblog nog een beetje afgestoft en aangeveegd, terwijl de goede voornemens zich opstapelden. Inmiddels is het virus zich gelukkig aan het terugtrekken.

Er zijn wat actuele onderwerpen die ik nu in snel tempo wil plaatsen, in de hoop dat mijn reageerders daar alert op blijven en in hun reacties zorgen voor een update. Er gaat namelijk nogal wat mis in deze wereld. Gelukkig gebeurt er soms ook wel weer iets waar ik een beetje blij van wordt. Daarom gaat mijn eerste korte artikeltje over de lente van Occupy Wallstreet.

Over de cover-up van de moord op Marianne Vaatstra zal ik het later nog hebben. Wie de zaak toch wil blijven volgen, kan terecht op de Facebook groep of op de website Recht is Krom van Wim Dankbaar.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

11 Reacties op “BOUblog is geen forum, maar een blog”

 • Onbezoldigd ruifvuller:

  Hallo Bou,

  Blij te zien dat je blog weer voorzichtig tot leven komt. Maak je niet druk over wat anderen van je zeggen, je hebt echt ontzettend veel info online staan en als men dat niet weet te waarderen dan komen ze toch lekker niet lezen? En bedenk; ze kunnen beter over je lullen dan van je vreten!

  Overigens volg ik je blog zo’n beetje vanaf die helikopter affaire in Libië. Je hebt bij mij de ogen geopend over Ghadaffi, Libië en de “Arabische lente” in het algemeen. Daarvoor mijn Dank!

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, onbezoldigde ruifvuller. Zelf ben ik slechts een onbezoldigde blogger, maar ik ben blij dat de boodschap bij sommigen toch over komt. Moe ben ik van de desinformatie, vorig jaar over Libië en nu weer over Syrië. Die afschuwelijke moordpartij in Hula…

  Moe was ik ook van het gedoe achter de schermen! Voor de lezers is dat niet zichtbaar, gelukkig maar! 😉

 • knofje:

  Hoi lieve Bou,
  Gelukkig is het virus op zijn retour!
  Vandaag wordt het lekker zonnig en als ik jou was ,zou ik daarvan gaan genieten.
  Laat de “trollen”voor wat ze zijn…ze zijn jouw aandacht niet waard.

 • mr. drs. Bou:

  Dank je wel, Knofje. Ik zat even in de tuin, lekker te niksen in de zon, maar er komen nu weer dikke wolken voorbij.

  Het gaat natuurlijk niet alleen om de “trollen”. Die komen er bij mij niet in. Maar soms word ik zo verdrietig van de sfeer op Internet, vooral als ik een beetje ziek ben. Iedereen stinkt overal in en ruzie trekt de meeste lezers! “Micha Kat de Martelaar gegijzeld in de PI.”

  Gelukkig is het niet allemaal negatief. Er staat op Internet een hoop informatie die de media voor ons verborgen houdt. Het NOS-journaal gaat voornamelijk over voetbal en binnen kort dus over de Olympische Spelen.

  En soms is het ook komisch, want ik las daarnet dat er bij de openingsceremonie een satanistische aanslag zal worden gepleegd met een atoombom. Moet kunnen! 😉

 • cozmic:

  Hey Frau Bou ,
  we delen hetzelfde avatartje , had ik een jaar geleden al opgemerkt .
  Gewoon even een enkele comment op dit blogje , ik lees hier regelmatig en doordat ik wel eens een linkje van een artikel plaats komt er een samenwerking met bv WTK tot stand . Dat maakt mij blij , het hele Middenoosten gebeuren maakt mij echt misselijk , en als blogs samenwerken komt het meer in de aandacht .
  Wat ik hier lees is over het algemeen goed doordacht en down to earth .
  Via deze weg wil ik je bedanken dat je dit blogje in the air houdt , ik zal hier niet vaak reageren ofzo , maar lees het wel en wat me aanspreekt deel ik naar andere sites .
  Veel plezier in de moestuin .

 • mr. drs. Bou:

  Beste Cozmic,

  Met Want To Know kan ik inderdaad samenwerken. Daarom staat deze site ook in mijn blogroll. Toen men een stukje van me wilde overnemen, werd dat van te voren zelfs netjes gevraagd! 🙂

  Helaas zijn andere websites minder sociaal. Ze jatten mijn stukken en geven mij dan een IP-ban, of ze schelden me voor rotte vis als ik hun mening niet deel. Wie de schoen past, trekt hem aan.

  Dat geldt ook voor de reageerders, waarmee ik steeds minder geduld krijg. Domme reacties en zogenaamde “kritiek” zijn niet welkom. Alles wat ten koste gaat van mijn humeur, verdwijnt in de spambox.

  Zoals je begrijpt, ben ik nog steeds niet helemaal beter. Ach, het komt wel goed. 😉

 • mr. drs. Bou:

  Beste Cozmic, nog even dit:

  Optimisme versterkt je immuunsysteem!

  Dat geldt ook voor een goed humeur! 🙂

 • dag Bou
  ik kan het nieuws op jou website erg waarderen,
  ik ben zo”n dagelijkse bezoeker
  het lijkt mij een hele klus om goed, objectief nieuws elke keer weer te verwerken, bedankt dat je dat doet
  ik heb wel een vraag: zijn er ook Russische blogs die gaan over het leven in Rusland zelf , of die ook nieuws vergaren over de hele wereld?
  ben zeer benieuwd
  warme groet
  Angel

 • mr. drs. Bou:

  Beste Angel,
  Russische blog zijn meestal in het Russisch, maar de Pravda heeft ook een Engelse versie: http://english.pravda.ru/

 • Bou, hoe meer ze over je praten hoe beter het is.

  En je lacht nu over een atoombom die afgaat in de westerse wereld waarvan ‘de vijand’ (Rusland, China) de schuld krijgt, maar dat gerucht is erg hardnekkig.

  Hoe ziet de tweede 9-11 eruit, een atoombom?

  Hoe moeten ze anders het volk massaal bereid vinden de 3e wereldoorlog te starten? Zo ging het bij Pearl Harbor ook. Zonder Pearl harbor geen Amerikaanse oorlogsdeelname.

  Je kunt niet altijd bol staan van energie. Ik heb het zelf een tijdje rustig aan gedaan op mijn blog maar de NAVO-agressie in Syrië was aanleiding voor mij om er weer even flink op los te bloggen.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Nico en anderen,
  Ik ben nog steeds te moe om te bloggen en het nieuws is nog steeds deprimerend, maar Deek Jackson gaat gewoon door:

  KILL EM ALL – ITS WAR!

Laat een reactie achter