Selecteer een pagina

Archieven

Leugens over Libië en Syrië: in Kosovo werkte dat ook!

Bovenstaande foto is niet genomen in Libië, maar op Al Jazeera’s fake Groene Plein, nagebouwd in een filmstudio in Doha, in Qatar. Op 21 augustus 2011 zond Al Jazeera beelden uit van de Libische rebellen die in het hart van Tripoli hun overwinning vierden op het Libische leger (door hen systematisch aangeduid als “de troepen van Gaddafi”). Aan de hand van foto’s van het echte Groene Plein kan men constateren dat hier sprake was van een grove media-leugen. Twee dagen later viel de stad alsnog in handen van de NATO-Al Qaida-NTC. Sindsdien is het in Libië een chaos!

Oorlog, en zeker een “humanitaire oorlog”, is gebaseerd op leugens en bedrog. De media doen hier soms actief aan mee, maar ze krijgen hun informatie meestal van “betrouwbare bronnen”, zoals legerwoordvoerders, ministers, humanitaire organisaties of tegenwoordig zelfs van fake internet-activisten zoals “Syria Danny”. Deze bronnen worden niet door hen gecheckt, maar klakkeloos overgenomen. Soms ligt het media-bedrog er echter duimendik bovenop!

BBC Airs False Tripoli propaganda Footage, Staged in India

In Libië is het gelukt om de door het volk geliefde leider Gaddafi voor de buitenwereld af te schilderen als een wrede dictator. De “vreedzame demonstranten” die door het Libische leger werden bestreden, waren in feite goed getrainde huurlingen van de CIA, oftewel Al Qaida! Humanitaire organisaties pleitten voor ingrijpen door de NATO, omdat Gaddafi zijn eigen bevolking zou bombarderen. Daarop besloot de VN tot een “No Fly Zone”, maar dat bleek een eufemisme voor zware NATO-bombardementen, vooral op de infrastructuur! Zodra Tripoli in handen was gevallen van de NATO-NTC, besloot president Obama, de Witte Huisneger van de VS, dat president Assad van Assyrië het volgende doelwit zou zijn.

Libya down Syria next? Geüpload door RTAmerica op 26 aug 2011

Obama has asked for the resignation of the Syrian leader, Bashar al-Assad. Assad has been criticized for using violence against his own people, but will Syria suffer the same fate as Libya? Irina Galushko is on the ground in Syria with her report.

Er is echter niets nieuws onder de zon. Verscheidene commentatoren hebben reeds gewezen op de analogie met de Balkan-oorlog in de jaren ’90. Van deze oorlog heb ik nooit een snars begrepen, maar achteraf besef ik dat dit komt omdat ik het NRC las, naar het NOS-journaal keek en de nieuwsrubrieken op de TV volgde. Ik had toen nog geen internet.

Een Duitse documentaire uit 2001 gaat over de manier waarop het Duitse publiek en de politiek werd overgehaald om in te stemmen met de deelname van het Duitse leger aan de NATO-interventie op de Balkan. In de provincie Kosovo opereerde het KLA, het Kosovo Liberation Army. In Kosovo bestond een groot deel van de bevolking uit Albanezen. Bij de verdeling van de Balkan in 1913 was deze provincie echter niet toegewezen aan Albanië, maar aan Servië. De Albanezen spreken een van oorsprong Latijnse taal en ze zijn Moslims. Dat zij zich achtergesteld voelden bij de Serviërs, die in dit gebied een minderheid vormen, valt nog te begrijpen. De voertaal in Servië is Servisch en de religie is Orthodox Christelijk! Onderwijs was in het Servisch, overheidsbanen gingen naar Serviërs en zo voort. Maar wie zou deze onderdrukte Kosovaren van wapens hebben voorzien? Wie zou dat betalen? Deze vragen worden in de documentaire helaas niet gesteld. Het gaat alleen over de leugenachtige propaganda.

