Archief
Artikelen

Het is zo gemakkelijk! Het is zo doorzichtig! En toch stinkt het grote publiek er steeds weer in. Als de Westerse mogendheden een socialistische regering willen vervangen door een regime dat wel naar hun pijpen danst, dan verklaart men de president tot een dictator. Men ronselt wat vijanden van het socialisme en belooft hen te helpen om aan de macht te komen. Dan stuurt men een bende gewapende terroristen op dat land af en noemt hen vrijheidsstrijders. De aanslagen die ze plegen schuift men in de schoenen van de socialistische regering. Vervolgens kan men ingrijpen om de bevolking te beschermen tegen de wrede dictatuur en klaar is Kees!

We hebben het vorig jaar zien gebeuren in Libië, maar het was al eerder vertoond. De oorlog tegen Servië, die leidde tot het uiteenvallen van de Joegoslavische federatie, volgde een zelfde scenario. Het draaiboek stamt echter reeds uit de jaren ’60, het is bekend geworden onder de naam Operation Northwoods. De militaire top van de VS stelde in 1962 voor om aanslagen tegen Cubaanse immigranten in Miami te plegen en een passagiersvliegtuig naar Cuba te laten verongelukken, waarop men de schuld in de schoenen kon schuiven van Fidel Castro. Dat zou een aanval op Cuba legitimeren. Het plan werd afgekeurd door de later vermoorde president Kennedy, maar het werp wel een licht op de Lockerbie affaire, waarbij kolonel Gaddafi van Libië de schuld kreeg van de aanslag op het vliegtuig dat bij Lockerbie neerstortte.

Bij het recente bloedbad in Houla zien we hetzelfde patroon. Houla ligt vlak bij Homs, dat maanden lang in handen was van de rebellen van het “Syrische Vrijheidsleger”, maar dat op 1 maart van dit jaar werd ontzet door het Syrische leger. Homs was een bloedbad, een humanitaire ramp, maar onze Westerse media maakten ons wijs dat dit de schuld was van president Assad.

In Houla, dat bestaat uit een aantal dorpen, bevonden zich nog altijd rebellen. Het Syrische leger had deze dorpen omsingeld en probeerde hen te verdrijven met tanks en zwaar geschut. Op 26 mei j.l. werden er 108 mensen vermoord, waaronder 32 kleine kinderen. Uit de beelden blijkt dat ze stierven aan een schotwond door het hoofd of aan een doorgesneden hals, maar de VS roept om ingrijpen om de bevolking te beschermen tegen “de troepen van Assad”. Met hun tanks zijn deze soldaten echter onmogelijk in staat om kinderen de keel door te snijden!

De Syrische rebellen de zijn gewapende en goed getrainde Islamitische “vrijheidsstijders” van Al Qaida. Ze zijn voor een deel afkomstig uit Libië, waar de klus nu geklaard is. Al Qaida is in de jaren ’80 opgericht door de CIA en zijn Pakistaanse evenknie ISI, om de Russen dwars te zitten die Afghanistan hadden bezet. Nadat de Russen Afghanistan hadden verlaten, mocht Al Qaida de boze boeman spelen, om de wereldwijde oorlog tegen terrorisme mogelijk te maken. De Syrische rebellen worden bewapend en gefinancierd door het “vrije Westen”! Ook de Arabische oliestaten die vazallen zijn van de VS, doen mee aan dit vuile spel. En, uiteraard, Israël!

Hoewel de Syrische regering zegt dat het bloedbad in Houla is aangericht door de rebellen en hoewel het uiterst onwaarschijnlijk is dat deze moordpartij zou zijn gepleegd door het Syrische leger, hebben verscheidene landen, waaronder Nederland, de gelegenheid aangegrepen om hun diplomatieke betrekkingen met Syrië te verbreken. De Amerikaanse legertop dreigt met militair ingrijpen en een Saoedi-Arabische geleerde heeft 450.000 dollar uitgeloofd voor degene die Assad vermoordt!

