Selecteer een pagina

Archieven

Syrië en de humanitaire oorlogspropaganda van AVAAZ

Gisteren ontving ik een e-mail van AVAAZ, met een oproep om de kinderen van Syrië te beschermen. Deze mail was zo misselijk makend, dat ik mijn abonnement op AVAAZ heb opgezegd. Het bloedbad in Houla, dat werd aangericht door de Al Qaida rebellen van het Free Syrian Army, werd reeds door verscheidene Westerse landen aangegrepen om hun diplomatieke betrekkingen met Syrië te verbreken, maar AVAAZ doet nu een oproep om VN-troepen naar Syrië te sturen. Die zogenaamde blauwhelmen doen meer kwaad dan goed, zoals we reeds weten sinds Srebrenica! Daarbij maakt AVAAZ misbruik van de emoties die deze slachtpartij oproept, zonder te wijzen op het feit dat de gewapende milities van het Free Syrian Army worden getraind, betaald en bewapend door het “vrije Westen” en zijn vazalstaten van de Arabische Liga.

De e-mail luidt als volgt:

Beste vrienden,

De foto’s van afgelopen vrijdag, genomen in Al Houla in Syrië, zijn bijna te gruwelijk om naar te kijken. Ik heb een dochter van 5 en realiseer me dat het alleen maar het geluk van haar geboorteplaats is die zorgt dat haar deze horror bespaard blijft. Maar mijn ontzetting deed mij dit vandaag schrijven, omdat ik weet dat we samen iets kunnen doen om dit te stoppen.

Tientallen kinderen besmeurd met bloed – hun gezichtjes tonen de angst die ze voelden voordat ze stierven en hun onschuldige, levenloze lichamen onthullen een afschuwelijk bloedbad. Deze kinderen zijn afgeslacht door mannen die strikte orders hadden gekregen om terreur en angst te zaaien. Maar alles wat de diplomatie voor elkaar heeft gekregen is het sturen van een paar VN-waarnemers, die het geweld ‘observeren’. Nu sturen regeringen uit de hele landen de Syrische ambassadeurs weg, maar tenzij we vastberaden actie eisen, zullen regeringen niet meer doen dan deze diplomatische halfbakken maatregelen.

Deze mannen zijn huurlingen die worden betaald door het “vrije Westen” om dood en verderf te zaaien in het Midden Oosten. Daarna krijgt de regering van Syrië de schuld, middels de propaganda van “humanitaire” organisaties als AVAAZ. Dit maakt allemaal deel uit van het spel! Het initiatief ligt bij het Pentagon en de regering van de VS, de stromannen van het militair industrieel complex. AVAAZ suggereert echter dat de Syrische regering het geweld aanstuurt!

De VN praat op dit moment over de volgende stappen. Als de VN in grote getale in heel Syrië aanwezig zou zijn met een mandaat om burgers te beschermen, zouden we bloedbaden kunnen voorkomen, terwijl regeringsleiders door middel van politieke inspanningen zouden proberen het conflict op te lossen. Ik kan niet nog meer van deze beelden zien zonder het van de daken te schreeuwen. Maar om het geweld te stoppen zijn we allemaal nodig, verenigd in één stem, bescherming eisend voor deze kinderen en hun families. Klik hier voor onmiddellijke VN-actie, en stuur het naar iedereen:

http://www.avaaz.org/nl/syria_will_the_world_look_away_c/?vl

Onmiddellijke VN-actie wil zeggen dat de VN buitenlandse troepen naar Syrië stuurt, de zogenaamde blauwhelmen. Vanaf dat moment heeft de Syrische regering niets meer te zeggen over de situatie in eigen land. Deze regering is democratisch gekozen! Maar voor de vrije verkiezingen in Syrië had het zogenaamd democratische “vrije Westen” geen goed woord over. Dat deze verkiezingen begin mei hebben plaatsgevonden, kwam ook nauwelijks in het nieuws!

Het overlijden van een kind is onder alle omstandigheden tragisch. De VN zegt dat er 108 mensen werden vermoord tijdens de slachting, van wie 49 kinderen jonger dan 10 jaar. Het jongste kind was een meisje van 2. 90% van de inwoners van Houla is inmiddels weggevlucht. Toen ik mijn dochter gisteravond naar bed bracht, probeerde ik me te verplaatsen in wat de moeders, vaders en grootouders van deze kinderen voelen. De pure pijn en wanhoop is niet voor te stellen, maar er is ook een diepe woede voor en haat van degenen die dit op hun geweten hebben. Totdat wij de aanvallen op deze mensen samen stoppen, zal de cirkel van geweld blijven bestaan.

Dit bloedbad is aangericht door de Allah Akbar Al Qaida hooligans van het Free Syrian Army, waarna ze de schuld in de schoenen schoven van het regeringsleger. Ze hebben de gedode kinderen verzameld in de moskee en daarna het volgende weerzinwekkende filmpje de wereld ingestuurd:

Al-Houla Massacre – Dozens of Children Murdered in Syria

Wat nu volgt, is pure “humanitaire” oorlogspropaganda en het berust op een grove verdraaiing van de feiten. De regering heeft de eisen van de vreedzame demonstranten volledig ingewilligd. Niet langer is de Ba’ath partij de enige politieke partij, maar er zijn begin mei in Syrië vrije verkiezingen gehouden. AVAAZ schrijft echter:

Laten we dit niet vergeten — dit bloedbad begon een jaar geleden met duizenden mensen die vreedzaam op de straat demonstreerden. Samen met hun broeders en zusters in de hele regio riepen ze om vrijheid en democratie. Maar het regime antwoordde met onmenselijkheid en geweld – door te moorden, te martelen, te ontvoeren en door complete steden te belegeren. De internationale gemeenschap greep niet in, en liet geopolitieke belangen zwaarder wegen dan onze verantwoordelijkheid te beschermen. Toen, wanhopig hun families te beschermen en terug te vechten tegen het regime, grepen sommigen naar wapens. Nu is het een gewapend conflict – en als de wereld doorgaat met nietsdoen, wordt het een sektarische oorlog die nog generaties kan duren, met terroristische aanslagen die we ons in onze verschrikkelijkste nachtmerries nog niet kunnen voorstellen.

De vreedzame demonstraties werden beschoten door de huurlingen van het “vrije Westen”. Het moorden en martelen is niet het werk van het Syrisch leger, maar van het zogenaamde Free Syrian Army. Zij eisen dat de Sharia weer wordt ingevoerd. Ze bezetten woonwijken en martelen en vermoorden iedereen die achter de regering blijft staan. Als het Syrische leger de woonwijk probeert te ontzetten, dan krijgt Assad de schuld van het geweld! Dan kan men een beroep doen op de Responsibility to Protect, de R2P waaraan Libië vorig jaar reeds ten gronde is gegaan.

Als er tientallen kinderen in koele bloede worden vermoord door het leger en milities, is het tijd voor serieuze actie. Assad, zijn handlangers en moordlustige leger moeten aansprakelijk worden gehouden, en het volk van Syrië moet worden beschermd. Niets van wat de internationale gemeenschap tot nu toe heeft gedaan, heeft Assad weerhouden van zijn moordlustige grip op de macht. De paar VN-waarnemers aanwezig waren machteloos en konden Al Houla-moorden niet stoppen – ze dienden alleen maar om de kleine lichaampjes te tellen. Maar als we honderden waarnemers naar alle 14 regio’s van Syrië sturen, zullen Assad’s moordenaars wel twee keer nadenken.

Deze onzin is pure humanitaire oorlogspropaganda! Het wordt de hoogste tijd dat AVAAZ eens twee keer gaat nadenken!

De wereld keek weg van Srebrenica, en van Rwanda. Als we vandaag allemaal antwoorden, kunnen we zorgen dat de tragische dood van deze kinderen dienen als het omslagpunt voor ons allemaal overal, om NOOIT MEER te roepen. Maar als wij wegkijken, doen onze regeringsleiders dat ook. Laten we stemmen uit alle hoeken van de wereld verenigen en het voor onze leiders onmogelijk maken onze verontwaardiging te negeren. Uit respect voor de lieve kinderen en hun families – klik op de link om mee te doen met onze massale oproep voor VN-aanwezigheid in Syrië nu!

http://www.avaaz.org/nl/syria_will_the_world_look_away_c/?vl

De Avaaz-gemeenschap steunt de mensen in Syrië al 15 maanden – we stelden het Syrische regime aan de kaak, we riepen om sancties, we steunden gemeenschappen in het hele land met hulp, en voorzagen burgerjournalisten van materiaal om nieuws over het geweld naar buiten te kunnen brengen. Laten we vandaag het bloedbad in Al Houla het keerpunt voor verandering maken, en erop staan dat onze regeringen stoppen met toekijken en de rug toekeren.

Met verdriet en vastberadenheid,

Alice en het hele Avaaz-team.

Dit hypocriete verdriet en deze valse vastberadenheid worden gefinancierd door George Soros! De disclaimer van deze zogenaamde humanitaire actiegroep luidt echter:

Steun de Avaaz gemeenschap!
We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen.

Wat er werkelijk aan de hand is in Syrië, zal men van AVAAZ niet vernemen. De bedoeling van al het geweld is de destabilisatie van het Midden Oosten, opdat de militaire macht van de VS kan heersen over de hele regio. Na Syrië volgt de olierijkdom van Iran!

Wesley Clark – America’s Foreign Policy “Coup”

Tot slot nog dit: AVAAZ heeft een contactformulier. De link naar dit artikel kan men daar plaatsen en versturen. DOEN!

Toegift: SYRIAN MASSACRE OBSERVED BY UN

16 Reacties

 1. Henk

  Ik heb je voorbeeld gevolgd. De mensen achter Avaaz laten zich – net als de grijze massa met de leugenkast in de hoek van de kamer – van alles wijsmaken, of, en dat begin ik te vrezen, is Avaaz ook een van de spinnetjes in het bekende web.

