Archief
Artikelen

Van Wikileaks heb ik nooit zoveel begrepen, maar Julian Assange’s nieuwste optreden is een interview-show: The World Tomorrow. In de eerste aflevering praat Assange met de leider van de Hezbollah in Libanon: Sayyid Nasrallah. Deze had in 6 jaar tijd geen interview afgestaan. Nasfallah vertelt dat Hezbollah bij de Syrische oppositie had aangedrongen op vreedzaam overleg met de regering Assad, maar de oppositie weigerde dat. Nasrallah, volgens Nederland een terrorist, blijkt een vriendelijke man die pleit voor overleg en een vreedzame oplossing voor Palestina. Hij wil dat er een democratische staat komt, met gelijke rechten voor Joden, Christenen en Moslims.

Dit boeiende interview leidde meteen al tot een rel, want praten met een terrorist blijkt in het “vrije Westen” not done! Terroristen moet men doden met drones, of opsluiten in Guantanamo Bay. Hen aan het word laten betekent in de VS zoiets als landverraad! Gelukkig geeft internet ons nog wel de vrijheid om naar Nasfallah te luisteren. Voor wie wil meer weten over deze politieke leider uit Libanon, is er deze link: Who is Hassan Nasrallah?.

De Wikipedia van Hassan Nasrallah zegt:

Hassan Nasrallah (born August 31, 1960; Arabic: حسن نصرالله‎) became the third Secretary General of the Lebanese political and paramilitary organization Hezbollah after Israel killed the previous leader, Abbas al-Musawi, in 1992. Hezbollah is regarded as a legitimate resistance movement and political party throughout much of the Arab and Muslim worlds, but is considered a terrorist organization by the United States, the Netherlands, Israel, and Canada. The group’s military wing by itself is designated a proscribed terrorist group by the governments of the United Kingdom and Australia.

Julian Assange’s The World Tomorrow: Hassan Nasrallah duurt 28 minuten.

De kranten die ooit zijn Wikileaks publiceerden, zijn nu boos op Assange.

Assange’s mainstream friends U-turn after show boom

The media that once praised Julian Assange, hailing him a hero for his work as a whistleblower, has now drastically changed its tune, after the debut of his talk show on RT. While some say it’s due to journalistic jealousy, others believe the U-turn is political. Laura Smith reports from London.

De tweede aflevering van The World Tomorrow blijkt een heftig vuurwerk, een soort frontale crash tussen links en rechts. Links van Assange zit de Joegoslavische psychoanalyticus Slavoj Žižek en recht tegenover hem in het beeldscherm zit de Amerikaanse Zionist David Horowitz. Twee heetgebakerde geleerden, wat zijn ze boos op elkaar! Ze vallen elkaar ook voortdurend in de rede en luisteren geen moment! Heren, heren, heren toch! Wat een gebrek aan hoffelijkheid en goede manieren… Alleen Assange zegt af en toe iets zinnigs, maar verder is het een spraakverwarring! Misschien had Julian Assange hen beter apart kunnen interviewen, want ze zijn als water en vuur!

Om nog iets te begrijpen van deze spraakverwarring, zou men van te voren hun Wikipedia’s even moeten bekijken. Beiden blijken afkomstig uit de Stalinistische traditie, de leer van een oppermachtige Vadertje Staat. De eerste “vraag” van Assange is dan ook Stalin! Beiden beginnen dan vuur te spugen als twee vulkanen die worden gevoed door dezelfde poel van lava.

De wikipedia van Slavoj Žižek zegt:

Slavoj Žižek (born 21 March 1949) is a Slovenian philosopher and cultural critic working in the traditions of Hegelianism, Marxism and Lacanian psychoanalysis. He has made contributions to political theory, film theory and theoretical psychoanalysis.

Žižek is a senior researcher at the Institute of Sociology University of Ljubljana. He often does some lectures at the Logos school. Slovenia, and a professor at the European Graduate School. He has been a visiting professor at, among others, the University of Chicago, Columbia University, London Consortium, Princeton University, New York University, The New School, the University of Minnesota, the University of California, Irvine and the University of Michigan. He is currently the International Director of the Birkbeck Institute for the Humanities at Birkbeck, University of London and president of the Society for Theoretical Psychoanalysis, Ljubljana.

Žižek uses examples from popular culture to explain the theory of Jacques Lacan and uses Lacanian psychoanalysis, Hegelian philosophy and Marxist economic criticism to interpret and speak extensively on immediately current social phenomena, including the current ongoing global financial crisis. In a 2008 interview with Amy Goodman on the New York City radio show Democracy Now! he described himself as a “communist in a qualified sense” and in another appearance on the show in October 2009 he described himself as a “radical leftist”.

It was not until the 1989 publication of his first book written in English, The Sublime Object of Ideology, that Žižek achieved international recognition as a social theorist. Since then, he has continued to develop his status as a confrontational intellectual.

He writes on many topics including subjectivity, ideology, capitalism, fundamentalism, racism, tolerance, multiculturalism, human rights, ecology, globalization, the Iraq War, revolution, utopianism, totalitarianism, postmodernism, pop culture, opera, cinema, political theology, and religion.

He has been called “the most dangerous political philosopher in the West”.

De wikipedia van David Horowitz zegt:

David Joel Horowitz (born January 10, 1939) is an American conservative writer and policy advocate. David Horowitz is a founder and current president of the David Horowitz Freedom Center, edits FrontPage Magazine, and also writes for Christopher Ruddy’s NewsMax. Horowitz has also founded the organization Students for Academic Freedom, whose self-stated goal is combatting “leftist indoctrination” in academia.

Horowitz was raised by parents who were both members of the Communist Party USA. Between 1956 and 1975, Horowitz was an outspoken adherent of the New Left before rejecting Leftism completely. Horowitz has recounted his ideological journey in a series of retrospectives, culminating with his 1996 memoir Radical Son: A Generational Odyssey.

Horowitz was born to a Secular Jewish family in Forest Hills, New York City. His parents, Phil and Blanche Horowitz, were high school teachers. Phil taught English and Blanche taught stenography. Horowitz majored in English and received a BA from Columbia University in 1959 and a master’s degree in English literature at University of California, Berkeley.

Phil and Blanche Horowitz were long-standing members of the American Communist Party and avid supporters of Joseph Stalin.

Julian Assange’s The World Tomorrow: Slavoj Zizek & David Horowitz duurt 28 minuten.

Slavoj Zizek and David Horowitz are the guests for the second episode of Julian Assange’s interview show, “The World Tomorrow”. “Intellectual superstar” Slavoj Zizek is a philosopher, psychoanalyst and cultural commentator. David Horowitz is a renowned stalwart of hardline conservative American political thought and an unrepentant Zionist.

The tone of the conversation between Zizek, Horowitz and Assange alternated between combative, personal and good-humoured. The topics covered jumped backwards and forwards at a wildfire pace, to include Palestinians and Nazis, Joseph Stalin and Barack Obama, the decline of Europe and the tension between liberty and equality, amongst many others.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Julian Assange en de Wereld van Morgen”

 • ankie:

  “Iran to get easy nukes once Israel strikes”.
  RT intervieuws Douglas A. Mac Gregor, Fmr U.S. Colonel & Gulf Veteran.
  Video duurt 11 minuten.
  Gepubliceerd op 26 april 2012 door Russia Today.

  Contradictory statements from the Israeli leadership on the Iranian nuclear issue, have made clear just how tension on the subject has soared. Here on RT, we discuss the situation with retired US Colonel, Douglas MacGregor.

  http://www.youtube.com/watch?v=LeqYiROS5N4

Laat een reactie achter