Bloodbath Blame: Europe mulls Syria intervention
Gepubliceerd op 30 mei 2012 door RussiaToday

De Westerse media doen hun uiterste best om dit bloedbad in de schoenen van Assad te schuiven. Dat men daarbij de waarheid grof geweld aandoet, lijkt van ondergeschikt belang. Vooral de BBC doet hier aan mee, maar ook de waarnemers van de Verenigde Naties baseren hun verslag op onbetrouwbare bronnen. We hebben het allemaal al eens eerder gezien in Libië. Pas op, hier komt Fox News met de oorlogspropaganda:

Syria : Massacre could trigger Military Intervention (May 29, 2012)

En, jawel! Er zijn zelfs zeer zielige verhalen in omloop, die doen denken aan de couveuse-baby’s die een rol speelden in de Eerste Golfoorlog tegen Irak. Voor een handvol dollars verklaren sommige mensen maar al te graag alles wat men hen wil laten verklaren. Zij roepen op tot buitenlandse interventie tegen hun land, daaraan kan men hen herkennen. Maar deze toneelspelers zijn niet bijzonder professioneel. Luister en huiver, want dit is pure oorlogspropaganda!

El-Houla Massacare survivor tells her story

Boy Survives Al-Houla Massacre By Playing Dead

Laten we maar eens op zoek gaan naar de waarheid. Het is overduidelijk en een waarheid als een koe, dat de media ons niet de waarheid vertellen. Dit bloedbad is niet aangericht door het Syrische leger. Langzaam maar zeker sijpelt deze waarheid door.

Slaughter Slant: Houla massacre sparks media blame-game

Dat het Syrische regeringsleger deze slachtpartij zou hebben aangericht, is niet logisch. Veel van de slachtoffers waren Alawieten, aanhangers van dezelfde Islamitische stroming als Assad.

Syria’s Houla martyred children were Pro ASSAD

Het Syrische leger is ook een geen bezettingsmacht, maar het bestaat uit Syrische mannen die de opdracht hebben om hun land en de bevolking te beschermen. Het zijn niet de “troepen van Assad”, maar het is een regulier leger, zoals ieder land dat heeft! In deze barre tijden kan alleen het Syrische leger de bevolking beschermen tegen het zogenaamde Free Syrian Army.

Syrian Houla Massacres: Divide & Conquer Strategy Exposed

De laatste video komt uit Iran, het land dat misschien van plan zou zijn om kernwapens te maken. Misschien kan dat een reden zijn om vooral niet te geloven wat men zegt, maar de waarheid is dat Iran geen kernwapens heeft!

‘NATO behind Houla massacre’
Gepubliceerd op 30 mei 2012 door PressTVGlobalNews

The Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights (OHCHR) has said that most of the civilian victims of last week’s massacre in the Syrian town of Houla were executed. Over 100 civilians were killed in a massacre in the western town of Houla on May 25. Meanwhile, a number of Western governments have recalled their ambassadors and high-ranking diplomats from Syria in protest to the killing of at least 108 people. The Syrian government says that the chaos is being orchestrated from outside the country and that security forces have been given clear instructions not to harm civilians.

Voor wie de waarheid wil weten over Syrië, is de Nederlandstalige website Mediawerkgroep Syrië een goed adres! Zij waarschuwen ook tegen de acties van AVAAZ en tegen Amnesty International. Deze zogenaamde mensenrechtenorganisaties zijn propagandakanalen voor een “humanitaire oorlog” tegen Syrië. Maar dat weten we reeds door de rol die ze speelden in de verwoesting van Libië.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

44 Reacties op “De diplomatie van het bloedbad in Houla, Syrië”

 • mr. drs. Bou:

  ‘Syria must curb armed gangs with iron fist’
  Gepubliceerd op 29 mei 2012 door PressTVGlobalNews

  Pressure is mounting on Syria as a number of countries including European states are expelling Syrian ambassadors and diplomats.

