Archief
Artikelen

Vandaag maar eens even een optimistisch geluid: Thrive! Deze lange documentaire gaat over de neiging van de natuur om de gedijen, in harmonie en onderling evenwicht tussen de soorten. De beelden zijn prachtig, groot scherm aanbevolen, kosten nog moeite gespaard. De vraag is dan wel, wie deze documentaire heeft gemaakt en waar het geld vandaan komt. De maker, Foster Gamble blijkt een rijke erfgenaam van Proctor & Gamble, een Amerikaanse multinational. Met dat bedrijf heeft Foster geen enkele band, maar hij heeft wel veel geld en een overdosis idealisme.

Thrive gaat over de mogelijkheid voor de hele mensheid om op aarde te gedijen. Alle mensen zouden volgens Thrive kunnen leven in gezondheid en geluk, in harmonie met de natuur en zonder de kwalen waar de mensheid nu aan lijdt: oorlogen, hongersnoden, uitbuiting en slavernij. Thrive lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het ook waar? Twee kernpunten zetten me aan het denken: Thrive gelooft in UFO’s met buitenaardse interventie en in Vrije Energie. Dat zijn nou net de onderwerpen waar men op BOUblog tevergeefs naar zal zoeken, want ik weet niet wat ik daar van denken moet.

Natuurlijk is er op aarde voldoende energie om de natuur te laten gedijen, maar de mensen hebben van meet af aan extra energie onttrokken aan de natuur. Dat begon al met het gebruik van het vuur, waardoor de mensheid zich kon verspreiden over de aarde, zonder al te veel te worden gehinderd door een koud klimaat, terwijl dank zij het vuur ook veel voedsel voor mensen eetbaar kan worden gemaakt. Mensen zijn de enige diersoort die brandstof gebruiken. Daarmee konden ze potten bakken, erts reduceren tot metaal en op den duur kon daaruit onze industriële samenleving groeien. Zonder brandstof valt het hele productieproces stil.

Achter de schermen van BOUblog staat een verzameling documentaires over Tesla, maar ik begrijp er niets van. Men zegt dat Tesla een manier had gevonden om energie af te tappen uit het elektromagnetische veld van de aarde. Misschien is een schone bron van vrije energie inderdaad mogelijk, de toekomst zou dan rooskleurig zijn. En misschien komen er inderdaad wel buitenaardsen in hun UFO’s naar de aarde om ons te helpen. Dat zou wel mooi zijn, maar ik vind niet dat we daarop mogen rekenen.

Belangrijk is dat we de moed niet verliezen, ondanks het slechte nieuws over Libië en dan Syrië, over Israël en de strijd tegen Iran, over Fukushima en reactor 4, over de wereldwijde onderdrukking van allerlei bevolkingsgroepen, over de seksuele uitbuiting en de slavernij, over honger en oorlog en ga zo maar door. Daarom vandaag een optimistisch geluid: Thrive is in elk geval mooi!

Voor wie meer wil weten is dit de website van de Thrive Movement. En de onderste YouTube is Nederlands ondertiteld.

THRIVE: What On Earth Will It Take? duurt 2 uur en 10 minuten.

Nederlands ondertiteld:

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

9 Reacties op “Wat is nodig om op aarde te gedijen?”

 • Fred:

  Vrede, duurzaamheid, gelukkige/gezonde mensen en een probleemloze maatschappij zijn:
  1 de doodsteek voor een economie.
  2 de doodsteek van politici/defensie
  3 de doodsteek van de zorgindustrie/farmaceutische industrie
  Daarom zien wij dus compleet het tegenovergestelde van deze dingen steeds weer opnieuw gebeuren.
  Waarom zou een autofabrikant duurzaam bouwen?
  Waarom zouden politici problemen en oorlogen voorkomen?
  Waarom zou de farmaceutische industrie je met 1 pil van je ziekte afhelpen?

  Allen zouden hun eigen graf graven door dit te doen. En allen zijn dus bezig met het tegenovergestelde van wat ze beweren.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Fred,

  Je hebt wel gelijk, maar dit maakt ook dat ik er geen zin meer in heb. Voorlopig dus even geen BOUblog. Ik doe echt mijn best om de moed er in te houden, maar het systeem is verspillend en destructief, het nieuws is een en al ellende en de NOS doet alsof het de schuld van de slachtoffers is. Ik heb me heel lang verzet tegen alle desinformatie, maar ik wens er niet door te worden overspoeld.

  Daarom wil ik nu even wat rust en stilte!

  Het is meimaand en de meidoorn bloeit. De bermen zijn bezaaid met fluitenkruid en boterbloemen. In het grasperk bloeien de madeliefjes en ik eet sla uit eigen tuin! De linden staan in het blad en zullen straks gaan bloeien, De rozen zijn uitgelopen en vormen knoppen. De wind is fris, de zon is warm en de regen maakt alles vruchtbaar.

  Wees dus vandaag gelukkig, ook zonder aliens en free energy.

 • Reggaedjax:

  Beste mr. drs. Bou ,

  Als het zo voelt in het hart gewoon even doen die rust nemen,:-)
  Er is een strijd gaande op wereld niveau er zullen nieuwe ‘spelers’
  komen op het monetaire toneel.
  Alles waar ik hoop op heb is dat het syteem evolueert in eerlijkheid en
  oprechtheid ik tracht er in een discipline in te blijven geloven.
  Het Goede.
  De wetten van het universum gelden voor iedereen in het “wat je zaait zul je oogsten”
  Geluk is geen contante toestand het is een state of mind !
  Never give up to create the world that is in your internal feeling.
  Dank u voor de mooie topics op dit blog uw moeite is zeer gewaardeerd!

 • klaske:

  Lieve Boudine wat heb je dit mooi neergezet..ik voel helemaal met je mee in dit stukje.
  Rust en Stilte is soms zo nodig..en dit is dan ook de mooiste tijd van het jaar al regent het en is het soms nog best koud..maar alles bloeit en groeit en idd wat is het fluitekruid weer prachtig en wij kunnen deze week ook heerlijk sla van ons eigen tuintje eten en de spinazie doet het goed en de aardappeltjes en ja dat is dan gewoon genieten ondanks alle ellende! maar nu even niet. Gewoon even gelukkig zijn.

  En ook ik het What on earth will it take? bekeken en moet zeggen dat het goed in mekaar zit en dit is ook wat ik de laatste tijd allemaal heb ontdekt en o.k. what ever..ik ga ook proberen om positief te bllijven en goed te doen.

 • Zo midden in de nacht, morgen zie ik wel verder. Met radio Arrow Jazz van internet keihard door de speakers. Wat nou fluitekruid? Maar deze is goed! Brengt alles weer in perspektief en is ook rustgevend, rustgevender dan fluitekruid! http://stanvanhoucke.blogspot.com/2012/04/de-mens.html

 • excellentie zwembad:

  waarom zouden ufo’s enig belang bij ons hebben?
  grondstoffen zitten overal die hoef je zeker niet van bewoonde planeten te halen .
  Beetje buitenaards wezen kan zelf ook een boerderij beginnen met ons (als?) vee zonder daarvoor een invasie te plegen – tenslotte als je hier heen kunt vliegen heb je dat wel onder de knie.

  Blijft er over ; kunst .
  Mogelijk is onze kunst niet zo aantrekkelijk voor ze . Geen wonder als je kijkt wat de staat van de westerse cultuur momenteel is .

  En als we er vanuit gaan dat ze doodleuk onze TV kijken denk ik dat ze ons vreselijk eng vinden terwijl we normaliter hele vriendelijke wezens zijn .

  Het leven op aarde zelf krijg je niet zo makkelijk kapot …na de apocalyps zullen er altijd wel wat eigenwijze levensvormen zijn die schijt hebben aan uitsterven zoals bijvoorbeeld de bijzondere waterbeertjes http://nl.wikipedia.org/wiki/Beerdiertjes

 • mr. drs. Bou:

  Tardigrades (Water Bears)

  De toekomst is aan de Waterbeer! 🙂

 • Boudine:

  Belangrijk artikel van Irma Schiffers:

  Ogen en oren open voor de nieuwe ‘agenda!’

  Dus in september lanceert de VN een groots Duurzame Ontwikkeling-agenda voor de hele planeet. En onderaan die site staat: with the financial support of the European Union. Ongetwijfeld! Is dit in ons belang? Ga maar eens goed door die site heen lezen. Het is als je het mij vraagt gewoon een nieuwe ‘vertaling en uitbreiding’ van de 10 regels voor de NWO die op de Georgia Guidestones staan te lezen.

  Zo zie je bijvoorbeeld ook een Journalist’s Toolkit: Reporting on the post-2015 development agenda. Daar kunnen journalisten o.a. leren hoe ze hun verslaggeving na 2015 moeten construeren.

  Maar ook staat er dit: The UN Member states are expected to adopt the final post-2015 agenda at a High-level Summit on September 25-27th 2015. The High Level Political Forum on Sustainable Development (HLPF) was established in 2013 and is set to become the new institutional home for follow-up on sustainable development and the post-2015 agenda within the United Nations system.

  Verkiezingen blijken al langer overbodig, maar dat wordt hiermee wel heel erg duidelijk! De ontwikkeling van dit programma is blijkbaar al een tijd in volle gang. Zie hier de ‘time table’

Laat een reactie achter