Selecteer een pagina

Archieven

Help CourtFool in de strijd tegen het ESM-verdrag

Van Rudo de Ruijter, de schrijver van CourtFool, ontving ik een nieuwe e-mail, die ik hier onverkort wil publiceren. CourtFool heeft onlangs een brief geschreven aan alle Kamerleden, om hen te wijzen op de gevaren van het ESM-verdrag. Dat verdrag is zo opgesteld dat een commissie in Brussel, bestaande uit ministers van financiën, het recht krijgt om naar believen de schatkist van EU-landen te plunderen, zonder dat daar enige democratische besluitvorming aan te pas komt. Erger nog: de uitvoerders van dit verdrag zullen onschendbaar zijn voor de wet. Niemand kan hen ter verantwoording roepen! Op zijn brandbrief heeft CourtFool van geen enkel Kamerlid antwoord ontvangen. Daarom vraagt Rudo nu om hulp: hij zoekt mensen die deze brief nogmaals voor hem willen versturen.

19 april 2012

Geachte lezer,

Geen enkel Kamerlid heeft gereageerd op mijn open brief van 17 april 2012: zeven fatale vergissingen.

Ik vermoed, dat ze zoveel mail krijgen dat die niet eens opgevallen is. Misschien moeten ze er 50 exemplaren van krijgen voordat die opvalt. Wie wil proberen de aandacht op de brief te vestigen, kan de e-mailadressen hier bloksgewijs kopiëren (ververs de pagina met F5 voor de laatste versie) en de tekst kan overgenomen worden van deze pagina op Court Fool. Neem dan s.v.p. de belangrijke toevoeging van Ad Broere er ook bij mee. Misschien handig als iedereen hetzelfde onderwerp gebruikt om beter op te vallen: “Open brief: Zeven fatale vergissingen”

Het is een kleine moeite om deze mails te versturen. Ik weet zo langzamerhand ook niet meer hoe ik ze wakker moet schudden, maar onze toekomst ligt in hun handen en voorlopig ziet het er naar uit dat ze zich gewillig laten misleiden.

Nieuw artikel van Ellen Brown:

Bij wijze van uitzondering wil ik wijzen op een Engelstalige publicatie van Ellen Brown, die heel helder maakt wat het effect is van onafhankelijke centrale banken op de staatsschuld. (Ik heb momenteel helaas te weinig tijd om het artikel te vertalen, als iemand die vertaling op zich kan nemen, dan wordt die onmiddellijk op CourtFool gepubliceerd.)

“Canada: a tale of two monetary systems”

Ellen Brown, een gerenommeerd auteur over het geldsysteem, heeft zojuist op “Web of Debt” ook een artikel over het ESM gepubliceerd, dat ik iedereen aan kan raden: The European Stabilization Mechanism or how the Goldman-vampire-squid just captured Europe. Ook voor dit artikel geldt: als iemand voor een goede vertaling kan zorgen, dan kan die onmiddellijk op CourtFool gepubliceerd worden (met toestemming van Ellen Brown).

Met vriendelijke groet,

Rudo

7 Reacties

 1. Gerbrand

  Bou, laat dat mr.drs. eens weg. Mensen die dit nodig denken te hebben om hun mening kracht bij te zetten komen bij mij verdacht over. Ik neem aan dat het niet jouw bedoeling is. Overigens deel ik je mening vaak. Soms niet, maar dat gaat helaas gepaard met een ban zoals ik gemerkt heb. Ook op Boublog is de vrijheid van meningsuiting helaas beperkt.

  Antwoord
  • mr. drs. Bou

   Beste Gerbrand,

   Er heeft hier niemand een ban, maar sommige mensen hebben een spamverbot! Hun reacties vallen dan in de spambox. Ik lees die iedere morgen en ik heb jouw reactie nu teruggeplaatst. Deze begint met een commando:

   Bou, laat dat mr.drs. eens weg.

   Gerbrand, doe nou toch wat ik zeg. Blijf on topic! Dit artikel gaat over het ESM, de Europese economie. En jij zeurt over mijn titels, want die komen bij jou verdacht over! Waarvan verdenk jij mij dan?

   De vrijheid van meningsuiting blijft op BOUblog beperkt tot degenen waarvan ik vind dat ze iets bijdragen. Alle anderen mogen meelezen. In de linker kolom staat een heel archief! Ik wens je veel leesplezier…

   Antwoord
   • Gerbrand

    Beste Boudine, vat dat ‘verdacht’ nou op zoals ik het geschreven heb en niet anders of erger. Titels voor je naam zetten komt bij mij over als een wetenschappelijk tintje aan je mening geven, een misplaatst ‘ik weet het’. Ik ken putjescheppers (bij wijze van spreken) die een hogere intelligentie hebben dan vele mr’s of drs’en en een uitstekende kijk hebben op het wereldgebeuren. Waarmee ik zeker niet wil beweren dat jij dom bent. integendeel, ik waardeer jouw mening en bijdrage aan een betere wereld over het algemeen zeer. Daarom dus Bou.
    Ik heb dit al eens eerder geschreven en toen heb je dat later verwijderd.

    Nog een ding Bou, Jij, Micha, Tom en anderen riskeren hun nek om kwalijke zaken openbaar te maken. Waarom elkaar zo aanvallen over de punten waar jullie het over oneens zijn? Sluit de gelederen, werk samen aan de zaken waar jullie het over eens zijn. En zeg nou a.u.b. niet: waarom doe je het zelf niet? Dat heb ik jaren gedaan, met gevolg o.a. een moordaanslag op mijn hele gezin en een beroepsverbod. Mijn gezondheid staat het niet meer toe om de druk aan te kunnen, daaom noem ik me maar Gerbrand.

    Antwoord
 2. walther

  Beste Rudo, Ad Broere heeft een petitie aangeboden. Op earth-matters.nl
  een filmpje erover.
  “Op 10 april 2012 was het zo ver dat Ad Broere de petitie tegen de ratificatie van het ESM verdrag aanbood aan de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer. Earth Matters was er bij en maakte een kort video verslag”.

  http://www.earth-matters.nl/175/4991/europees-stabiliteit-mechanisme-esm/video-interview-met-ad-broere-over-petitie-esm.html

  Ad Broere – Petitie ESM naar 2e kamer from Earth Matters on Vimeo.

  Antwoord
 3. mr. drs. Bou

  Ingezonden mail van Rudo de Ruijter:

  Beste lezers,

  Zojuist heb ik de Nederlandse vertaling van “A tale of two monetary systems” van Ellen Brown gepubliceerd op http://www.courtfool.info/nl_Een_verhaal_over_twee_geldsystemen.htm

  Waarom is dit artikel juist nu belangrijk? Omdat het aantoont, dat als de regering van de centrale bank zou lenen en niet van private partijen die met rentevoeten speculeren, de staatsschuld vanzelf terug loopt. (De winst van de centrale bank vloeit terug naar de gemeenschap.) Het enige wat deze nuchtere oplossing in de weg staat is artikel 123 van het verdrag van Lissabon, dat centrale banken verbiedt rechtstreeks aan overheden te lenen. Ook het ESM is totaal overbodig als regeringen weer gewoon van hun centrale banken zouden lenen. Het zijn echter de speculanten en de banken die de speculanten van geld voorzien, die – geholpen door de centrale banken – zich tegen deze oplossing verzetten. Zij zijn het die een vet slaatje slaan uit de rente die wij met extra belastingen betalen.

  Misschien is het tijd dat er een nieuwe politieke partij komt, niet van rechts of links, maar eentje die zich uitsluitend richt op de invoering van een staatsgulden. Al was het alleen maar om de gelegenheid te krijgen het onderwerp beter onder de aandacht te brengen. Met de staatsgulden zouden overheidsinvesteringen een gigantisch stuk minder duur worden, kunnen de belastingen omlaag en worden we minder afhankelijk van de grillen van de private financiële sector. Met de staatsgulden openen we ook de weg naar een maatschappij waarin de doelstelling van eindeloze groei vervangen wordt door het nastreven van verbetering. (Reacties, commentaar en suggesties zijn welkom.)

  Met vriendelijke groet,

  Rudo

  P.S.: Voor degenen die nog geen idee hebben hoe geld werkt, is http://www.courtfool.info/nl_Geheimen_van_geld_rente_en_inflatie.htm een goed startpunt..

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën