Archief
Artikelen

Een belangrijk kenmerk van een democratie is de manier waarop men omgaat met minderheden. Het merendeel van de Libiërs is van het Mediterrane ras, maar in de uitgestrekte Sahara wonen de Toeareg en in het zuiden is men van het negroïde ras. Het welvarende Libië ten tijde van Gaddafi herbergde naast 6 miljoen Libiërs ook nog ongeveer 2 miljoen gastarbeiders. Dat is een kwart van de bevolking! Een klein gedeelte van hen was afkomstig uit landen waarmee Libië zaken deed, waaronder China, maar ook Nederland. Het grootste gedeelte was echter afkomstig uit arme landen in Afrika, waaronder het door oorlog geteisterde Somalië en de verarmde buurlanden Niger, Chad en Soedan. Minderheden had Libië dan ook in overvloed.

MINDERHEDEN

Wat is een minderheid? Wat zijn haar rechten en verantwoordelijkheden? Hoe kan het probleem van de minderheden worden opgelost op basis van de oplossing voor diverse menselijke problemen zoals gepresenteerd door De Derde Universele Theorie?

Er zijn slechts twee soorten van minderheden. Een groep behoort tot een natie die haar voorziet van een sociaal kader, terwijl de andere groep niet tot een natie behoort en haar eigen sociaal kader vormt. De laatste is degene die een van de historische groepen vormt die uiteindelijk een natie vormen op grond van een gevoel van verbondenheid en een gemeenschappelijke bestemming.

Het is nu duidelijk dat een dergelijke minderheid zijn eigen sociale rechten heeft. Elke inbreuk op deze rechten door een meerderheid is een daad van onrecht. Sociale kenmerken zijn inherent en kunnen niet worden gegeven of weggenomen. De politieke en economische problemen van minderheden kunnen alleen worden opgelost in een samenleving die wordt gecontroleerd door de massa’s in wiens handen macht, rijkdom en wapens moeten worden geplaatst. Om de minderheid te zien als een politieke en economische onderlaag is dictatoriaal en onrechtvaardig.

Sommige minderheden, zoals de Toeareg, hebben hun eigen cultuur en geschiedenis. Zij vormen een natie binnen de natie. Andere minderheden hebben geen duidelijke sociale samenhang. Zij zullen op den duur een natie vormen op grond van hun gemeenschappelijke belang. Gaddafi wilde de macht overdragen aan de massa’s, zoals bleek in deel 1 van het Groene Boek. Voor onderdrukking of economische uitbuiting van een minderheid is in een dergelijk politiek bestel geen plaats.

ZWARTE MENSEN ZULLEN HEERSEN OVER DE WERELD

Het meest recente tijdperk van de slavernij is de slavernij van de zwarten door de blanken. De herinnering aan deze tijd zal blijven in het denken van de Zwarte mensen totdat zij zichzelf daarvan gezuiverd hebben.

Deze tragische en historische gebeurtenis, de hieruit voortvloeiende bittere gevoelens, en het verlangen of de rechtvaardiging van een heel ras, vormt de psychologische motivatie van Zwarte mensen tot wraak en triomf die niet kan worden genegeerd. Daarnaast, is het de onvermijdelijke cyclus van de sociale geschiedenis, met de overheersing door de Gele mensen over de wereld toen zij wegtrokken uit Azië, en door de Blanke mensen met een uitgebreide koloniale bezetting over alle continenten van de wereld, die nu plaats maakt voor het opnieuw opstaan van de Zwarte mensen.

Zwarte mensen zitten nu in een zeer achterlijke sociale situatie, maar deze achterstand werkt het tot stand te brengen in de hand van hun numerieke superioriteit, omdat hun lage levensstandaard hen afschermde van methoden van anticonceptie en gezinsplanning. Ook hun oude sociale tradities brachten geen beperking met zich mee wat betreft huwelijken, wat leidt tot hun versnelde groei. De bevolking van andere rassen is gedaald als gevolg van anticonceptie, beperkingen op het huwelijk, en constante bezetting door werk, in tegenstelling tot de zwarten, die de neiging hebben om minder obsessief te zijn over werk in een klimaat dat altijd warm is.