  France, Britain, Spain, Germany, and Italy say the expulsions are in response to the Friday massacre of civilians in Houla. Canada and Australia are doing the same. British foreign secretary William Hague says the US will also take similar action.

  This is the latest form of pressure by Western states and their allies on the Syrian government that blame Damascus for killing civilians since unrest erupted in Syria over a year ago. Britain says the pressure will increase.

  Press TV has conducted an interview with Haitham Alsibahie, from the Syrian Social Club in London, to further talk over the issue.

 • Orwell:

  Hoi Bou,

  Hier een 24 minuten durend interview met ‘Syrian Girl’, afgenomen door James Corbett: http://www.corbettreport.com/interview-510-syrian-girl-on-the-global-agenda/

  Lees ook dit blog van een oude bekende: http://lizzie-phelan.blogspot.com/search?q=syria+nato

  Al met al lijkt het keurig in lijn te lopen met de opbouw voor een feestje rond Iran. De Amerikaanse troepen door Obama van Irak naar Afghanistan verhuisd. Een paar NATO troepen richting Damascus, en niet te vergeten Blackwater/Xe/Academi en G4S huurlingen alom. Wie brengt de taart?

  Nu tijd om te eten.

  Hartelijke groet,

  Orwell

  • mr. drs. Bou:

   Beste Orwell,
   Welkom op BOUbog en we kennen elkaar nog uit de tijd dat ik welkom was op ZAP. Dank voor de link naar Syrian Girl, maar ook bij mij is het eten nu gaar en klaar. Het ruikt zo lekker! Daarom bewaar ik haar tot morgen, maar ik ben wel geïnteresseerd!

   Syrian Girl joins us once again to go over the latest in Syria, including the (predicted) breakdown in the Annan peace deal and the likely next steps in the escalation of the conflict. We also discuss the larger agenda of global conflict and global government and what the average person can do in the face of these geopolitical nightmares.

   Audio, duurt 25 minuten.

 • FoundACure:

  De oorlog tegen Servië, die leidde tot het uiteenvallen van de Joegoslavische federatie, volgde een zelfde scenario.

  Dat betwijfel ik. Het lijkt wel degelijk op een interne aangelegenheid veroorzaakt doordat de Ottomanen hier in het gelijknamige tijdperk binnenvielen en zich vestigden. Tito kon tot zijn dood het deksel op het kruidvat houden, daarna hebben de spanningen tot oorlogshandelingen geleid. Ook heeft de VN gefaald: mede dankzij hun inspanning bevindt er zich nu een moslimstaat binnen Europa – Kosovo.

  • mr. drs. Bou:

   Op BOUblog heb ik daar nog geen tijd aan besteed, maar ik heb wel wat reportages bekeken. Ook de strijd tegen Servië was een doorgestoken kaart.

   Goede voornemens: Versla de Balkan oorlog. Google op Balkan war! En op Michael Parenti die daar een fraai verhaal over hield. Want ook de Balkan oorlog klopt niet…

   De ellende is dat de Balkan door de NATO werd beschoten met DU-munitie. Ik ken persoonlijk wat vluchtelingen van de Balkan en een jonge vrouw vertelde me laatst dat ze leed aan botkanker. Dat zegt natuurlijk niets, maar het zou wel eens kunnen… FOEI !!!

 • They Knew:

  Wij hebben gezien hoe de BBC te werk ging in Libië, bij de gevechten om Tripoli en alsof Tripoli in handen van de opstandelingen was gevallen. Deze beelden bleken later uit India afkomstig te zijn.

  Nu flikken zij weer zo´n geintje, door een foto uit 2003 te plaatsen uit Irak.

  http://landdestroyer.blogspot.com/search/label/Syria

 • They Knew:

  Documentaire “The Maltese Double-Cross” van journalist Allan Francovich uit 1994, over Lockerbie.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0B5hv6scbBo#!

