Archief
Artikelen

Lizzie Phelan is een Engelse journaliste die werkt voor Russia Today en Press TV. Daarnaast heeft ze een eigen website en het YouTube kanaal Neverneboysia plaatst veel video’s van Lizzie. Omdat haar berichtgeving over Libië moedig en eerlijk was, lijkt zij eveneens een betrouwbare bron als het gaat over Syrië.

De regering van Syrië vecht tegen gewapende opstandelingen die volgens de Westerse media vechten tegen een wrede dictator. Deze opstandelingen worden betaald en bewapend door het “vrije Westen”, Israël en de Arabische Liga, oftewel Saoedi-Arabië en Qatar. Ze noemen zich het “Free Syrian Army”, maar deze terroristen zijn voornamelijk afkomstig uit het buitenland. Het zijn Soennitische moslims die in Syrië de Sharia willen invoeren. Syrië heeft al decennia lang een seculiere socialistische regering. De terreur van dit “bevrijdingsleger” richt zich dan ook niet alleen tegen de regering, maar ook tegen de Christenen en de Shi’itische en Alawitische moslims. Om de bevolking murw te maken, moet ook de infrastructuur het ontgelden!

Fanning the flames-News Analysis-5 maart 2012 duurt 24 minuten.

Last week anti-government armed groups in Syria said they had received weapon from US, France and some regional countries. This came a few weeks after some Western and Arab countries including Qatar and Saudi Arabia said they would offer the groups political and financial support. The Syrian army is engaged in daily fighting with these groups in different parts of the country. Damascus says over 2000 of security personnel have been killed over the past year.

Last week president Assad endorsed a draft constitution approved by nearly 90 percents of the voters in referendum. The news constitution was rejected by anti-Assad Arab States and their western allies. On this edition of News Analysis we will discuss the situation.

Op 12 april werd er een staakt het vuren afgekondigd, maar de terroristen van het “Free Syrian Army” hielden zich daar niet aan! De bloedige aanslagen bleven doorgaan en president Assad kreeg de schuld.

Insurgence, NATO violating Syrian ceasefire duurt 5 minuten.
Gepubliceerd op 22 apr 2012 door PressTVGlobalNews

An advance team of UN observers visited Syria’s western province of Homs to monitor a ceasefire brokered by UN-Arab league envoy, Kofi Annan. Press TV has conducted an interview with freelance journalist Lizzie Phelan to further discuss the issue.

‘US, allies back armed gangs in Syria’ duurt 7 minuten.
Gepubliceerd op 30 apr 2012 door PressTVGlobalNews

Syrian state newspapers said on Sunday that al-Qaeda is leading the terrorist attacks in the country with the support of the United States and some Arab governments. An interview with Lizzie Phelan, journalist and broadcaster.

Het doel van deze “revolutie” is beslist geen democratie! Men probeert het land te destabiliseren, zodat het “vrije Westen” Syrië kan overnemen. Hetzelfde gebeurde vorig jaar in Libië, waarna de NATO vrij spel kreeg in Afrika. Als men ook Syrië kan veranderen in een grote chaos, dan ligt de weg open naar Iran!

In de volgende video komt Lizzie Phelan slechts even voor, de belangrijkste gast is Sukant Chandan. Ook hij speelde een positieve rol in de berichtgeving over Libië en ook zijn visie op de toestand in Syrië is helder.

Outside job-News Analysis-30 april 2012 duurt 25 minuten.

Terrorist attacks against Syria are intensifying. Has Kofi Annan peace plan already failed? As speed boats supplied by Turkey attack a Syrian border region, many are asking have some forces already embarked for foreign military intervention. On this edition of News Analysis we will discuss the situation.

Na het Houla massacre van 25-26 mei is de internationale situatie rond Syrië extra gespannen. Westerse landen hebben het bloedbad aangegrepen om de diplomatieke betrekkingen met Syrië te verbreken. Zonder enig onderzoek kreeg president Assad de schuld, maar het geweld in Syrië wordt aangewakkerd door het “vrije Westen”. Als het hen lukt om Syrië te destabiliseren, dan heeft dat enorme gevolgen, niet alleen voor Iran, maar zelfs voor Rusland en China!

Lizzie Phelan: “War on Syria is a War on the Sovereignty of All States”
Gepubliceerd op 3 jun 2012 door Globalization1492

Press TV correspondent Lizzie Phelan analyzes the ongoing imperialist hostility towards Syria comparing the Syrian struggle with the struggle for sovereignty and self-determination in Nicaragua. Interview conducted on June 3, 2012.

Tot slot nog even een kort bericht over de democratie in Syrië. Niet op de NOS, niet in Nieuwsuur, maar wel op Press TV:

Syria new parliament holds first meeting
Gepubliceerd op 25 mei 2012 door PressTVGlobalNews

The Syrian new parliament has held its first session for year 2012 in the Syrian capital Damascus.

Hoe bedoelt u, Assad een dictator? Hoe bedoelt u, geen democratie? Gelukkig zijn Rusland en China tegen een “humanitaire interventie” in Syrië!

Russia and China block UN action on Syria
Gepubliceerd op 4 jun 2012 door AlJazeeraEnglish

The international community is struggling to find a way to end the carnage in Syria. But if the UN Security Council were to vote right now, China and Russia say they would veto any form of military intervention. In their view: the solution is in diplomacy, not troops.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

3 Reacties op “Lizzie Phelan over de toestand in Syrië”

 • Beste BOU,
  ik heb weer telefoon en internet, althans voorzover het het op dit moment weer doet. Was een week afgesloten in de centrale. Laatste bericht ging over een kapotte printplaat [???] maar m’n buren hebben nergens last van [!!!]. Ga er maar van uit dat er gewacht wordt op een paranoïde reactie mijnerzijds, dan kunnen ze me als dusdanig wegzetten.
  Ach wat is er nieuw, ik maak deze achterbakse spelletjes al zolang mee. Zal er ooit tot de ontdekking worden gekomen dat ik mijn volkomen autonome eigen mening heb die op geen enkele andere wijze is te beïnvloeden dan met wat ik zelf zie en zelf ervaar.
  Voor dat zien ben ik verknocht geraakt aan BOUblog omdat hier te zien is wat de hoernalisten niet laten zien.
  PRESSTV is alweer een langere tijd van de ASTRA satelieten verwijderd met de mededeling dat er met spoed naar een oplossing wordt gezocht voor hernieuwde uitzending.
  “We regret that Press TV for legal reasons may not be broadcasted on ASTRA from now on. The broadcaster works on a quick solution. We ask for your patience” staat er te lezen wanneer je afstemt op Press TV.

 • Sinds een weekje geeft ASTRA PressTV weer door heb ik gemerkt, na maanden uit de lucht te zijn geweest.

  Tesamen met RT zijn dit eigenlijk de enigste zenders waar ik via de schotel continu op afgestemd kan zijn en die mij van redelijk betrouwbare informatie over de toestand van de wereld voorzien. Voor zolang het duurt uiteraard, want zodra een medium een imago van objectiviteit heeft opgebouwd wordt het oppassen geblazen. Zo is teminste mijn ervaring. Er blijft altijd de noodzaak betrouwbaarheid en objectiviteit van een medium te blijven toetsen.
  Dit kortgesloten resulteert in de conclusie dat onder meer PressTV en RT deze functie van toets van de objectiviteit van de media voor mij waren en dus nog zijn. Voorzover ik het kan beoordelen worden de kijkers van alle informatie voorzien om daarmee zelf tot een overwogen oordeel te kunnen komen. Zijn eigenlijk de enige zenders die continu aan kunnen staan zonder dat ik het idee krijg dat er iets voor mij wordt achtergehouden of overdreven, of wordt gefabriceerd. En daarbij is PressTV van een prima HD grootbeeld kwaliteit.

 • ankie:

  Syria can only End up as World War IMO.
  Because Iran, Russia, China and Hezbollah all know they are next.
  And NATO has been given its orders – to bring Syria to its knees.
  Gepubliceerd op 27 juni 2012 door 108morris108.
  Video 4 minuten.
  http://www.youtube.com/watch?v=AnlXjPOxIis

Laat een reactie achter