Hoe het ook zij, er braken gevechten uit tussen het KLA en het Servische leger. De NATO wilde graag ingrijpen, maar dat was in strijd met de NATO-doelstelling: het verdedigen van de NATO-landen tegen een vijand. De Sovjet Unie was in 1989 uit elkaar gevallen, er was dus geen vijand meer. Daarom moest de doelstelling soepeltjes worden gewijzigd: de NATO is een humanitair leger dat overal ter wereld de bevolking beschermt tegen wrede dictators. Om dat te bereiken verzon men een concentratiekamp, nog erger dan Auschwitz! Milosevic, de president Servië, was een wrede dictator die zijn eigen volk vermoordde.

Bij een gevecht tussen het KLA en het Servische leger vielen onder de KLA-strijders 45 doden. Deze werden ons voorgesteld als burgerslachtoffers, het zogenaamde Račak massacre. Met een beetje genocide… Het resultaat kennen we: Belgrado werd plat gebombardeerd waarbij vooral de infrastructuur het moest ontgelden. Het zelfde scenario ontwikkelt zich nu in Syrië, waar het bloedbad in Houla dezelfde functie krijgt.

Arab Yugoslavia: Massacre fallout fuels Syria intervention
Gepubliceerd op 4 jun 2012 door RussiaToday

China’s warning that Syria faces even more bloodshed if the West helps unleash military intervention and signalled that abandoning the UN peace plan could push the country into a full-scale war.

President Milosevic werd later in Den Haag berecht wegens vermeende oorlogsmisdaden, maar toen dat niet lukte, werd hij gezelfmoord. Kosovo is nu een NATO-basis waar de illegale handel in wapens, drugs, organen en vrouwen hoogtij viert. De Serviërs in Kosovo zijn daar niet blij mee!

Kosovo documentary – It began with a lie duurt 41 minuten.

Overigens ben ik van mening dat de NATO moet worden afgeschaft!

13 Reacties

 1. Ed

  Sinds de verkrachting van Libie zijn mijn ogen open gegaan. Ongelooflijk hoeveel mensen blind vertrouwen op de media (verraders). Geloof niets onderzoek alles! WEES KRITISCH!
  http://www.youtube.com/watch?v=aduwaqU7DfA

  Sons of Liberty – Our Dying Republic – with Lyrics

  Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  John Pilger: War, Truth & the Media

  “I don’t think there is a war on terror, I think that’s a propaganda notion. The attacks of September 11th were appropriated by a clique of the U.S. establishment, in order to further its aims around the world.”

  Antwoord
 3. mrpettjo

  Rusland heeft volgens de uitstekend geinformeerde Thierry Meyssan inmiddels in Syrie een zeer krachtig high tech verdedigings- en veiligheidsobservatiesysteem opgezet. Het kon enkele dagen na de geensceneerde moorden in Houla precies aangeven welke FSA leden verantwoordelijk waren voor deze setup mede omdat er met lijken (van eerder gesneuvelde en vermoorde Assad strijders en loyalisten (waaronder kinderen)) was gesjouwd:

  The choice of the Houla affair, however, has been a tactical error. Washington seized upon the affair without checking the details, thinking that nobody would be able to verify it. This was forgetting that Russia has moved into the country – with over 100,000 Russians currently residing in Syria. Of course, they did not deploy a high-tech anti-aircraft defense system just to discourage NATO from bombarding Syria; they also set up information bases including troops that are able to move around rebel controlled areas. In this way, Moscow was able to shed light on the facts within a few days. Their specialists succeeded in identifying the 13 members of the FSA guilty of these killings and gave their names to the Syrian authorities. With this, not only did Moscow not waver, it has hardened its stance.

  http://www.voltairenet.org/The-Houla-affair-highlights

  Antwoord
 4. mr. drs. Bou

  Beste mrpettjo,

  Dank je wel. Ik ben blij dat Rusland zich er ook IN Syrië mee bemoeit.

  Thierry Meyssan is overigens een zeer betrouwbare bron. Niet alleen behoort hij tot de kleine groep journalisten die eerlijk over de strijd tegen Libië berichtten, maar hij woont al jaren in Syrië, omdat hij na zijn onthullingen over 11 september (Waar is de Boeing?) in Frankrijk niet meer veilig was!

  Over die rare sportschool-kleerkasten die op het NOS-journaal voorbij kwamen als zijnde de “milities van Assad” schrijft hij in het zelfde artikel:

  The theory of a single massacre perpetrated by pro-government militia does not stand up to the facts. There were battles which took place between loyalists and rebels, as well as several massacres of pro-government civilians at the hands of the rebels. Then, a scenario was staged by the Free “Syrian” Army where corpses originating from these various earlier situations were mixed together.

  Indeed, the existence of the “Shabbihas” is a myth. Whilst there are certainly individuals in favour of the government who are armed and capable of committing acts of revenge, there is no structure or organized group that could be termed as a pro-government militia.

  Verder ben ik voorlopig een beetje lui, dus: dank je wel en keep up the good work! 😉

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Vier medewerkers van het Internationaal Strafhof gearresteerd in Libië

   Het Internationaal Strafhof ICC in Den Haag eist de onmiddellijke vrijlating van vier medewerkers die in Libië onder huisarrest zijn geplaatst, na een bezoek aan de zoon van de vermoorde Libische dictator Moammar Kadhafi.

   De vier, onder wie een Australische advocate, brachten een bezoek aan Seif al-Islam, de zoon van Moammar Kadhafi, om met hem over zijn verdediging voor het ICC te spreken. Ze werden gearresteerd omdat ze naar verluidt hadden geprobeerd hem staatsgevaarlijke documenten te overhandigen.

   Libië en het ICC redetwisten over het proces van de 39-jarige Seif al-Islam, tegen wie het Internationaal Strafhof een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd voor misdaden tegen de menselijkheid die hij begaan heeft op 15 februari 2011 tijdens de repressie tegen de volksopstand die later uitdraaide op een burgeroorlog na de val van het regime van kolonel Kadhafi in oktober 2011.

   ‘Tijdens haar bezoek heeft advocate Melinda Taylor getracht de beschuldigde documenten te overhandigen die niets met zijn zaak te maken hebben en een gevaar vormen voor de veiligheid van Libië’, verklaarde de vertegenwoordiger van Libië bij het Strafhof, Ahmed al-Jehani. Over de aard van de documenten zei hij niets, maar volgens hen waren ze gestuurd door Mohamed Ismaïl, de gewezen rechterarm van Seif al-Islam. Ismaïl is voortvluchtig sinds de val van Kadhafi.

   Taylor maakt deel uit van een delegatie van vier leden van het ICC die toelating kregen van de Libische procureur-generaal om een bezoek te brengen aan Seif al-Islam in Zintan (170 km ten zuidwesten van Tripoli), waar hij vastzit sinds zijn arrestatie door een brigade ex-rebellen in november 2011. Taylor verblijft in Zintan onder huisarrest, en zit niet in de gevangenis.

   Antwoord
 5. mr. drs. Bou

  “Democracy” protesters attacked Pro Assad supporters in America next to the Security Council