 • They Knew:

  Wat Houla betreft; BBC voor de zoveelste keer betrapt op misselijkmakende propaganda.

  http://www.infowars.com/bbc-caught-in-syria-massacre-propaganda-hoax/

 • They Knew:

  Misschien bij u nog bekend “Syria Danny” en hoe hij via Alex Jones werd “exposed” in een video van CNN met Anderson Cooper? Wij hebben nooit meer iets vernomen van “Syria Danny”!

 • J.H:

  In de Westerse huursoldaten markt gaat jaarlijks 200 miljard om. Laatst een documentaire over gezien op FRANCE 5. Waar zouden al deze huursoldaten toch rondlopen????

  En dan dit:
  John Perkins: Bekentenissen van een economische huurmoordenaar.

  http://www.bol.com/nl/p/bekentenissen-van-een-economische-huurmoordenaar/1001004002725244/#product_description

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bekentenissen_van_een_economische_huurmoordenaar

  Beschrijving:

  John Perkins opereerde veertig jaar lang undercover als economisch huurmoordenaar (EHM). Na 11 september 2001 besloot hij zijn zwijgplicht te verbreken, de steekpenningen en dreigementen te negeren en naar buiten te treden met het ontstellende maar waargebeurde verhaal over zijn carrière als EHM. In zijn Bekentenissen trekt hij een gierput open en ontmaskert hij een schier onvoorstelbare wereld van internationale intriges en corruptie. Als EHM haalde hij derdewereldlanden door bedrieglijke prognoses ertoe over enorme leningen te accepteren voor de ontwikkeling van hun infrastructuur. Deze ontwikkelingsprojecten, die gefinancierd werden met geld van de Wereldbank, werden uitbesteed aan Amerikaanse bedrijven. Zodra een land diep in de schulden zat, konden de Amerikaanse regering en de daarmee verbonden internationale ontwikkelingshulpinstellingen de economie van dit land naar hun hand zetten, met catastrofale gevolgen. In deze wereldwijde bestseller, die leest als een waargebeurde John Le Carré, vertelt Perkins hoe hij als EHM rechtstreeks betrokken was bij of getuige van enkele van de meest dramatische gebeurtenissen in de moderne geschiedenis, waaronder de Saoedi-Arabische witwasdeal, de val van de sjah van Perzië, de dood van de Panamese president Omar Torrijos, de daaropvolgende inval in Panama en gebeurtenissen die leidden tot de invasie van Irak in 2003.

 • ankie:

  Is there a Peaceful Solution for Syria?
  Posted on May 31, 2012 by Henry Shivley.http://fromthetrenchesworldreport.com/is-there-a-peaceful-solution-for-syria/15651

 • mr. drs. Bou:

  Dank voor alle informatieve reacties!

  Nu weet ik haast niet waar ik moet beginnen. Lockerbie? Was een valse vlag, gericht tegen Gaddafi. Kosovo? Was een valse vlag, bedoeld om de Balkan op te splitsen en het socialistische Servië te verslaan. Terug naar Libië en alle leugens die ons verteld werden over de “revolutie” en de daarop volgende “bevrijding” door de NATO? De herovering van Afrika door het neo-koloniale “vrije Westen”? Ik denk dat ik eerst maar even een kop koffie ga halen, voor ik ergens aan begin…

  Gisteren in het NOS-journaal: gedonder in de Congo, duizenden mensen op de vlucht. Oorzaak zou zijn dat een voormalige rebel met zijn aanhangers was opgenomen in het reguliere leger, maar door Den Haag wordt gezocht wegens oorlogsmisdaden. Resultaat: burgeroorlog tussen de soldaten en de bevolking op de vlucht voor laag overvliegende kogels en granaten.

  Na de val van Gaddafi zijn zowel Syrië als heel Afrika de klos!

 • mr. drs. Bou:

  Scenario Kosovo: double speak in Syrië

  Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken draagt de Russische houding ten aanzien van Syrië “bij aan een burgeroorlog in het land”. Rusland weigert tot op heden steun te verlenen aan resoluties die een militaire interventie in het Syrische conflict mogelijk maken. Een dergelijke opstelling kan Rusland zich sinds het bloedbad in Houla niet meer veroorloven.
  Opmerkelijk daar de Verenigde Staten openlijk verklaren de opstandelingen in Syrië met communicatiemiddelen te willen uitrusten en de andere kant op kijken terwijl Turkije, Saudi Arabië en Qatar de rebellen van wapens voorzien. Sowieso wordt het wapenembargo tegen Syrië nogal “flexibel” uitgelegd. Bijna dagelijks worden leveranties aan de grenzen met Libanon, Jordanië Irak, bedoeld voor de opstandelingen, tegengehouden.

  Verschillende woordvoerders van het vrije Syrische leger geven ondertussen aan zich niet meer gebonden te voelen aan het vredesplan van onderhandelaar Kofi Annan. “Het Syrische leger heeft tot vrijdag om naar de barakken terug te keren.” Dergelijke deadlines worden door FSA generaal Riyad Asaad ontkracht maar roept daarentegen Annan op om zijn plan voor mislukt te verklaren.

  Bron: De BBC:

  Russia contributing to potential Syria civil war – US

  Met video van Hillary Clinton, die zich beklaagt over het feit dat de Syriërs niet naar haar willen luisteren! “…so we have to keep pushing them.”

 • mr. drs. Bou:

  ‘Rebels behind Houla massacre, US plan to destabilize & save Syria in full swing’
  Gepubliceerd op 31 mei 2012 door RussiaToday

  The Syrian government says the massacre of more than a hundred people in the Syrian town of Houla was the work of armed terrorist gangs. This, as the U.S. Secretary of State admits military planning for action in Syria is already going ahead, but Moscow has vowed to block any moves for outside interference at the UN.

  Activist Sara Flounders talks to RT. She says Washington was never interested in a diplomatic solution in Syria.

 • mr. drs. Bou:

  Een goede site om het nieuws over Syrië bij te houden:

  Iraans en Syrisch Nieuws

  Twee laatste artikelen:

  Wat gebeurde er werkelijk in Houla, Syrië?

  Inmiddels ontstaat er meer duidelijkheid over wat er werkelijk gebeurd is rondom de slachting in Houla op vrijdag 25 mei 2012. Hieronder een verslag van de VN-vertegenwoordiger van Syrië, Al- Ja’afari.

  Na het vrijdagsgebed op 25 mei 2012 reden 200 tot 300 gewapende mannen vanuit allerlei plaatsen in de omgeving in hun pick-up trucks naar al-Houla, alwaar ze aanvallen uitvoerden op veiligheidstroepen in die regio tussen 14.00 en 23.00u. Hij zegt daarbij dat het hier duidelijk om een zeer geplande operatie is gegaan.

  Nadat ze militairen en veiligheidspersoon hadden aangevallen begonnen de gewapende mannen burgers te vermoorden, om vervolgens door te trekken naar een andere stad waar ze het nationale ziekenhuis in de brand staken, tezamen met huizen en de oogsten van enkele boeren. Daarna hebben ze opnieuw tientallen onschuldige burgers gedood in een ander dorpje nabij al-Houla, genaamd al-Shummariyeh.

  Terreur Bendes executeren Syrische Families en Europa straft de Regering

  Aanvankelijk werd er nog beweerd dat het Syrische leger de dorpen in de Houla regio van Syrië met artillerie had gedood, maar inmiddels hebben de VN-waarnemers geconcludeerd dat het leeuwendeel van de doden het gevolg zijn van brute executies van dichtbij. Op nu.nl was te lezen:

  “Aanleiding van het terugsturen van diplomaten is het bloedbad in de Syrische stad Houla. De Verenigde Naties maakten dinsdag bekend dat volgens oogetuigen de meeste van de zeker 108 dodelijke slachtoffers geëxecuteerd zijn. Ze werden van dichtbij neergeschoten, vaak in hun eigen huis. Onder de doden zijn 49 kinderen en 34 vrouwen.”

  What Really Happened in Houla Area on Friday May 25, 2012?

 • mr. drs. Bou:

  Anna News: First interview with an eyewitness of the Houla massacre

  Syria, al-Houla: Eyewitness

  During our trip to Al-Hula in the province of Homs, we have documented and filmed a dozen reports of witnesses of the attack on the Syrian city of Al-Hula (25th May 2012). The attack was carried out by a unit of armed fighters from Rastan, in which more than 700 gunmen were involved. They brought the city under their control and began with a cleansing action against loyalist (Pro-Assad) families, including elderly people, women and also children.

  The dead were presented by the bands of UN and the “international community” as victims of the Syrian army, in order to increase the pressure against the “international community” to force a rapid adoption of a “suitable” resolution against Syria by the UN Security Council (UNSC), which will just be “pushed through” because of the horrible massacre. (False-Flag)

  Today, the gunman fired targeted virtually at everyone who comes before them the runs. Only an hour before our arrival, they have shoot at two armored vehicles of the UN observers, as the armored vehicles tried to reach a checkpoint of the Syrian army in Taldou; we have documented this on video.

 • mr. drs. Bou:

  Het bloedbad in Houlé – Een andere versie

  Posted on 27 mei 2012

  Gisteren bereikte via de media ons het verhaal over een bloedbad met minstens 92 personen. En opnieuw riepen de verzamelde leiders van het westen zoals Laurent Fabius, de nieuwe Franse minister van Buitenlandse Zaken, de Brit William Hague en de Amerikaanse Hillary Clinton op om Assad af te zetten omwille van onder meer dit bloedbad.

  Casus belli

  Wat er werkelijk gebeurde is op dit ogenblik onmogelijk uit te maken. Maar dat men in het westen (en dus Israël) zoekt naar een geschikt excuus voor oorlog – in de diplomatie een casus belli – is geweten.

  En dat het fabriceren van een casus belli daarbij eerder praktijk dan uitzondering is, is ook geweten. Elke historicus de naam waardig kent de verhalen uit het verleden. De massavernietigingswapens van Saddam Hoessein of het beschieten van een Amerikaanse oorlogsboot door Noord-Vietnam in de Golf van Tonkin zijn recente klassieke voorbeelden. Men zoekt gewoon of fabriceert zelf een reden om ten oorlog te trekken.

 • mr. drs. Bou:

  Stephen Lendmann is ook een goede bron!

  Obama Plans War on Syria

  Guilty of war crimes multiple times over, Obama plans more death, destruction, conquest, colonization, resource control, exploitation, and dominance.

  Syria is target one, then Iran, then other nations. It follows Washington’s longstanding pattern of waging war on humanity.

  Iran’s peaceful nuclear program is pretext for post-November war. Syria’s Houla massacre draws it closer against Assad.

  Since early last year, thousands of Syrian civilians and security forces died. Daily body counts mount. Western-enlisted insurgents bear most responsibility. Assad is wrongfully blamed for their crimes.

  Houla represents the largest incident so far. At least 109 deaths were reported. Most were killed at point blank range.

 • mr. drs. Bou:

  Al Jazeera heeft de propaganda weer ter hand genomen. Die propagandafilmpjes zullen dan wel weer uit de filmstudio van Qatar komen! Let ook op de “unverified messages”.

  Survivor describes Syria’s Houla massacre

  Het recept is simpel, zie Libië. En de oorlogs-stookpot is nu bijna gaar…

Laat een reactie achter