Archief
Artikelen

Een uitzending van Omroep Friesland, uitgezonden in augustus 2001, werpt op de zaak Vaatstra een licht dat achteraf beschouwd heel verhelderend is. Het gaat daarbij niet zozeer om wat gezegd wordt, maar vooral om wat NIET gezegd wordt. Het gaat om wat men laat zien, maar zeker ook om wat men NIET laat zien. In Friesland is men tweetalig, men spreekt er Fries en Hollands. In deze reportage spreken sommige mensen Fries. Luister goed naar wat ze zeggen, dan kunt u hen vast wel verstaan! Misschien kan iemand uit Friesland het Fries in deze filmpjes Nederlands ondertitelen. Anderen spreken echter Hollands en luister ook goed naar hen, want die Hollanders liegen!

In november 2003 zond de IKON een documentaire uit over Kollum die weliswaar van Internet verdwenen is, maar waar nog wel de tekst van bewaard bleef: AFSCHEID VAN KOLLUM. Deze tekst geeft een goed overzicht van de achtergrond en de gevolgen van de moord op Marianne Vaatstra. Hoewel Marianne in februari 1999 was bedreigd door minstens twee mannen uit het AZC, werd er onmiddellijk na de moord (1 mei 1999) liever niet gezocht in die richting. Men doet alsof dat dit te maken had met het explosieve vreemdelingenbeleid, maar Kollum groeide juist daardoor uit tot een nationaal symbool voor vreemdelingenangst.

Het openbare debat ging over het DNA van een eenzame dader en over de asielzoekers op camping de Poelplaets. Op dat zelfde terrein stond echter ook een caravan die van een Duitser was, een caravan waarvan iedereen wist dat daar dingen gebeurden die het daglicht niet konden verdragen! Omroep Friesland laat wel de ingang zien van het AZC Kollum en dat ziet er netjes uit. Aan de achterkant van de camping, die grenst aan het Paradyske, was het echter een komen en gaan van wie liever niet gezien wil worden! En dat laat Omroep Friesland dan weer liever niet zien.

Die caravan van Wolfgang Hebben is in juni of juli 1999 plotseling ’s nachts tot de grond toe afgebrand. De exacte datum is me niet helemaal duidelijk, maar het is wel zeker dat deze caravan nooit op sporen is onderzocht! De auto van Wolfgang Hebben was reeds vlak na de moord op Marianne in Duitsland tot schroot verwerkt. Ook die is dus niet op sporen onderzocht. Men heeft het wel steeds over die asielzoekers, maar ik hoor niemand zeggen: op hetzelfde terrein stond een verdachte caravan! Men doet wel alsof men probeerde om het AZC te beschermen tegen de volkswoede, maar het zou ook kunnen dat men intussen de caravan beschermde van de porno-pooiers Wolfgang Hebben en wijlen zijn vriend Ludwich aka Ludger Dill.

Omroep Friesland over de zaak Vaatstra is Nederlands ondertiteld en duurt een half uur.

Wie meer wil weten over de zaak Vaatstra, zou zich kunnen verdiepen in dit rapport van André Vergeer: ONDERZOEK ALI HUSSEIN HASSAN (pdf). Het telt 20 pagina’s, waarin Vergeer een rapport van het OM fileert, dat was verschenen na de drie uitzendingen van EenVandaag in maart 2010.

“Justitie heeft in het onderzoek naar de onopgeloste moord op Marianne Vaatstra een verkeerde verdachte opgepakt en daarmee de mogelijke dader laten lopen’’, stelt actualiteitenprogramma EenVandaag in maart 2010. Dat is niet de eerste keer dat bij het publiek twijfel rijst over de arrestatie van Ali Hussein Hassan. Rechercheurs van de Friese politie hebben daarom alle feiten over zijn aanhouding nog eens uitvoerig tegen het licht gehouden. Een blik in het politiedossier.

In dit rapport lijkt het OM een antwoord te willen geven op slechts één van de vele hiaten in haar onderzoeken uit 1999 en later. Al deze hiaten worden hier teruggebracht tot de meest simpele daarvan: “was het nu wel of niet een lange of een korte Ali?”.

Uit dat rapport blijkt dat het OM op een ontzettende manier heeft lopen liegen en draaien! Mijn simpele vraag luidt daarom: “Is er nu wel of niet een snuff-film gemaakt in die caravan?”

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “De zaak Vaatstra bij Omroep Friesland, augustus 2001”

 • Michel:

  Ik kom uit friesland en spreek op en top fries. Ik wil bovenstaande filmpje wel vertalen. Neem maar contact met me op.

 • Bij het laatste deel hoor je gelijk wat deze meneer R de Graaf verteld! Hij was voor en tijdens de moord niet in Kollum! idd de lange Ali die was niet in Kollum die was al in Haarlem. En juist de kleine Ali wel want die is overdag nog gezien en hij is de s’avonds nog gespot door de beveiligers die avond/nacht dienst hadden want rond half elf, elf uur ging Ali (alleen op de fiets) samen met andere bewoners nog even op stap, kleine Ali zwaaide nog en hij is die nacht niet weer terug gekomen de anderen wel maar kleine Ali is nooit weer op het AZC gezien?
  Hier kan toch geen mens omheen.Al komt Bienk Korthals later nog in de media met het verhaal dat meneer R.de Graaf niet geheel de waarheid had gesproken maar dat hij en niet zo had bedoeld zeg maar! snapt u het nog?

 • Wim Dankbaar:

  Zie dit kleine ondergesneeuwde bericht:

  http://jfkmurdersolved.com/vaatstra/Feik3.jpg

  Het is van 9 juli 1999

  Waarom is dit nu zo relevant? Omdat het het leugenspel heel inzichtelijk maakt.

  Er is sprake van twee verdwenen Irakezen, die gezocht worden.

  Later wordt 1 van de Irakezen een Afghaan (Mohammed Akbari).

  De twee Irakezen waren betrokken bij de bedreiging van Marianne in de Ringo bar.

  Later wordt door het OM bij monde van minister Hirsch Ballin ontkend dat Ali Hassan (1 van de 2 verdwenen Irakezen) aanwezig was bij het Ringo Bar incident.

  De Irakees die Marianne in de Ringo Bar bedreigde, is dezelfde Irakees die verdacht werd van de verkrachting van een meisje uit Kollum (Stephanie). Het gaat hier dus ontegenzeggelijk om Feik Mustafa.

  Later wordt door het OM ontkend dat Feik Mustafa verdwenen is, maar “slechts” overgeplaatst is naar een ander AZC.

  Het OM weet niet waar de twee verdwenen Irakezen zijn gebleven ,maar wel dat ze niet in een ander AZC zitten.

  Later wordt door het OM beweerd (bij monde van minister Hirsch Ballin) dat ze precies wisten waar 1 van de 2 Irakezen (Feik Mustafa) zat. Namelijk in het AZC Drachten, later in een AZC in Alphen a/d Rijn om in 2000 reglier gehuisvest te worden in Nederland.

  Het gaat dus in juli 1999 bewijsbaar om Ali Hassan en Feik Mustafa. Ali Hassan is immers echt “verdwenen”, ook volgens het OM, en er komt voor de tweede Irakees geen andere Irakees in aanmerking dan Feik Mustafa. Dit krantenbericht is destijds zonder twijfel op basis van informatie van het OM naar buiten gebracht. In de latere berichten spreekt datzelfde OM zichzelf dus falikant tegen. De leugens om de doofpot in stand te houden zijn hiermee dus feitelijk bewezen.

 • Wim Dankbaar:

  In het laatste deel van bovenstaande documentaire geeft OvJ Roelof de Graaf toe dat (de verkeerde) Ali Hassan is gearresteerd in de wetenschap dat deze niet in Friesland was en dus niet betrokken bij de moord was. Onder druk van de publieke opinie, zoals hij het zelf noemt.

  Is het dan niet vreemd dat ze de Ali in Noorwegen (die Irakese aseilzoeker met dat korte gedrongen postuur en zijn adressenboekje uit Kollum) niet eens willen spreken of zien, laat staan arresteren en zijn DNA vergelijken?

  Maar hier wel een duur DNA-onderzoek optuigen?

 • Als je een leugen begint moet je hem volhouden!

  En dat is wat er hier al 13 jaar speelt!

  Lees nog maar eens het intervieuw van de ouders van het meisje uit 2010.

  interview met een plaatselijke krant.

 • Ria:

  Is niet 1 van de grootste bewijzen dat div. overheidsdiensten (olv het ministerie) samen hebben bepaald dat de dader(s) niet mochten worden gevonden, het gegeven dat van de 2 weggevoerde asielzoekers- Ali Hassan en Feik Mustafa- geen pasfoto uit hun paspoort is vrijgegeven? Deze was toch zeker bij de div. diensten in bezit- azc- gemeente- politie, justitie, detentiecentra en rijksoverheid? Niet 1 heeft meegewerkt om deze foto’s prijs te geven.

  Heel veel misdadigers lopen gewoon vrij rond door de corrupte en ín en ín verziekte overheid- in alle overheidssectoren is dit woekerende virus uitgebroken. En de arrogantie die dit soort flut-instanties uitdraagt is meer dan walgelijk- terwijl schaamte, het toegeven en berouw de enige weg is om tot een evt. oplossing te komen. Het enige wat ze doen is elkaar afdekken en elkaars misdaden. Ze zijn, net als in de Deventer Moordzaak en vele andere zaken, te ver gegaan in het criminele circuit, om nog te durven toe te geven. Ik weet niet waar dit toe leidt, maar weet wel dat dit land niet veilig is.

 • mr. drs. Bou:

  Achter de schermen wordt hard gewerkt. Het eerste deel van deze docu is reeds ondertiteld! Dank je wel, harde werkers achter de schermen!! 😉

 • klaas:

  Misschien Bou kun jij het filmpje van lange Ali in Istanbul plaatsen.Staat op Youtube onder SBS6Ali:
  http://www.youtube.com/watch?v=PLtyanU77r0
  en als je dan hoort wat hij zegt bij 3.minuut 35: Het was de verjaardag van jullie Koningin.Toen was ik al weg naar een vriend.Daarna ben ik via Belgie naar Turkije gevlogen.

  Idd want lange Ali zat in Haarlem en net zoals de persofficier Roelof de Graaf in de docu van Omrop Fryslan ook al zegt.Dat ze na een onderzoek al wisten dat hij dus voor en tijdens de moord niet in Friesland was!

  Hoe dom moet je dan zijn en hoe dik moet dat bord dan zijn van het OM en Justitie dat ze voor hun hoofd hebben..om hier uit toch wel te kunnen halen dat dit idd niet de klein gedrongen hoofdverdachte is? Maar een andere Ali!

 • Michel:

  Zijn die andere filmpjes nog niet ondertiteld. Hoop niet dat ik het voor niks heb gedaan.

 • ze komen er aan michel nog even geduld

 • mr. drs. Bou:

  De filmpjes zijn nu ondertiteld. Dank je wel, Donkey en Michel!

 • mrpettjo:

  Ik heb de ondertitelde video’s van de documentaire van Omrop Fryslan (zonder toepassing van enig wederhoor) over de beeindiging van het politieonderzoek naar de zaak Marianne Vaatstra weer eens bekeken.
  Wat is trouwens die onderzoeksleider Jan Verkaik toch een ongeloofwaardige praatjesmaker die bovendien met duidelijk gespeelde emoties de kijker op het verkeerde been probeerde te brengen..
  Wat een stel hopeloze amateurs die de duidelijke opdracht kregen om de doofpot in de zaak gesloten te houden.

Laat een reactie achter