Libië ligt in Afrika en Gaddafi voelde zich duidelijk verbonden met de hele bevolking van dat continent. Zijn verwachting dat de bevolkingsgroei onder de negers zou leiden tot een politieke verandering, blijkt achteraf echter naïef. Opvallend is wel dat de Al Qaida – NATO hooligans die Libië vorig jaar veroverden, onmiddellijk iedere neger uitriepen tot een huurling van Gaddafi. De meesten waren gastarbeiders, afkomstig uit de straatarme buurlanden, maar er waren ook Libische negers. Onder Gaddafi werden ze niet gediscrimineerd, maar in het “bevrijde” Libië zijn ze hun leven niet zeker. Wie niet wist te vluchten, werd gevangen, gemarteld en vermoord. De stad Tawergha, met 30.000 overwegend zwarte inwoners, werd zelfs volledig onbewoonbaar gemaakt!

Dat Gaddafi moest verdwijnen, heeft niet alleen te maken met de olierijkdom van Libië en de roofzucht van de Westerse oliemaatschappijen, maar ook met de manier waarop Gaddafi Afrika wilde verenigen tot een politiek blok, de Afrikaanse Unie. Dit was in strijd met de intenties van de NATO, die Afrika wil overheersen middels hun militaire organisatie AFRICOM. Uit een recent Engelstalig artikel, Libya, Africa and Africom, blijkt dat AFRICOM inmiddels aanwezig is in Oeganda, de Centraal Afrikaanse Republiek. Zuid Soedan en de Congo.

Lees het Groene Boek zonder mijn commentaar (pdf): Deel 1; Deel 2; Deel 3

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

11 Reacties op “Het Groene Boek van Gaddafi: minderheden en negers”

 • J.H:

  Ghadafi moest weg vanwege zijn plannen om een gouden dinar in te voeren. Saddam moest om dezelfde reden weg.Vlak voordat zijn land verwoest werd had hij plannen om zijn olie in euro’s te gaan verhandelen.De doodsteek voor de dollar. Alleen dit was dan ook de massa vernietigingswapen waar de Amerikanen het over hadden.
  Amerika is helemaal niet zo ondernemend en vernieuwend als wij allemaal denken. Ze hebben gewoon 1 ding die niemand heeft, een groene papiertjes machine waarmee ze de wereld-valuta mee kunnen drukken en waarmee ze alles voor niks kunnen bemachtigen.Hun olie verkrijgen ze al meer dan 40 jaar voor niks!!! En daarom halen ze die dus ook in het verre oosten ipv bij hunzelf.

  Wij kunnen zeggen wat we willen over Ghadafi,Poetin,Chavez… Maar deze mannen spreken de waarheid. Amerika parasiteert over de hele wereld economie. En wie hen daarin bedreigd kan drones en thomahawk raketten verwachten.

  Wat Ghadaffi en Saddam niet zijn gelukt, proberen nu de BRICS landen te doen. Een nieuwe wereldbank oprichten, hun eigen IMF en een nieuwe wereld munt.Daarom ben ik ervan overtuigd dat wij een hele extreme oorlog kunnen verwachten.Een oorlog waarbij Amerika zal proberen om voor eens en altijd de puntjes op de i te zetten en hun wereld regering op te zetten die compleet door de financiele elite geregeerd zal worden. Zoals nu, in het westen, al het geval is dus.

  Beste Bou,
  ik heb een aantal jaren geleden het boek rijke pa, arme pa gelezen. Dit was 1 van de beste boeken ooit! Het laat zien hoe dom wij gehouden worden op financieel vlak. We worden bewust als debielen opgeleid op financieel vlak.Niemand weet de waarheid over geld. Op school motiveren ze jongeren al om zichzelf in de schulden te werken. Studenten hebben torenhoge schulden op dit moment. Dit heeft 2 doelen. 1: we dienen op deze manier onze hele leven de elite 2: iemand met schulden is een slaaf en zal dus zijn hele leven gehoorzaam zijn.

  Robert Kiyosaki, de schrijver, bracht in 2009 een nieuw boek uit genaamd: the conspiracy of the rich. Deze is in tegenstelling van rijke pa,arme pa alleen in het engels verkrijgbaar.Maar wat een boek!!!Hij legt uit hoe dit hele systeem ontwikkeld is om de superrijken te dienen.
  Hoe de superrijken nooit kunnen verliezen en de burgers,via bailouts, altijd garant staan voor de hebzucht van de elite.

  De eerste helft van het boek legt ons monetair systeem uit en de tweede helft legt uit hoe mensen dit systeem voor hun kunnen laten werken ipv tegen hen.
  Schulden aangaan is goed! Maar wel positieve schulden….

  In de onzekere financiele tijden die wij tegemoet gaan is dit een boek van levensbelang!

  Ik begrijp nu steeds beter waarom Willem Middelkoop een oude citaat van Henry Ford steeds herhaald:Als de mensen in dit land ons bank- en monetaire systeem zouden begrijpen, denk ik dat er morgenochtend een revolutie zou zijn”

  Wij worden compleet leeggezogen via belasting,rente,inflatie,bailouts,zorg en waardeloze pensioen fondsen. Deze dingen zijn tegen het volk gericht en dienen voor de 100% de elite.
  Op dit moment zijn ze zo een beetje klaar met de exploitatie van ons en zijn ze bezig om onze kinderen in schulden slavernij te steken via bailouts.

 • mr. drs. Bou:

  Beste J.H,

  Welkom op BOUblog en inderdaad was een van de redenen dat Gaddafi weg moest de Afrikaanse munt met gouddekking. Afrika is rijk, maar de mensen zijn er straatarm. Binnenkort zit Europa in hetzelfde schuitje.

  In Griekenland moeten ze nu wapens aanschaffen van het bail-out geld. Lees even de reactie van Groene Wolf. En inderdaad, om te kunnen studeren, moet men zich diep in de schulden steken. Schuld-slavernij!

  Onder Gaddafi had Libië geen schulden, maar zelfs een hoog positief saldo. Dit geld was gedeeltelijk belegd in het buitenland. Dat is allemaal gestolen om de Al Qaida huurlingen van de NATO te kunnen betalen. Een ander deel bestond uit goud en dat is spoorloos verdwenen.

  Zelf heb ik ooit een jaartje colleges economie gevolgd en ik snapte er niets van! Ik slaagde wel voor tentamens, want het was allemaal reuze gemakkelijk, maar ik begreep niet waar het over ging.

  Op een dag las ik Het Kapitaal van Marx, best een moeilijk boek! Maar toen ik het uit had, begreep ik eindelijk waarom ik niets begreep van economie. Volgens de economie die ik op school leerde, wordt de waarde van een goed bepaald door de behoefte aan dat goed. Volgens Marx ontlenen goederen hun waarde aan de arbeid die moet worden verricht om dat goed te maken. Nogal een verschil! We leven in een consumenten-economie, maar iemand moet de goederen eerst produceren voordat wij ze kunnen consumeren. Het hele systeem is het resultaat van onderste boven denken. Het resultaat is dat alle rijkdom naar boven stroomt!

 • Ben:

  The Gold Dinar: Saving the world economy from Gaddafi

  Some believe it is about protecting civilians, others say it is about oil, but some are convinced intervention in Libya is all about Gaddafi’s plan to introduce the gold dinar, a single African currency made from gold, a true sharing of the wealth.

  “It’s one of these things that you have to plan almost in secret, because as soon as you say you’re going to change over from the dollar to something else, you’re going to be targeted,” says Ministry of Peace founder Dr James Thring. “There were two conferences on this, in 1986 and 2000, organized by Gaddafi. Everybody was interested, most countries in Africa were keen.”

  Gaddafi did not give up. In the months leading up to the military intervention, he called on African and Muslim nations to join together to create this new currency that would rival the dollar and euro. They would sell oil and other resources around the world only for gold dinars.

  It is an idea that would shift the economic balance of the world.

  A country’s wealth would depend on how much gold it had and not how many dollars it traded. And Libya has 144 tons of gold. The UK, for example, has twice as much, but ten times the population.

 • Ook in het gedoe rond Iran speelt het feit dat zij (sinds 2003) hun olie in euro’s verhandelen een grote rol. Die petro-dollars zijn nl. cruciaal voor de economie van de VS. Zie paragraaf 5 van http://www.ravagedigitaal.org/2007/deel1/artikel2/vs-iran.php.

 • FoundACure:

  Maar weer even serieus dan:

  zwarte mensen zullen heersen over de wereld

  Het Bollywood gehalte lijkt me weer aanzienlijk van deze quote, buiten dat is het enigszins onwaarschijnlijk dat dit van G. afkomstig zou zijn, daar deze qua uiterlijk niet tot het negroïde ras lijkt te behoren maar tot het midden-aziatische.

  • mr. drs. Bou:

   Beste FoundACure,

   In het Engels staat er: BLACK PEOPLE WILL PREVAIL IN THE WORLD

   Daarna zegt Gaddafi dat de negers op den duur in de meerderheid zullen zijn, omdat ze veel kinderen krijgen. We zitten natuurlijk wel met een vertaling uit het Arabisch in het Engels en daarna in het Nederlands.

   Gaddafi zelf lijkt tot geen enkel ras te behoren. Gezien de geschiedenis van Libië kunnen zijn genen van alle kanten komen. Belangrijk vind ik dat er ten tijde van de Jamahirya geen discriminatie van negers was, terwijl negers in het “bevrijde” Libië werden verjaagd of op een beestachtige manier werden afgeslacht. Racisme is er nu weer troef!

 • FoundACure:

  @Bou:

  Markante tekst dus van G., daar ik bij hem Arabische sentimenten verwacht had.

  In indirecte zin heeft de internationale troepenmacht dus racisme in Libië gesubstantieerd, terwijl onder druk van de politiek-correcte wereldopinie destijds de ‘Apartheid’ in RSA is afgeschaft. Wederom markant, mogelijk zelfs inconsequent.

 • Herman Galjaard:

  Interessant onderwerp Bou!

  Ook de reactie van J.H. klinkt bijzonder logisch. (de gouddinar als oorzaak van het ingrijpen in een land waar NL niets te zoeken heeft op dit gebied.
  De situatie zoals die nu is, blijkt bepaald geen vooruitgang gebracht te hebben en was eigenlijk voorspelbaar.

  Het is ook mijn overtuiging dat we bijna wereldwijd aangestuurd worden door een schaduwmacht die zich alleen bezighoudt met eigenbelangen zoals het vergaren van steeds meer macht en geld.

  Zie hieronder een uitspraak van de rothschilds:

  “De weinigen die het systeem zullen begrijpen, zullen zo geïnteresseerd zijn in haar winsten of zo afhankelijk zijn van haar gunsten, dat er geen oppositie in deze klasse zal zijn, terwijl anderzijds de grote massa aan mensen, geestelijk onbekwaam om de enorme voordelen te begrijpen, de last zonder klachten zal dragen, en wellicht niet door zal hebben dat het systeem vijandig is aan hun grootste belangen.”

  Rothschild Brothers Londen, communiqué to associates in New York, June 25, 1863

  Als blijkt dat ze (de volksvertegenwoordiging)in een enkel geval te weinig materialistisch ingesteld zijn, is er altijd nog het wapen van chantage.

  Wat mij tot nu verbaasde, was het feit dat Qadafhi opeens weg moest op het moment dat hij zich verontschuldigde voor zijn betrokkenheid bij terrorisme en op het moment dat hij zich van een socialere kant liet zien.

  Foundacure 10.54
  Als het doel het scheppen van chaos is, maakt het niet uit of de wind van links of van rechts komt.
  Saddam Houssein en Qadafhi zijn hier een goed voorbeeld van.
  Eerst steunen of gedogen en later kost wat het kost afbranden als het op dat moment beter in hun straatje past.

  Bou,

  Kunnen we nog wat op boublog verwachten betreffende de etnische zuiveringen in Afrika ? (op grote schaal vermoorden en verdrijven van de christelijke negerbevolking door moslims in bepaalde landen)
  De msm beteden hier nauwelijks aandacht aan.

  • mr. drs. Bou:

   Wat mij tot nu verbaasde, was het feit dat Qadafhi opeens weg moest op het moment dat hij zich verontschuldigde voor zijn betrokkenheid bij terrorisme en op het moment dat hij zich van een socialere kant liet zien.

   Beste Herman,

   Wat mij verbaasde, is dat Gaddafi opeens van alles deed om in de gunst te komen van ons “vrije Westen”. Dat Gaddafi betrokken zou zijn bij terrorisme, daar zijn grote vraagtekens bij te plaatsen. Gaddafi heeft zich altijd van zijn sociale kant laten zien! Het is juist deze sociale kant die niet welkom was bij ons “vrije Westen”.

   Bou,

   Kunnen we nog wat op boublog verwachten betreffende de etnische zuiveringen in Afrika ? (op grote schaal vermoorden en verdrijven van de christelijke negerbevolking door moslims in bepaalde landen)
   De msm beteden hier nauwelijks aandacht aan.

   Dit is een ingewikkeld probleem. Afrika is rijk aan grondstoffen en nu Gaddafi dood is en Libië is vervallen tot een machteloze chaos, wordt het continent geïnfiltreerd door Amerikaanse troepen, AFRICOM. Zij maken gebruik van de verdeel- en heers- politiek. In elk geval is die jacht op Joseph Kony een grote propaganda-truck. Maar omdat de situatie ook per land en regio verschilt, vergt het wel enige studie voor ik hier wat zinnigs over kan melden. In elk geval is AFRICOM nu bezig om Afrika onder de heerschappij van de NATO te brengen.

 • FoundACure:

  Als het doel het scheppen van chaos is, maakt het niet uit of de wind van links of van rechts komt.

  Geredeneerd vanuit een neutrale situatie wel, doch diezelfde neutrale situatie is zelden aanwezig. Zo was het klimaat in Nederland na WO II rijp voor linkse indoctrinatie (humanisme, pacifisme, socialisme). Dit heeft een zekere chaos veroorzaakt: bezie de hoge bevolkingsdichtheid, de misdaadcijfers, de werkloosheid, de depletie der sociale fondsen en last but not least de gigantische staatsschuld van over de 400 miljard Euro, gekoppeld aan de navenante rentelast (10-11 miljard Euro jaarlijks, en stijgende, met name indien de Eurobonds worden ingevoerd).

  Overigens is het ‘NWO’ scenario niet geheel ondenkbaar en lijkt er met name in Afrika inderdaad een holocaust met christenen als slachtoffer gaande te zijn. Niet alleen besteden de MSM hier geen aandacht aan – de complete internationale gemeenschap schijnt dit te beschouwen als zijnde ‘de ver van mijn bed show’. Dat is wél diezelfde gemeenschap die de ‘Apartheid’ in Afrika zo sterk veroordeeld heeft destijds.

Laat een reactie achter