  (Een trouwe lezer)

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Dank je wel, Henk. En welkom op BOUblog!
   Ik hoop dat anderen jouw voorbeeld volgen, want die humanitaire oorlogspropaganda is een smerige instinker voor de massa’s.

   Antwoord
 2. mr. drs. Bou

  Ik zet dit ook maar even hier, al staat het ook reeds onder Libië.

  De volgende video laat duidelijk zien hoe we belogen en bedrogen zijn over Libië. Het lijkt niet langer relevant, maar in Syrië speelt zich nu hetzelfde scenario af, waarbij de Al Qaida – CIA huurlingen die Libië hebben verwoest, nu al een half jaar in Syrië werkzaam zijn!

  LIBYA – THE REAL TRUTH duurt 18 minuten.

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Voor AVAAZ is dit ook wel een goede:

  R2P: Imperial Conquest by Another Name duurt 16 minuten.
  Gepubliceerd op 26 mrt 2012 door GlobalResearchTV

  As the world recovers from one humanitarian peace bombing in Libya, and braces for another possible intervention in Syria, many are now asking how it is that the so-called liberal left have become cheerleaders for the very wars of aggression they once pretended to deride. As long-time investigate reporter Pepe Escobar explains, an obscure international doctrine called Responsibility To Protect or R2P has been the main tool for shaping this new paradigm for the continuation of NATO’s imperial power grabs around the world.

  Find out more about the history of this doctrine in this week’s GRTV Feature Interview with our special guest Pepe Escobar.

  Antwoord
 4. GuidoJ

  Ik had gisteren dezelfde walging over AVAAZ, waarbij de vraag blijft of ze moedwillig meewerken..!
  Dank voor het plaatsen van dit stuk; toestemming gevraagd om het over te nemen mr. Bou!?
  En voor mensen die het nog allemaal niet kunnen geloven dat dit allemaal doorgestoken kaart is.. Kijk naar de documentaire die snel na uitzending van de Duitse ‘uitzending gemist’ diende te verdwijnen..
  http://www.wanttoknow.nl/overige/media/midden-oosten-revoluties-spontaan-mooi-niet/

  Antwoord
 5. Berend

  Bijzonder goed artikel Bou. Dit is wat ik al lang tegen iedereen zeg over AVAAZ. Duidelijker dan dit, dat het gewoon een CIA organisatie is, kan het niet gesteld worden. Ik krijg nu echter de indruk dat Rusland en China gezegd hebben: tot hier en niet verder. Ook zie ik steeds meer samenwerking tot stand komen van niet-westers-kapitalistische-landen (het zal vast niet 1 woord zijn). Hoop doet leven.
  Ook al zijn we het soms niet eens, je blijft mijn favoriete weblog, Bou
  Groet, Berend

  Antwoord
 6. mr. drs. Bou

  Beste Andreas,

  Er staan op BOUblog ook artikelen over kernenergie, onder de categorie Uranium. Misschien moet ik dat eens veranderen in Kernenergie…

  Ik heb je link opgeslagen voor een nieuw artikel over Fukushima. Binnenkort in dit theater: reactor 4. Doodeng, maar hier wel erg off topic!

  Antwoord
  • Andreas

   U zal van mij geen OT meer ontvangen – had het even moeilijk ermee en moest het kwijt,pardon.

   Antwoord
   • mr. drs. Bou

    Beste Andreas,

    Het was geen verwijt. Ik heb de categorie Uranium nu herdoopt in Uranium – Kernenergie. En ik maak me grote zorgen over Fukushima.

    Voor de leesbaarheid van dit multi-topic blog is het echter handiger als men probeert om zo veel mogelijk on topic te reageren. Zo haalt men de oude artikelen ook weer even naar boven.

    Besef ook dat dit geen forum is, het is maar een blogje… Ik doe gewoon mijn best om het zo goed mogelijk te besturen.

    Antwoord
 7. mr. drs. Bou

  Prima artikel, Groene Wolf.

  Ik ben blij dat iemand doorgaat op dit thema van de financiering van die zogenaamde Non Gouvernement Organisations!

  Ze doen alsof ze leven van de rammelende collectebus… Maar ze gedragen zich wel als sok-poppen van het groot-kapitaal.

  Antwoord
 8. Waterput

  In de ochtend van 8 juni 2012 kreeg ik opnieuw een mail van Avaaz over een andere anti-Syrische propaganda-campagne. Dit keer werd Rusland neergezet als wapenleverancier die voor het geweld in Syrië verantwoordelijk zou zijn. Vanzelfsprekend was er geen aandacht voor de moord- en slachtpartijen van de milities die hun wapens naar alle waarschijnlijkheid krijgen van Qatar en Saudi-Arabië, zoals we dat nog kennen uit de tijd dat Libië een wester/arabische staatsgreep over haar heen kreeg.

  http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/avaaz-steunt-opnieuw-anti-syrie.html

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën