Archief
Artikelen

In 1948 werd Palestina door de VN verdeeld in twee staten: Palestina en Israël. In 1967 werd het Palestijnse gedeelte van Palestina door Israël bezet, waarna men Joodse nederzettingen begon te bouwen in de bezette gebieden. In 2005 besloot Israël om deze illegale Joodse nederzettingen in de Gazastrook weer af te breken, waarbij de infrastructuur zodanig werd vernield dat deze huizen onbewoonbaar werden. Vervolgens werd de Gazastrook vrijwel volledig van de buitenwereld afgesloten. Daarna kwamen er verkiezingen, want Palestina moest democratisch worden. De anderhalf miljoen Palestijnen die wonen in de Gazastrook, kozen in meerderheid voor Hamas, maar dat bleek niet te mogen. De Gazastrook werd in 2007 nu volledig van de buitenwereld afgesloten. In december 2008 en januari 2009 heeft Israël Gaza vrijwel volledig plat gebombardeerd. Wederopbouw is niet mogelijk, want zelfs cement wordt door Israël niet toegelaten.

The Road to Gaza is een documentaire uit 2009 over de toestand in de Gazastrook, waar 75% van de bevolking werkloos is en waar iedere vorm van import of export van goederen onmogelijk wordt gemaakt door de Israëlische blokkade. Voedsel, medicijnen en schoolboeken zijn schaars. De infrastructuur is kapot, zodat zelfs de riolering vaak niet meer werkt. Scholen, kantoren, huizen en moskeeën zijn plat gebombardeerd. Dat Israël de Gazastrook heeft bestookt met het verboden witte fosfor staat wel vast, maar waarschijnlijk werden er ook bommen gebruikt met verarmd uranium, een radioactief rest-metaal uit de nucleaire industrie dat in hoge mate kankerverwekkend is en genetische defecten veroorzaakt. Deze illegale wapens werden voornamelijk geleverd door de VS.

Terwijl in de VS een groot deel van de bevolking steeds verder wegzinkt in de armoede, blijft de VS Israël steunen met “militaire hulp”. Volgend jaar gaat er 4 miljard dollar aan wapens van de VS naar Israël:

May 09, 2012 “Information Clearing House” — Following a decision by the U.S. House of Representatives Defense Appropriations Subcommittee which just approved over $948 million in funding for Israel’s anti-missile defense programs, Israel will receive a record $4 billion in military aid in 2013.

Intussen sterven de mensen in de Gazastrook niet langer door bommen en kogels, maar door gebrek aan voedsel en medicijnen. Humanitaire hulp wordt niet toegelaten en de bewoners kunnen de Gazastrook niet verlaten. Het is een concentratiekamp waar anderhalf miljoen mensen proberen te overleven, terwijl Israël hen heeft opgesloten en nu probeert om hen stilzwijgend de dood in te jagen.

Palestine/Gaza: The Siege duurt 3 minuten.

The Road to Gaza (full Movie) Patrick Ward & Stewart Halforty duurt 56 minuten.

Norman Finkelstein was onlangs te gast in het BBC-programma “Hard Talk”. Hij werd daar geïnterviewd door Sarah Montague, die hem voortdurend in de rede viel en een zeer aanvallende houding aannam. Hoewel Finkelstein niet de meest aimabele persoon is, spreekt hij wel de waarheid. Finkelstein is een Jood en hij constateert dat steeds meer Joden in de VS zich tegen de politiek van Israël keren. Hoewel Sarah Montague hem professioneel de mond probeert te snoeren, laat Finkelstein zich niet monddood maken. Voor deze man is mijn respect daarom alweer gegroeid!

Norman Finkelstein – Political scientist – BBC HARDtalk 2012 duurt 25 minuten.

Intussen zitten duizenden Palestijnen in Israëlische gevangenissen. Wie protesteert tegen de Israëlische bezetting van Palestina, wordt gearresteerd. De laatste maanden zijn 1600 van deze politieke gevangenen in hongerstaking gegaan. Zij eisen o.a. dat opsluiting in isolatie wordt afgeschaft en dat zij bezoek mogen ontvangen van hun familie, maar wat Israël betreft mogen ze zichzelf gewoon doodhongeren.

Two of Mass Palestinian Prisoner’s Hunger Strike “On Verge of Death” duurt 9 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

28 Reacties op “De weg naar Gaza is bezaaid met puin”

 • Achilles:

  Hoi Bou,

  Gedeeltelijk off topic
  Ik wil je graag informeren over onderstaande site:

  http://landdestroyer.blogspot.com/2012/02/empires-double-edged-sword-global.html

  Ik wilde een carriereswitch maken door voor een NGO te werken maar dan werk je juist voor NWO. Zeker de grote zijn zo corrupt als wat.

 • mr. drs. Bou:

  Beste Achilles,
  Inderdaad een goede link! Dank je wel.
  Sorry dat je problemen had met het plaatsen van reactie. WordPress doet soms een beetje moeilijk. 😉

 • Dree:

  Het ware verhaal gaat over twee broers. Joden, Palastijnen. Het is 1 pot nat. waar praten die broers over? Een strijd over macht, land, eigendom? Is dat niet waar het allemaal om draait in de wereld?

 • ankie:

  Internationale steun voor Palestijnse hongerstakers.
  10 mei 2012 (Activism, Associate Post, DesertPeace Exclusive,
  international Solidarity, Ireland, Palestine)

  http://desertpeace.wordpress.com/2012/05/10/international-support-for-palestinian-hunger-strikers-2/

 • DW:

  Even een paar feiten:

  Israel en de Joden schieten geen Qassam raketten naar richting Westbank.
  Hamas schoot en schiet dagelijks raketten naar Israëlische grenssteden (soms 40 per dag)

  Israel en de Joden verspreide geen haatpreken tegen de Palestijnen vanuit de synagogen
  Hamas maakt zelf kinderprogramma waarin Jodenmoord wordt verheerlijkt.
  Israel en de Joden hebben geen bussen opgeblazen door de straten van de Palestijnen.
  MAAR; Hamas stuurt tientallen zelfmoord brigades naar Israel.

  Er zijn maar liefst 6 M Joden vermoord in amper 2 jaar tijd.
  Om een dergelijk getal te bereiken heeft Israel 6000 jaar nodig. Van de oprichting van de staat Israel tot vandaag duurt nog geen 6000 jaar.

  De 6 M Joden kwamen niet door Duits luchtbombardement om het leven maar werden speciaal verzameld, geselecteerd en begeleid naar de gaskamers, en werkkampen. MAAR; Waren de Jodenster; én de beruchte Ausweis niet een Nederlandse uitvinding?

  De Palestijnse burgerslachtoffers vallen tijdens een oorlogshandeling en het is absoluut geen Israëlisch beleid om zoveel mogelijk burgers te treffen. Als dat zo was, dan loopt er in Gaza geen enkele Palestijn meer levend rond. MAAR; De geallieerde lucht- bombardementen op Duitse en Japanse steden tijdens WW2, hadden als doel zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

  Palestijnen proberen zoveel mogelijk burgerdoelen op Israëli bodem te raken, MAAR;
  De meeste Palestijnse slachtoffers vielen tijdens de intifada en andere oorlogshandeling. Dus geen sprake van pure haat of racisme.

  “…Iedereen kijkt toe en waarom?”
  Tal van plekken zijn conflicten zijn met veel slachtoffers (Darfur, Kashmir, Irak, Afghanistan, etc.). maar,,,, krijgt het conflict in Israel onproportioneel veel meer aandacht dan andere brandhaarden.
  MAAR; ter vergelijking: in Srilanka werden recentelijk 20.000 tamils burgers gedood door het Srilankese leger. Het nieuws bereikt amper de media. Terwijl de oorlog in Gaza wekenlang live door meer dan 200 verschillende persbureaus gevolgd.

  Bou, zelf heb ik de dreun en resultaten aan den lijfe ondervonden van een zéér laffe bomexplosie van een lijndienstbus door Hamas in het centrum van Jeruzalem waarbij meer dan 40 kinderen de dood vonden. Wat zou jij doen als dit één van jou kinderen zou zijn? Israel treurde en reageerde hier niet op.

  Het zijn de Palestijnen die elke vorm van gesprekken uit de weg gaan met Israel om uit deze impasse te komen. Ze klagen en menen ergens recht op te hebben. Ga je eens echt verdiepen in de geschiedenis van de Joden en Palestijnen en je komt tot de ontdekking dat laatstgenoemde altijd naar de wapens greep.

  Als moderne Nederlandse Jood is mijn mening dat men tot speaking terms moet overgaan om zo erger te voorkomen. Ieder mens heeft rechten zo ook de Palestijnen ÉN de Joden. De basis voor deze gesprekken? Héél simpel: Geen aanslagen meer en geen Qassam raketten.
  Onzin dat Israel alle woningen op de West-Bank heeft opgeblazen die voor de overdracht aan de Palestijen zijn gegeven. Palestijnen willen niets maar dan ook niets met voormalige Joodse eigendommen te maken hebben en hebben juist hun woningen en Synagogen tegen de afspraken in opgeblazen.
  Hamas verbied landbouw op de eens zo vruchtbare Israelische grond rond de WestBank omdat deze ooit zijn bewerkt door ‘Joodse handen’. Personen die zich hier wel schuldig aan maken worden terstond doodgeschoten.
  Tenslotte nog dit; Palestijnen zijn nimmer grondbezitters geweest van Israel.

 • mr. drs. Bou:

  Beste DW,

  Even een paar feiten:
  Israel en de Joden schieten geen Qassam raketten naar richting Westbank.

  Klopt! Zij schieten vanuit hun moderne straaljagers met witte fosfor en verarmd uranium. Daarna komen de grondtroepen met hun tanks en bulldozers om de restanten plat te walsen!

  Tenslotte nog dit; Palestijnen zijn nimmer grondbezitters geweest van Israel.

  Klopt niet. De Palestijnen zijn mensen die al sinds generaties woonden op de grond die nu door Israël is bezet. Boomgaarden met eeuwen oude olijven zijn ontworteld, op de Westbank wordt de Palestijnen de toegang tot hun landbouwgrond en boomgaarden ontzegd, doordat er een illegale muur gebouwd is op hun grondgebied.

  Ga je eens echt verdiepen in de geschiedenis van de Joden en Palestijnen en je komt tot de ontdekking dat Israël een boevenstaat is! Ze lappen iedere resolutie van de VN aan hun laars, ze zijn een illegale en ongecontroleerde kernmacht, ze zijn door de VS tot de tanden bewapend en ze behandelen de Palestijnen als vee dat moet worden opgehokt of geruimd!

  Google maar eens op Nakba, of bekijk de volgende reportage, waaruit blijkt hoe men in Iran over Israël denkt.

  Israel threatened to take down world in nuclear Armageddon duurt 25 minuten.

 • mr. drs. Bou:

  Young Blood: Palestine youth suffers from Israel brutality

 • DW:

  @ Bou,

  Een groot misverstand heerst ten aanzien van de aanwezigheid van het Joodse volk in het land Israel, dat door toedoen van de Romeinse keizer Hadrianus vanaf het jaar 135 Palestina werd genoemd. Onder christenen heerst de gedachte dat de Romeinen in het jaar 70 veel Joden verbande uit het land en na de revolutie van Bar Kochba in het jaar 135 alle overgebleven Joden deed verstrooien over de hele aarde.
  Volgens Flavius Josephus woonden er zeven miljoen Joden in Israel in het jaar 70 en volgens Dio Cassius minstens drie miljoen in 135 na Chr. Dit laat al een heel ander beeld zien dan de visie dat er over een periode van 1800 jaar nauwelijks Joden woonden in het Heilige Land. Niets is minder waar want over een periode van 3700 jaar woonden er onafgebroken Joden in het historische land tot op vandaag.
  Arabieren zijn langzaam maar zeker Israel (Judea) gaan bewonen en gaat hun jaartelling terug tot 1300.
  Het past in de hele mythe van een Palestijns volk. Er is slechts één Arabisch volk, met één taal, met één cultuur en in overgrote mate één godsdienst. Bou, de verschillende Arabische landen zoals Libanon, Syrie, Jordanie, Irak enz. zijn scheppingen van de koloniale machten.
  Constantine Francois Volney schatte het inwonertal in 1785 van het land op niet meer dan 200.000 mensen. Daarna verslechterde de situatie nog door wanbestuur. In het midden van de negentiende eeuw werd het aantal inwoners van Palestina geschat op slechts tussen de 50.000 en 100.000 mensen.
  De redenen daarvoor waren:
  – vele eeuwen van gewelddadigheden.
  – de verwaarlozing en ontbossing die daardoor optrad, veroorzaakte erosie. Het land werd daardoor steeds minder bruikbaar, door zowel moerasvorming als woestijnvorming.
  – het land werd daardoor vooral gebruikt door bedoeienen om geiten te hoeden, wat de erosie verder vesterkte.
  De Joodse immigratie zorgde voor een economische opbloei en een sterke verbetering van de voorzieningen (medisch, infrastructuur, enz.), wat een grote paralelle Arabische toestroom uit andere delen van het Ottomaanse rijk aantrok.

  Soms wordt er gesteld ‘bezetting rechtvaardigt terreur’.
  Dat is nonsens:
  1. Geweld tegen burgers is altijd een oorlogsmisdaad.
  2. In het grootste deel van de Westbank hebben de Palestijnen autonomie.
  3. Er is geen Israelische soldaat meer in Gaza. Alleen een toegestane blokkade van militaire middelen. Toch bedrijft Hamas nog terreur.
  4. Idem Libanon en Hezbollah.
  5. Er is een vredesovereenkomst gesloten (‘Oslo’) waarin de Palestijnen het geweld hebben afgezworen, in ruil voor autonomie. Elk daad van geweld is dus een schending daarvan. De EU en VN praten daarom niet met Hamas, eerst moet Hamas ook geweld afzweren.
  Er is dus geen bezetting. Tenminste, niet door Israel. Er zijn wel de bezettingen van Koerdistan, van Noord-Cyprus, van de Westelijke Sahara, van Zuid-Soedan (2 miljoen doden!).
  Maar ja, die zijn het gevolg van Arabische agressie, dus die zijn niet interessant.

  Veiligheidshek
  Het veiligheidshek is helaas noodzakelijk, aangezien het Palestijnse regime – ondanks de verplichtingen daartoe uit de gesloten akkoorden – niet wil optreden tegen terreur en deze zelfs aanwakkert.
  Een veiligheidshek is dan het enige wat veiligheid kan bieden. Sinds de Gazastrook en Libanon zo een hek hebben is de terreur van daaruit vrijwel gestopt (nog nooit is van daaruit een zelfmoordterrorist Israel binnen gedrongen). Het is logisch dat de Westbank dan ook zo een hek krijgt.
  Er wordt nu gedaan of Israel de enige is dat dit soort hekken heeft. Marokko heeft er al twintig jaar een, van 2.500 kilometer, tegen strijders van de Westelijke Sahara. India bouwt er een tegen terroristen uit Pakistan. Cyprus wordt in tweeen gedeeld door een hek. De Verenigde Staten en Spanje hebben hekken tegen illegale immigranten. Zo zijn er tientallen hekken in de wereld, over die andere hoor je echter niemand. Wel zijn de vele ‘deskundigen’ die destijds riepen dat het hek toch niet zou werken erg stil geworden.

 • mr. drs. Bou:

  Beste DW,

  Het grootste misverstand is volgens mij dat de Palestijnen nooit een eigen land hebben gehad. De kans is groot dat velen van hen nog afstammen van de Joden die ook na de vervolging door de Romeinen nog in Palestina woonden.

  De Joden die Palestina sinds 1948 zijn binnengekomen, stammen totaal niet af van de door de Romeinen verdreven Joden. In de eerste eeuwen na Chr. was het Jodendom een bekeringsreligie, net als het Christendom!

  De bevolking van Palestina heeft ooit massaal de Islam als religie aangenomen. Ook de Joodse Palestijnen hebben zich tot deze religie bekeerd.

  Zionisme, een ideologische stroming uit de 19e eeuw, verklaarde dat Palestina het thuisland van de Joden was. Omdat Joden in Europa werden onderdrukt, zijn er sindsdien Europese Joden verhuisd naar Palestina. Ze kochten daar eerst stukken grond, maar in 1948 hebben ze de Palestijnen met grof geweld uit hun huizen en dorpen verjaagd. De Palestijnen noemen dat de El Nakba.

  Israël heeft ook geen hekken gezet rond Israël, maar het bouwde muren op Palestijns grondgebied! Palestina is bezet door Israël, sinds 1967.

  Verder acht ik deze historische discussie vrij zinloos. Israël is een apartheids-staat, erger dan Zuid Afrika ooit was! Het is een illegale atoomstaat, veel erger dan Noord Korea, laat staan Iran! Israël is zwaar bewapend door de VS en het gebruikt de meest smerige illegale wapens tegen de burgerbevolking van de bezette Gaza-strook. Israël lapt ook alle VN-resoluties aan zijn laars.

  Israël is een BOEVENSTAAT !!! Wie woont op gestolen land, kan nog zo veel hekken plaatsen, maar zal zich altijd bedreigd blijven voelen door de rechtmatige eigenaar.

 • DW:

  Tja, als je een discussie dreigt te verliezen lijkt het mij logisch om deze dan maar zinloos te noemen. Grote onzin om te mogen stellen dat Palestijnen afstammen van de Joden NA de vervolging door de Romeinen. Zo kan ik er ook nog wel een paar bedenken.

  Nu maak je wederom de fout door te schrijven dat ‘de bevolking van Palestina’ massaal de Islam als geloof hebben genomen. Tevens is de Islam pas als geloof in de 7e eeuw naar voren gekomen. De Thora en Bijbel waren er echter al eeuwen eerder en ook het Jodendom in Judea /Israel.

  1948-
  Naar Britse statistieken had 70% van het land in het Joodse deel geen eigenaar. Na het vertrek van de Britten werd de staat Israel eigenaar. 9% van het land in het Joodse deel had Joodse eigenaren en 3% had Arabische eigenaren die de Israelische nationaliteit aannamen. 18% van het land in het Joodse deel behoorde aan Arabische eigenaren die het Joodse deel verlieten vanwege de Arabisch invasie.

  Overigens ontkennen Arabische woordvoerders dan nog dat er zoiets als een Palestijnse entiteit zou bestaan, er kan slechts gesproken worden over “Zuid-Syrie”.

  Dus zijn Israel en de Joden boeven in jou ogen? Pff… deze is hypocriet te noemen.
  Israel heeft al zijn status verkregen door VN resoluties terwijl haast gelijktijdig Nederlandse strijdkrachten in bv Nederlands???- Indie druk aan het moorden waren puur uit eigen gewin.

 • mr. drs. Bou:

  Tja, als je een discussie dreigt te verliezen lijkt het mij logisch om deze dan maar zinloos te noemen.

  Beste DW,
  Zodra een discussie wordt beschouwd als een strijd die men kan winnen of verliezen, is deze discussie zinloos! Een discussie is bedoeld om informatie uit te wisselen, opdat beide partijen er wijzer van worden. Helaas hebben veel mensen de neiging om elkaar dan met argumenten om de oren te slaan, omdat ze denken dat ze een discussie kunnen WINNEN.

  Naar Britse statistieken had 70% van het land in het Joodse deel geen eigenaar.

  Dat argument geldt ook voor de Indianen van Amerika, het Britse (en Europese) eigendomsrecht was niet van toepassing op hun grondgebied. Maar de vraag is dan welk recht het eigendomsrecht vertegenwoordigt.

 • DW:

  @Bou,
  Als jij van mening bent dat Israel en de Joden een boevenstaat vormen is het inderdaad einde gesprek. Dit soort conclusies horen naar mijn inzien niet thuis bij het begrip ‘discussie’ en geeft absoluut geen meerwaarde aan het onderwerp. Anders dan jij ben ik van mening dat een discussie wel degelijk winnaars en verliezers kent, dat jij je hierin niet kan vinden is mij duidelijk.

  Als antwoord op jou laatste opmerking over het eigendomsrecht verwijs ik je graag door naar de Arabische wetten en regels die toen van toepassing waren om grondstukken op te kopen. Dus geen Indianenverhalen!

 • mr. drs. Bou:

  Als jij van mening bent dat Israel en de Joden een boevenstaat vormen is het inderdaad einde gesprek.

  Als ik Israël zeg, dan verander jij dat in Israël en de Joden. Zo valt er niet te praten, dus inderdaad einde gesprek.

 • mr. drs. Bou:

  Empty Stomachs, Clenched Fists: How Palestinians Are Fighting Israel’s Unaccountable Prison System

  Israeli policy toward Palestinian prisoners is now facing unprecedented scrutiny due to a mass hunger strike aimed at ending administrative detention and other harsh policies.

  By Anna Lekas Miller

  May 13, 2012 “Information Clearing House” – Thaer Halahleh, a resident of the Palestinian city of Hebron, is a father. But his 2-year-old daughter Lamar only knows him through photographs.

  In the middle of the night on June 26, 2010, 50 Israeli soldiers raided Halahleh’s home in the occupied West Bank. After forcefully knocking down his door and demanding that the women and children in his family step outside while they ransacked his home, the Israeli authorities arrested him. The Israeli military gave his family no reason for his arrest other than the claim that Halahleh was a “threat to the public.” He was taken from his family that night, and transferred to the Etzion Detention Center in Israel, where he was placed in “administrative detention.”

  Almost two years later, 33-year-old Halahleh is still in prison. His family has only been allowed to visit him once.

  No Deal Reached With Hunger-Striking Detainees
  author Friday May 11, 2012 05:00author by Saed Bannoura – IMEMC News Report post

  The Palestinian Center for Defending the Detainees (PCDD) issued a press release stating that, contrary to certain media reports, no agreement has been reached between the hunger-striking Palestinian detainees and the Israeli Prison Administration.

  It Will Lead To War

  By Ron Paul

  Statement on H.R.4133 – United States-Israel Enhanced Security Cooperation Act of 2012, May 9, 2012

  Mr. Speaker: I rise in opposition to HR 4133, the United States-Israel Enhanced Security Cooperation Act, which unfortunately is another piece of one-sided and counter-productive foreign policy legislation. This bill’s real intent seems to be more saber-rattling against Iran and Syria, and it undermines US diplomatic efforts by making clear that the US is not an honest broker seeking peace for the Middle East.

  The bill calls for the United States to significantly increase our provision of sophisticated weaponry to Israel, and states that it is to be US policy to “help Israel preserve its qualitative military edge” in the region.

  The Israel Lobby Never Sleeps

  By Philip Giraldi

  May 12, 2012 “The Passionate Attachment” – There has been no media reporting on H.R.4133 — United States-Israel Enhanced Security Cooperation Act of 2012 introduced into the House of Representatives of the 112th Congress on March 5th “To express the sense of Congress regarding the United States-Israel strategic relationship, to direct the President to submit to Congress reports on United States actions to enhance this relationship and to assist in the defense of Israel, and for other purposes.”

  The sponsors include Eric Cantor, Ileana Ros-Lehtinen, and Howard Berman (all of whom are Jewish) and also Steny Hoyer of Maryland, who is Norwegian but might as well be Jewish given his frequently expressed love for Israel. The bill provides Israel with a blank check drawn on the US taxpayer to maintain its “qualitative military superiority” over all of its neighbors combined. It is scheduled for passage on a “suspension of the rules,” which means it will not actually be voted on and will be approved by consent of Congress.

 • DW:

  @Bou,

  Voor alle duidelijkheid; op 14 mei 1948 heeft het Joods agentschap de staat Israel uitgeroepen. Tot 15 mei 1948 viel het echter onder het Brits mandaat en dus Palestina. Israel is dus een Joodse staat en is mijn opmerking de enige juiste!

 • mr. drs. Bou:

  Beste DW,

  Israel is dus een Joodse staat en is mijn opmerking de enige juiste!

  Leg me dan eerst eens even uit wat een Jood is. Want die mensensoort schijnt heel apart te zijn en daarom recht te hebben op een bijzondere status. Is het een ras, een religie of beiden? Of is het geen van beiden?

  Als het een ras is, dan is Israël volgens jouw definitie een racistische staat. Is het een religie, dan is Israël een theocratie. Is het beiden, dan is Israël zelfs een racistische theocratie! Volgens mij is het een fictie, in het leven geroepen door de verdeel-en-heers ideologen.

  Verder valt er moeilijk te praten met iemand die zijn eigen opmerking beschouwt als de enige juiste. Ik begrijp daaruit dat je deze discussie nog altijd wil winnen. Discussie is echter een vorm van informatie-uitwisseling. Daarin zijn geen winnaars of verliezers.

 • mr. drs. Bou:

  “Israël sloopte Europese projecten voor Palestijnen”

  Israël heeft vorig jaar tientallen Palestijnse huizen, citernes en landbouwopstellingen vernield die met Europese fondsen waren opgezet. Ruim honderd andere structuren dreigen eveneens onder de sloophamer te verdwijnen, zo stelt een reeks ngo’s gecoördineerd door het VN-bureau voor Humanitaire Zaken Ocha in een nieuw rapport.

  Volgens Ocha werden vorig jaar 620 structuren op de Westelijke Jordaanoever gesloopt, waarvan 62 gefinancierd door de EU. Het Israëlische leger verantwoordt de afbraak door te stellen dat de betrokken bouwwerken zonder vergunning zijn opgetrokken.

  1.600 Palestijnse gevangenen stoppen hongerstaking

  De Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen gaan weer eten. Zij stoppen met hun hongerstaking, waarmee zij protesteerden tegen de omstandigheden waaronder zij worden vastgehouden. Dat hebben Palestijnse en Israëlische functionarissen gezegd.

  De gevangenen hebben ingestemd met een overeenkomst die met bemiddeling van Egypte tot stand is gekomen, zei maandag een functionaris die nauw bij de besprekingen betrokken is geweest. Ongeveer 1.600 gevangenen, een derde van de 4.800 gedetineerden in Israëlische gevangenissen, gingen 17 april in hongerstaking om te protesteren tegen de situatie in de cellencomplexen.

  Daarnaast stelden ze het beleid van Israël om Palestijnen zonder vorm van proces vast te houden aan de kaak. Volgens de functionaris heeft Israël de eisen van de gedetineerden ingewilligd.

 • mr. drs. Bou:

  Why So Little Condemnation of Israel’s Extremism?

  May 14, 2012 “The Independent” — Thaer Halahleh wrote a letter to his wife Shireen from an Israeli jail in February: “My detention has been renewed seven times and they still haven’t charged me. I can’t take it any more.” Then the 34-year-old began a hunger strike, as did Bilal Diab. That was 77 days ago. Both are Palestinians, fathers, whose young daughters are strip searched and terrified when they visit. David Rose, an exceptional investigative journalist and Jewish himself, recently publicised their stories. Eight others have been on the same, silent, self-wasting, wasted protest. Halahleh’s eyes were bleeding, blood instead of tears. He, Diab and others may well be dead by the time you read this. Last Friday, Supreme Court judges in this hubristic democracy turned down an application from civil rights groups to have the men moved to civilian hospitals. They didn’t want, perhaps, their own citizens to witness such stuff. What would that do to the image of the plucky little nation, surrounded by real and imagined threats?

 • mr. drs. Bou:

  ‘Fascist Israeli Nakba law denies common human empathy’

  Gepubliceerd op 15 mei 2012 door RussiaToday

  For Palestinians, May 15 marks the date their ancestors were displaced during the creation of Israel. Next, RT talks to an Israeli-Arab MP to find out whether divisions in the country can be bridged.

 • Roos:

  http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=487752
  Kijk eens goed naar het filmpje, soldaten kijken toe hoe gewapende kolonisten een Palestijn neerschieten. De Palestijn is gestorven en een ander zwaar gewond. Kolonisten kwamen gewapend richting dorp, stichten brand en werden toen door de dorpsbewoners met stenen bekogeld. Helaas heeft het Palestijns bestuur geen zeggenschap in zone C en kan het leger plus kolonisten doen wat ze willen.
  Zelfs Einstein heeft in de “Falastin”van 15 maart 1930 geschreven dat als de Palestijnen ontdekken wat de joodse leiders in Engeland van plan zijn, het te laat zal zijn. Hij heeft gelijk gehad.(NRC 19 maart 2012)
  Europa betaald veel geld aan de Palestijnse overheid, dit om de veiligheid van Israel te garanderen. Elke organisatie moet een contract ondertekenen dat zij geen enkele vorm van geweld zullen gebruiken, ook geen geweldloos verzet, anders raakt men het geld kwijt. USAID geeft veel geld maar de wegen die zij aangelegd hebben kunnen zo afgesloten worden en alleen toegankelijk gemaakt voor joodse kolonisten.
  DW , de haat komt vanuit de Israelische regering en kornuiten.

Laat een reactie achter

Recente reacties