  Translation:
  We all support Assad. This is what the Arab League want.
  we didn’t talked to them (so called freedom protesters)
  The American police detained only Pro Assad supporters
  The so called Freedom protesters.. in my eyes Terrorists supporters who are loving to see Syrian Blood on the ground of Syria and America.
  What happend to us is, we were here to held a Pro Assad and Syrian Army protest. We were shouting, Allah Syria Bashar ou bass (We Want Only God, Syria and Bashar). Later a men came, we didn’t know who he was. He shared the protest and said Allah, Syria, Bashar ou bass and we begann to chant with him. Then he grabbed our flag and started swearing and hitting the women before the mens. There was no police we waited over 30 minutes until the police came and 45 min until the Ambulance came. They took the men with full blood on his head from the street. This is their freedom, this is what happend and this is what happening in Syria. The Police came and began to detain people from us, as we have done this. They took two guys from us and have began with their investigation. Nobody touched them (Pro “Democracy protesters”)
  Our Freedom is only Bashar al-Assad and who don’t like should beat his head into the wall. Can you tell us what happend?
  As always there were Pro Assad and Pro “Democracy protests” taking place.
  We saw that they were wearing sticks. After that we called the police.
  They were beginning to atttack the pro assad supporters and it ended in a fight.
  An Ambulance took one from us who was injured and the policedetained 2 from us and nobody talked to the others (Pro Democracy). They’ve attacked us, we’ve had a permission. From the beginning we called the police, because they wanted to start from the beginning a fight with us. They attacked us, they were hitting us and we waited nearly an hour until the ambulance came to take the injured men with them. As you can see this is their Freedom!!!

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Ben, dat gedoe was gisteren ook op het NOS Nieuwsuur!

   Wat word ik toch moe van die desinformatie. Vandaag nog aan iemand uitgelegd dat het NOS geen objectieve nieuwsbron is.

   Een vriendin van mij is opgegroeid in Tsjechië (toen nog Tsjecho-Slowakije). Zij verbaast zich over het gemak waarmee men hier alle staats-propaganda slikt. In Praag gold de regel: als de TV het zegt, of als het in de krant staat, dan zal het omgekeerde wel waar zijn…

   Antwoord
 6. Max

  Alleen al in Kosovo en Metochia kunt u 1300 oude Servisch orthodoxe kerken en kloosters vinden. De Albanezen waren nomaden en trokken met hun kudden door de bergen. Hun huizen waren meestal niet permanent en er zijn daarom geen echt oude Albanese monumenten bekend. De vroegste documenten die enig zicht geven op de etnische samenstelling van Kosovo en Metochia, zijn kloosterregisters uit de 13e en de 14e eeuw. Daaruit blijkt dat destijds 2 procent van de bevolking Albanees was. Na de Osmaanse verovering van de Balkan trokken veel Albanezen naar Servische Kosovo en Metochia. Die verruilden het rooms-katholicisme massaal voor de islam. Tegelijkertijd sloegen veel Serviërs, na verschillende mislukte opstanden, op de vlucht in noordelijke richting. Van Servisch-orthodox werd Kosovo langzaam Albanees-islamitisch.

  Antwoord
 7. Max

  Onder Mussolini hadden de Kosovaarse Albanezen hun groot-Albanië, wat hun de gelegenheid gaf om vele Serven te verdrijven, wier plaats ingenomen werd door inwijkelingen uit Albanië.Na de oorlog werd Joegoslavië een communistische republiek, die met harde hand werd geregeerd door Kroaat Tito. De Kroaat had veel begrip voor de wensen van de Kosovaarse Albanezen. Na etnische onlusten in de jaren ’60, verleende hij hun in 1974 een verregaande vorm van autonomie. Tito liet de Servische verdrevenen niet toe om terug naar hun haardsteden te trekken, terwijl onder zijn bewind de inwijking van Albanezen verder ging. En zo verloren de Serven hun Kosovo en Metochia. De echte Albanezen leven sinds mensenheugenis op hun grondgebied, dat ongeveer het huidige Albanië omvat. Dit zijn de Zuid-Albanezen en Noord-Albanezen, correcter de Tosken en de Gegen. Zij spreken de twee basisdialekten Toskisch en Gegisch, die samen het Albanees vormen. Pas in 1972 werd er een algemene Albanese taal opgelegd, voornamelijk gebaseerd op het Toskisch. Tegenstanders (vooral Gegen) bestrijden dit, deels omdat dit voortgekomen zou zijn van de communistische leiders, die vooral Tosken waren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën