Archief
Artikelen

Michael Flatley werd in 1958 geboren in Chicago, als kind van Ierse ouders. Vanaf zijn 12e jaar volgde hij dansles bij de Dennehy School of Irish Dance in Chicago. Na de middelbare school begon hij een eigen dansschool. In april 1994 verzorgde hij de choreografie en danste hij in de voorstelling Riverdance, die het pauzeprogramma vormde voor het Eurovisie Songfestival dat in 1994 in Ierland werd gehouden. Deze korte voorstelling oogstte zoveel succes, dat deze in 1995 tot een avondvullende voorstelling uitgroeide. Vervolgens werkte Flatley deze voorstelling om tot een musical: Lord of the Dance.

Lord of the Dance is een oud Iers volkslied met een Christelijke inslag. Ter gelegenheid van Pasen lijkt het daarom gepast om met dit vrolijke dansliedje te beginnen:

Michael Flatley groeide intussen uit tot de verpersoonlijking van de Lord of the Dance! Dit muzikale thema is herkenbaar en komt steeds terug. Zijn dansshows kenmerken zich door een zeer strakke choreografie, schitterende decors, een betoverende belichting, fantasierijke kostuums en een werkelijk adembenemend ritme! In 2006 werd Flatley ziek, waardoor hij zijn optredens tijdelijk moest stoppen, maar tegenwoordig danst de Lord of the Dance weer voor uitverkochte zalen. Het verdient aanbeveling om deze shows in full screen te bekijken. Vrolijk Pasen en veel plezier!

Lord Of The Dance 2011 “Partyzan” duurt een uur en 35 minuten.

Michael Flatley – Riverdance – Celtic Tiger duurt een uur en 47 minuten.

Lord Of The Dance – Feet Of Flames (Hyde Park London) duurt een uur en 53 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

1 Reactie op “Vrolijk Pasen met de Lord of the Dance”

Laat een reactie achter